Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Відповідь: Що читаємо?

Читаю "Дом, в котором" М. Петросян. Книга мега. Для мене, принаймні. Про інтернат дітей-калік, але не слізна, не банальна, не стандартна. Глибокий підтекст, символічність, прямо книга-космос. В мене навіть чомусь з"являються асоціації зі "Ста роками самотності". Єдине - обсяг книги величезний. Авторка шось близько 10 років писала її. Але читати варто, однозначно.

2. Katrine

Katrine Member

Відповідь: Що читаємо?

читаю славнозвісний роман Ірини Вільде "Сестри Річинські", насправді дуже великий за обсягом, але тим не менш досить цікавий. йдеться про сім'ю священника, яка за життя батька ні в чому собі не відмовляла, і смерть якого призвела до бідності сім'ї, в якій п'ять незаміжніх дочок. показано, наскільки різні пріоритети і характери людей з однієї сім'ї. насправді в романі дуже багато персонажів, показано селянське життя, прихід радянської влади на Західну Україну, настрої ХХ ст. словом, роман цікавий, тому рекомендую!

3. Kvakywa

Kvakywa Member

Ось закінчила читати "Купальницю" Галини Вдовиченко.....дуже сподобалося....така собі сучасна "Сестра Кері". Про дівчинку Кароліну, яка намагалась вибратись з рідної але такої глухої домівки. Спочатку Київ, потім Львів....вибралась, досягла свого, стала знаменитою....але зовсім не щасливою ((
    Трішки сумна....про життєві реалії...а ще багато описань мого такого рідного Львова!!!!

4. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Вербер Дзеркало Кассандри
    ну що, утопії як і антиутопії - це тєма:)
    цікаво, поживно тощо)
    але саме це Дзеркало - ніяке, зняти за ним фільм - супер! шалені гроши, визнання і все решта, що може супроводжувати подібні історії

я думаю: ознакою нашого часу є те, що якісні фільми, цікаво зняті, ще в стані дивувати, тобто можна вбухати багато бабла, назнімати спецефектів - і люди кайфуватимуть
    від книжок чекаємо ж чогось іншого: вони - матерія тонша, вишуканіша

от Декстера я дивилась з задоволенням, переконана, що читати я б його не змогла)

5. Oddly

Oddly Well-Known Member

також їх зараз "підчитую".
    Ще рекомендую її "Повнолітні діти"

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Holly

Holly Moderator

Вчора почала читати, а сьогодні закінчила Харпер Лі "Вбити пересмішника". Надзвичайна книжка, саме з тих, коли шкодуєш, що вона закінчилась. Бракує слів, щоб описати. То просто треба прочитати.

7. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Марк Леві "Перший день" - проковтнула як муху, зараз взялась до 2 частини. п.с. А я і не знала, що на основі його книг є кілька чудових екранізацій, в.т.ч. й Спілберга.

8. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я кайфую під винничука "танго смерті".
    просто дуже розтягую читання, щоб подовжити задоволення)).
    як завжди, неповторний винничуківський гумор, багата галицька мова, мандрівки нашим старим містом, таким рідним і домашнім, а як точно змальовані ментальності!
    коротше, винничука я люблю за то, що його можна читати, відкривши книгу на будь-якій сторінці.

9. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Оксана Скрипка "Скарб ювеліра", книга про двох багатих подружок, головна героїня отримує якійсь дивний пакунок, після чого її квартиру грабують. Повністю віддавши справу в чоловічі руки, вони сидять та чекають, поки мужчини розберуться й розкажуть, в чому кримінал.
    Аналогічно - в «Подвійній підміні»: під час виставки в галереї з´ясовується, що одна з робіт відомого художника - копія, і знову всі проблеми беруть на себе мужчини...
    Габі Кепп "Навіщо я народилася дівчинкою?"

10. pchilka

pchilka Member

Закінчила С.Пиркало "Зелена маргарита" та "Кухня егоїста". Цікавий погляд на життя і дуже сподобалася манера написання. Зараз читаю М.Матіос "Солодка Даруся", теж легко читається, думала, що складніша книга.

Останнє редагування: 3 Січень 2013
  11. Lady_Opium

СтартАп без бюджету Мікаловіца
    як і всі книги (напевне, всі) подібного спрямування вона дає відчутного копняка під зад (перепрошую за зад), а може й дарма перепрошую, бо автор називає своїх героїв ТуалетноПаперовими Бізнесменами. знаєте чому? - бо вони почали свій бізнес за обмеженого або крихітного бюджету і стали успішними, так само як успішною стає людина, яка може обійтися 3 листочками туалетного паперу людина, сидячи в туалеті (порівняння не моє):suicide:

12. mpaseflora

mpaseflora New Member

А я саме закінчила читати Зінаїду Луценко "Необдумана Міловиця". Стиль схожий на Матіос. Досить легко читається. Описано важкі довоєнні та післявоєнні часи.

13. бетменша

бетменша Well-Known Member

Ельфріда Єлінек і її знаменита "Піаністка". Написана дуже добре, сюжет - для любителів чорнухи. Я головну героїню не дуже пойняла, шось дуже вже заплутані тут психологічні підводні камені, одне ясно - мамця-тиран - то є недобре))

14. Lady_Opium

Сонєчка Тетяни Уліцкої
    живінько так, але надміру вітієвато, оці "сумні фонтани" розсмішили мене на цілий вечір

15. Krosha

Krosha Well-Known Member

Джордж Хаген "Ламентации"

Ну дуууже добре пішла. В першу чергу про сім'ю (і про роль жінки в ній), така добра і тепла книга.
    Рекомендую.

16. бетменша

"Енн із Зелених Дахів" Л.-М. Монтгомері - нарешті мені до рук втрапив український переклад, а про книжку свальні відгуки чула тут на посиденьках. Дуже гарний твір, світлий і оптимістичний, а головна героїня чимось нагадує Пеппі, тільки Пеппі крутіша була)) Ну і ше чимось на Поліанну схожа

17. Holly

Holly Moderator

Луїза Мей Олкотт "Маленькі жінки"
    Поки прочитала половину, але вже можу рекомендувати.
    Цікава історія про сім"ю, яка переживає нелегкі часи. Чоловік пішов на війну, залишивши дружину і чотирьох дочок в скрутному становищі. І ці 4 дівчинки вчаться справлятись з життєвими випробовуваннями.

18. Raven

Raven Мама малятка

Там ще продовження є, загалом десь 6-7 книг в серії.

19. бетменша

ага, я знаю. Сподіваюсь, "Урбіно" і їх видасть українською

20. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

Статус теми:
Закрита.