Що потрібно встигнути до вагітності?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем shkodnica, 3 Серпень 2012.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Що потрібно встигнути до вагітності?

ну якщо припустити, що Ви з якихось причин вважаєте неможливим поїхати на море в перші 2-3 роки, то що, це означає, що Ви ніколи туди не поїдете, чи як? І вже аж так не встигли поїхати на море? Я б сказала, що швидше відтермінували поїздку :)

о! Я до вагітності не встигла на Говерлу вилізти! Планую надолужити цього року. Ну а нє, то нікуди та Говерла від мене не втече :)

2. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

моя коліжанка народила на початку липня, через два тижні їдуть з малим на море. знайомі з малою в єгипет літали, коли їй було 4 місяці і друзі з малою з півроку почали їздити на моря :)

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

І я згідна. Але в моєму випадку не з'явилися/посилилися страхи, а загострилися інстинкти МАМОзбереження:), тобто збереження себе, яко мами нашої дитинки. Тож, наприклад, омріяний банджі-джампінґ найближчі 20 років мені точно не світить... :sad:

4. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Повністю підтримую слова Мар"ясі.
    Особисто про мене:
    -трошки шкодую, що не змінила посаду до народження Артема, зараз це буде трохи важче;
    -шкодую що не вирішили житлове питання до його народження, бо дуже мене мучать ті переїзди, але вже як є.
    Я можу сказати, що після народження сина я змінилась, стала більш уважною до чужих потреб, змінились стосунки з чоловіком стали глибшими чи що, стало одне спільне життя на 3-х, унісон ритмів, думок...дуже мені подобається це.
    А на рахунок розваг/моря/вільного часу то все можливо при сильному бажанні (не беремо до уваги крайні випадки).

5. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

І навіть не уявляєте, як скоро... Не встигнеш оглянутися, як вже зовсім великі.
    У мене на малу найбільші витрати були перший рік: і допомога була мізерна (це був 2003 рік), і зарплата у чоловіка не дуже, а ще він тоді вчитися пішов, і ремонт в повному розгарі. Добре ще, що кума якісь лашки зі своїх дітей підкинула і на хрестини понаносили, бо щось пристойніше - і дорого, і не встигнеш оглянутися - вже мала переросла. У куми моєї в ті часи ще гірша бідося була: двоє дітей 4 і 2 роки, третє ось-ось народиться, купили якусь недорогу хату в селі, майстри почали робити косметичний ремонт - завалився дах, кума кожного дня обвішана дітьми з пузом попереду і торбою в зубах носилася по базарах, потім пакувалися з тим всім в маршрутку і їхала годувати майстрів. І нічого, знаєте, вичухалися. І з дітьми ніякого клопоту, і з ремонтами якось поступово розібралися. Ні, звичайно, всі дружно на вікенд до Парижу ні ми, ні вони не зірвемося, але діти тут ні при чому, ми і до того не мали такої можливості, часи важкі були. Зараз набагато легше, але якщо зберемо якусь копійчину, постійно то техніку якусь прикупимо, то в хату вкладемо, то ще щось. Кудись ті гроші вічно втікають, а останній рік моя зарплата за цінами ніяк не встигає, але ще якось не бідуємо.
    Задумалася, скільки я витрачаю на свою школярку - зараз вона так вже не росте, повністю міняти щорічно гардероб нема потреби, на школу - два рази по 200 грн, іграшки їй купували може і не так аж часто, зате якісні (звичайно, не ті, що за 500 грн, але все-таки від китайського барахла кращі), за 8 років назбирали цілу купищу, бо Настя не нищить. На відпочинок особливо більше не тратиться, бо на дітей переважно є знижки, останній раз за неї взагалі жодної копійки не взяли. Якщо треба кудись вибігти, спокійно можна її залишити в хаті хоч би і на декілька годин. Якщо чесно, років до 7 вона була така несамостійна, на 5 хвилин не відпускала, навіть не вірилось, що дочекаємось до такого щасливого моменту. :)

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дивно. Ми брали маленьке маля на море з нами. І їздили на море, коли у мене було велике пузьо з дітьом. І в Україну я літала будучи вагітною на сьомому місяці.

Єдине чого ще не пережила, а дуже хочу, то це поїхати в турне по Іспанії. Планую це, коли діти підростуть. Візьму мужа під паху і пошурую мурськими містами Іспанії.

