Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

так, щодо відмов. Сімейний, інфекціоніст, зав.відділенням, зав.відділенням роботи зі школами і дошкільними закладами.

2. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Говорила з знайомою, вона лікар,діти мають всі прививки, її кума працює в інфекційний лікарні, то каже що хворих на скарлатину більше ніж на кір.І розголосу не має. Подружка ходить до дерматолога з малим, лікарка своїм дітям робить тільки дефтерію і правець, її діти перехворіли кором. Є така двокомпонентна вакцина?
    І паніка потрібна, батьки хвилюються за здоров'я дітей, а гривня падає, євро росте.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Корисно Корисно x 1
  3. Єва

Єва Well-Known Member

В нас були відмови, то вони в карточку записувались до 2,5р., про заяви не памятаю. Перед садком, щоб отримати довідку з допуском, ми для комісії підписали папірець, що готові перейти на індивідуальний календар щеплень. А потім просто почали ігнорувати поліклініку і ті записки, що давала медсестра (прийняту дитину і так вже не відчислять). Як зараз виглядає процедура офіційної відмови (хочу знати для другої дитини, щоб зробити правильно)?

• Співчуваю Співчуваю x 1
  4. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

паніку нагнав комаровський - " в каждом дворе будут детские гробики стоять.. " в мене одні нецензурні слова

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

купити чи роздрукувати бланк відмови від щеплень, у двох екземплярах на кожну дитину.
    Заповнити мамі і батькові. Занести сімейному лікареві на підпис та печатку. Занести інфекціоністу на підпис та печатку, послухати лекцію про хвороби і отримати всю інформацію для інформованої відмови. Отримати номер протоколу ЛКК і занести на підпис завідувачу сімейного відділення. Потім ще на печатки - скажуть, куди треба. Один екземпляр лишається в сімейного, інший - в школу чи ДНЗ
    І раз на півроку поновлювати, і приносити поновлену в школу чи ДНЗ також.

• Корисно Корисно x 1
  6. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Можна детальніше? Як воно все виглядає? В малого під питанням автоімунне захворювання. Воно правда не підтверджено аналізами, бо треба робити біопсію. В картці воно записане. Кожних 6 місяців обстеження, малому навіть хотіли групу давати. Тобто реально є серйозні проблеми. Але лікуючий нефролог казав, що на комісію нам не йти. Бо з нашим захворюванням нам не дадуть відтермінування, а будуть рекомендувати робити щеплення з госпіталізацією.
    Тому вона просто в картці писала "щеплення по епідпоказами" і цього для нашого дільничого вистачало щоб нас не діставати.
    Мені дуже цікаво щодо ЛКК.

7. Dominika

Dominika Well-Known Member

АДП, дифтерія і правець, без коклюшного компоненту. Це "полегшена" вакцина. ЇЇ рекомендують дітям, що мали реакції після щеплення. Я тільки не знаю наскільки вона доступна в поліклініках державних і чи треба якусь заяву спеціальну, щоб домовитись про щеплення саме нею.
    Мене ще цікавить таке питання....Зараз медична реформа і всі підписують угоди з сімейними. Цікаво чи може відсутність щеплень повпливати на відмову лікаря підписувати таку угоду? Типу - нащо мені ще ті проблеми з нещепленою дитиною...

8. littlebird

littlebird Well-Known Member

Наш педіатр мені говорила, що в нашій поліклініці вони є, якась харківська. Тому думаю, що у Львові також має бути.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. mamvasulka

Вмирати від кору? Свекруха перехворіли кором в першому класі, і всі її однокласники, всі живі і дожили 60+. В сусідки мала мала таку важку вітрянку , що в лікарні лежали. Хоча хворіла разом з моєю дочкою. Тут не знаєш яка хвороба дасть ускладнення.

10. ГаЛоЧкА

ну та. від кору. від його ускладнень.. отакий шум підняли.. в мене грип дав ускладнення. з серпня по грудень лікарні.. санаторії. і 5 років на обліку в ревматолога..

11. mamvasulka

Ще поясніть чому вона не зручна.
    Мої дівчата мали всі прививки до 7 років, потім в них реакція на манту .Коли Васько народився , то вкололи бцж
    роддомі, гепатит і першу акдп, два дні після його випипало по всьому тілу. Був на гв, його крім прививки нічого не було , що могло спровокувати висипку. Медсестра записала алергію дала відтермінування на прививки. Довго лікували висипку і більше не робили прививки. Хоч ми були за вакцинацію. Найменша взагалі без прививки.

12. ГаЛоЧкА

писала не я. але я так розумію. що розрахована на 10 доз. тобто має одночасно прийти і вколотись 10 людей... плюс буде нерівномірна кількість складових в одній дозі..

13. Dominika

Про "гробікі" Комаровський говорив щодо дифтерії, а не кору. Наскільки я пам'ятаю.
    І я теж так зрозуміла. Відкритий флакон з вакциною треба найшвидше використати, от і треба підняти шум.

14. ГаЛоЧкА

можливо.. але про кір і він і Супрун говорять як про смертельну недугу..

15. HappyViki

HappyViki Well-Known Member

@Haidee, я лежала з малою влітку з набряком Квінке в алергології, ще легко обійшлися....часом у фб у тій спільноті щось як напишуть. Я, наприклад, малу окрім БЦЖ більше не прививала, з алергіками в 100 раз страшніше. Це вже і нагляд потрібен, і огляд належний, а не поради роздавати, що ліпше, кір чи Квінке, я в шоці від тої писанини(

16. Dominika

?

17. Provizor

Provizor Well-Known Member

Загострення уваги на темі кору та вакцинації, коли в лікарнях відсутні антирабічна вакцина (дитину вкусив вуличний кіт, мала «щастя» виловлювати того кота і поміщати в карантин), протиправцевий анатоксин, сироватка при ботулізмі... Я не проти вакцинації, але не в стані істерії. Оце залякування зі всіх сторін... Бррр...

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Смішно Смішно x 1
  18. ГаЛоЧкА

в мої куми старший алергік завдяки вакцинам.. вона його щепила і далі .. і малого щепила по повній.. є різні люди..

19. Merry

Merry Well-Known Member

+100
    чому не закупити протиправцеві сироватки? чому не закупити вакцини проти сказу? протидефтирійні сироватки? це в першу чергу має бути в наявності.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  20. ГаЛоЧкА

всі про це балакають. пишуть. але чомусь повний ігнор у відповідь. думаю той самий комаровський мав би про це теж говорити. а не залякувати ..