Що мене дратує?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем OxankaF, 3 Вересень 2009.

1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Що мене дратує?

краще б вас влада дратувала, яка не може зробити нормальні велодоріжки))

2. sanches

sanches Well-Known Member

якщо ви маєте на увазі той кусок пр. Свободи від Оперного до пам'ятника Шевченкові, що викладений червоним, то це як раз і є велодоріжка...

3. Tequila

Tequila Well-Known Member

Дратують люди, які не виконують обіцянок, починаючи від "передзвоню через півгодини", "прийду о 8 вечора", а що вже говорити про серйозніші теми обіцянок... І почало дратувати це мене ще в глибокому дитинства, запам'ятовую те, що обіцяють, а якщо не виконують, то дуже дратуюсь і злюся.

4. analastanka

analastanka тень на стене

Я тільки за велодоріжки. Але питання - ДЕ їх робити??? Тротуари і так вузенькі, особливо в центрі, а дороги ніхто звужувати заради велосипедів не буде

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ото так все в нас :), маршрутки теж ввели, бо "дороги вузенькі", якби ж то була проблема... Та в цілому світі по різних містах і малюсеньких, і великих роблять велодоріжки і ніхто від того не страждає. А у нас нібито глобальні проблеми, а насправді ж просто ніхто не дбає про комфорт звичайних людей. Тому НМСД не проблема в вузькості доріг чи тротуарів..

6. analastanka

У "цілому світі по різних містах і малюсеньких, і великих" велодоріжки не роблять у історичних частинах або у "старому місті" - тільки у нових кварталах, або де дозволяє місце. А у Венеції велосипеди взагалі заборонені. І нічого, ніхто не скаржиться, що у Венеції порушуються права велосипедистів та "ніхто не дбає про комфорт звичайних людей".

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

не правда, є і в старих частинах на вузеньких вуличках. або є доріжки, на яких знак, що це і тротуар, і велодоріжка.
    і автобуси, а не маршрутки, їздять по таких вузееесеньких вуличках, що я диву даюсь майстерності водіїв, як вони там їздять.

8. analastanka

Я і не сперечаюсь:

Але якщо місця банально немає, то куди пхати ту дорожку?

9. Vittoriya

так-так, з таким підходом нічого не буде....

У мене дууже часто виникало така сама думка і одразу ж згадувала Львів і то, як забрали автобуси і пустили оті жахливі маршрутки, мотивуючи це тим, що нема місця на автобуси. У Львові є кууупа місця на велодоріжки точно, до чого тут взагалі Венеція? То є особливе місто, на воді. Я би краще порівняла Львів і Амстердам, хоча там на мою думку вужчі дороги, бо купа каналів і то, всі прекрасно знають, на якому там місці ровери стоять :)

10. analastanka

Логіку та здоровий глузд при "підході" ще ніхто не відміняв.

От вулиця Староєврейська, наприклад:

Куди пхати велодоріжку?

11. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

А мене дратує наш опалювальний сезон. Коли восени холодно то доводиться довго мерзнути і чекати поки включать батареї, бо сиро, не сохне нічого. А весною, принаймні зараз, потепліло, а батареї шкварять на повну потужність, всі вікна в хаті відкриті, дихати нема чим, дитина бігає, мокра вся. Получається що опалюють космос через відкриті вікна, а гроші то платимо...могли би виключити вже...хоча вдень. Вчора вдень виключали, то було набагато легше, на вечір знову включили. А сьогодні субота в котельні нікого немає, тому і шкварить. Невже вони там не можуть якось то врегулювати..???.:girl_cray:

12. Vittoriya

почнем з того, що приклад абсолютно невдалий, бо велодоріжки потрібні на основних дорогах, а не десь там на маленьких вуличках.

13. analastanka

Ми говорили про центр міста, історичну частину та вузькі вулички. Тому приклад задовольняє усі вимоги по темі.

