Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gysochka

Gysochka Member

Відповідь: Що читаємо?

відпочивали ми два тижні тому в Карпатах і я там, в їхній міні бібліотеці, надибала на Пауло Куельо "Пята гора"- сподобалась мені, але, нажаль, ми були там замало і я не встигла її всю прочитати. Може хтось її має дати дочитати, або хтось має його інші книжки.
    А так то зараз читаю "Музика простиней" повчальна книга для сімейних пар.

2. Coshitce

Coshitce Member

Перечитала з великим задаволенням "Смак свіжої малини", "Терпкість вишні" та "Тістечка з ягодами" Ізабелли Сова.

3. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Люба Клименко "Антипедагогічна поема" . оця книжечка сподобалась.а то попередні одна вульгарщина. в цій теж звісно є моменти,але "кути" трохи згладжені

4. Wira

Wira New Member

А я люблю читати польською мовою, особливо історичні романи. Вже прочитала історичний роман "Потоп" (Генрик Сєнкєвіч), "Лялька" (Болеслав Прус), теж історичний роман, сюжет дуже запам"ятався.
    Недавно доці (їй 6 років) польською читала "Дикі лебеді" (Ганс Кристіан Андерсон), дуже їй сподобалося хоче ще.
    Це я себе так заставляю не забувати польську мову, ще доцю свою хочу навчити, але щось не можу найти дитячі книжки польською, може хтось знає де купити, підкажіть.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

і як воно? Багато читала відгуків - не надихнули. Може ви якраз надихнете :)

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Сьогодні закінчила читати-слухати аудіокнигу Скрябіна "Я, Побєда і Берлін"
    весело було,в його репертуарі))

7. Virginia

Virginia Well-Known Member

Розказала мені моя хресна, яка особисто знає її, що в неї проблеми з психікою, тому не дивно, що в неї багато інтиму в книгах.

Недавно дочитала "Буремний перебал" Емілії Бронте. Взагалі мене не вразив сюжет, не повірила я в любов і кінець мені зовсім не сподобався... ледве дочитала

8. Ассоль

Ассоль Dreams come true

Останнє, що я прочитала:
    1. Купилася на рекламу і придбала: Дженни Даунхем "Пока я жива".
    Це книжка про дівчинку, котрій 16/17 років і вона хвора на лейкемію. Про її бажання та мрії, що вона хоче встигнути здійснити перед смертю. Про любов, котру вона знаходить.. Книжка більше розрахована на підліткову аудиторію, молодь. Манера написання автора, думки, висловлені в книжці, спосіб їх передання більше підходить власне для віку 14-25 років (такі орієнтовні вікові межі). Загалом, ніц шедеврального, але доволі цікава книжка, є кілька файних моментів, і я навіть виписала пару цитат.
    2. Ще одна розрекламована книжка- Августо Кури "Продавец грез". Ойййй.. навіщо я купила ту книжку? Я досі її не домучила - вона на столі в мене лежить вже другий місяць. А там всього-то 363 сторінки кишенькового формату. І ніби й ідея хороша, але.... читати неможливо. Не імпонує ні стиль автора, ні занадто таке.. "розжовування".. одним словом, то книга про самогубцю, котрого врятував "дивак". І ось цей самогубця іде за диваком (по суті паралель з Христом) в пошуках розуміння/істини. Загальна ідея полягає в тому, що люди розівчилися мріяти, фантазувати, робити те, що хочуть насправді, не боятися думки чи осуду суспільства. Тільки викладена ця ідея якось не дуже.. Не люблю, коли все "подають на тарілочці".
    3. Сэм Севидж "Фирмин. Из жизни городских низов". Це історія криси, що жила серед книжок..Книжки стали його (герой - він) єдиною втіхою та розрадою в житті. Паралелі проводяться легко.. Читати варто.
    5. Тэру Миямото. "Узорчатая парча". То шось таке специфічне. І не масова література, і не щось таке "арт-хаусне". Написана книжка у формі листів героїні до свого колишнього чоловіка. Стиль автора просто чудесний - і заслуга перекладача, що він його не зіпсував. Загалом книжка просто неймовірна - але тільки якщо до вподоби спокійний стиль викладу думок, такий собі "японський дух".

9. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Не раджу :girl_nea: не її книжка - пропала легкість та чіткість подачі матеріалу

10. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

вкажіть, будь ласка, автора.

П. Коельо можу дати почитати.

