Що потрібно встигнути до вагітності?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем shkodnica, 3 Серпень 2012.

1. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Відповідь: Що потрібно встигнути до вагітності?

До народження дитини потрібно встигнути підготуватись до цього. От я планувала діток після 35 років, і коли життя поставило мене перед фактом, що раніше (та і термін великий і вже), а потім ще народилась недоношена дитина. Для мене це було шоком, ударом, кризою в душі... Я не була готовою. Я перші часи навіть не розуміла до кінця як то любити орущий комок, що заважає мені спати/писати/малювати/читати/ходити на літздибанки, а ще місяць лікарні... і подальші лікарні. Я любила свої амбіції матері, але не свою дитину. Бо як почалися подальші труднощі... о скільки в мене було "чомуя,защомені, і т.д."
    Найперше потрібно себе підготувати до таких змін у житті, розвинути в собі саможертовність і любов. А стрибати з парашутом, вивчати мови, організовувати бізнес, займатися творчістю можна і з дітьми. Було б бажання.

Зате зараз я дуже тішусь, що в мене є моя Янька. Вона вже така доросла, така справжня подруга і поціновувач моєї творчості :) . Люблю її до безмежжя.

2. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

повністю погоджуюсь. а ще все залежить від того, як до цього відноситись. хтось вважає, що коли народилась дитинка, то ти вже зв"язаний по руках і ногах, нікуди не можеш поїхати/піти, бо малеча.... а хтось ніякої проблеми в тому не бачить. дитину в коляску і живуть як жили, просто їх в сім"ї стало більше :) маю і таких і таких знайомих
    а жити в своє задоволення треба постійно, а не "до" чи "після"

3. Just me

Just me Member

Як хто закерує і як кому поталанить. Хто планував дитину і готувався до її народження, маючи відповідні умови, то, цілком можливо, все буде, як і було. (Хоча, як не прикро, життя вносить свої корективи, цілком може статися таке, що дитині треба буде спеціальне лікування чи догляд і тут вже не до тусівок із друзями чи стрибків з парашутом). А когось звістка про очікування дитини може застати зненацька, у боргах, скруті, побутових чи особистих негараздах. Тут вже як пощастить. Скажу одне: моїм з трьома дітьми було не до розваг чи молодого життя, в ресторанах не сиділи, на відпочинок не їздили - гарували, одним словом. Час був важкий, діти неплановані, робота по 16 годин на добу життєвого оптимізму й наснаги не додавала, грошей, в принципі, також. Коротше, живіть, доки маєте можливість - із дітьми чи без :)

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Ото чиста правда, часто чую таке від своїх знайомих. Нарозказують жахів, що після того нічого не хочеться. А ще як дивлюсь на своїх деяких дівчат, які сидять вдома, світа білого не бачать і говорять лише на теми какашок і памперсів...Виглядає ніби деградують.
    Але є й інші, позитивні приклади. Шкода, що їх менше.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У нас планована з приготуванням лише одна дитина з трьох. І в боргах жили, і в бідності. Таки дійсно є так, як хто собі покерує, із "поталанить" то має мало спільного імхо. Людина сама керує своїми виборами в житті.
    Я знаю масу сімей, які мають і більше дітей, ніж троє, а ніколи собі тими дітьми світ не зав'язали.

6. Just me

Just me Member

Ну, може мої були бездарні і погано покерували :dntknw:

7. Liliyah Romanova

Але любите в крайнощі впадати. Думаю, що просто іншої опції не розглядали. У ті часи таке часто ставалося. Можливо, ще й суспільство так то бачило, адже недаремно й досі вважається, що найкраще мати одне, від сили двоє діток.

8. Женічка

Женічка Well-Known Member

згідна ще з Марусею. З чоловіком тре "навчитись" розуміння, поваги, бо потім ті прогалини, на жаль, вилазять боком.

9. Just me

Just me Member

Я не сперечаюся, може вихід і був, але вони його не бачили. Ну вже як є. Просто реально знаю людей (немало), в яких життя з дітьми не давало можливості до роблення того, що хочеться, а не що муситься. Буває залишаються люди самі, без підтримки, у скруті - дітей треба годувати, одягати... Які там вже радощі? Хіба самі діти.

