Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Що читаємо? (2)

Давно не звітувала тут :) З найсвіжішого- прочитала весь цикл "Спадок" Паоліні, не розумію як то тільки тепер і де я була раніше :) А зараз чоловік порадив "Гру Ендера". Я не сильно любитель фантастики з прибульцями, але мені цікаво, навіть дуже.

2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Я з третього підходу взялась за "Фінансиста". Читаю і розумію, що політику ніц не виправить(

3. AnjaLu

AnjaLu New Member

Перечитую Селінджера "Над прірвою у житі". Якось у шкільні роки більше на мене враження склала, але ще чекаю може якраз мене десь ближче до кінця зачепить :)

4. orange girl

orange girl Well-Known Member

Теж читала цю книгу. Описи природи неймовірні, сюжет нетиповий і цікавий. Хочу в Грецію ;) Спершу прочитала "Волхв" Дж. Фаулза, і взялася за "Колекціонера". Так от, якби читала у зворотньому порядку, то напевно так би й не "взялася" за "Волхва", бо "Колекціонер" розчарував: затянуто, місцями гидко, ідосить передбачувано.

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Шкода( я купила цю книгу подрузі на подарунок( А потім мені сказали, що вона депресивна, хоч читала, що то найвідоміша книга цього автора.

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

погоджуюсь, сильна і захоплююча.
    але мені оте постійне занурювання обличчя в болото до кінця книги вже було огидним. особливо розповідь Біргітти, ледве її осилила. не можу я надто натуралістичні описи читати, дуже чітко собі все уявляю...
    важка, але може то мені так. бо я не дивлюсь важких і страшних фільмів, те саме стосується книг.
    далі в пошуку позитиву і чогось життєствержуючого )

7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

дочитала. Хто ще не читав - дуже-дуже раджу! І не лякайтесь того, що це фантастика - її там мало, швидше як фон для розвитку подій.

8. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Хочу почитати цікаву драматичну історію на фоні важливої історичної події чи просто з сильними акцентами на суспільних і історичних подіях. Місце і час дії не важливі. Порадьте щось, бо не можу вибрати.

9. MorsImmortalis

MorsImmortalis мирний атом

ДУЖЕ раджу цю книжку. власне, книжка називається "Грози над Туровцем" Володимира Даниленка, в ній є кілька оповідань і роман "Клітка для вивільги".
    книжка "свіженька", недавно вийшла з друку)

п.с..страшно люблю Даниленка за те, що він він вміє легко подати "важкі" і непрості речі

---------- Додано в 00:04 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:54 ----------

можна ше спробувати "Танго смерті" Винничука і "Чтець" Шлінка.

10. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

з того, що першим спало на думку, "Три товариші" Ремарка, про часи великої депресії
    "Солодка Даруся" Матіос
    але це таке дуже популярне

Останнє редагування: 4 Липень 2014
  11. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

а я можу порадити "Століття Якова" Володимира Лиса.

12. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Олександр Дюма «Червоний Сфінкс»
    В центі роману неперевершений кардинал Рішельє. Справжній правитель Франції того часу. Він займав пост першого міністра Франції 18 років, і виключно завдяки політичному і адміністративному таланту Рішельє слабохарактерний Людовик XIIIтримався на престолі.
    В цьому романі він зовсім інший. Не дрібний інтригант та цинічний кар'єрист, а великий політик та дипломат. Людина слова і діла, який відстоює інтереси Франції на світовій політичній арені того часу. Його обожнюють друзі та ненавидять недруги.
    Книга в кращих традиціях Дюма, тут є все: дуелі, таємниці, любов, політика, історичні портрети, відданість і зрада, а головне - дух прекрасної Франції.

13. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

"Професія: відьма" Ольги Громико (рос. )
    Пригодницької роман з цікавим та насиченої сюжетом, де відьми, тролі, вампіри подані як звичні людям Петрики та Катрусі :o

14. natorella

natorella Well-Known Member

там ціла серія, файна дуже

15. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

а во на маєш! Навіть не уявляєте, як Ви мене втішили :girl_claping:, а як серія називається, що там початок, що кінець?

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:46 ----------

вже найшла - там 4 книги в серії?

16. natorella

natorella Well-Known Member

так, ви власне з першої почали)))

17. olangel

olangel Well-Known Member

а мені щось не пішло((( очікувала чогось більшого від книжки. Читала "Легенда об ангеле" Джейми Макгвайр, і у продовжені 2 книжки. Сподобалось, всім хто любить Сутінки можна читати, замість ваммпірів-ангели.
    "Інферно Габрієля" Сільвейн Рейнард.... якєсь поєднання 50 відтінків, і ще чогось.... довга і не цікава, далі читати продовження не хочу.
    Шукала, що почитати і наткнулась на Лук'яненка(його Дозори, то приємний спогад з минулого :) ) виявляється ще 2 книжки є які я не читала... Було так приємно, проковтнула за 3дні))))
    Зараз читаю Зов Кукушки Роберт Гэлбрейт. Приємний детективчик, не зачитуюсь, але перед сном, або на майданчику можна почитати ;)

18. Roksolanna

Roksolanna Загублений

Закінчила читати "Сто років самотності" Габрієль Гарсія Маркес. Вважеється шедевром Маркеса, входить в Сотню найкращих книг всіх часів і народів. Тому і почала її читати. Чесно, я не зрозуміла, можливо не вловила глибинного змісту, не знаю, вся історія описує життя однієї родини протягом ста років, змінюються покоління, діти,внуки і всі більш менш однаково себе поводять і життя їх просто йде по колу.Дивна книга, можливо, ще не доросла до неї.

19. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я по тій же причині взялась її читати. То єдина книга яку я кинула. Прочитала 70%, більше не змогла. Чим закінчилась та вся історія прочитала в Інтернеті :)

20. AnjaLu

AnjaLu New Member

В мене то саме, книжку дотиснула, бо ж треба дочитати. Але от суті геніальності не зрозуміла. Здається просто цю книжку не треба сприймати буквально, особливо всі ті збочення. Але я щось не прониклася