Що читаємо?

Discussion in 'Читальний зал' started by Irus'ka, Sep 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Demetra

Demetra Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

І я їх читала, правда давненько. Надзвичайно цікаві книги:y: Хотіла б прочитати зараз щось схоже ...

2. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

3. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

слухаю зараз аудіокнигу, розумію, що це не дуже в тему, бо я її не читаю, а слухаю, але раджу почитати/послухати Сергія Мінаєва " Р.А.Б.", трохи брутально, але життєво.

4. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я її на кіндлі читала. Скачала
    От вам прєлєсті є-буків :)

5. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Щось мені не дуже йде сучасна українська література, тому її мало читала. Співробітниця дала книжку Жадана "Anarchy in the UKR" , подивимося, що вийде із тої читанини. :)

• Подобається Подобається x 1
  6. zaderyshka

zaderyshka Member

Щось нині в шафі надибала на книжку Анатолія Рибакова "Дети Арбата". Згадала, що не дочитала другої частини, бо хтось з родичів успішно її "свиснув".Довго шукала в книгарнях, але так і не натрапила на неї тоді. Книжка суперова, але складна. Розповідається про життя в часи сталінського терору і про те як люди поводяться умовах тиску, невизначеності та безнадії.

7. Valensia

Valensia Well-Known Member

Читала Мінаєва "The телки. Повесть о настоящей любви", і "Видеоты или The Телки, два года спустя". В Мінаєва більшість книг "брутальні", але життєві.

8. sunset

sunset Active Member

моя сучасна українська література почалась з Андруховича та Покальчука) непоганий такий був початок)))

9. Fechka

Fechka Member

Перечитала О.Довженнка оповідання поо війну.
    Найбільше вразили "Мати " і "Воля до життя".Наплакалась. Як добре, що ми цього не заститали.
    Пояснювала Настуні,що таке війна,як люди віддавали життя зва добробут нас. Доня вражена зі мною плакала.

10. Відповідь: Що читаємо?

Жадан - клаааасний :girl_cool:
    Але не "Anarchy in the UKR" (взагалі не сподобалось, навіть не дочитала), а наприклад, "Депеш Мод" (до сьогодні пам'ятаю, як до сліз сміялась, читаючи цю книжку в "Літері" на роботі , або "Гімн демократичної молоді".

Можу цими книгами поділитись.

11. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Я колись якусь із його книг починала читати, але не сподобалося.

• Подобається Подобається x 1
  12. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

13. Левицька

Левицька New Member

Моє знайомство з Жаданом теж розпочалось з анархії), тому щось не пішов, а от його оповідання зі збірки Декамерон дуже навіть нічого! Треба Депеш Мод прочитати, стільки схвальних відгуків.
    Андруховича дуже лю, але якщо хто починає з "Перверзії", то може не піти) Оті його переліки на дві-три сторінки) Я починала з "12 обручів", то мені деже сподобалось, багато було містичних співпадінь на той момент -

14. Відповідь: Що читаємо?

А мені найбільше сподобався шматок про мамині очі (трішки солоні) :lol::girl_cray:

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

то напевно правда, бо я почала з Перверзії, і більше Андруховича в руки не беру, а муж з 12 обручів і постійно каже, щоб почитала його:)

16. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Я також почала читати Андруховича з Перверзії, дуже сподобалося.
    А від Жадана я взагалі в захопленні, в тому числі від "Anarchy", кожна його прозова книга - для мене супер! То мій улюблений автор на сьогодні,вже давно. І матюкається кльово :)

17. Holly

Holly Moderator

а я почала з 12 обручів, але щось не зачепило. А от чоловік читає))))

18. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Щось так багато хто в захопленні від Жадана. Читала початок його книги "Капітал" і відверто не сподобалося. Чоловікові теж. Нащо така література, яка несе тільки потік думок, без особливого сенсу і присмачено це все матюками? І я не перший раз чую, як люди захоплюється, як же ж матюкається! Чим захоплюємося люди, куди котимося? Це література регресу особистості. Вона не вчить чогось хорошого, високого. А для чого вона взагалі? Ну ось воно життя, ось вам бруд у душу - якщо не вистачає!
    Не люблю коли матюкаються в моїй присутності люди. А то ще я повинна добровільно читати таку книгу, щоб деградувати? Книга несе з перших сторінок зневіру і хаос в думки. Несе прозаїчну непривабливість життя. Я зареклася не читати таких книг - вони того не варті, щоб витрачати на них свій час та розум.
    Література, яка пропагує анархію - це не моє. З відгуків літературних критиків:
    Цього і так багато в нашому житті. І ми це все знаємо, і без Жадана та подібних йому письменників сучасності . Треба читати, як на мене, щось гарне, що робило б нас кращими, щоб ми прагли до чогось вищого, світлішого. І хотіли змінюватися в кращу сторону. Книги подібного типу не сприяють цьому. ІМХО.

Last edited: Jan 30, 2012
  19. domino

domino Well-Known Member

Читаю "Записки..." Ліни Костенко, дуже подобається, затягує - в сотий раз переконуюся - вона геніальна особистість!

20. Logos

Logos Member

і мені ця книжка сподобалась, коли лежала на підтримці прочитала за одним подихом

Thread Status:
Not open for further replies.