Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

З того, що мені відомо - нещеплена дитина передусім загрожує дитині, яка має протипокази до щеплень.

• Смішно Смішно x 1
  2. smakolyk

smakolyk New Member

Точно так само, як щеплена. Щеплена не означає не захворіє. Відповідно, точно так само може заразити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Так. Але ризик значно менший, ніж в нещепленої. Це доводиться дослідженнями, де є багатотисячна вибірка респондентів. Бо я читала, як пишуть "он мій сусід щеплений і захворів, ще й у важкій формі, а однокласник нещеплений - взагалі ніколи не хворіє". Кілька сусідів, родичів та однокласників - не показник, це має бути зрозуміло.

Звісно, можна вважати дослідження проплаченими, замовними і так далі - але то вже інша тема.

4. Merry

Merry Well-Known Member

давно шукала такі дослідження. Може поділитесь джерелами?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Для мене дуже прикладне, бо мене напрягає формальність зі щепленнями. Якщо в картці є запис про перенесену хворобу підтверджений, то щеплення офіційно не потрібно.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Цитата з фб Діброва.. На складах Минздрава лежит больше шести миллионов доз вакцины АДС-м (против столбняка и дифтерии) для вакцинации взрослых. Поступила она в не самой удобной десятидозной упаковке.

При существующем потреблении это примерно трехлетний запас. При этом срок годности - 36 месяцев с момента изготовления.
    Выход один - резко повысить потребление.

Я пока не вижу других оснований для заявлений о том, что в скором времени нас якобы ждет рост заболеваемости дифтерией. Сейчас, после десяти лет хронических перебоев с поставками и охватом прививками на уровне 500%, в Украине наблюдается исторический минимум заболеваемости: 2 случая дифтерии в 2015 году и 4 - в 2016-м.
    Для сравнения: в Германии - 9, в Австралии и Франции - 8, в Бельгии и Латвии - 6, в Швеции - 4.
    Наявність вакцин у регіонах

Sergiy Dibrov

Останнє редагування: 24 Січень 2018
    • Інформативно Інформативно x 8
    • Подобається Подобається x 3
  7. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Десь читала, що колись в схожій ситуації з цьогорічною, мінюст зробив роз'яснення, що це законно, бо не порушує конституційного права на освіту : є можливість екстернату і дистанційного навчання.

8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Приніс малий писульку зі школи, що треба зробити щеплення. То я можу просто відмову написати, чи потрібно якось затверджувати в поліклініці?

9. Materynka

Materynka Well-Known Member

Нам теж вчора в усній формі сказали зробити...

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Єдині офіційні протипокази для довгострокового відкладення щеплення ("пожиттєве" взагалі не знаю, чи підписують): СНІД, онко, важкі автоімунні захворювання і анафілактичний шок від попередніх щеплень. Ви думаєте, дітки з раком чи снідом вчаться в звичайних школах у великих колективах? А от анафілактичний шок (бо легші алергічні реакції включно з набряком Квінке не є причиною для довгострокового відкладення щеплення) є реакцією не на саму інфекцію, а на компоненти вакцини. Тому хай мені вибачать прихильники поголовної вакцинації, але то є казочки для гризні між вацинованими і невакцинованими.
    Недавно в групі безглютенової дієти в фб якась мама питала, що робити зі щепленням, якщо в дитини непереносимість якогось компоненту. Прийшла якась лікар і радить "попити фермент і щепитися, бо що таке якась там реакція (мова йшла про Квінке, якщо не помиляюся) порівняно з кором. На фоні цих всіх штучних панік то вже не вперше чую чи читаю про важливість колективного імунітету і прот те, що поодинокі важкі наслідки - це просто статистика заради загального блага. Забилам-би, чесслово.

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мій теж приніс вчора, але я поки планую не реагувати.
    Не мають права не допустити до школи, той най си пишуть.

12. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я, можливо, напишу вільного зразка відмову конкретно від цього щеплення - чисто для шкільного медкабінету.
    І в ній вкажу, що діюча відмова встановленого зразка знаходиться у сімейного лікаря.

13. Dominika

Dominika Well-Known Member

А хто такий цей Дібров?(про гугл знаю, хочу тут дізнатись) і чому він має доступ до такої інформації?

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я чомусь собі так думаю, що воно їм нідочого, адже ціль тих папюрків направлена на те, що ми маєм все таки прищепити дитину в період епідемії, щоб не щеплених у школі не було (туди ж заклики по телику, оголошення в поліклініках і тп). А відмова, хай копія, але в школу подавалась при поступленні, то те, що ми намалюєм щось накшталт ще і для них ообисто, мабуть погоди не зіграє.

Я чула по новинах, що думали "наші на верху" над таким питанням як не приймати до школи не вакцинованих дітей, потім думали продовжити каратнтин, але все таки прийняли рішення, що без явних ознак хвороби діти до школи будуть прйматися, але вчителі мають уважно стежити застаном учнів. То як би там не було, те що медсестра пише- не має ніякої законної підстави, це, на мою думку, просто ще один заклик до того або робити вакцинацію.

Останнє редагування: 25 Січень 2018
  15. cjomcjomka

а поновлювалась щопівроку?
    бо в таких ситуаціях важливо, щоб не була протермінована

• Тупо! Тупо! x 1
  16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ні, я написала раз і з цією ж копією ми приймались і в садок і в школу.
    Ніхто нам нічого не казав.

17. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Перед канікулами всім діткам давали направлення на щеплення. Моєму не дали, то я подумала, що через відмову. До речі, наш сімейний не дає нам заяв на відмову. І взагалі дуже спокійно ставиться до того, що син не щеплений.

18. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

журналіст. в нього дитина мала ускладнення від щеплень. і від того часу цікавиться прививками.

19. cjomcjomka

мені також ніхто не дає, я раз на півроку купляю їх і проходжу комісію.

20. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

?