Що читаємо?

Discussion in 'Читальний зал' started by Irus'ka, Sep 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Відповідь: Що читаємо?

вчора "випадково" зайшла в книгарню і ясно,шо з порожніми руками не вийшла))
    в продажу з"явилась "Маргаритко,моя квітко" К.Нестлінгер. раніше шукала її, але весь тираж був розпроданий. почала читати. дуже мені схожа на "Бубу" Б.Космовської. трохи мені задитяче. от є дитячі книжки, які написані легко і безпосередньо і читаються дуже приємно. тут ця безпосередність вимушена.

ше взяла "Гербарій" Я.Твардовського. це віршики про рослини + малюнки цих рослинок. малюнки файні. і ціна дуже скромна (20грн)

---------- Додано в 19:45 ---------- Попередній допис був написаний в 19:43 ----------

докінчила вчора "Голову Якова". от початок дуже заплутаний. а друга частина ясна і чітка. в принципі сподобалось, хоча в Дереша є і кращі речі (особливо його дитяча книга).
    на рахунок схожості з "Архе", то я тут промахнулась))

2. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Я у дитинстві "Гайдуки" цього ж автора зачитала до дірок ! Таке веселе, дитяче і трошки повчальне....але ж яке захоплююче! Вишневий штрудель - багато років поспіль уявляла цей смаколик виключно асоціюючи із персонажем вищезгаданого твору, хлопчиком, чия мама здогадалась спакувати той штрудель йому у дорогу!
    Мдя, це "ужасссссно" смішна книга:crazy::crazy::crazy: Я після читання (до кінця не осилила) мала, даруйте, блювотний рефлекс і кілька ночей спати не могла. Все, знаєте, уявляла тоті "смішні місця":khomyak:

3. zaderyshka

zaderyshka Member

оооооо, я в захваті від неї, в Нестлінгер багацько класних речей, є багато речей з соціальним підтекстом. До речі, скоро Урбіно видає ще одну книжку Космовської "Позолочена рибка". Дуже хочу...

4. Holly

Holly Moderator

Почала читати Б.Грінченка "Під тихими вербами". Дуже швидко читається, поки що подобається

5. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Залишатись самим собою, вибрані листи Хемінгуея
    Хем - крутезний чувак, я можу читати усе, що він писав і отримувати від того непередаване задоволення
    раджу усім його прихильникам

6. Milongera

Milongera Well-Known Member

7. MorsImmortalis

8. zaderyshka

zaderyshka Member

9. MoulinRouge

MoulinRouge New Member

Залишатись самим собою, вибрані листи Хемінгуея
    Люблю почитати мемуари..... А як ця книжка називається ?

10. RamirZ

RamirZ New Member

До MorsImmortalis:

Скажіть, будь ласка, «Гербарій» Твардовського – то для якого віку? Шукаю на дану тематику + про тварин, птахів для школярки (9 років). І ще: це подарункове видання чи «на кожен день»?

11. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

щойно дочитала *Ангел для сестри* Джоді Піколт. сиджу прибита мішком...наскільки я пам*ятаю, то в фільмі закінчення інше...якось воно сприйнялось набагато легше мені

12. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

так і називається
    Оставаться самим собой (избранные письма) Эрнест Миллер Хемингуэй

13. Gentle

Gentle Well-Known Member

Хемінгуей- автор легендарний, вважаю, що кожен мусить його почитати. Але, якщо чесно, мені він такий довгий... Все-таки, 60 сторінок читати про дядька, який пливе в човні...Можливо, треба спробувати інший твір.

14. zaderyshka

zaderyshka Member

Перескладувала книжки і знайшла трилогію Філіпа Пуллмана "Темні початки". Як я шукала ці книжки після виходу "Золотого компаса" на екрани, просто з захватом, так мені образи сподобались. Але...після прочитання мені зовсім не сподобалось, для чого в книжку-фентезі вкладати елементи релігійного характеру, особливо, якщо це не міфологія? Краще б було щось на подобі "Хронік Нарнії", боремся зі злом і хай собі. Толку в трилогії взагалі нема, можна було обмежитись однією книжкою, бо далі купа непотрібних персонажів, світів, невідомо чого. Мені не сподобалось ІМХО.

Last edited: Apr 3, 2012
  15. MorsImmortalis

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:26 ----------

16. Відповідь: Що читаємо?

Хотілося чогось попсовенького, неглибокого, в м'якій палітурці. Трохи відстала від "життя з книжкою", тож почала з автора, який був найбільше на слуху. І - Люко Дашвар. "Село не люди". Потім ще закріпила враження книгою "Молоко з кров'ю".

Читала, і весь час в мене було відчуття дежавю - десь колись ми вже це проходили.. Згадала. Пам'ятаєте, колись була така передача "Окна з Дмітрієм Нагієвим"? Так от. Один в один. Ніби і цікаво, але бридко, наче в чужій брудній білизні копирсаєшся. Купа надуманої "чорнухи". Після прочитання хочеться вимити руки з милом..

Ні, на мій погляд, попса має бути легкою і не "чорною". Таке можуть собі дозволити лише твори з глибоким змістом. На жаль, у Люко Дашвар я цієї глибини не побачила.

17. ingyr

ingyr New Member

Повністю згідна. Залишається тільки неприємне враження. Більше цього автора читати не хочеться. І за що тільки дають премію "Коронація слова"?

18. natorella

natorella Well-Known Member

а я думаю - чого то мені не лежить душа до них)))

19. MorsImmortalis

вчора почала недавно куплену збірку Кафки. в школі читали його "Перевтілення" і я була в захваті. вчора перечитала. враження не змінилось, а стало тільки глибшим.
    це один з небагатьох творів, який викликає сльози.
    наразі,пригадую, ревіла я корова, за Євою з "Хатини дяді Тома"

20. Gentle

Gentle Well-Known Member

Thread Status:
Not open for further replies.