Що читаємо? (2)

Discussion in 'Читальний зал' started by Virchuk, Sep 2, 2013.

1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

я от теж дочитала, і не знаю чи ще щось читатиму цього автора. Кінцівка ще не реальніша за всі події описані в книзі, ну не може одна людина стільки пережити і потім такий хепіенд. Для мене ця книга щось на зразок жіночого роману, але наголос не на романі, а на трагедії. Таких історій можна в любій газеті прочитати цілу купу (моя мама такі періодично купує і читає).
    Дочитую "Фелікс Австрія" - уже мені значно більше подобається, такі тонкі натяки, а ти тільки здогадуєшся, здогадуєшся що ж за цим криється ;)

• Подобається Подобається x 3
  2. Virchuk

я б сказала, легко пише, але щоб гарно - ну не знаю)

• Подобається Подобається x 2
  3. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

щодо словосполучення "гарно пише", то мені чомусь зразу спало на думку "Соло для Соломії" Володимира Лиса, дуже подобається ота автентичність мови у тексті, так само як ота мова Марії Матіос у "Солодкій Дарусі". Я від такої "живої", народної мови просто шаленію :)

зараз взялась читати Галину Пагутяк. Дещо більш цікаве, дещо менш. У творах кількарічної давності подобається отой легкий містицизм (не страшний, не відштовхуючий, а такий наче таємничий).

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Ziben

Ziben :)

Дякую що нагадали про неї. Давним-давно читала "Слуга з Добромиля". Треба перечитати знову, книга тоді дуже сподобалась.
    "Слуга не розпоряджається собою. Звідки я міг знати тоді, що колись моїми словами виправдовуватимуть найгірші злочини проти людськості ті, хто називає себе слугами Божими, а чи слугами Диявола, або, як тепер, слугами Народу? До книг написаних прокралася з уст фальш і блуд, а натомість звідти втекло смирення"
    "Свобідним край стає не тоді, коли на трон сідає мудрий володар, а коли з’являється багато вільних людей серед різних станів. Тоді немає потреби йти по коліна в крові, шукати ласки в сильніших сусідів. Бог проливає благословення на такий край, а не плаче над його нещасливою долею."

• Подобається Подобається x 3
  5. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

ніяк не могла згадати, що саме Пагутяк я читала... Так от, саме "Слуга з Добромиля" мені пішов нормально, взялась далі за "Зачаровані музиканти" І застрягла на третині... Ну ніяк мені далі не йде, загягнуто мені якось.

6. agatha

agatha Member

Я читала "захід сонця в Урожі"Пагутяк -це збірник романів та оповідань. Мені сподобалось, гарна багата мова. Наразі теж маю "Магната", але чекаю настрою відповідного. Так просто, між іншим, її книги мені не читаються. Поки ж читаю Шевчука "Фрагменти із сувою мойр: Кросворд". В цій книзі Шевчук трохи нетиповий: нема містики і історичних алегорій. Мені цікаво як автор ставиться до свого героя: йому подобається його педантичність/послідовність? Бо мене від таких хлопів нудить.
    Мова Шевчукова-то таки насолода для мене, я от думаю: в скільки разів його словниковий запас української мови більший за мій? Ще мені здається, що героя цієї книги він багато в чому писав з себе.

7. basia

basia Well-Known Member

Люко Дашвар провадить мене в глибини депресії. Декілька раз перечитувала "Черевички Божої Матері"( обожнюю М.Матіос). Остання прочитана книга-підліткова Йоанна Ягелло "Шоколад із чилі". Враження - 5+
    Для мене --не по-дитячому, для доньки -- не по-дорослому.

8. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

купила вже давно, але ще не читала.
    зараз мордую тонесеньку книжечку Анджея Стасюка "Галицькі оповідання". таке нудне, шо не годен. думаю, що польською книжка читалась би цікавіше і живіше

9. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

А я вчора почала читати "Морського вовка" Джека Лондона. Все, що я люблю - роздуми про життя і його сенс, цікаві діалоги, психологія людських стосунків і, головне, його величність Море. Моя вічна любов. Насолоджуюсь описами стихії...