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

ну бо пріоритети невірні. Деяким людям взагалі не варто мати дітей. Бо страшно коли діти стають заручниками невтілених амбіцій батьків, які їх в тому винуватять. Знаю дві сім"ї де було по 9 дітей і жили в бідності і всі виросли і всі щасливі. То хто в чому бачить своє щастя. Хтось в сім"ї, дітях. А хтось не цінить що має.
    А дітей для чого народжувати? Щоб на когось спихнути? І діти то теж радість, при тім велика. Декому не дано мати того дарунку. Банально, але все пізназнається в порівнянні

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В моїх батьків також таке було. Вони важко працювали але давали нам те найкраще, що тільки вдавалось. Чомусь їх досвід я не переносила на себе. В них було своє життя, у мене своє. Вони вміли жити так як жили, а я обираю жити так як я знаю і вмію.

12. Just me

Just me Member

Та я знаю одну із 9-ма, а одну із 11-ма дітьми, але вони мають на те можливості, живуть в задоволення, а от один знайомий мій має трьох, у боргах постійно, дуже переживає через це (бо він віруючий, знає, що борги - не добре), але що поробиш - працює на 2-х роботах, жінку ж не вижене з декрету, щоб гроші заробляла?

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

та всяко буває, буває і цегла на голову падає. то що тепер? нема сенсу далі жити ,бо всяка біда може трапитись?
    щось так все песимістично, аж бррр... може спосіб мислення варто міняти?

14. Just me

Just me Member

Коли Бог дає дитину, то не завжди питає про те, чи її хочуть. Що має відповісти така людина на запитання "Для чого ви народили стількох дітей?"

15. Liliyah Romanova

Чесне слово, ви зараз нашу ситуацію описали. Цілковито самі, підтримка вся віртуальна, а потрібна фізична. І нема. Були дві особи, які могли час від часу допомогти, хоч раз у тиждень, а вони переїхали. Роботу чоловік має зараз два тижні, а потому не буде мати. І невідомо, коли матиме. І я не працюватиму. Житимемо за рахунок допомоги на дітей фактично. То що? Поховати нам себе? І діти - то велика радість. І один для одного ми теж є радість. Ну, ще хобі маємо. А в чому радість у житті?

16. Just me

Just me Member

Та чому немає? Все є, я ж не про те, зрозумійте правильно. Я висловила лише незгоду зі словами про те, що життя залишається тим самим із тими ж можливостями. У багатьох лишається, це правильно і так має бути, але в когось змінюється і можливості зникають, до цього теж треба бути готовим. Я навпаки завжди переконую друзів із малесенькими дітьми, щоб подорожували, розважалися, жили повним життям, бо дитина не зав"язує світу.

17. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Ну та прямо. А від людини вже нічого не залежить і від її вміння тішитись кожному дню? Чи люди з проблемами якимись відразу мусять надягати траур і ходити з пісною міною?

По темі. Сама постановка питання дивна, бо ні вагітність, ні народження дитини не є перепоною для досягнення якихось своїх цілей чи самореалізації. Як би нам то протягом кількох поколінь не нав"язували, але не є. . Направду, народження дитини навпаки розкриває набагато ширші можливості.
    А вже б як так конче питали що треба зробити до вагітності, то б я сказала, що вартувало б ознайомитись з основами догляду за дитиною та її виховання :)

18. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Вона взагалі не має відповідати на такі питання. То некоректне питання. Честь і хвала, що народили, а не вбили в утробі.
    І який вихід?

Воно однозначно змінюється. Але часом можливості навпаки з"являються. Позитивне мислення і віра теж багато важать.

19. Liliyah Romanova

Абсурдне формулювання.
    Яка людина? Яка не бачить світла в житті й закопала себе в гріб за життя?

20. Just me

Just me Member

Будь-яка людина, якій в провину запитанням "Для чого ж ви дітей народжували?" ставлять те, що народили дітей, а тепер їм важко. Мовляв, чим ви думали, а тепер годі нарікати. Хіба ж вам не відомі такі випадки?
    Я говорю про "можливості" і "радощі" виключно в контексті назви даної теми. Що слід зробити до вагітності такого, що після вагітності не завжди можна буде зробити. Тому й висловлююся, що не завжди після появи дітей можна робити те, що хотілося до. І це не наркотики і алкоголь, а ті радості, які вимагають фінансів, свободи і часу, котрих не завжди, але в окремих випадках бракує.