Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Нарешті ми прийняли рішення. Аж легше стало.
    Були сьогодні в педіатра-імунолога.
    В понеділок робимо ІПВ, а далі за схемою ІПВ+ОПВ.
    Те що є в пентаксимі та інфанріксі, цього не достатньо, а пентаксим у нас зроблений раз, тому захист тільки на клітинному рівні.
    За графіком щеплень має бути 3 міс -ІПВ ,4 міс - ІПВ, 5 міс - ОПВ, 18 міс. - ОПВ
    У нас з цієї серії немає нічого.

2. silvia

silvia Well-Known Member

тепер питання - перше ІПВ моно чи у складі?
    у який проміжок
    --- дописи об"єднано, 29 Жовтень 2015 ---
    куди і до кого ходили?

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

нормативний документ ( не рішення зав. садка) вказаний, на підставі чого не будуть приймати дітей? Це протизаконно.
    з цього приводу є дуже гарна стаття, датована ще 4 вересня. ВАрта до прочитання

Ось лише малесенький витяг з неї ( раджу прочитати усю) :
    Українські науковці та лікарі різних спеціальностей доклали багато зусиль, щоб наша країна потрапила до списку вільних від поліомієліту країн. Про що, до речі, свідчить сертифікація ВООЗ. Але ніхто не поцікавився їхньою думкою, не запросив на прес-конференцію. Всіх просто поставили перед фактом — на Закарпатті поліомієліт. Два дні ми обговорювали тему, збирали коментарі науковців, лікарів-інфекціоністів, фахівців СЕС. Жодна людина не підтвердила інформацію про те, що в Україні зафіксовано спалах поліомієліту. Називати їхні імена й посади не станемо, аби не накликати на них гнів начальства. Коли стаття готувалася до друку, з'явилося розпорядження міністерства (усне), яке наполегливо рекомендує медикам не коментувати ситуацію. Спікерами цієї теми можуть виступати лише міністр і його заступники, зв'язатися з якими практично неможливо: за словами секретаря, вони постійно на нарадах. Може, через глобальну зайнятість держчиновники і забули, що в нас давно працює державна комісія з діагностики поліомієліту, до якої входять вчені, практикуючі лікарі та інші фахівці, що здійснюють епіднагляд за гострим млявим паралічем (ГМП) відповідно до критеріїв ВООЗ? У яких, зокрема, сказано: "Щороку повинен виявлятися принаймні один випадок ГМП, не пов'язаний із поліомієлітом, на 100 000 осіб населення віком до 15 років. У ендемічних районах для забезпечення більш високої чутливості цей показник має становити 2 випадки на 100 000 населення". Гострий млявий параліч викликає не тільки поліомієліт, а й десятки інших ентеровірусів. Комісія постійно моніторить ситуацію з ГМП, щоб не пропустити випадки поліомієліту. У 2014 р. було зафіксовано близько 150 випадків млявих паралічів. Кожну дитину обстежили, виділили штами збудника захворювання, призначили лікування. За словами інфекціоністів, це не було пов'язано з поліомієлітом, усі діти одужали. Вважається, чим більше випадків млявого паралічу виявили й дослідили в регіоні, тим краще поставлено епіднагляд, тим вища турбота про безпеку і здоров'я дітей. Такий підхід виключає випадки замовчування ГМП. Млявий параліч може з'явитися як ускладнення після щеплення так званою живою вакциною ОПВ, яку застосовують орально (у вигляді крапель) для ревакцинації. Закарпатські діти, як повідомили в міністерстві, хворіють на вакцинасоційований поліомієліт (ВАП). Такі випадки реєструються в нашій країні приблизно один раз на рік, але ніколи раніше це не було підставою для оголошення спалаху поліомієліту. Зараз же цю новину, посилаючись на ВООЗ і ЮНІСЕФ, поширюють не лише вітчизняні, а й закордонні ЗМІ.
    Більше читайте тут: МОЗ і поліомієліт — хвороба брудних рук - Здоров’я - gazeta.dt.ua
    МОЗ і поліомієліт — хвороба брудних рук - Здоров’я - gazeta.dt.ua

• Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Naama

Перед щепленням будемо на огляді + кров, і там вже вирішимо.
    Можна у складі ,і є моно ПОЛІОВАКЦИНА SSI, вже по результатах аналізів скажуть.
    Це теж дивлячись яку зроблять першу, якщо моно, то можна і за тиждень, якщо в складі, то за місяць.
    пишу в карму

5. blondledi

blondledi миється в бані

в понеділок робили щепленя від поліомієліту.в поліклініці сказали інших вакцин нема.це всюди так ,чи тільки в нас.

6. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

І мені

7. RamirZ

RamirZ New Member

Почитала інтерв"ю з Лапієм. І такі думки: відзвітувати перед ВОЗ та ООН медикам треба. Утилізація вакцини дорога. Лапій говорить таке, що достатньо 2 крапель, але якщо 5-7 то "нічого страшного". Напрошується висновок (може, моя параноя?), що якщо цього туру батьки купуватимуть довідки про щеплення, а не відмови писатимуть чи офонрмлюватимуть медвідводи, цю ОПК розподілять між тими дітьми, яких таки капатимуть. Чомусь я далеко не впевнена, що 5-7 крапель невідомої якості вакцини - то "нічого".

