Що читаємо?

Discussion in 'Читальний зал' started by Irus'ka, Sep 16, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MissO

MissO Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Вже кілька днів досліджую цю тему у пошуках чогось новенького. Я вчора замовила собі Kindlе, тому підшуковую репертуар. Всім дякую за відгуки, вони мені дуже допомагають при виборі літератури. Щодо мене, то я останнім часом читаю тільки сучасну українську літературу. Всі книги Люко Дашвар, окрім "Молоко з кров'ю",яку я просто ще не читала, мені дуже сподобались і досить швидко читались. З нещодавніх -"Якби" Ірен Роздобудько, "Коли ти поруч" Світлана Талан, "Біографія випадкового чуда" Таня Малярчук. На звання літературного критика, звичайно, не претендую, а просто читаю те, що подобається.

2. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Записки про Шерлока Холмса
    після Диявольської ноги мені було страшно лягати спати))

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

мені ніби теж подобалась, цікаво читати і легко, але за пів-року я взагалі не можу згадати про що ті книжки, якось сюжет "улєтучився" з моєї пам"яті дуже швидко, а от

читала пару років тому і ще й досі пам"ятаю про що розповідається чи не в кожному оповіданні :)
    Зараз в планах прочитати якусь модну книжечку англійською. Була б вдячна за поради.

4. Galin Max

Galin Max Member

нещодавно перечитала "Жертву забутого майстра" Є. Кононенко (про Пінзеля). Історичний детектив в стилі жіночої прози. Швидко і легко читається, тримає в напрузі до останньої сторінки.
    Я теж за сучасну українську прозу!

5. MissO

MissO Well-Known Member

Вчора ще раз перечитала Володимира Лиса "Століття Якова", якось змусило трішки задуматись над тим, як люди доживають своє життя. Не зрозуміло, що там з тією Оленкою-наркоманкою, сама мусиш придумати. А, вцілому, книга дуже хороша.

6. Lady_Opium

Стейнбек Заблудившийся автобус
    нарешті любов!
    люди опиняються в одному автобусі, який застряг. вони подобаються одне одному, у декого починають вирувати пристрасті, хтось заробляє серцевий приступ, хтось кохається - і все це дуже реалістично
    дивно, що критики цю книгу не оцінили(

7. Nemi

Nemi Well-Known Member

прочитала "Маленьку принцесу" Френсіс Бернетт. це було чарівно! дуже сподобалася Сара, хід її міркувань та "гра у принцесу" - все те, що в екранізації перекрутили чи вирізали. одним словом, рекомендую. :girl_tender:

8. Lady_Opium

Квіти для Елджерона Деніела Кіза
    супер!
    дуже цікава ідея: кретин стає генієм внаслідок операції над мозком, але ненадовго, провівши певні розрахунки, він, геній-кретин, розуміє, що з такою ж швидкістю як він став розумником, він повернеться до свого попереднього стану
    стиль викладення дуже приємний)

9. natorella

natorella Well-Known Member

акунін
    чорне місто
    вбивство фандоріна
    то ціла читальна епоха моя
    перша книга прочитана на ел.девайсі. весь акунін прочитаний і не раз
    і ось кінець
    сумно

фоєр
    Жутко громко и запредельно близко
    історії від членів сім*ї, теракт 9.11 в НЙ, і маленький хлопчик, котрий шукає свого тата

коростелєва
    Цветы корицы, аромат сливы
    дуже по-східному, тонко, смачно, цікаво, красиво

10. бетменша

бетменша Well-Known Member

"Соляріс" Станіслава Лема. Дуже і дуже. Я взагалі фанатка фільму Тарковськог, от тепер і оригінал прочитала. Класно, коли подобаються і фільм і книжка

11. MissO

MissO Well-Known Member

Дочитую "гра в пацьорки" Роздобудько, якось не дуже . Є цікаві оповіданнячка, але багато сюжетів навіть толком не запамяталось, коротше - не пішло.

12. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Я також! Хоча в мене попереду ще три частини:girl_claping:
    Зараз зробила перерву на Люко Дашвар "Село не люди". Так собі - нічого особливого.

---------- Додано в 12:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

Цілком згідна. Читала близько рік тому - в памяті нічого не залишилось.

13. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

ооо, "Не залишай..." - то вже так давно було! можна Вам позаздрити -
    а від
    маю враження, що то страшне чтиво. надмір драматизму, жорстокості. але як тільки попадаю у село (а воно десь не вимираюче зараз? :sad: ), то згадую ту книжку - в певній мірі страшна, але правда, бодай десь у чомусь...

колись щось пробувала читати - не пішло через нецензурщину а от щойно нині зранку дочитала Роздобудько "Якби" - просто шикарна книжка!

Last edited: Jan 15, 2013
  14. Krosha

Krosha Well-Known Member

Трилерів/детективів не читала давно, але щось потягнуло. За хорошими відгуками зупинилась на Донато Карризи "Подсказчик". Перша третина мені туговато йшла, але далі вчиталась. Просто мабуть відвикла від цього жанру.

А ще прочитала книгу для блондинок :girl_flirt: Мария Павлович "Сафари для блондинки". Спочатку плювалась, але ... потім мені стало дійсно цікаво, чим все закінчиться. Якщо не звертати уваги на нюанси, то читати можна (особоиво, коли хочетья чогось ненапряжного).

15. MissO

MissO Well-Known Member

Тут я цілком згідна! Почала також читати її "Гудзик", поки що ще не визначилася.

16. sjasjag

sjasjag New Member

Е.Л.Джеймс "50 оттенков серого", "На 50 оттенков темнее" і "50 оттенков свободи" - клас, досі не можу відідйти від цих книг))
    Дж. Макгвайр "Прекрасная катастрофа"
    Сара Дессен "Просто слушай", "Второй шанс" і зараз "Замок и ключ"
    І це все протягом останнього місяця)) Ото вже скучила за читанням після тривалої перерви))

17. natorella

natorella Well-Known Member

за читанням скучили, ага

18. Зануда

Зануда Well-Known Member

:D:D:D:xaxa:

19. Kvakywa

Kvakywa Member

Дочитала "Гонихмарника" Дари Корній. дуже дуже мені сподобалось.....поєднання минулого та сучасного, різні притчі,легенди і небилиці......давно забуті слова,які вже вийшли із "вжитку" у місті, хоча ще можна інколи зустріти у селі. І сюжет, який ще раз доводить що від долі не втечеш...:dntknw:

20. Raven

Raven Мама малятка

Захотілося мені почтитати чогось про любов, просто про любов, не любовний роман. Потрапила мені до рук книга Ніколаса Спаркса "Ангел-охоронець". Прекрасна розповідь про щирі почуття, вірність, дружбу. Зридалася наніц.

Thread Status:
Not open for further replies.