а загалом, у нас є окрема тема "Бібліотека посиденьок" (там і мій перелік є)

11. MorsImmortalis

на рахунок проблем з психікою,то не знаю.нічого "психічного" там в принципі нема. так пишуть жінки,які бояться визнати,що вони люблять секс і що він їм необхідний. імхо
    як на мене,то значно ліпше за "Джейн Ейр" Шарлотти. погоджуюсь,що нудновато.але як для 18...-х років,то цей роман певно був занадто відвертим

12. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

Зараз читаю книгу педагога - псхолога Яна Ґранта "У меня растет сьін! Как воспитать настоящего мужчину". Прочитала більшу половину - книга варта уваги. Він виховав своїх три сина і має 5 внуків - хлопчиків. На власному прикладі і прикладі дружини пише про проблеми і складні ситуації у вихованні хлопчиків.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

Тільки що побачила, що комусь не сподобався "Грозовий перевал". Трохи в шоці. І що "нуднувато"? Може зарано прочитали (таке буває)? Там тааакі переживання глибокі!

А "Джен Ейр" якраз для підліткового віку дуже підходить. Хоча я зараз часом перечитую для відпочинку.

Це я не критикую, бо це, зрештою, справа смаку, радше дивуюся.

14. MorsImmortalis

Orman,

15. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Читаю "Легенди старого Львова". Трохи банально, але я живу цією книгою вже 3 день! Ілько Лемко дуже гарно виклав матеріал і то так захопливо! Я ніби опиняюся там у середньовічному Львові, у світлому Ренесансі, у ті веселі-трагічні часи...
    Дивно, бо тут пишуть про серйозні книги...але я так хотіла поділитися враженнями!!!:girl_tender::girl_tender:
    Дійсно, книга для відпочинку!!!Раджу тим, хто втомився;)

16. Іруня

Іруня Well-Known Member

Недавно прочитала книгу Леймбах Марти - "Дэниэл молчит". Про хлопчика-аутиста. Про те, як мама дізналася, що він хворий і як його лікували. Така собі сімейна драма, хоча закінчується на оптимістичній ноті. Дуже легко читається, просто не могла відірватися.

Зараз читаю теж таку драматичну книгу " Моя чужая дочь". Дуже все заплутано, але цікаво. Про те, як в мами вкрали в немовля...

Можливо хтось може щось подібне порекомендувати. Дуже люблю читати такі життєві історії.

17. MorsImmortalis

LoveIzabella,

18. Orman

Orman Модератор-бомба

я чесно не пам"ятаю скільки там діалогів, я пам"ятаю скільки там переживань ...
    а що в сучасному світі не живуть з тиранами і козлами?

До чого я це все - книга ця визнана класика, що, звичайно, не робить її доброю для всіх, але ... мені правда важко зрозуміти як вона могла не сподобатись. Ну ладно, звиняйте я книгоманіячка - вона мені як рідна. І я щиро сподіваюсь, що то був просто не ваш час для цієї книги, і що ви її ще оціните :)

гггг, щодо "багато описів" а Бальзак як вам :girl_wink:? В Значенні, що його описи мене трохи прикумарюють - я впадаю в транс (в Гюго в "Соборі ..." я їх просто тупо пропускала, але і запізно я цей твір читала, щоправда).

Останнє редагування: 4 Вересень 2010
  19. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Трохи відпочиваю від класики: Міла Іванцова "Родовий відмінок". Така собі сучасна українська проза. Певно, сюжет цієї книжки можна обговорювати в 80% тем Посиденьок :girl_crazy:. Все заплутано, закручено, зачеплені проблеми сім'ї, відповідальності, виховання дітей(...), але написана легко і читається на одному подиху. Любителям такого жанру має сподобатися.

20. ViTanya

ViTanya Member

сьогодні перечитала всі дописи цієї теми :8: знайшла для себе багато корисного.
    Бачу, дехто читає Біблію, є відгуки, що важко для розуміння. Я, коли читала її вперше, ледве дочитала 5 книг Мойсейових ( перші 5 книг Біблії), й потім десь більше року не хотіла за неї братись. То вже потім я дізналась, що Біблію краще починати читати з Нового Заповіту. Коли почала читати - не могла відірватись. В Новому заповіті говориться, що ті, хто перший раз мали заарештувати Ісуса, не зробили цього, бо сказали, що ще не чули, щоб якась людина промовляла так, як він. Це дійсно так! я нічого подібного ще не читала. Читаю зараз повну Біблію четвертий раз.

Статус теми:
Закрита.