Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Orman

Orman Модератор-бомба

Відповідь: Що читаємо?

в n-ий раз читаю "Семейный круг" Андре Моруа. Дуже-дуже ...

2. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Прочитала "Музей..." Забужко. На мою думку, слабкий твір, якийсь банальний сюжет з цим передаванням кохання "у спадок" через покоління. І що це за таке велике кохання взагалі, якщо "Джульєтта" обрала не "Ромео", а іншого...

Стиль письма теж не сподобався. Наскільки "Польові дослідження..." були концентровані, потужні, настільки цей роман ніби водичкою розведений - багато слів, мало змісту. Весь час переслідує відчуття, як за Станіславським - "не верю". Персонажі досить картонні, діалоги несправжні...

Загалом дивно, що цей роман "Кореспондент" назвав книжкою 2010 року - напевно, на безриб'ї.

3. Almariel

Almariel Well-Known Member

а я була в захваті. сподобалось історичне тло зокрема (правда читала давно, не зможу якимись конкретними фактами вам заперечити)

4. Kvitysia

Kvitysia Well-Known Member

Недавно читала Маргарет Мадзантини «Не уходи»[​IMG].
    Після прочитання не можу ніяк зрозуміти, що штовхає освідченого чоловіка до бідної жінки?!!!!:girl_in_dreams::girl_in_dreams: :girl_in_dreams:
    Що любов?! Сексуальний потяг?! Одноманітність життя?! Полігамність?! Чому ця жінка не "використала" чоловіка, а лише навпаки.....?!
    Чомусь не кожен може зрозуміти цю книжку....:girl_in_dreams: Із моїх знайомих нікому не сподобалась , а мені дуже.:girl_in_dreams:
    А фільм не сподобався.:girl_sad:

5. boyechkoVA

boyechkoVA Well-Known Member

нарешті прочитала всіма нажужавшого Януша Вишневського "Самотність мережі". моментами емоційна, моментами дууууже емоційна:girl_cray:, моментами дивна....чомусь ця книга дозволила мені знову утвердитись в думці, що ми, жінки, любимо приносити себе в жертву,любимо постраждати:girl_sad:
    якби не знала,що автор чоловік,в житті б не сказала ,що її написав мужчина:girl_claping:
    здивувала зміна кінцівки в кіно:shok: а може то й добре, що її зробити хепі ендом і так в житті купа негативу....

6. Mavra

Mavra New Member

Я зараз читаю Сюзанну Коллінз, третю частину "Голодних ігор". Читаю просто "в запой", забула про вишивання сорочки і домашні обов'язки, взагалі випала з реальності. Перша частина "Голодних ігор" є в українському перекладі, видана книга. Другу частину "У вогні" читала в PDF, російський переклад. Третя частина тільки в серпні вийшла агнлійською, є любительський переклад на рос. в ворді. Вчора скачала, читаю з iPod.

7. Venus

Venus New Member

Саме збираюся почитати.

- це єдине, що читала з Дяченків. Неординарна штука!

8. casablanca

casablanca New Member

Читаємо із синочком :) "Викрадення в Тютюрлістані" Войцеха Жукровського. А собі для душі - Гарпер Лі, "Убити пересмішника", прекрасна книжка й гарний переклад. А ще мрію перечитати "Маргаритко, моя квітко" К. Нестлінґер.

9. martinkadp

martinkadp жаба-мандрівниця

дочитую першу книжку Фоззі "Ели воду из-под крана". не сказати щоб дуже цікаво в плані сюжетів, але смакує його манера писання.

10. zaderyshka

zaderyshka Member

Раджу прочитати цикл Моріса Дрюона "Прокляті королі" свого часу немогла відрватись, зараз хочу десь роздобути перечитати знову.
    а зараз собі взялась Ніла Геймана читати, той за творами якого зняли Зорний пил, Дзеркальну маску і всяке інше...ну, маю поки суперечливі відчуття стосовно творів. Але фантазія в хлопаки присутня шикарна!

11. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

На одному подиху прочитала "Залишенець. Чорний ворон" Василя Шкляра.
    "Роман відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок нашої історії — боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади у 1920-х роках. Збулося Тарасове пророцтво: повіяв новий вогонь із Холодного Яру, і лицарі лісу освятили зброю на мос[цензура]ковського ката. Найзапекліші з них — залишенці — продовжили боротьбу навіть тоді, коли в Україні утвердилася диктатура чужинців і не було вже надії на визволення. Таким був загін отамана Чорного Ворона."

Мені теж сподобалась. Я її прочитала на одному диханні за ніч!
    На цю ж тематику читала "Холодний Яр" Ю. Горліс-Горського. Не так художньо написано, але, тим не менше, цікаво.

• Подобається Подобається x 1
  12. casablanca

casablanca New Member

Володимира Даниленка "Газелі бідного Ремзі". Ну ду-у-у-уже смішно! Рекомендую, як, зрештою. інші книжки цього письменника. Справді дуже класний, але не розкручений. М-да, це ж не Жадан і не Карпа...

13. Venezianka

Venezianka New Member

Прочитала чотири романи Люко Дашвар. Просто в захваті! Читається легко і на одному диханні.
    Зараз читаю Лесю Романчук "Софію". Дочитаю - поділюсь враженнями.

14. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

добила Замок у Піренеях Гордера:girl_devil:
    ніяка книжка, дивуюсь тим захопленим відгукам, які чула раніше
    такі книжки не вартують того, щоб заради них рубати дерева:girl_feminist:

15. Відповідь: Що читаємо?

16. Ташка

Ташка New Member

ПОдарувала мені подруга "Сердце матери" Джин Флеминг. Книга про мудре материнство. З купою класних ідей щодо виховання дітей і розподіл часу.

17. zaderyshka

zaderyshka Member

мені особисто сподобалась "Помаранчева дівчинка" та "У дзеркалі-у загадці" а от "Замок у Піренеях" дійсно розчарував, завершення зовсім ніяке, ніби мало "прошибати", а нічого подібного. "Світ Софії" також книженція на свого поціновувача.

18. sunset

sunset Active Member

і в мене на половині кнмижки закінчилось терпіння))))
    закінчила читати *Сьомгу* Софії Андрухович, сподобалось, бо люблю і насолоджуюсь Андруховичем і татом, і донькою)))
    напевно зараз візьмусь за Діану Сеттерфілд *Тринадцята казка*

19. zaderyshka

zaderyshka Member

"стрільнула" почитати в подруги. Книжка цікава, хоча, на мій погля, є багато дивних місць і невідповідностей. Але читається легко.

20. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

читала ще його Дівчинку - на жаль, теж ніяк
    попри наповненість сюжетом, безліччю подій - вона пуста, беземоційна, а я такого не ціню:girl_emo:

Статус теми:
Закрита.