8. Raven

Raven Мама малятка

@Naama і мені контакти скиньте

9. Kucheriava

Kucheriava Well-Known Member

І мені.

10. Kasia

Kasia Well-Known Member

І чого тоді купа знайомих має 4 іпв в складі комплексних вакцин? Як ті графіки міняють? Одним таке, іншим сяке...
    Кругом якісь схеми незрозумілі.
    Ви часом не в Імунологічному центрі були на Дністерській?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Naama

Так має бути, остання четверта у 18 міс. Ми не робили, бо не було вакцин.
    Ні, не там

12. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

І мені, будь ласка.

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

вам вже 100 разів відповіли а ви чи то не читаєте чи не розумієте.
    тим хто був хоч раз хоч чимось від поліо щеплений, чи то в складі комплексної вакцини, чи ІПВ уколом чи ОПВ краплями, наразі пропонують виключно капатись ОПВ. Тому ніхто ІПВ вводити не буде вже раніше щепленим (яким би чином їх не щепили).
    І взагалі у вас дитина щеплена комплексною вакциною наскільки я читала, у вас теоретично є захист на 5 років (який він практично вам ніколи не скаже ніхто, чим би і як би ви не щепились) чого ви нервуєте? В кращому випадку ви не захворієте і не підчепите. В гіршому випадку ваша дитина буде переносчиком хвороби, але параліч, якого всі так бояться, їй точно не загрожує.
    Ви мене звичайно вибачте, але товчете воду в ступі вже котру сторінку, нічого по суті, а різними словами про одне те й саме. Може хоч трошки вникайте в те що вам Сніжна відповідала - розумні ж речі писала, вам стане все зрозуміліше, але треба не просто читати, але і розуміти.
    так напевно мама буде дивитись з якого флакона дитині щось дають? чи як? Притомна мама впрнципі якщо вже наважилась на щеплення, то перевірить і дату виготовлення, і герметичність флакона перед щепленням, і щоб той флакон відкрили при ній, а не " ми щойно відкрили, в холодильнику тримали, вас чекали".

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Це мене дивує
    Вот вам сьогодні сказали що якщо моновакцину спершу вколять то потім за тиждень можна повторити каплі. І це лікарі не вважають заскоро.
    А чомусь, те що у вас дві комплексні, а потім довший час перерва, яка вже збила графік щеплення, і ті попередні в компексі з наступними не будуть так ефективні, якими вони могли би бути якщо би ви їх зробили не виходячи з графіку, вони вам не сказали. Вас не смущає вимушена перерва і те що у вас графік збився? Чомусь в інструкціі для вакцини чітко написано строки, а не будь коли коли є вакцина в поліклініці)

У тебе малий щеплений 4 рази інфанріксом? На твому місці я би так не переживала. У нього є теоретично захист на 5 найближчих років, які дають ІПВ вакцини, в даній ситуації він не захворіє, можливо буде переносчиком, але таких зараз буде повно, але переносчикам це ніяк не загрожує.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. silvia

silvia Well-Known Member

а який інтервал має бути між моно ІПВ? Не можу знайти відповіді..наче 1 місяць..чи більше?

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

http://www.health-ua.org/lekarstva/imovax-polio.html
    написано 3 іньєкції з інтервалом не меньше 1 месяця для кожного введення.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Віка, то якщо мова про іпв. Опв флакон йде на скількисьтам доз. Тобто зібрали колєйку дітей, відкрили, прокапали. Або відкрили флакон і чекаєм бажаючих. Далеко не кожній мамі повезе побачити коли той флакон відкрили.
    Процитую пані дохторову, що прийшла вчора на збори в наш садок. " ви не вірте, що вакцина якась не така і термозалежна. Я от питала свою медсестричку. І вона казала, от ви подумайте, я прокапала 60 дітей. Це означає, що я 120 раз відкрила-закрила холодильник ну і витягнула флакон. І все гуд. Ніц йому не є. Дітям теж. Тому не переживайте." тобто ти розумієш ситуацію про дотримання температурного ланцюга і все решта

18. Naama

Колять моновакцину, за тиждень можна повторити знову моновакцину, а не краплі!! Схема ІПВ+ІПВ+ОПВ.
    У нас не дві комплексні виявляється, а один пентаксим ,всі гепатити, і звичайний інфанрікс, а не інфанрікс гекса. Тому поліо, тільки в пентаксимі, трішки ( клітинний рівень) якби це був не пентаксим ,а інфанрікс гекса, то там рішки інша справа ,можна давати одну ІПВ, тоді краплі, або одразу краплі. А в пентаксимі захисту ніякого,в одному принаймі від поліо.
    Щодо графіку.
    У нас всі по графіку, крім моно поліо. (Починаємо його тепер) Гепатити, як по календарю, КПК теж ,інфанрікс. Збій пішов з пентаксимом нема його ,тому якщо ми зараз робимо схему з поліо, потреба в пентаксимі відпадає.
    Інша справа, коли робити , наприклад, теж поліо ( 3-4-5-18 міс) не в такому порядку, а 3-12-20 ( приклад) тоді так, може не бути таким ефективним.

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

І запитання. Раніше щепленим дітям скільки разів мають капати? Ну і нещепленим - іпв+ опв (один чи два рази?)

20. Naama

є теж різні вакцини та виробники.