Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Irusya

Irusya Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Вже прочитала і другу частину.
    Історія про покинуту 37-річну жінку, її погляди на життя, роздуми, психологічні проблеми, щось на тему "всі чоловіки сво...".
    Як на мене, книжка легко і не вимушено написана, авторка пише від себе, ніби якась автобіографічна історія зі всіма реаліями повсякдення. Мені сподобалось.

Проте, чоловік сказав, що та книжка "смердить" фемінізмом і він би такого в житті не читав.

• Подобається Подобається x 3
  2. Мартуся

Мартуся Well-Known Member

Останнє, що прочитала - "Солодка Даруся" Марії Матіос. Трохи сумно,але цікаво. Написано справді професійно! (хоча можу судити лише як читач)

3. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

В такому випадку дуже раджу прочитати "Націю" і "Майже ніколи не навпаки" - дістанете купу задоволення :)

• Подобається Подобається x 2
  4. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Вчора дочитала "Теплий Двір" Марії Вайно, впринципі нормально, не можу сказати шо шось нове для себе довідалася, але ще раз задумалася, про те наскільки наше життя непередбачуване і якою ж все таки сильною мусить бути жінка, аби достойно його прожити.... основне залишатися Людиною.... " За благо дітей жінки віддають життя" - це коли жінка вагалася що вибрати кохання, чи сімю...

5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

+1! А от "Москалиця" розчарувала геть. Таке враження, що то і не Матіос.Але то ІМХО
    нараяли Ларису Денисенко, пробувала читати роман із східними мотивами, але навіть назви не змогла запам"ятати, зовсім не моє. А коліжанка прочитала одним духом і тепер на ніч ще перечитує.
    Замовили по пошті повне зібрання Джека Лондона. Ніби в дитинство повертаєшся...читаємо всією хатою ( крім Соні, звісно, вона "спеціялізується" по старих жіночих журналах:))

6. Irus'ka

А в "Москалиці" і не Матіос, а чисої води реклама. Сюжетна лінія з попередніх творів, навіть окремі фрази дублюються:n:
    СОФІЯ -СОНЯ, а як Вам "Мама Маріца..."?

7. СОФІЯ -СОНЯ

Ой, знаєте, якось мені зараз важкувато з цим "трагіко-психологічним реалізмом".. Хочеться чогось світленького... А ще у цій "...дружині Христофора Колумба" мені мова твору не пішла. Все таки в мене вже сформувався стереотип про Матіос як західнячку, а там мова вже більше "туди, на схід"
    :)Повторюсь, то все ІМХО:)

• Подобається Подобається x 1
  8. Taska

Taska Well-Known Member

Читаю зараз Ольгу Токарчук "Останні історії", наразі тільки третину прочитала. З Токарчук ще колись давно читала "Правік та інші часи" - для мене це МЕГА роман. А взагалі мені Токарчук як людина дууже подобається, була навіть якось з нею на літературній зустрічі у Вроцлаві, як завжди - не розчарувала

9. Taska

Taska Well-Known Member

мені дуже дивно що Матіос така популярна.. з українських письменниць можу виділити лише Ірен Роздобутько

10. СОФІЯ -СОНЯ

Згідна, Роздобудько мені теж подобається, я колись давно навіть журнал "Наталі" купувала лише заради статтей Ірен Роздобудько ( років 10-12 тому).
    А зараз досить специфічно пише Люко Дашвар (Ірина Чернова), "Село не люди" і "Молоко з кров"ю", я вже десь тут писала. Можу порадити почитати, обидва романи виграли "Коронацію слова" і досить читабельні.

11. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Cофія-Соня, ви молодець, і на кухні, і з дітками, та ще й читаєте, досить важке чтиво.
    Бо я з народженням Христинчика, зовсім на попсу перейшла, читаю одні іронічні детиктиви:) На щось серйозніше наважитися не можу, бо не люблю на довго задоволення розтягувати, а прочитати за один присяст вже не виходить...

12. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

З мене всі будуть сміятися, але я тільки но перечитала всього "Гаррі Поттера", дуже мені подобається, ну люблю я казки, що зробиш. Зараз прочитала Агату Крісті "Побачення зі смертю" і читаю зараз "Смерть на Нілі" - дуже подобається.

13. Irusya

Irusya Well-Known Member

Може і мене зараз засміють... але для мене роман з романів "Майстер і Маргарита" Булгакова, з новим захопленням читла б 3-й і 7-мий рази...:)

14. СОФІЯ -СОНЯ

Я за вагітність перечитала майже усю Донцову і ніц більше.:shy::shy::shy: А тепер коліжанки підкидають, а потім телефонують з питанням "як то тобі?" то вже мушу читати, щоб не закинули мене дівки на поличку до кулінарних книжечок:):):). а читаю до-о-овго тепер, за раз ну ніяк не виходить, куди дінешся.
    До речі, твори, де багато філософських роздумів про власне призначення у цьому світі і пошуки себе:8::8::8: для мене втричі гірші Донцової. А ще я страшенно люблю "Володаря перснів", "Хроніки Нарнії", і всі сім томів Гаррі Поттера ( фільмів не люблю).

• Подобається Подобається x 4
  15. Лідочка

А я думала, що тоя таке "вічне дітьо":xaxa:, при чому то все перечитала українською, російською, англійською:8:, і мені було страшенно цікаво:xaxa:

16. Irus'ka

І який переклад Вам більше засмакував? Чи все таки мовою оригіналу?

17. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Читала недавно "Село не люди".Скажу, що неоднозначні враження, не надто сподобалось!!щоправда, дійсно читабельні.книжку прочитала за декілька годин!!

18. Лідочка

Український переклад - дууууже подобається, але оригінал є оригінал, то нема конкуренції, особливо як пише Дж. Роулінг - дуже захоплива манера написання і дуже багато використовує порівнянь, мова дуже насичена, я дууууже багато відкрила для себе синонімів-прикметників, ну можна писатище дуже багато але я все одно не можу висловити все так як би хотіла, не літературний я критик:xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  19. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

+100!!!! "Майстер і Маргарита" - то супер!

20. Zolotse

Zolotse Well-Known Member

А ще мені подобається Лада Лузіна....Таке собі легке ненавязливе чтиво.....дуже швидко читається. Правда трохи попахує фемінізмом, але то в принципі якщо не дуже серйозно сприймати, то досить веселі ті твори...

Статус теми:
Закрита.