Що мене дратує?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем OxankaF, 3 Вересень 2009.

1. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

Відповідь: Що мене дратує?

від цьогонічної бурі на нашій вулиці впала трухлява липа (видно по злому стовбура; ще добре, що торік радикально пообрізана, а то крона ще б не те наробила...) поперек вулиці, пообдирала ел.дроти і вище, і нижче себе по дорозі. Поряд дитсадок, люди ходять. Чекаючи на зупинці на маршрутку, вирішила подзвонити в МНС 101. Знаєте, що мені відповіли? "подзвоніть черговому в міськраді, вони деревами займаються, а дротами - системи електромереж". відповідаю, що я не знаю номера і взагалі дзвоню з мобільного з вулиці! " я вам номер скажу"! протараторила. "А Ви самі подзвонити не можете?" "можу, але то не мій обовязок" і поклала трубку :khomyak:
    терпіти не можу скаржитися... особливо на когось його начальству... не одна я така? та чи не в цьому причина, що багато хто працює "спустя рукава"?

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

я не мала на увазі, що зносилися (і це теж, але не так екстремально за короткий час, звісно) - а що стали замалі.
    наскільки стало більше готелів, ресторанів, скільки нових будинків збудували, скільки котеджних містечок в межах Львова або відремонтованих і не завжди легально підключених до каналізації особняків у секторах приватної забудови? я не заперечую цілком ролі підприємств, але хіба їх стало настільки більше за останні 3 роки? які саме? просвітіть.
    а мережу ніхто не розширював, не модернізував (схоже на ситуацію у Грибовичах), вона просто вщерть повна, і гази виходять на поверхню при зміні тиску - Львів розташований на значно нерівній поверхні. Смердить найбільше на Б.Хмельницького - так на Збоїщах очисні споруди. Звідти найбільше заносить на різні боки Замку (напевно, залежно від вітру), Личаківську та околиці . А коли занесе в центр (найбільша ямка старої частини міста), то поки звідти повітря не вивітриться, що проблематично, то застоюється; а вивітрюється лиш у ще більшу ямку - Чорновола-Топольна...
    до речі, писали у новинах: на днях на Січових Стрільців при ремонті завалилася стеля старого будинку під час ремонту - це все з тої ж опери: австрійці будували на совість, та не на вічність же...
    добре зроблене треба пильнувати, доглядати і обслуговувати - ось мій основний месидж

2. Sertce

Sertce Member

Сьогодні дратує все починаючи від брудної посуди в куxні і закінчуючи "фокусами" мого дітьо.

3. siriuska

siriuska Member

Дратує мене мама, а чого я не пішла до церкви, бо сьогодні свято, ну неможу я на мус ходити.

4. Музик

Музик Мартуська

а мене вже три дні дратує тато: сказали йому про квартиру, коли вже все було остаточно оформлено, щоб він не чіплявся (він у мене специфічний трошки), і от з того часу, як він то знає, кожного дня дзвонить питати чи ми вже вибрали шафу-купе в коридор (в квартирі він ще не був, планування не бачив), якийсь його знайомий ту шафу сам робив, тато вже йому задзвонив, розпитав що до чого. сьогодні знов з самого ранку дзвонив про шафу питав - я кажу, що шафа - то ще не скоро буде, то чи не остання річ про яку ми будем думати, бо ми ще не почали навіть ремонт робити, а тут вже про шафу думати - як на мене ще не час, дійдем до того пізніше. він образився, що ми не хочемо його допомоги, що він нам не потрібен. а що я мала зробити? ходити вибирати шафу, коли ні плитки, ні сантехніки нема, та й там - голі стіни, а ще ж підлогу треба постелити, двері поставити...

5. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Ну не треба. Я по-перше, намагалась чемно вияснити, в чому справа. І я би також гонорово вийшла, але була відповідальна за 3-х гостей-іноземців, які нічого не розуміли і яким було проанонсовано екскурсію. Так що це був не вихід. По-друге я потім написала директору фірми відгук на пошту і нині отримала офіційні вибачення з пропозицію повернення частини грошей або знижки :). Але найбільше потішили завірення, що будуть виправлятись (надіюся).

Зрештою, наша справа маленька - вкласти свою "краплю" в море, мирно відстоюючи своє. Я вважаю, що зрештою її вклала.

Але дратує все одно :girl_devil:

6. neri

neri New Member

Я вгагалі людина спокійна і стараюсь дрібницями не перейматись, але інколи так дратує певна поведінка людей: ось стоїш ти у черзі (найчастіше то буває в аптеці, з комунальними платежами), підходить твоя черга, а тут бере хтось влазить зі словами "я тут стояла", виявляється пані постояли трошки біля кожного віконечка, щоб потім підскочити там, де швидше підійде черга. І мене дратує така біганина по чергах, бо то виходить якийсь хаос, потім починаються вияснення і часто закінчується вже зіпсованим настроєм... Якщо зайняв чергу, то там і стій вже! Всі поспішають, у всіх термінові справи. До того ж тим грішать не лише пані старшого віку, а й молодші панянки. Як на мене, це виглядає негарно.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

я теж завжди займаю чергу у кілька кас на вокзалі, бо не можна передбачити, де повільніша касирка. нічого тут поганого не бачу. але я завжди дочікуюсь, коли за мною займуть чергу, повідомляю тій людині, що я тут стою, але відійду, і тоді вже йду в інші черги.

