Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. alegan

alegan New Member

Дівчата, а є такі, що у дорослому віці собі зараз щеплення зробили?

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

а в Польщі є аналоги? не цікавилась?

3. silvia

silvia Well-Known Member

так АКДС - це з коклюшем. АДС і АДС-м ( послаблена ) без коклюша. Скільки я читала, то саме компонент коклюша дає усі оті ускладнення, і що після 3- х років роблять власне АДС.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Dominika

Dominika Well-Known Member

я досі пам'ятаю пост з фейсу, як лікар з інфекційної лікарні(Київ, здається), розповідав, як їх всіх скликали подивитись на дифтерійного хворого, щоб побачити як же виглядає симптоматика насправді. І так, щеплення змазує картину(іноді), так, шансів, що сімейна вчасно розпізнає дуже низькі. Хіба епідемія і всіх будуть на всяк випадок скеровувати в інфекційну.
    Ну і не забудьте купити Септефріл)))
    а яка ще є? індійська наче? а чому не хочете Біолік? Я теж періодично дивлюсь в сторону АДП...
    я от теж так раніше думала. Але трапилась мені цікава стаття лікаря, який розвінчує цей стереотип "про щепити після 3". Йдеться про те, що з кожним прожитим днем дитини( і дорослого, звісно) в крові накопичуються важкі метали(повітря, їжа, медпрепарати і т.д.). І до 3 років дитина вже буде достатньо "напічкана" металами, а тут ще й вакцина. Ну і наслідки, зрозуміло. Виходить, що немовля, яке ще їсть маму, не контактувало з їжею, має кров більш чисту і безпечнішу для щеплення, ніж старша дитина. Не знаю чи має це твердження якесь доведене наукове підгрунття.
    Одним словом, і так зле, і так недобре)))

5. fiesta

fiesta Well-Known Member

@HOPIC а що у вас з гепатитом було? Щось зі щепленням?

Моі діти не мають щеплення від гепатиту. Пригадую, педіатр тоді радила не робити. А чому- вже не згадаю...

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Дифтерія напряму залежить від рівня життя і побуту. Але це не є вірусне захворювання, плюс справді сучасні лікарі просто не мають досвіду діагностування.
    За аналоги АДС не знаю. Про індійську і мови бути не може. Я взагалі в Україні не хочу того робити. Хто б там що не казав, я не маю довіри до нашої медицини в тих питаннях.
    На рахунок дослідження, то зараз такий час, що можна "довести" будь-які два протилежні твердження))) в мене думки такі: не втручатися, поки йде становлення нервової системи. Це аж ніяк не означає, що після 7 нема ризиків, але я не можу нічого колоти дитині, знаючи, що є той маленький відсоток випадків, коли після вакцини починаються затримки в розвитку. То лише моя думка. Щодо решти побічних реакцій, то навіть не знаю. Мої діти мають відмінний імунітет. Старша попри алергічні реакції всього раз мала обструкцію, всі вірус в нас 3 дні і здорові, практично без ліків. Як подумаю, що можу зашкодити якимось нерозважним кроком, то ... краще не думати)

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 1
  7. Я з середульшим була, власне, такої ж думки щодо щеплень, щепила його в 7 років вперше (після пологового бцж) бустріксом, бо боялась (і далі боюсь) дифтерії й правцю. Після того хворіємо третій місяць. Раніше хворів 2-3 рази в рік, все минало за 3-6 днів. Вперше за 7 років в малого почала боліти голова, мовчу про слабкість, апатію, відмову від їжі. Вірусок кілька підряд мав, хоч до того мав дуже добрий імунітет. Найгірше - стрибки температури, вони мене страшно лякали, я вже не знала що й думати. Аналізи здавали, то в принципі не катастрофічні, але, мабуть, ще здамо найближчим часом, щоб помоніторити. Щойно недавно почав потрохи оклигувати. Лікарка нам казала за місяць від першої другу дозу робити, ясне діло, ми нічого не робили, і, власне, не знаю, чи відважусь ще раз на таке. Словом, може справді є рація в тому, щоб раніше робити вакцинацію, а не чекати року, трьох, семи і т.д.

• Корисно Корисно x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Ще не цікавилася.
    До року можна списати на зуби, а ще є така побічка як безпричинний плач, яка чогось є нормою.

9. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

а ви перед тим проводили діагностику малого?

10. magic

magic Well-Known Member

А чому обрали саме бустрікс? Він має кашлюкий компонет, який вже не особливо актуальний для 7 річної дитини і читала, що він провокує багато побічних реакцій..

• Не подобається Не подобається x 1
  11. Haidee

Теж так думаю. В молодшому віці є купа речей, які можна вписати в норму. І для якоїсь дитини це норма, а для якоїсь - реакція. Зуби, коліки, стрибки росту, вікові кризи - та що завгодно. Просто в рік дитина не скаже, що в неї голова болить і вона не від вредності кричить.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. shparynka

shparynka Well-Known Member

Біолік це завод синів Богатирьової. Не знаю, хто тепер власник. Ота відсутність вакцин і скандал з ними, тобто неналежне виготовлення, зберігання, і спричинило недовіру до вакцин цього виробника.

13. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Щодо протидифтерійної сироватки, пригадую, що десь в інтерв'ю Комаровський казав, що загвоздка в тому, що вона по-перше російська, але окрім того у неї нема сертифікату якогось, який наша ВР вирішила вимагати від всіх лікарських препаратів. А сироватки інших виробників дорожчі на порядок...

