Що читаємо?

Discussion in 'Читальний зал' started by Irus'ka, Sep 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Левицька

Левицька New Member

Відповідь: Що читаємо?

от я нещодавно "домучила" цю книгу... хотіла щось легке, веселе, цікаве (проблем і переживань і так вистачає). 80% тексту я чекала, коли ж там почнеться щось відбуватися! Не дочекалася))) Дочитала, бо сподівалась на інтригуюче завершення))) Я, звичайно, не критик, але моя думка така - графоманство чистої води.

2. mamaMari

mamaMari New Member

я зараз читаю легкі книжечки Іоанни Хмелевскої , - іронічні детективи , то хай Донцова сховається. Дуже мені подобається як Хмелевська пише, просто получаю може задоволення, а ще нічого з нієї серії Діля Єнікеєва. Недавно дізналась, що вона пише і дамські романчики, бо раніше читала суто її науково-практичні книжки. Деуже доступно пише про стосунки між чоловіком і жінкою, секс , психіатрію

3. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Хочу не погодитися з вищесказаним про "Пів'яблука" від Галини Вдовиченко. Як на мене, обидві її книги просто-таки чудові, легкі, позитивні жіночі романи, таких небагато в укрсучліті...

Про Хмелевську згідна. Перечитала її майже всю. Дуже рекомендую тим, хто любить позитивну літературу, для відпочинку :)

4. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Останнє, що прочитала, - One Fifth Avenue Кендес Бушнелл, авторки "Сексу і міста" - блискуче, захопливо, з гумором. І водночас не чекала від неї такого по суті "гостросоціального" роману, аж Драйзера нагадало :)

А після того перечитала Unbearable Lightness of Being і Book of Laughter and Forgetting свого улюбленого Кундери. "Нестерпну легкість буття" раджу всім, хто ще не читав.

5. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я зараз читаю Архірелаг Гулаг Солженіцина. дуже важко читається, вже майже місяць читаю, спочатку спирала на дитину, що через синочка не маю часу, але чим далі читаю то розумію що в мене напевне не той настрій для такої книжки.

6. Alexx

Alexx New Member

А я недавно прочитала дуже класну книжку "Есть, молиться, любить" Елизабет Гілберт. Дуже суперова книжечка про кубіту яка вирішила кординально змінити своє життя і розібратись в собі. Дуже позитивна книжка для людей хто не любить читати про всякі "дамскі сопельки". Гарно пише, добре висвітлює різні людські проблеми. Мені було цікаво почитати, як головна героїня подорожувала і вникала в культуру різних країн. Рекомендую!
    Зараз почала читати Анну Гавальду "Утешительная партия игры в петанк" ще якась конкретна думка про книжку не сформувалась, але я обожнюю її стиль написання, отже читаю з насолодою. Хто любить Гавальду, той мене розуміє ;)))).

7. Orman

Orman Модератор-бомба

всьо, я попала - купила сьогодні "New Moon" Stephenie Meyer, Twilight - не було, але ще ж і не вечір. Я втрачена для суспільства дня на три :)

8. Princess

Princess Well-Known Member

знаю, що тут багато вчителів, тому пораджу книгу "Вгору сходами, що ведуть донизу" (Бел Кауфман) - твір про школу і тих, хто у ній і нею живе. перші сторінки особисто у мене викликали запаморочення - дуже реалістично написано :)

9. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

А я тут на посиденьках справа побачила посилання на книжку Дмитра Бондаренка “Сімнадцятий поверх”. Те, що там писало, прочитала. А де можна прочитати далі? Бо купувати цю книгу я б не хотіла, навіть якби десь її і побачила. А подальша доля героя і його дружини мене зацікавила. Якщо хтось десь знає, де можна на халяву прочитати твір повністю, то скажіть мені :)

10. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Дуже подобається О.Жовна , Т.Малярчук
    Ю.Винничук зі своїми "легендами Львова" і казками-це просто щось
    І.Роздобудько-обожнюю.найбільше вразили "Гудзик" і "Зів"ялі квіти викидають"

---------- Додано в 12:28 ---------- Попередній допис був написаний в 12:23 ----------

