Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

1. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо? (2)

все, що я читала Цвейга мені і видалось власне драматичним, і про безвихідь і приреченість, зокрема роман "Нетерпение сердца", який справив сильне враження.
    справді, що у нього оптимістичного є? залюбки б почитала.

2. agatha

agatha Member

Мені у Цвейга найбільше подобається його історико-біографічна проза про Марію Стюарт, Амеріго Веспуччі, Байрона і Магелана.
    Враховуючи як закінчив життя Цвейг-самогубством-оптимістичної прози в нього не можу бути апріорі. Але те, що я вказала, хоча би нейтральне. І дуже пізнавально.

3. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

В. Бесараба "Страшний суд". Ніби нічого, читається цікаво. Болюча для нас тематика. Голодомор, УПА, і 90-ті роки. Минуле переплітається і теперішнім часом. Але щось дуже розтягнуто. Хочеться якоїсь динаміки.
    Паралельно В.Даниленка «Сон із дзьоба стрижа». А тут не можу ще сказати враження. Треба дочитати. Але стиль написання подобається.

4. oksumoron

oksumoron Active Member

Почала читати "Адюльтер" Коельйо, вже майже половину прочитала, щось вона мені так важко йде, якась така марудно філософська зі вставкамм 50відтінків сірого.
    Паралельно читаю ще і книгу про Гітлера, автор Мазер, цікаво. Люблю такий типаж книжок, можна завжди повернутись, і не губитись в героях і подіях.

5. Burberry

Burberry Well-Known Member

А я прочитала другу частину книги про Енн Люсі Мод Монтгомері. Тепер розумію, чому ця книжка більше рекомендована для підлітків, бо вона вся така позитивно добра, без кульмінації якоїсь, інтриги, але для відпочинку годиться.
    А опісля прочитала "Чтец" Шнітке. Сподобалася найбільше розв'язка і трохи інший погляд на всі ці події: коли люди, які творили нацистські злочини, знущалися з в'язнів в концтаборах, жили далі серед нас і навіть викликали до себе почуття любові.
    Тепер в роздумах за що взятись, хочу щось таке, щоб не відпускало мене, щоб думки були завжди в книзі, давно щось такого не читала. Думаю, розпочати "Атланта", але чи вона виправдає мої очікування, хто знає?;
    )

6. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Прочитала Соло для Соломії.. Ой, дівоньки, тяжка наша доля.. Така щемливо-душевна книжка, такий світлий образ жінки.. Якесь файне село тії Загорєни, бо в нашій місцевості в ті роки певно сусіди задзьобали би за романтичні історії з позашлюбними дітками. Хоча.. таке життя - в кожного щось своє..
    Почала Століття Якова і щось застрягла на перших частинах. Тому читаю для різноманітності Швейка. Супер.

7. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

А мені "Швейк..." не пішов. Так довго його мусолила.
    Я далі читаю оповідання В.Даниленка «Сон із дзьоба стрижа». Ні, не читаю, а смакую. Скільки у нас талановитих сучасних письменників. Розкручені попсові автори навіть близько з ним не порівняти. Такі образи цікаві, така вишукана легка еротика. Хоч не люблю читати книги де багато сексу, але тут він зовсім не вульгарний.

8. Mammy

Mammy Well-Known Member

Останні книги, які мене вразили, це
    - "Кысь" Т.Толстая

та
    "Не отпускай меня" Кадзуо Исигуро

Після прочитання книги дивилась ще фільм, непоганий, але думаю без книги сюжет складно зрозуміти.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

все ж таки Шлінка:girl_curtsey:

я ж кажу:girl_in_love:

в процесі Альфред Дьоблін "Убивство кульбаби". збірка оповідань. чуть нуднувата, але дещо дійсно захоплює ("Каноніса і смерть")

10. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А я чула дуже різні відгуки про неї, від "дуже цікаво, шедевральний роман", до "попсятне нудне чтиво". Може хтось ще поділиться враженнями про "Шантарам" чи вартує він уваги?

11. agatha

agatha Member

"Шантарам" ми обговорювали на стор. 15. Ще є десь порозкидувано по інших сторінках...

12. Katrine

Katrine Member

відкрила для себе Розамунду Пілчер, такі її роботи мої-мої :girl_in_love:.
    Прочитала "Сімейну реліквію" - роман про історію 3 поколінь однієї сім'ї, зміну цінностей для кожного з них. Отримала масу задоволення, тому рекомедую!

• Подобається Подобається x 1
  13. Demetra

Demetra Well-Known Member

Вартує. Свого часу він мені дуже навіть пішов . Але зараз я б за нього не взялася. Мені здається, в кожного свої вподобання в читанні, тому такі різні відгуки про книгу.

14. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Люко Дашвар "Мати все". Так давно не тримала в руках книжки, що прочитала за ніч...

15. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

І я вчора почала її. Думала, то лиш для мене купа незрозумілих слів. Трохи відволікає постійно опускатися вниз до виносок, щоб зрозуміти що є що.
    Надіюся, що книга добра і я її швидко подужаю.

16. Hermi

Hermi Well-Known Member

За Вашою порадою вирішила прочитати. Якщо чесно не чекала чогось мега особливого. Але це дійсно сильна книжка! Всім рекомендую. Захоплюючий і непередбачуваний сюжет. Не могла відірватись, бо мучила цікавість а що далі. І дійсно не очікувана кінцівка.

17. Burberry

А я читаю "Атлант розправив плечі", уже другу частину. Мені подобається, навіть дуже. Таке щось не схоже на те, що читала раніше.

18. Vероніка

Vероніка Never give up

Джоджо Мойєс "Срібляста бухта" - дуже гарний і проникливий роман, так реально передано атмосферу життя біля моря і стосунки з морськими мешканцями.

Я ледь першу дотягнула - цікаво, але досить багато сторінок. На другу ніяк не наважусь. :)

19. Burberry

Мене кількість сторінок теж лякає, особливо, коли читаєш з електронної книжки)Але "Атлант" якось швидко йде)

20. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Вночі сьогодні подивилася "Ту, що щезла" (Gone Girl) з Афлеком. Знайшла твір в мережі - не скажу, що було цікаво, але захоплююче і трохи дивно. Автор - наша сучасниця, чия творчість була одобрена "самим":girl_smile: Великим і жахливим Стівеном Кінгом. По другому твору її, що я прочитала, стало зрозуміло, чому) "Гострі предмети" - досить жорстка річ, не дуже люблю таке, але дочитати хотілося)) До речі, перше, що прийшло в голову - як таке могла написати 35-річна жінка? Я і Кінгу дивувалася, а тут)