І почалось усе з того, що форумлянка жалілась на велосипедистів на тротуарах у центрі міста (я, до речі, повністю її підтримую - їздити по тротуарах це рагулізм).

14. Vittoriya

ні, ми говорили про те що велодоріжки потрібні. Що ви хочете довести? Староєврейська то весь центр Львова? ;)

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

рагулізм-не зробити людям комфорту для того, аби їздити на роверах, а цей вид транспорту є до речі суперовий. У всьому світі люди масово пересідають на ровери і агітують то робити всіх, а у нас то чомусь рагулізм..... Нема слів.

15. zaderyshka

zaderyshka Member

Якщо чесно, то мене теж часом велосипедисти дратують і лякають. Особливо, коли йду парком, а тут раптом зверху несеться пан в шоломі чи мчить між людьми по вулиці, чи несподівано виїжджає з-за повороту. В мене просто реакція не моментальна і я розгублююсь. Це викливає і моє знерування і пана на ровері, бо я не швидко звільняю дорогу. А загалом, я "за" велосипедне пересування, хай собі їдуть куди хочуть, лиш би не дуже швидко в людних місцях, щоб можна було зреагувати адекватно.

16. analastanka

Я писала про те саме:

Я нічого "доводити" не хотіла і не хочу. Я лише зауважила, що не завжди та не на любій вулиці можливо зробити ці дорожки. А ви мені чогось стали розказувати про "цивілізовані" країни.

Якщо це є "вид транспорту", то його місце на дорозі, а не на тротуарі. Ви вважаєте рагулізмом "не зробити людям комфорту для того, аби їздити на роверах", а я вважаю рагулізмом те, що ровери на тротуарі створюють дискофорт для пішоходів.

Це те саме, що як мені місто не поставило смітника, то я буду смітити, де бачу - адже влада мені "не зробила умови", це мене виправдовує! Рагулі тут і влада, і той, хто смітить.

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:59 ----------

Цікаво, з чого такий висновок, якщо я писала:

Не треба перекручувати.

17. Vittoriya

а ви у Львові їздили на ровері на дорозі? Знаєте, як у нас водії "толерують" роверистів? Ну так... Я знаю, як то, то жахливо і я розумію, чому роверист обирає тротуар, бо ж не самовбивця...

бо не в тому суть проблеми! Злитися треба не на тих, хто обирає їздити на ровері, а на тих, хто не робить всіх умов для того виду транспорту.

18. analastanka

Тобто, вони свій комфорт та свою безпеку ставлять на перше місце, а пішоходів, яких можуть зачепити та поранити (не говорячи вже про налякати), мають в носі.

А ви розумієте водіїв автівок, які "толерують" роверистів? В них теж свої аргументи, чому вони це роблять.

На них ніхто і не злиться. Зляться на хамів, які завдають незручності оточуючим

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я лише раз бачила як водій накричав на велосипедиста. Зазвичай, якщо велосипедист їде по правилах, то все спокійно і цивілізовано. Інша справа, що сідаючи за кермо, водій бере на себе колосальну відповідальність, яка йому прописана законодавством, а велосипедисти найчастіше ведуть себе вже не як пішоходи, але ще не як водії. Про їхні маневри на світлофорах взагалі мовчу... В Україні впринципі немає культури їзди. І ходьби:girl_cray:

20. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

В Україні немає належних умов для їзди велосипедистів. Де окремі доріжки? Так, зустрічаються де-не-де, але не всюди, а їх стан... на Стрийській перед мостом, що веде вниз на Луганську, є така доріжка, але дерево не спиляли і роверист реально не проїде. Але доріжка є :girl_mad:
    то точно. в нас в машині вмятина і глибока подряпина, бо чоловік зупинився на червоне світло, а роверист не збирався. В*їхав в авто і на світлофорі повернув ліворуч і свалив. Ми ж мали їхати прямо і не було як його доганяти. Тому тепер в чоловіка ставлення до роверистів "особливе".