• Подобається Подобається x 4
  10. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

в мене чомусь така мулька, що коли мене книга не "бере" з перших 10 сторінок, то все - я її відкладаю, бо не вмію якось на "мус" читати. Тепер мені благо в тому, що вже більше року записана в бібліотеку й беру книги, а якщо не йдуть, то просто обмінюю потім на інші. Хоча є в мене потаємна мрія, коли матимем з чоловіком власне велике житло, то в одній кімнаті буде величезна шафа і там мої улюблені книги:rolleyes:

11. preciosa

preciosa Well-Known Member

і в мене мрія про кімнату з книгами:rolleyes: А зараз почала читати Синельникова "Возлюби свою хворобу". Багато мені імпонує... Купила ще Пол Екман "Теорія Брехні".

12. agatha

agatha Member

Я теж прочитала Анджея Стасюка. Буквально недавно. Вона така нудна спочатку, потім втягуєшся і доволі непогано. Не на "5", але для загального розвитку непогано. Добре описано безнадійність польських сіл в 80-ті роки: пияцтво, бідося, старі ПНР-ські трактори, похилені хати. Такі сумні паралелі з нами... Звичайно, депресивна, але яке описане життя така й мова.

13. preciosa

А в мене пішла хвиля "залежності" від психологічної літератури:) Кайфую від такого читання:) Щойно з нової пошти забрали 5 книг Романа Кушніра: Історії і притчі для особистісного зростання, Мистецтво відповідального спілкування, або як знаходити глибинне порозуміння з іншою людиною, Особиста стратегія виживання людини, Спосіб мислення як багатство, Як виховати щасливу і успішну дитину!
    Кожна книга варта уваги... Цікаво, хто читав або читає книги цього автора?

• Подобається Подобається x 1
  14. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Зараз читаю "Тіні маєтку Тарновських" Володимира Даниленка. Такої психологічно-побутової прози я давно не читала. У книзі дві повісті. Друга сподобалась значно більше. Як подумаю скільки подружніх пар так живуть роками... Але закінчення я ще не знаю. Подивлюсь чим здивує мене автор.
    --- дописи об"єднано, Jan 16, 2015 ---
    "Грішницю" я читала давніше. Не сподобалось. Багато води, цілі шматки текст можна було б вирізати. Після суїциду нареченої на фаті я її відклала і недочитала.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Virchuk

то ж львівський автор?
    і мене той момент знервував. Вибачте за слово, але якою то тре бути куркою (читати егоїсткою), щоб на своєму весіллі таке зробити?

16. preciosa

так:) Щойно прочитала пару розділів з книги про виховання дітей. Доступно пояснено важливі і прості речі, яких у багатьох сім*ях не дотримуються і потім не знають, як то таким їхнє чадо виросло...

17. Virchuk

Дочитала я нині "Фелікс Австрія" Софії Андрухович. Враження - мімімі) Давніше читала її книгу "Старі люди" - то не дуже мене вона вразила, а от "Фелікс Австрія" таки сподобався. Я собі задумалась над тим, як сама часто люблю перебільшувати і бачити тільки те, що я хочу бачити. І лінія стосунків Аделі і Стефи мені сподобалась, життєво - чітко видно залежність одної від іншої, направду як чоловік і дружина, які вже тисячу років разом. Ну і описи смаколиків :rolleyes:.
    Ті трепетні почуття Стефи до Йосифа теж гарно описані, я наче з нею то все переживала)

• Подобається Подобається x 6
  18. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Дочитала Ерленда Лу "Допплер" - це вже третя прочитана книга його авторства - в тому ж дусі "наївної філософії". Мені імпонує. Так ніби "ненароком" про важливе. І з гумором.
    Провокаційна книга - Емі Чуа "Бойовий гімн матері-тигриці" - про китайське виховання - незважаючи на очевидні перегиби, які можуть справді вразити і виглядати вигаданими, дещо таки можна взяти на замітку, але більшу цінність книги бачу в плані пізнання і розуміння іншої культури. Я тепер чітко зрозуміла (і раніше здогадувалась) - китайці - це велика сила. І загроза.

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

Дала мені сестра "Там, де закінчується райдуга" Сесілії Ахерн. читається легко. якраз таке легке читання мені зараз дуже пасує)

20. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Прочитала В.Шкляр "Ключ". Захоплююючий як на мене сюжет. Тримає в напрузі, розвиток подій доволі неочікуваний. Було б файне кіно (для любителів детективів чи триллерів). Легко читається.
    Короткий зміст з титулки: "Головний герой прагне розкрити таємницю зникнення чоловіка, який залишив йому ключ від квартири №13, і стає на шлях смертельно небезпечної гри.."