8. neri

neri New Member

Almariel,

а от уявіть, що так зробите не лише Ви, а ще декілька чоловік (тобто людина перед і після Вас теж зайняла чергу до кількох кас). Одного разу я була свідком такого, коли зайшла в центрі в ощадкасу - декілька людей зайняли черги до кількох кас. В результаті вийшла плутанина, всі почали виясняти хто за ким стоїть і ніхто нікому не хотів поступитись, а ще додайте жахливу спеку, яка якраз тоді була. А закінчилось тим, що дехто фиркнув і в нервах пішов геть, так і не сплативши, дві касирки закрили касу (щоб всі стояли до однієї каси і не влаштовували таких цирків), я спізнилась на роботу (бо вийшла в обідню перерву) і у всіх був зіпсований настрій. І чи то вартує тих декількох хвилин, щоб швидше обслужили?..

п.с. хух, виговорилася і аж легше стало! :)

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

ви, мабуть, не купували квитки в Києві на центральному вокзалі. там саме так, як ви описали: до одної каси ти можеш бути за людиною, а до іншої ця людина перед тобою. всі все розуміють)))

10. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дратує, коли мені починають розказувати, яка наша дитина нечемна, і не слухає, і зашвидко бігає, і як то так, шоби така велика дитина не розуміла, що то є " не можна! "
    То моя баба так.
    Я взагалі людина неконфліктна, і, значною мірою вихована тою ж авторитарною бабою, трохи "затуркана", ну, але сьогодні того було вже задуже. Баба, ввійшовши в раж після чергової серії вічної війни з курми, тим же тоном почала виховувати Ярика, який щось там відкрив і не закривав, а потім впав, і не хотів сам вставати, а плакав, щоб я йшла і підняла. Я, звичайно, розумію, що бабі така ситуація є космічною, бо в неї і діти в рік вже чемно всю службу в церкві витримували, і слухали все, і в болото не лізли, одяг не бруднили і т, п., але "Закрий, бо як прийду до тебе, то дістанеш! ", то вже було занадто!
    Сваритися з бабою нема сенсу, собі дорожче, то я просто сказала, що своїх дітей вона виховувала, як знала, а до моїх хай не пхається, і що якщо нечемність єдиного правнука є аж такою дратуючою, то ми, мабуть, краще поїдемо до Львова, хоч планували ціле літо бути. Образилася. "Ну-ну, ховай(виховуй тобто) си, ховай... Буде він тобов командувати... "
    Зла я, дуже, от пишу, а серце як шалене лупить.

11. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Дуже дратують всякі мелодії при натисканні на клавіші чи то мобілки, чи то компутера. Відразу виникає бажання жбурнути тою технікою до стіни. :girl_devil: Тому в мене воно всюди відключене. А ще дратує те, що треба вводити пін-коди, паролі, і тому подібне. Тому, знову ж таки, пін-коду на жодній сімці нема. :)

• Подобається Подобається x 1
  12. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Мене чомусь дратує слово "пановля" на рекламних щитах. Думала: нащо так якось перекрутили? А глянула - дійсно є таке слово
    пановля -
    звертання до
    друзів
    Але все одно не подобається...

13. Женічка

Женічка Well-Known Member

а мене останніми днями дратує все, невже ПМС (не хочу ще)

14. Sertce

Sertce Member

Дратує, коли ти на 100% знаєш, що права, а довести свою правоту не можеш...

15. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

мене останнім часом дратує коли хтось в магазині чи в аптеці в черзі стає настільки близько до мене, що я аж відчуваю тепло його тіла (пліч-о-пліч).

16. agalinka

agalinka Active Member

А мене дратує, коли свекруха або мама кажуть, що так як я виховую дитину, це неправильно, а як вони то дуже добре. В малого болів живіт, то баба сказала не плач бо підеш до лікаря, лікар розріже і подивиться, що там болить. Я малого до лікаря, а той в крик не піду, бо розріже живіт, ну і як не поприбивати їх після того.

17. Bobas

Bobas New Member

Сьогодні довела дівчина з роботи. Вона ніколи добротою не відзначалась, а зараз, коли вагітна, просто доводить до сказу. Дратує, що користується своєю вагітністю у будь-якій ситуації на роботі і приговорює - мені відмовляти не можна.

18. jylanda

jylanda занууууда

19. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Дратує безвідповідальність, брехливість та тупість в людях.

20. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Мене дратує коли мені доказують, що я не правА, при тому, що я на 100% впевнена, що правА.