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ясно. Ну, в кожного свої потреби. Ніколи про такі речі не мріяла й не буду. Не моє. :pardon: А, правда, в тур Європою - легко! Маю купу знайомих із трьома й більше дітьми, що на таке їздили. І то вони не є зовсім якісь супербагаті, аж ніяк. Середньостатистичні сім'ї.
    Йой, вам у тему про мандри з немовлятами. Не конче аж стільки чекати. Можна взагалі не чекати.
    Для чого?
    Коли Даркові було які три чи чотири роки, ми пішли на концерт, який тривав дві години чи й довше. Не класична музика, але грав симфонічний оркестр, співав величезний хор, дитина висиділа весь той час без проблем. Слухав, плескав разом з усіма. Зараз повірити не може, коли йому розказуємо. :xaxa:
    Мої батьки нас із братом в оперний брали, в Заньковецької. При тому доволі маленькими. У гори також.
    Я з 6-місячним Дарком зі Львова до Заліщик подалася поїздом, бо хотілося родину побачити. Як йому 2 роки було, ми машиною до Чікаґо поїхали з Оттави (14 годин подорож). Натусик і Мелася теж рано подорожувати почали. Не так далеко, але й 2-годинна подорож - це не так і коротко. Тим більше двічі за день.
    Он за тиждень їдемо відпочивати в таку глуш, що знайомий, який дає свою хату на тиждень, попереджав, аби на диких звірів вважати, бо там така глуш, що ведмеді по вулицях ходять. :girl_crazy: І водночас то є чудове туристичне містечко з купою можливостей до розваг, з видами на гори, з озерами...
    До речі, говорячи про знайомого згадала, що ще хотіла сказати.
    Є вислів "дає Бог діти, дає й на діти". У нас так дослівно було і з Натусиком, і з Меласею. Просто надивуватися не можемо й надякуватися Йому, що так нас обдаровує.
    Ми цього року не думали навіть про відпочинок, а тут нам людина взяла й запропонувала взяти на тиждень хату, яку здає туристам за чималі гроші, просто так, задурно. І ми не просили, просто чоловік знає, що ми перейшли, поки Мелася в лікарні була. Отак Бог нераз діяв у нашому житті, коли ми того найменше чекали. Головне вміти Йому довіритися й тішитися тим, що є. Ми так і робили, тішилися, що поруч є парк, що до пляжу над річкою недалеко, що чоловік собі може щовечора їздити 20 км ровером. І отримали отакий гарний подарунок, якого навіть не чекали. Впевнена, що саме тому, що ми навіть півдумки про нарікання не мали, а лише дякували й раділи тому, що маємо.

Останнє редагування: 4 Серпень 2012
  8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

йой, я в Італії на пляжі таких немовлят маленьких бачила. І то всюди. То в нас якось так батьки бояться дітей возити, чекають ледь не до 5ти років, а там з місячними немовлятками їдуть відпочивати, мало того, ще й сидять цілий день на пляжі, ясно що під парасольками.

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

10. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я зараз якраз обдумую, що хочу зробити (не встигнути!!!) перед появою дитини. Певно, закінчити вищу освіту, паралельно і трошки після попрацювати, з екстріму - стрибнути з парашутом і ще багато чого. Але не тому, що сприймаю дитину як тягар, ні. Просто хочу мати багато часу для малечі, хочу, щоб дитя не відчувало нерви мамусі перед сесією чи перевіркою на роботі, хочу мати матеріальну можливість поїхати на природу в сонячний день, показати маляткові всі цікаві міста і місця, купити велосипед і годувати голубів, а не віддавати бабусі, бо біжу на екзамен чи роботу..Хочу я багато - стати найкращою мамою, яка і поцілує розбите коліно, і насварить при потребі, але буде поряд.

11. Liliyah Romanova

Говорилося про море ніби.
    У гори з наметами аби поїхати не конче чекати 5 років. З немовлям не поїдеш, але з трохи більшою дитиною спокійно. Тут це найпопулярніший вид відпочинку, особливо серед багатодітних, бо найдешевше. У нас серед знайомих усі їздять так відпочивати в літку, поки діти малі ще.

