Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coshitce

Coshitce Member

Відповідь: Що читаємо?

Прочитала В.І.Арнольда "Гюйгенс і Барроу, Ньютон і Гук". Цікаво. Раджу дівчатам, котрі математики та фізики (особливо фізики), прочитати.

2. kristas

kristas Well-Known Member

Також читала Люко Дашвар "Битіє Макар"...взагаліто цікаво,
    хіба бувало нуднувато в описі деталей. Хочу прочитати другу, кажуть цікавіша. А порадили прочитати Люко Дашвар "Село не люди" - твір морально важкуватий, сумний...але так захоплює, вже лругий день не висипляюсь, ніяк від книжки відірватись не можу.
    А порадьте дівчата якесь оптимістичне чтиво, щось веселеньке, ну або принаймі детектив цікавий чи роман, але менш трагічний.

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

перша думка: Ізабела Сова *Ягідна трилогія*. Після тих книжок в мене настрій злітає вище неба)))

4. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Це звичайно не детектив чи роман, як Ви хотіли, але тим не менш, їм є просто чудова альтернатива. А саме, незвичайно чудово піднімають настрій твори українського гумориста Остапа Вишні. Його твори наповнені оптимізмом, життєлюбством, комічними ситуаціями. Просто чудовий автор! Сама перечитую інколи збірку його творів "Якби моя бабуя встали". Рекомендую!

5. kristas

kristas Well-Known Member

6. SofOcHkO

SofOcHkO New Member

Недавно прочитала Люко Дашвар "Мати все" за одну ніч....просто не могла відірватись, хоча, місцями було дуже гидко. Сьогодні планую прочитати "молоко кровю" ціє ж авторки

7. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

дочитала я "Понеділок..." Стругацьких. прикольна книжка на специфічну тематику. найбільш цікавою буде науковцям (як мені здається).
    взагалі люблю книжки, після яких щось залишається.
    є там фраза "праця перетворила мавпу на людину, але відсутність праці перетворює людину на мавпу в значно коротші терміни"
    "істинний велет духу споживає значно менше, ніж думає і відчуває."

8. natorella

natorella Well-Known Member

там три книги
    дуже цікаві

9. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Я дуже люблю Стругацьких! Особливо припав до душі їхній твір "Населений острів". Отже, якщо Вас зацікавили ці автори, то дуже прошу до прочитання і цієї повісті :) Ця повість, до речі, мені сподобалася ще далеко до його екранізації росіянами, але, як не прикро, недолугий фільм вийшов в результаті. Книжка набагато яскравіша та цікавіша. Справжня тобі пригодницька фантастика.
    В мене ці письменники теж лишили слід в душі. І посіяли якесь зерно віри в неможливе. Одна з найвартісніших фраз, які вкарбувалися в мою пам'ять: "Немає нічого неможливого, буває маловирогідне". Цитата, звісно, Аркадія та Бориса Стругацьких :)

10. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Невыносимая легкость бытия - просто чарівно,
    хочу ще і ще читати Мілана

11. zaderyshka

zaderyshka Member

суперова штука...щоправда мені його "Смішні любові" видались якимись нуднішими, але то як яка новелка.

12. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

дочитала "Гіперболоїд інженера Гаріна". от початок дежу захоплюючий, а друга частина нуднувата , занадто надумана і трохи не пасує до сюжету (як на мене). а сама кінцівка сподобалась
    зараз в процесі Дереш "Голова Якова". видається мені значно тяжчим за "Архе". але то ше може я поки не в"їхала як слід в тему)) будем бачити

13. Левицька

Левицька New Member

ого! я в архе в`їжджала довго))

14. Orman

Orman Модератор-бомба

Браніслав Нушич п"єса "Свет" - як я скучила за сербською! Тільки почала, навіть в сюжет ще не в"їхала, а вже дістала купу задоволення!

15. Gentle

Gentle Well-Known Member

Я, як завжди, почала купу всього читати. Історія середніх віків, підручник з всесвітньої історії для 11 класу :) і сьогодні взяла почитати Стівен Кові "7 навиків високоефективних людей". Наміксувала :)

16. Milongera

Milongera Well-Known Member

Останнє прочитане:
    "Прислуга" Кетрін Стокет - супер, не могла відірватися. Дуже цікаво! Читати однозначно!
    "Спрага життя" Ірвіна Стоуна - про життя Вінсента ван Гога. Теж дуже цікаво, багато нового дізналася з історії мистецтва. За цією книжкою є фільм, планую подивитися.
    "Тягар пристрастей людських" Сомерсет Моем. Оця вже читалася важче і довше. Опис життя героя, причому героя якогось банального. До половини книжки я не могла зрозуміти чому саме ця людина - головний герой, нічого в ньому надзвичайного. Автор, нібито, мав на меті показати пошуки людиною свого місця в житті. Таки дочитала. Але не знаю чи порадила б :scratch_one-s_head:. В другій половині є декілька цікавих динамічних сюжетних ліній, але завершення дуже голлівудське, щасливе ))
    Зараз читаю ще цього ж автора "Місяць і гріш".... написана в подібному нуднуватому стилі.

17. zaderyshka

zaderyshka Member

Зовсім не в тему, але не втрималась, таки запощу

18. tsvetochek

tsvetochek Well-Known Member

19. Viva

Viva Member

Є одна книга, в якій основа основ, в якій системазовано мудро все - Біблія, яку перечитую постійно час від часу. Всі інші книги - це додаткові інструкції.
    Зараз читаю "Тайм-драйв. Как успевать жить и работать".

20. tsvetochek

tsvetochek Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.