Що читаємо?

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Irus'ka, 16 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо?

Може ви мене зараз закидаєте тапками, але я прочитала Люко Дашвар "Биті є. Гоцик". Фантазія в авторки видно закінчилась, бо більшого брєду я ще не читала. Так, інтригу вона тримає, але книжка ні про що, та ще й списана під Коельйо...

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

частенько сюди заглядаю, підглядаю репертуар :).
    отож поділюсь де-якими враженнями.
    Люко Дашвар "село не люди" - читати не планувала але принесли мені книжку додому. йой, місцями було дуже зле, я людина досить вразлива, всі картинки малюю в голові. але якось далі по тексту виявилось цікаво. типу світло в кінці тунелю. але в загальному на мене напав такий депресон від тої книжки! гнітюче чтиво. більше тої авторки читати не хочу.

Алан Брэдли "Сладость на корочке пирога" - цікаво, але якогось особливого післясмаку не залишила.

мій теж :). я потонула в тій книжці, легко читається, така доросла казочка, книга з власним настроєм, смаком і запахом :). дуже хочеться зараз почитати щось подібне.

пару років тому прочитала Муракамі майже все, що було доступне в мережі. Цікаві і дивні сюжети, а ще зовсім чужа і невідома культура, захоплює.

теж закачала. таке кльове :), смішнюче!
    ще робила, певно, 10 спробу почати читати Маркеса "100 лет одиночества", ну щось ніяк мені не виходить, навіть першої сторінки не можу дочитати, нудно. може далі цікавіше?

3. бетменша

бетменша Well-Known Member

І я її обожнюю дуже-дуже-дуже. Теж прочитала "Біографія випадкового чуда" - місцями смішно, місцями трагічно, але як завше дуже щиро. Правда, вона мені чомусь здається слабшою за попередні твори Малярчук, але все одно файна. Я аж надихнулась ще раз перечитати "Згори вниз", "Говорити"

4. zaderyshka

zaderyshka Member

Богуміл Грабал "Я обслуговував англійського короля". Таке тягуче чтиво, особливого напрягу нема, але якось складно було вловити саму суть розповіді. Ніби і цікаво, а от для чого то все розповідалось якось не зрозуміло, наче і історія життя в різні періоди розказана і моменти цікаві, смішні, трагічні є, але...
    І ще одне, чому мені постійно здавалось, що герої трошка "тугі на розум"? В такі вже флегматичній манері написана книга, що більшість подій у ній якось відсторонено розглядаються.

5. Левицька

Левицька New Member

і я приєднаюсь до клубу любителів Малярчук) Теж перечитала б , особливо "Згори вниз", дуже-дуже хочу такої аури.

6. бетменша

бетменша Well-Known Member

та вони таки добре тугі:girl_yes2: особливо головний герой. Але в тому ніби і родзинка книги, в таких-от нестандартних особистостях і ситуаціях

7. Zuzulka

Zuzulka Well-Known Member

читаю дьявол носит прада... не можу більше, фільм цікавий і легкий, а от книжка ніби і не напряжна, але явно не моє, якась натягнута чи що.. не бачу сенсу читати далі половини.. йду в бібліотеку (електронну) :)

8. natorella

natorella Well-Known Member

вже половину за день з*їла (а з двома дітями то таки багато) - хороша книга. така собі чисто акунінська))) стиль бігає.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

ні, далі гірше - я на повному серйозі

*я прочитала все - де можна взяти медаль?*

10. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Почтамп Буковські
    читався во ім.я і на славу Буковскі на Ів. Франка:)
    очікувано похабно, відверто, але файно
    я вмію абстрагуватись, тому навіть знайшла там сентиментальні моменти)

11. Левицька

Левицька New Member

12. Lady_Opium

ну от, наприклад, такий відгук

збірка Хема Чоловіки без жінок
    як і все у нього чудово)

13. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

я зараз в процесі. Яна Дубинянська "Корабель жінок". теж "мій" автор. містично-фантастично-ніжні оповідання.
    і вчора почала Володимира Даниленка "Тіні в маєтку Тарновських". теж така собі сентиментально-ностальгічна проза. після його "Сон із дзьоба стрижа" ми нерозлучні:girl_tender:

---------- Додано в 21:08 ---------- Попередній допис був написаний в 21:04 ----------

вчора знов затариласьв книгарні. тепер до форуму то все тре прочитати, бо звідти знов з торбою прийду)

14. Lady_Opium

Майстер снів Желязни
    файно, читатиму ще
    особливо сподобався момент, коли пес Зігмунд бігав зі звичайною шавкою, полював для неї, а потім маніпулював, кінець-кінцем вкусивши і кинувши її:)

15. natorella

natorella Well-Known Member

всьо как в жизні

а я попробувала на язик оте люко_дашвар
    нє. ето нє мой опіум.............. таке якесь ніяке

пішла передивилась що ще анна борисова написала - а там АЖ цілих ще 2 книги. плюс з акунінських_других_авторів бруснікін є - 3 книги
    ото я вже відірвусь....

а врємєна года раджу. дуже. такий собі жіночий варіант казуса кукоцкого. медицина, любов, хімія (та шо в голові), глобальні проблеми людства і маленька_людина
    все намішано. декілька сюжетних ліній, але які плавно ведуть історію.
    обожнюю акунінський стиль.

16. kabucha

kabucha Well-Known Member

Захопилася притчами Г.Сковороди ,,Байки харківські ''дуже ЦІКАВІ

17. galjaretka

galjaretka New Member

читала "Імперію ангелів" - просто чудово, хоть трішки втихомирило мою цікавість про потойбічне життя
    "Горить свіча" - роман для тих хто хоче більше знати про історію Київської Русі, хоча там описується як любовна лінія, так і людські відносини в цілому, дуже цікава книжка...
    Матіос пише дуже "боляче" проймаю до самого серця...
    а от Ірен Роздобудько і її "Дві хвилини правди" - цікавий твір, читала на одному подиху, навіть тоді коли страшенно хотілось спати, не одразу все зрозуміла, але переосмисливши - це чудовий роман!

18. Milongera

Milongera Well-Known Member

А я почала "Братів Карамазових" Достоєвського, думала: така грубезна книженція, мабуть, нудна... Але, все ж таки є щось в тих російських класиках, "глубіна мислі", затягнуло і посувається потрохи.. Крім того, дуже вишуканий літературний стиль, "слог"... як порівняти з деякими сучасниками, то мдя.... колись письменники шліфували свої твори, кожне словечко на своєму місці.

19. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

закінчила "Тіні в маєтку Тарновських" .кінцівка була для мене неочікуваною, читання йшло легко і приємно)
    зараз в процесі "Хліб із хрящами" М.Бриниха. вперше читаю цього автора. початок дуже мутний, неясно шо і до чого. на 40 сторінці зрозуміла,що про зомбі:girl_impossible:
    а в анотації згадується голодомор (власне того і купила книжку). наразі читаю, а там буде видно.

20. RamirZ

RamirZ New Member

Я для себе М. Бриниха у його «Шахматах для вибілів» відкрила, коли допомагала подрузі із мат-лом до курсової про суржик (до речі, можна скачати). Бриних має надзвичайний, як на мене, дар використання та творення суржика. Це щось на межі усвідомленого сприйняття – і бентежить, і дивує, іноді викликає рефлекторний спротив. Виклично, одне слово. Ось тепер чекаю виходу його «Хрустальної свиноферми», там має бути продовження шахових та словесних (із суржиком, як без нього?) баталій між світами Добра і Зла.

Статус теми:
Закрита.