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

:p я так само, планую може у вересні, але мені ця ідея лише нещодавно в голову прийшла, не до вагітності:)

не знаю як статистика по Україні загалом, але в нас на посиденьках переважаюча більшість батьків не бояться їздити з дітьми відпочивати, можливо і не на море з місячними дітьми, але в Карпати, на озера і т.д. без проблем:girl_claping: які там страшне умови треба - для грудних більш-менш комфортну кімнату і маму і цицю, а старшенькі завжди знайдуть чим зайнятись поза домом.

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

- набутися наодинці, а то потім і можливості такої не буде, і бажання :)

14. Liliyah Romanova

Наодинці з ким/чим? Зі собою? З чоловіком?

15. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

І так і сяк :)

16. Liliyah Romanova

Є і можливість, і бажання не зникає. Хоча тут залежить від особи. У кого дитина самоціль, той може й забути про себе й чоловіка.
    А так, просто можливостей менше, поки діти не підростуть трохи, але вони все одно є. ;)
    Он мої всі сплять зараз, Дарко книжку читає, а я собі чай п'ю й ДП читаю. ))
    А ввечері як діти полягають, то з чоловіком собі посидимо гарно, фільм подивимося, а як він втомлений і йде спати швидше, то я маю час на своє хобі або на читання, хоча читати можу без проблем, коли малу годую.
    І це в нас помочі нема ніякої, ні няньок, ні батьків, а в кого є, то в них можливостей більше відповідно. Поїхати десь удвох - це наразі неможливо, але воно прийде.

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

ну бачила в яких кепмінгах тут люди живуть. Тут є туалети нормальні зі світлом цілодобово, з розетками, в кожному столик для передягання дітей, вода гаряча цілодобово. Біля кожного кемпінг місця столик, лавка, мангал і шафа для продуктів, щоб звірі не лізли в палатку. Ну і смітники, які прибираються працівниками парку чи заповідника щодня в один і той же час (а не так як в нас, що везеш все сміття назад з собою додому). І за це все люди платять 5-10 доларів за машину (без машини все безкоштовно). В Україні таких умов я не зустрічала, хоч доводилось жити в кемпінгу не раз. З дітьми без цього всього важко, хоч і можливо. Молодці ті що їздять, бо намучитись там треба добряче.

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Ми з таких, що самі (батьки далеко) і всюди їздим з малечею. І на природу і по закупи, і на екзамени)) Нічого не змінилось. Ну хіба пріортети і бажання. А все, що хотілось зробити до вагітності... стало якесь не таке вже й важлиае))))

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я, до речі, навіть ніколи не замислювалась над тим, що хотіла б зробити ДО...
    від моїх 19 всі мені співчувають, що так рано вийшла заміж, що зовсім не пожила для себе... а я того співчуття не розумію. якось дивно оточуючим, що до вагітності можна півроку готуватись, потім півроку сподіватись її, потім 9 міс чекання - і у 20 щаслива мама. А в мене саме так і було.
    Може, мені було простіше, бо дитинство пройшло в умовах часами гірших за бідність і я ніколи не ставила собі захмарних матеріальних цілей. А може, тому, що з 15 років в тій чи іншій мірі заробляла гроші, і у 18 мала стабільну зарплату ще і плюс підвищену стипендію в універі, і повністю забезпечувала свої тодішні потреби. Пожити для себе... просто не розумію цього, мої малявки зараз для мене є цілим світом. Світом, про який я мріяла.
    ми теж самі, хоч батьки близько. Батьки - собі, ми - собі. Дмитрика за його 3р.3 міс лишали менше 2 рази, щоб десь піти вдвох. А тепер- стабільно вчотирьох :)

20. Люша

Люша Well-Known Member

Перший раз натрапила на цю тему:d25: ) Такі страхи описані дивні! Ніколи не замислювалась, що б такого встигнути. Вагітність то не смерть, щоб до неї щось встигнути! На Говерлу я і не вагітна не полізу, а на Тустань на 6-му місяці влізла, як захотіла))) але це так, гумор. Нема такого, щоб я не могла зробити з дитиною на руках в принципі. Погоджусь з одним - добре мати власний транспорт, тоді "свободи" ще більше. З Данилом на Пасху за 400 км їздили, у травні на сакуру до Закарпаття, попереду ще море у нас - це з далеких подорожей. Так - у двох з чоловіком, цього року ще ніде не були - але ми, навіть маючи тільки Дениса, якщо лишали його бабі, а самі йшли кудись - сумували за ним, коли йшов до баби на ніч, то ввечері теж його не вистачало. Ну може ми ненормальні батьки))):girl_cool: