Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Дочитала В.Лиса "Століття Якова" - просто Вау!!! захопила неймовірно, та Дару Корній "Гонихмарник" - читала краєм ока навіть в ті моменти коли мене приготування їжі відволікало... Хочу знайти ще щось в дусі Гонихмарника, таке трохи містичне, але не страшне :girl_yes2:

2. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Останні прочитанні книги :)
    "Людина біжить над прірвою" І. Багряного.
    При читанні була одна думка "доба абсурду...". "Свої" і "чужі" знущалися з нашого українського народу.
    Головний герой - Максим Колот, який опиняється над прірвою. Йому немає місяця в цьому світі, його всюди чекає смерть. Над такою ж прірвою є Соломон. Кожен з них здійснює свій вибір. Соломон в котрий раз пристосовується до нової системи, а Максим обирає змагання із цією самою системою. Він вірить, що є щось таке, що не може вмерти навіть на війні.

"Помаранчева дівчинка" Юстейн Гордер.
    Книга не тільки про кохання з першого погляду, але й про вічне...про життя. Так, воно деколи важке, несправедливе, швидкоплинне. Але воно є.
    Так хочеться подякувати батькам за подароване ними життя.

Дж. Д. Селінджер "Над прірвою в житі"
    Інтерес до книги зростав поступово. Щось мене спочатку все дратувало. Стиль написання, грубі вирази, постійний цинізм головного героя і сюжет ніякий. А коли перегорнула останню сторінку, то зрозуміла, що книга просто чудова. Книга легка у прочитанні, але досить важка у розумінні.
    Книга викликає такі неймовірні емоції. З одного боку жалість, з іншого сміх, але приходить момент і ти розумієш, що Голден правий. Прірва - це доросле життя з брехнею, цинізмом, лицемірством. Граючись, діти не помітять як вони на повній швидкості зваляться у те життя і .. що тоді? Голден хотів їх врятувати, не підозрюючи того, що стояв надто близько до прірви і міг провалиться сам. Але на щастя, у нього була сестричка Фібі. Серце дитини здатне вірити і любити так щиро, що хочеш того чи ні, сам починаєш ставати кращим.

Прочитайте ще "Зворотній бік світла" Дари Корній. Мені ця книга теж дуже сподобалась. Поєднання сучасного світу з слов'янською міфологією. Я сама собі дивувалася як мало ми знаємо українську міфологію. Я знаю хто такий Зевс та Афіна, але не знаю нічого про Сварога, Стрибога, Чорнобога та Мару. Мене просто заворожували образи неймовірно світлої мудрої Птахи та темного сильного Стрибога.
    В цій книжці є все. Філософія та просто життєві істини. Що можна побачити, глянувши на Світло чи Темряву зі зворотнього боку?

А зараз в процесі читання «Квіти для Елджернона» Даніела Кіза. Відгук напишу після прочитання.

Останнє редагування: 25 Травень 2013
  3. Zuzulka

Zuzulka Well-Known Member

читаю завжди актуальну "Енн з зелених дахів".. українською)) краса)

4. Leditanya

Згадала ще одну книгу, яка мені сподобалась.
    Валерій Шевчук "Три листки за вікном".
    Стилістично просто шикарно написано, але не всім може припасти до смаку. Навіть абсолютно банальні сюжетні лінії прописані дуже майстерно. У романі три герої-оповідачі: Ілля Турчиновський, його онук канцелярист ПетроТурчиновський та Киріяк Сатановський. Вони прагнуть з'ясувати, що є добро, а що є зло. Кожен із них це робить по-своєму.

5. agatha

agatha Member

А я дочитала(домучила) "Ночь нежна". Розчарована в Фіцджеральді зовсім. Як на мене, ні прописаних характерів героїв, ні сюжету, ні мови. Власне, Фіцджеральд писав лише про те життя, яким жив сам: шалені раптові гроші, такі ж витрати, життя-як спалах. Як на мене, то це було актуально для Америки перед Великою депресією, а саме тоді жив і писав Ф. Зараз інакші часи, актуальність свою твори Ф. втратили і, як на мене, художньої цінності не мали і не мають. До речі, дружина Ф. останні 20р. свого життя провела в психіатричних лікарнях- спадкова шизофренія- саме тому в "Ніч лагідна" і "Великий Гетсбі" присутня жінка - клієнтка психіатрів.Можливо для американців Ф. важливий як частина їхньої історії, а також враховуючи нечисельність визнаних американських класиків ( якщо порівнювати з могутністю самої країни), тому так культивується "велич" Ф. як письменника...
    Прочитала Оскара Уайльда "Казки" по рекомендації свого сина. Щось йому було в якійсь казці не зрозуміло, то я мусила прочитати, щоб обговорити з ним. Дуже сподобалось. Десь для 9-10 років. Не раніше.

6. Vероніка

Vероніка Never give up

Відкрила для себе Машу Трауб, зокрема "Сімейну кухню" - дуже іронічно, душевно і "смачно" (в прямому і переносному значенні).
    На черзі її "Щоденник мами першокласника" і "Любовна аритмія"

7. Leditanya

"Квіти для Елджернона" Деніель Кіз.
    Книга дуже емоційна. Хоч і фантастична, але дуже життєва. З першої сторінки вона захоплює своїм простим одкровенням. Розповідь написана у формі щоденника розумово відсталого молодого чоловіка на ім'я Чарлі. Він понад усе хотів стати розумним, він хоче мати друзів, він хоче бути нормальним, хоче бути як всі.
    І йому випав неймовірний шанс. Так, він стає генієм, але чи принесе це йому щастя, чи буде він мати друзів? Чи принесуть користь дитячі спогади, які випливають на поверхню його свідомості?
    Ефект від прочитанні просто неймовірний. Світ таких особливих людей передано дуже точно і дуже правдиво. Вони теж люди, навіть більше - вони особистості із своїм внутрішнім світом, своїми переживаннями і своїми страхами. Вони вміють любити.
    Навіть не хочеться більше писати. Прочитайте самі!

8. koroljok

koroljok Well-Known Member

Почала Маша Трауб "Дневник мамы первокласника" - читається легко, книжка для розрядки, коли не треба думати

9. agatha

agatha Member

Ви купляли книгу чи скачали електронний варіант? Якщо друге, то тицьніть мене носом, звідки. Дуже дякую. Багато гарного чула про цю книгу, хочу прочитати. 90,0 грн.за книгу трохи дорогувато

10. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, а де ви скачуєте-купуєте електронні книги українською мовою?

11. Leditanya

agatha,

.

12. AnjaLu

AnjaLu New Member

Я також в захваті від "Століття Якова" - прочитала на одному подиху. Це один з тих творів, які варто екранізувати.

З того що недавно прочитала Рей Бредбері "Кульбабове вино" - на диво зовсім не фантастика, а надзвичайно літня розповідь що описує прості життєві істини.

Стіґ Ларссон "Дівчина з татуюванням дракона" - дуже захоплюючий детектив, просто надто багато жорстоких епізодів. Фільм я точно не хочу дивитися

13. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

теж почала читати. вже з перших сторінок подобається, навіть дуже. щоправда "мову" хлопчика важко сприймати

14. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

А я сьогодні на одному подиху прочитала сучасну українську книгу "Мама по скайпу". У оповіданнях різних авторів піднімається дуже актуальна зараз тема - заробітчанство батьків і долі покинутих дітей. Так стало шкода тих дітей і ті зруйновані сім'ї, що аж сльози наверталися...

15. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

Я присіла на детективи.
    Закінчила рекса Стаута, почала Ед Макбейн серія детективи 87 участка. Америка 50-х, 60-х, нияких тобі високих технологій, комп"ютерів та бешених лабораторі, як в CSI :girl_crazy:

16. Vероніка

Vероніка Never give up

Наукова фантастика "Двері в літо" Роберта Хайлайна - досить цікавий неординарний твір про зраду, помсту і сон тривалістю 30 років.

17. бетменша

бетменша Well-Known Member

Я теж вирішила фантастикою себе побавити. Артур Класр "Місто і зорі". Ну таке собі, трохи розтягнуте, трошечки забагато пафосу

18. Leditanya

Таня Малярчук " Біографія випадкового чуда".
    У книзі автор підносить дуже актуальні теми. Вся розповідь складається з суцільних побутових та соціальних негараздів українців і показує хворобливість нашого суспільства. Насильство у сім'ях, алкоголізм, браконьєрство, корупція і бюрократія в державних установах.
    Головна героїня Лєна прагне рятувати бездомних собак, допомагає своїй шкільній подрузі, але більшість сприймає її як дивакувату дівчину. Вона досягає певних успіхів. Але не можна врятувати людину, яка сама себе не хоче рятувати.
    Чесно, не сподобалося. Дуже захотілося прочитати щось світле і позитивне. Без зайвої іронії та надмірного сарказму.

19. Vероніка

Vероніка Never give up

У серпнi екранізують чергову фантастику у стилі Сутiнок за першою книгою "Мiсто кiсток" з серii "Сутiнковi мисливцi" Клариси Клей, складається з 5 частин. Поки прочитала першi 2, враження неоднозначнi, але планую осилити всю серiю.

20. shparynka

shparynka Well-Known Member

Маша Трауб взагалі легко пише, її цікаво читати. Ще з подібної літератури раджу Машу Царьову.

Статус теми:
Закрита.