Що почитати майбутнім мамам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем bubamara, 25 Січень 2011.

1. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Відповідь: Що почитати майбутнім мамам

Я почитала трохи наших, вирішила замовити щось закордонне. По відгуках найбільше сподобались ці

Ще не читала, тому відгуків не маю. Планую на море взяти.

А оце спеціально для чоловіка, щоб не скучав. Написана легко, шрифт величенький, має йти дуже швидко :) Теж гарні відгуки

2. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

я нарешті добралася, замовила на сайті то принесли прямо додому, бо в тих точках продажу де я була їх в наявності не було. *Вчимося народжувати* прочитала на одному подиху за 2 вечори і набагато краще мені пішло ніж книги закордонних авторів.

3. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

чудова книжка - "Целуйте меня! Как воспитывать детей с любовью" Карлоса Гонсалеса. Там в принципі немає якихось відкриттів, але ж як раптом хтось боїться привчити дитину до рук чи до свого ліжка - то обов'язково почитайте!

4. Marigold

Напишу свої враження. Першою почала читати "What to expect when you are expecting" - дуже багато інформації по кожному тижню вагітності. Причому описано все можливе і неможливе що може бути. Мені було то занадто науково чи перегружено інфою. Тому її я лишилась в певний момент і переключилась на "Ina May's Guide to Childbirth" і дуже-дуже тому рада. Я ту книжку вже розхвалила коліжанкам, які навіть не мають в планах ще вагітніти, бо вона розставляє по поличках купа лікарських і стандартних людських страшилок. Має інформацію по різних стимулюючих препаратах - що може чекати жінку і дитину в випадку їх застосування. Про Кесарів дуже багато інфи. Ну як на мене то книжка класна, дуже рада що я її надибала. Чоловік прочитав свою "Dude, You're Gonna Be a Dad!" то каже що після курсів і фільмів передивлених і моїх різних розповідей йому там нічого нового не відкрилось :)
    Замовляла я їх з Амазону, вийшло недешево.

5. preciosa

preciosa Well-Known Member

Marigold, а ці книжечки бувають в форматі електронної книги чи то лише замовляти треба?

---------- Додано в 11:49 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ----------

Я прочитала книгу про планування вагітності і книгу для вагітних Березовської Олени Петрівни. Замовляла електронні версії. Книги мені сподобались, нема страшилок, а все доступно пояснено. Багато міфів розвінчується і підхід інший, ніж у деяких наших гінекологів, тому рекомендувала б до прочитання.
    Ще хотіла б замовити книги видавництва Свічадо...

6. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дівчата, порадьте мені якийсь ресурс, чи книгу в електронному форматі чи просто книгу, де б доступно пояснювали процес пологів для "чайників"...Бо про вагітність і про перші етапи догляду за новонародженим вже читано-перечитано. А от про пологи ще толком нічого не читала.

7. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

8. iriwa

iriwa Особлива мама

Читала колись книгу Вільяма і Марти Сірс, про внутріутробний розвиток дитинки і перші дні. Чесно - не сподобалося...

9. Marigold

не знаю, не пробувала шукати.

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:26 ----------

"Вчимося народжувати" від Свічадо. Нічо так. Хоча мені тепер та американська топова, там дуже круто все розписано і навіть різні ситуації "критичні" для наших лікарів і як з них вийти природньо. Ну а фільми різні подивитись не хочеться?

10. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Просто і доступно написано. Під час пологів, згадувала про правильне дихання саме завдяки цій книжці, бо перечитувала про ті етапи пару раз, мені допомогло:) Ще читала "Вчимось годувати грудьми" того ж видавництва.
    Ще додам. Подарували мені книжку "Я-мама",видавництво "Торсінг плюс". Гарна, велика книжка, з кольоровими фотографіями і малюнками, є багато корисного, цікавого, але дуже багато перлів і непотрібних порад, одна стаття суперечить іншій. Читала і прозрівала. Тому не раджу.

11. Dominika

Dominika Well-Known Member

О, мерсі, що нагадали про неї. Треба зайти купити.

Я дивлюсь по кабельному каналу TLC дві програми - "Истории из роддома" і ще одна, забула назву...Але там більше емоцій, ніж інформаціїї. Переживаєш за маму і її маля, бо там інколи склладні випадки показують. А хочеться спокійно сісти і поступово прочитати про всі періоди пологів.

12. Marigold

Ну ще в неті можна знайти "Школа Народжувати" - фільм з 3-ьох частин. Теж нічо так. Ну це фактично курси ті що йдуть в Ользі і Єлизаветі.

---------- Додано в 16:08 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

ага, а хочеться ж якраз інформації, пра? Тому я теж стараюсь дивитись все що під руку трапляється, але багато тре відфільтровувати в процесі, бо виявляється не дуже інформативним.

13. preciosa

Дівчата, порадьте: вигідніше замовити книги з Свічадо? Вони дешевші через інтернет чи в книгарнях такі ж ціни?

14. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

якщо ціна з доставкою "під двері" то майже на одне виходить.
    Хіба б знайшли книгарню з мінімальними націнками.
    +в книгарнях вони не завжди є, а так замовили , отримали і не треба вишукувати
    а ще краще створіть тему свою у відповідній гілці , що шукаєте певні книги, я думаю у форумлянок вони є, я собі саме так і купила те, що мене цікавило(на форумі).

15. preciosa

16. Марта2

Марта2 Well-Known Member

З першою вагітність любила читати збірний журнал "Здоровье матери и ребенка"
    Кожного тижня чекала новий випуск, так мені цікаво було :)

Зараз вже нічого не читаю, маю файну практику)))
    Хіба дивлюсь відеогід з вагітності відповідно до свого тижня і уявляю як то в мені)))

17. preciosa

Почала сьогодні читати цю книжку. Місцями пронюхувала-пропускала:) Але цілком мені сподобалося! Спочатку дуже детально описується, що впливає на розвиток мозку... Є багато цікавого. Водичка завжди присутня, але для мене тут її вміру. І про розслаблення - дуже толково написано...

---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:35 ----------

Ще замовила вчора книжечку-щоденник Комаровського, де можна записувати все, що стосується вагітності, потім після народження і далі:) Скидувала всі книги Комаровського, так щоб мати їх, а цього <Дневничка> не знайшла у вільному доступі, та й це логічно, бо зручніше купити його і все записувати. Інтернет-магазин вибрала той, де книга була найдешевшою і він був зазначений у списку рекомендованих на сайті Комаровського. В гуглі можна побачити сфотографовані сторінки цього щоденничка. Жаль, що російською мовою, але я не втрималась і замовила:)

18. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

ВЫШЛА НОВАЯ КНИГА МИШЕЛЯ ОДЕНА «РОДЫ И ЭВОЛЮЦИЯ HOMO SAPIENS»

19. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

• Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  20. Marigold

Давно собі придивилась цю книжечку, але з Амазону ціна кусалась. І тут вуаля - переклад УКРАЇНСЬКОЮ! Я ще в процесі читання, але мені вже дуже подобається! Наразі читаю розділ Вагітність і дещо собі аналізую\запамятовую\шукаю відповіді на питання :)
    НМСД, маст рід книга
    Brain_ukr.jpg

• Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1