Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

1. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

Відповідь: Що читаємо? (2)

А я закінчила читати С.Андрухович "Фелікс Австрія" з цьогорічного форуму. І щось як по мені то книжка на любителя. Досить своєрідний спосіб писання в автора. Мені така манера не подобається. Але цю книгу я хоча би дочитати змогла, бо принаймні сюжет був зрозумілий. На відміну від іншої книги, більше 50 сторінок якої я так і не подолала (Doctor Hunt).

2. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Завершила читати Енн з Зелених Дахів і зараз навпереміну пробую читати Матіос "Нація" (таки є в її книгах той магніт, який мене притягує, хоч і часом і морально важко читається-сприймається) і .. "Грішицю" Олени Печорної. Як то кажуть, дві великі різниці. Якщо першу почала читати буквально із задоволенням, немов переживаючи всі події (а яка мова..), то, то із другої просто дізнаюся про передбачувано важку долю дівчинки-дівчини-жінки з родини алкоголіків, на яку випало 33 (а то й більше) нещастя.. На диво, книга не сприймається, як страшна чи трагічна, просто спонукає подякувати долі за те, що все ще ттт.. Дочитала до середини, але таки наразі відкладу її на користь Матіос ))

3. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Довго наважувалася, але все ж прочитала "Кола на воді" Олени Печорної...
    Що сказати, важка книжка, трагічна, хоча гарно закінчується.
    Весь час читала зі сльозами на очах.

4. Insolence

Insolence Living The Dream

Почала читати за порадою колєжанки Танго смерті Винничука, хто любить Львів досовєцький дуже раджу.

5. preciosa

preciosa Well-Known Member

А я сьогодні прикупила Енн із зелених дахів. Книжка захопила, вже прочитала невелику частину. Мене тримає:) Мова мені подобається, такі гарні епітети...
    Хороша книжечка. Ще планую прикупити Емілі з місячного серпа.
    Ще купила Фелікс Австрія Софії Андркхович, буду згодом читати.

6. preciosa

Подарували мені хорошу книжечку Бруно Ферреро 365 коротких історій для душі. Давно хотіла почитати цього автора... Там притчі на кожен день, які дійсно вселяють віру у краще, повчають. Така собі настільна книжка на щодень. Можна просто навмання відкривати і читати пару історій, а можна вибрати ту, яка написана на цей день.

7. Kayla

Kayla Well-Known Member

дівчата, порекомендуйте, будь ласка, якусь книгу на подарунок жінці 30 років. це не має бути супер-пупер подарункове видання, бо буде ще основний подарунок. просто якусь класну книжку. для душі.
    дивлюся на оцю. тільки не смійтеся. бачила її вживу. сама би таку хотіла :).
    http://abababooks.com.ua/alisa-v-kraini-div-alisa-v-zadzerkalli.html

але, може, варто щось серйозніше?

8. Colombina1982

Ой, Аліса для мене і зараз занадто серйозна і загадкова - так її і не осилила, і навіть бажання вже немає. ))
    Так складно порадити, залежить, що вона полюбляє читати. Я б, наприклад, була рада новенькій книжці про пригоди Швейка (старенька вже зачитана наніц). Або Хемінгуея. )) А з подарункових мені подобаються "Шоколадні вірші про кохання" - не тільки гарне оформлення, але й вірші чудові, що з тими подарунковими нечасто буває.

9. preciosa

Дівчата, хто читав Таємничий пасьянс Юстейна Гордера? Люблю цього автора, а про цю книгу тільки дізналася. Є російська електронна версія, але хотілось би купити українською...

10. Vероніка

Vероніка Never give up

Цього тижня я справжній гурман "Смажені зелені помідори в кафе Полустанок" Феггі Флегг і "Шоколад" Джоан Харріс - легкі і невимушені, читала на одному подиху.
    І зовсім інший "Київ.ua" - глибокий і чуттєвий роман про сильну жінку, переосмислення і кардинальну зміну життя.

11. angelskipi

angelskipi Active Member

Прочитала цю книжку з великим задоволенням. Зараз читаю "Множественные умы Билли Миллигана", Киз Дэниел.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

так як зараз досліджую укрсучліт, то наразі поглинаю "Півяблука", точніше вже другу частину "Інші півяблука"
    згрубша подобається, принаймі одна з дуже небагатьох, які можу порекомендувати
    а ще той Львів на сторінках такий вже файний, і Карпати...

13. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я в студентські часи була шанувальницею Вдовиченко, то читала все, що вона писала. А запам'ятався сюжет тільки "Пів’яблука". Треба буде інші перечитати ще раз, мені її стиль подобається.
    Я щось втомилася шукати цікаві сучасні твори і читаю класиків.
    "Убити пересмішника" Харпер Лі - цікаве, на всі часи і дуже легко написано.
    "На західному фронті без змін" Ремарка - важкий твір, з описами жахів війни, відчаю простих молодих хлопців, які не розуміють, чому мають вбивати таких самих, як вони, по той бік фронту. Тим не менше, дуже легко його прочитала.
    "Три товариші" Ремарка - читаю, але не йде мені. Порівняно з попереднім твором цей для мене якийсь блідий і поки що ні про що, але я тільки чверть прочитала, сподіваюся, що поім буде цікавіше.

14. Colombina1982

Надумала собі прочитати "Адюльтер" Коельйо, почала і вже бачу, що книжка потребує від мене більшої зосередженості, ніж те, що читала останнім часом. Але думаю, дочитати таки варто.

15. angelskipi

angelskipi Active Member

В мене вже скачана ця книжечка, чекає своєї черги.

16. Vероніка

Vероніка Never give up

Один з моїх улюблених письменників, ще рекомендую "Життя у борг" і "Триумфальна арка".

17. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Скачала собі 2 томи, ці твори теж маю вже в Кіндлі.

18. Insolence

Insolence Living The Dream

Ел.версію можна десь купити?

19. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Мені дуже сподобалась. Ну дуже...

Зараз взялась за Гордість і Упередження мовою оригіналу.. Якщо за рік справлюсь, то буде дуже добре :)
    Ну і для простішого сприйняття - Камю "Сторонній". Дуже мені зараз актуально про відречення від суспільних норм...

20. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Скачала вже "Гіперіон" Сіммонса. Тепер треба починати читати тетралогію з початку (бо третю книгу я читала).