Що почитати майбутнім мамам

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем bubamara, 25 Січень 2011.

1. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Відповідь: Що почитати майбутнім мамам

про що там йдеться? лише про сам процес пологів чи ще якась інформація є?

---------- Додано в 21:25 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

як можна не рекомендувати непрочитану книгу? І як по змісту книги ви зрозуміли що вона не відповідає вашим поглядам на виховання і т.д.

2. blakytnooka

blakytnooka Member

Я теж маю "Вчимося народжувати" - і теж рекомендую. бо ез зайвого подано багато інформації, просто і доступно. Як і взагалі ця свічадівська серія і книги З.Городенчук.

Там йдеться не тільки про процес пологів, а від самих початків: зачаття, як розвивається малятко з перших тижнів, про перші способи виховання в животику. Багато інформаці подано у формі питання-відповідь.
    Далі мені дуже корисні були описи маленьких проблем, які виникають при вагітності (напр, печія, безсоння. слабість і запаморчення, корчі і т.д.), бо розуміла, що не в мене одної таке + там даються коротенькі поради. як зарадити собі.
    Ну, а далі про найголовніше - про перебіг пологів: від переймів до народження плаценти, дихання, фізичні вправи з простими малюночками....
    Ще класно. бо наведені розповіді пар про партнерські пологи, де діляться досвідом і чоловіки і жінки - класно читати разом з чоловіком :) Хоч у Вас, Tyfelka, я так розумію чоловік і без того готов :)
    А закінчується книжка теж розповідями про пологи, називається розділ "пологи без страху".

Не знаю, як тим. хто народжує вдруге. Але я, зелена, знайшла для себе масу корисної інформації. Справді дуже раджу.

• Подобається Подобається x 1
  3. StarKa

StarKa Member

от така я "легкомислєнна"! :)
    насправді переглянула одним оком, побачила інформацію про дурники і т.д. Про що там далі можна читати?

4. touptikon

touptikon New Member

Книга "Відроджені пологи" українською мовою

Шукаємо волонтерів з добрим знанням англійської мови для редагування перекладеної з англійської на українську мову книги лікаря Мішеля Одена "Birth reborn". Кожен може редагувати по розділу. У разі знаходження нами спонсора, редактори будуть винагороджені.
    Увага! Всі хто допомагає проекту будуть вказані на нашій сторінці в інтернеті і в книзі, яку ми видамо (звичайно, за вашою згодою).
    http://eco-lviv.razom.eu/mama/rodu/odent/
    Група в «Контактах» - http://vk.com/club39405428
    З питаннями звертайтеся на ел. пошту: eco-lviv(a)meta.ua або за моб.тел: 066-9624045, 067-1297149

5. mamba

mamba Member

Також обов"язково побільше інформації та статей про ГВ так лактацію загалом. Дуже допомогли поради щодо допологової підготовки грудей і мозгів:) - гарно лялю вигодувала та і проблем з грудьми не було.

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

а як треба готувати груди до пологів і навіщо? дослідження показують, що ніякі приготування нічого не дають.
    а мозги - це точно, треба обовязково готувати!

7. Karine

Karine New Member

На літературу якось під час вагітності не було часу(( Я просто досить довго працювала - до 6 місяця і тому не читала книжок. Щоправда, мені дуже допоміг сайт мого лікаря Мазура Тараса Миколайовича - там купа цікавих статей по вагітності. Отак і готувалась))

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:16 ----------

На літературу якось під час вагітності не було часу(( Я просто досить довго працювала - до 6 місяця і тому не читала книжок. Щоправда, мені дуже допоміг сайт мого лікаря Мазура Тараса Миколайовича - там купа цікавих статей по вагітності. Отак і готувалась))
    http://doctor-mazur.com/articles/

8. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Також думаю можна віднести до літератури для вагітних

А що такого можна почитати , щоб було захоплено не тільки процес пологів+ Гв , а й якісь елементи виховного процесу...або взагалі про виховання (цікавить саме виховання змалечку і самовиховування себе як батьків ;)

9. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

мені в тому плані подобаються книжки від в-ва Свічадо, напр., "Дитина чемна і нечемна", "П'ять мов любові до дітей", "Мистецтво виховання" (детальніше можна глянути на їхньому сайті в серії "Порадник для батьків").
    А ще свого часу на мене справила сильне враження книга Жан Ледлофф "Как вырастить ребенка счастливым: принцип приемственности".
    І ще для мене дуже корисною стала книга "Вчимось народжувати" З.Городенчук (теж Свічадо) - тут все детально про вагітність, пологи і підготовку до них.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

10. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Для мене стали корисними книжки:
    1. Как вырастить ребенка счастливым Принцип преемственности Жан Ледлофф ...
    2. Мендельсон Роберт С. Как вырастить ребенка здоровым вопреки врачам.
    3. Жизнь без подгузника. Бауэр Ингрид.