Мазох-то моя любов.гарно,ніжно,без жодного натяку на вульгарність
    Г.Вдовиченко- непогано,для розслаблення
    Л.Клименко-для жінок,яким бракує сексу і які бояться (соромляться) порушувати цю тему.імхо
    О.Забужко-надто важко (намудрено) написано.не подобається

---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ----------

те,що не подобається..
    Коельо- примітивщина
    Набоков-нудно і вульгарно
    Олена Захарченко "Вишивані гарбузи"-брєд сивої кобили.ледве дочитала
    І.Карпа-читати про блядські походеньки і т.п.,мат-перемат ,якого і так вистачає в повсякденному житті, вже неможливо.

11. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Щодо "Легенд" і "Кнайп" не сперечаюсь, але саме днями казала чоловікові, що треба тієї "Історії одного поросятка" позбутися, бо то якась маячня, а не казка :)

12. LuBimaya

LuBimaya New Member

Я Вас розумію.... Закінчую четверту частину саги "Рассвет" (російською). Просто супер, аж дихання захоплює. Читаю до 4-ї ранку, як дурна!:girl_crazy:

13. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Останнім часом читала Сняданко "Чебрець в молоці" (непогано, рекомендую поціновувачам сучасної укр.прози), Люко Дашвар "Рай. Центр" (теж не зле, Село не люди читати просто не змогла, надто депресивно, як на мене), зараз читаю Хмелевську (згідна, для любителів "відпочинкової" літератури).
    До речі, прочитатаи ці книжки спонукали відгуки на посиденьках, дякую
    Але найбільше враження справила книга Вербера "Імперія ангелів". Дуже раджу. Написано легко, разом з тим заставляє задуматись. Правда, продовження твору "Ми, боги" надто затягнуте, не дочитала.
    Ага, ще "Поховайте мене під плінтусом", теж рекомендую. Над нею і плакала, і сміялась.

14. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Зараз читаю Джоді Піколт-Викрадення

15. natamalin

natamalin New Member

Мені соромно, але я тільки зараз вперше прочитала "Идиот". Оце, скажу я вам, книга всіх часів і народів, не можна відірватись. Про все: про шалене кохання, про невідворотній рок. Читала на КПК, то зауважила, що десь близько 30% роману - то всього один-єдиний день з життя головного героя. Тобто сюжет так повільно накручується, як пружина, щоб у фіналі блискавично вистрелити. Книга наче гіпнотизує: тим більше, чим ближче до розв'язки. По завершенню я навіть деякий час нічого не могла читати, по-перше, почувалася, наче вичавлений лимон, по-друге, не могла знайти твір хоча б здалека подібний за силою енергетики. Тепер от думаю, на шо я витрачала стільки часу на різних донцових-устинових?

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

Почитайте роман "Глазами клоуна" Генріха Бьолля, дуже світла, сумна, пронизлива історія кохання.

16. allusya

allusya Well-Known Member

Ну дівчата, Ви молодці.
    Бачу, що попала куди треба:girl_curtsey:
    Порадьте щось почитати мені вагітній, бо часу є вдосталь, а що саме читати, щоб легке, приємне, можна смішне, то питання для мене. Читала раніше Матіос, але для мого теперішнього стану зараз її деякі книжечки були б заважкі в плані переживання. Ну одним словом допоможіть ХТО ЧИМ МОЖЕ:girl_flag_of_truce::girl_flag_of_truce:

17. natamalin

natamalin New Member

allusya ,
    спробуйте взяти Михайла Бриниха "Шахмати для дибілів". Якщо піде, ото ви насмієтесь. Написано дуже іронічно

18. allusya

allusya Well-Known Member

:girl_curtsey:
    Дуже дякую, я з самої назви сміялась 5 хв. Маю надію, що книжка буде не менш цікава:girl_crazy:

19. Gajka

Gajka Well-Known Member

Джованни Бокаччо "Декамерон"

20. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

я читала шось у Бриниха - взагалі не сподобалось:girl_nea:

радила б Швейка!:girl_tender:

Thread Status:
Not open for further replies.