• Інформативно Інформативно x 1
  14. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Тобто закупівля взагалі не йде чи мінімум?

15. Ahaha

Ahaha Well-Known Member

Ніби йде, але менше ніж треба би було.

16. MamaMarmeladka

MamaMarmeladka Well-Known Member

17. Звичайно, аналізи і огляди у кількох лікарів.
    Я би з радістю надала перевагу вакцині без кашлюкового компонента, але вибір тут невеликий, вагалися між адп-м біоліківською і власне бустріксом. Більшість знайомих лікарів радили бустрікс. Та й не зустрічала про нього негативних відгуків.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

АКДП є цільноклітинною власне по коклюшу. він тут "живий" компонент. І він може впливати на нервову систему (зрештою, як і коклюшна паличка вживу). АДС робиться як ревакцинація вже після чотирьох доз АКДП (тобто з 6 і далі років. Бо вважається, що рівня антитіл від коклюшуще достатьо+ він не є небезпечним для старших дітей та дорослих.Хоча зараз на фоні збільшення рівня захворюваності по коклюшу і в 6 років рекомендують лікарі робити АКДП, а не АДП).
    --- дописи об"єднано, 18 Січень 2018 ---
    раніше дітей тільки Біоліківським і щепили ( коли ще не було інактивованих вакцин у нас). Потім дійсно був скандал з партією+ компоненти для виробництва закуповували у Росії, що після 2014 стало проблематичним

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

мене насторожує інше: масово зараз в поліклініках щепляться. Реально навіть черги є. Іе у період підвищеної сезонної захворюваності по ОРВІ.Мало того, що організми після щеплення і так ослабленідіти активніше підхоплюють віруски і діляться з іншим+ коли в період вироблення антитіл по КПК сама людина хворіє на віруску- ці антитіла виробляються не в достатній к-ті. Тобто по фату щеплена людина отримує слабший захист. Плюс найгірше: КПК як жива вакцина може давати перехресну реакцію: щеплений може мати поствакцинальний кір ( що у нього протікає легко і є сідченням того, що імунка так відреагувала і це не є погано для нього), натомість може інфікувати в цей час інших, бо є носієм. Тобто вакциновані КПК стають гіпотетично небезпечними для невакцинованих в тих же дитячих колективах, коли ослаблені організми взимку більш легко піддаються різного роду вірускам
    моя свекруха ( невакцинована) в дитинстві мала дифтерію. І власне там картина була чітка. Що і дало змогу тоді львівському старому лікарю поставити діагноз одразу ж і врятувати їй життя
    --- дописи об"єднано, 18 Січень 2018 ---
    не знаю, де так є. У Львівських поліклініках вона "свіжа"
    В 2012, коли був теж циклічний спалах кору, в школах давали усім цидулки на вакцинацію в поліклініку і щобпотім принесли підтвердження.Правда, тоді якось медсестри в школах лояльно ставилися і до відмови у межах самої школи- дозволялося батькам в школі написати заяву на відмову і долучти до картки

• Подобається Подобається x 1
  20. Haidee

Як я це люблю. Посилання веде на сайт, де є посилання на інший сайт, в якому посилання на пдф документ, який я сама можу наклацати за 15 хвилин. Далі по тексту згадується сайт (без посилань) natural news, далі звичайний запит в ґуґлі видає інформацію, що цей сайт займається просуванням нетрадиційної медицини, біологічноактивних добавок до їжі і розповсюдженням неправдивої інформації щодо ліків і вакцин. На рахунок останнього пункту, то дуже може бути неправдива інформація з боку офіційних установ, але довіри до таких сайтів в мене рівно стільки ж, як до нашої медицини. Недавно гуляла по фб історія, як ділки Рейном лікували рак (знаєте, така жижа, навіть в нас тут на форумі намагалися просувати). Ті "еко"-просувателі заробляють на людській наївності не менше за виробників вакцини.
    Ще одна цікава маніпуляція. Вчора на УП з'явилася стаття з шокуючим заголовком "В Одесі від кору помер дорослий чоловік. Він став сьомою жертвою епідемії". Заходжу на сайт і там так між іншими "з початку 2017 року це вже сьома смерть від кору в Україні". Тобто проста математика каже, що в 2017 померло 5 людей, але ніхто в ЗМІ навіть не заїкався про це, поки не надійшла команда зверху до поширення паніки.
    Ґонґадзе вчора написала там щось про країну третього світу і як їй соромно, але в коментах один дядько (прихильник вакцинації, до речі) навів їй офіційний документ (є на сайті офіційного відомства) про кількість хворих на кір в Європі в 2017, де Україна далеко не на першому місці, а лідирували Італія, Німеччина і Румунія. Люди, фільтруйте всю інфу, які б не були ваші погляди, бо вся та істерика розрахована якраз на тих, хто вірить гучним заголовкам.
    І ще. @сніжна Ви пишете про можливість зараження від щепленого КПК. Є якісь доступні дослфдження на цю тему? Я інтуїтивно розумію, що це можливо, але хотіло б ся щось почитати розумного. В понеділок до школи, пищить в мене вайбер, питання в групі класу: "То що, щепимо дітей?" "Таааа!". Я так мислю, що хоча б третина точно прийде зі свіженьким щепленням.
    Люди, вакцинуєте - робіть то по графіку. Бо вже дістали ті припадки від мам типу "оооой, а може то піти вколоти?" в період спалахів. То я про своїх "невизначених" знайомих.

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Корисно Корисно x 2