Ну і З.Городенчук варто не тільки читати але і слухати в живу

11. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

100%! Дуже корисні книжки. Відкривають очі на елементарні речі.

12. okh

okh Member

Читала книги Сірзів "В ожидании малыша" та "Готовимся к родам", в-ва "Свічадо" "Вчимося народжувати" та "Вчимося годувати грудьми", "Євробейбі-немовлятко.Що варто знати сучасним батькам". Дуже сподобався практичний порадник для батьків Елізабет Фенвік "Мати і дитина"

13. solya

solya New Member

Я читала Сірзів "В ожидании малыша" і продовження "Ваш малыш отрождения до двух лет" та Комаровського. Комаровський виявився досить помічним, особливо на початках. А ще періодика "твой малыш" і "Мой ребёнок".

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Поки читаю:
    1) Наталія Стенкова "Ви і ваш малюк" - про вагітність не дуже розгорнуто (основне про розвиток на кожному місяці є, вправи, опис про наслідки різних хвороб під час вагітності), про пологи - більш-менш можна скласти уявлення, і далі про розвиток малюка до 3 років + розвиваючі ігри - не знаю, наскільки згодиться. Читається легко.
    2) Інес Альбрехт-Енгель/Манфред Альбрехт "Все про вагітність і пологи" - в принципі, мені подобається, розгорнуто, просто.

15. Brenda

Brenda Member

Я читала Сірзів, але тільки до 5 місяців вагітності, бо там реально дуже все однобоко, як на мене, з фокусом на американських мамочок...
    Потім читала Татьяна Аптулаева "Я скоро стану мамой" - дуже сподобалась книжка, дуже цікава, про вагітність, про кожен тиждень розгорнуто, про зміни в жіночому організмі ітд. Тепер Читаю теж Наталія Стенкова "Ви і Ваш малюк", там здебільшого про догляд за дитинкою.
    Також на курсах мені дали багато журналів "Мой ребенок", ще якісь, то на днях буду читати... ну і пару фільмів дивилась про роди...

16. JuicyFruit

JuicyFruit Member

А мені смішно із тих усіх повторів. У них дуже часто в одному розділі повторюється одне і те ж, але іншими словами. Я розумію, що це для того, щоб не забути, але інколи аж бісить. Плюс їхні рекомендації по харчуванню аж занадто американські. Наприклад, про піццу для 1-2 річної дитини або про сухі сніданки. Для мене це точно їжа не для діток.
    Поки що читаю їх, привикла все доводити до кінця. Але паралельно підчитую Елізабет Фенвік "Мати і дитина" (дуже гарно ілюстровано). Крім того, замовила ще 2 книжки Комаровського ("Здоров"я дитини і здоровий глузд її батьків", і ще про "ГРЗ"), завтра мають прийти. Про них ніби також в Інтернеті хороші відгуки. Зараз починаю концентруватися на книжках по догляду за дитиною.

На бейбіблозі є календар вагітності, то в мене кожної середи ритуал - читання, що відбувається цього тижня з малюком і які зміни в організмі. Також дуже гарно описано усе.

17. ZaKohana

ZaKohana New Member

Також читала. Багато малюнків з конкретними поясненнями. Правда цю книгу також треба трішки адаптовувати під наше життя.

Особисто для мене, як для першопрохідця, дуже потрібна книга. Коротко про все. Вагітність, особливо догляд, розділ про вигодовування я правда відкинула.
    У пологовий спакувала собі книги від Свічадо.

18. grape

grape New Member

Може я трошки відступлю від теми практичної довідкової літератури для майбутніх мам і пораджу почитати книжечку для душі - "Привіт мамо, привіт тато" Віллі Брейнгольст від видавництва "Свічадо". Дуже мила книжечка, де розповідь ведеться від імені малятка. Однозначно рекомендую!!!:girl_tender:
    Згадала ще одну з цієї ж серії і того ж автора - "Як я живий і здоровий з'явився на світ"

Останнє редагування: 28 Січень 2013
  19. Zara White

Zara White New Member

Супер список, читала з першою вагітністю, перечитую зараз із другою, і до цього списку ще б додала - Грентли Дик-Рид. "Роды без страха" і «После трех уже поздно», Масару Ибука

20. glasses

glasses Member

От популярна зараз книжка. Теж її маю, купувала як почали планувати.
    Також думаю поки будуть настільними.
    В процесі читання.
    А вже так багато чого перечитала. І на форумі гілочки різні почитала, так би мовити, з реалій нашого часу.