Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. silvia

silvia Well-Known Member

що за садок?
    цікаво виходить. Наче вакцинувати мають поголовно і майже примусово, а ходити в садок вакцинованим зась. Мами, що хочуть капатись не матимуть можливість залишати діток , і тому що....не будуть капатись? абсурд виходить...протилежні поняття. Хочете ходити в садок ( бо нема з ким залишити дитину вдома) - не капайте)))

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Це було одне з найперших питань. Лікар щепила свою дитину 3,5 роки, чотири дні тому.
    Малось на увазі, що привезена з Канади.
    До речі, страшилок не розказували. Приходьте робити, або приходьте писати відмову. Після щеплення поводитись так, як і після усіх інших. День вакцинації обмежити контакти. На рахунок того, чи передається вірус не щепленим - нічого не передається. Казала що все дурниці. Таке можна говорити і про гепатит В, така ж сама дія вакцини.
    Все дуже гарно і чудово, що наганяє ще більші роздуми.
    До слова - я " ЗА" щеплення, маємо усі по календарю, крім ОПВ, яку мали робити в 1,5 роки ,а її не було.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Ех... ще раз переконуюсь, що безлад у нас усюди!!!!!
    У нас в садочку вчора з точністю, та й навпаки говорили. А після моєї розмови з медсестрою вчора, вже сьогодні інше співають, що не мають права заборонити ні тим ні тим відвідувати садочок, просто нещепленим РЕКОМЕНДУЮТЬ не ходити в садок. Питання, а чому ж не щепленим? Згідно логіки вони ж не є "перенощиками" тої бяки, отже не заразні. Логічно тоді щепленим заборонити, але ж то не в нашій країні!!!! Дибілізм короче.
    Хоча реально в жодній країні світу ця вакцинація не є причиною ізоляції одних дітей від інших. То у нас роздувають проблему на рівному місці.
    Пі-пі-пі... більше слів для наших мозовців у мене не має((((( Хочеться вхопити хоча б одного за горло і йому і його дітям накапати тої фігні!!!!

п.с. Я вже сьогодні шукала де б написати на офіційному сайті своє "фе" про них, не знайшла((( На гарячу лінію телефонувала, там щось без толку з ними розмовляти, що знала - те й дізналась. Короче аут повний, точно така ж ситуайція, як в 2009 з тим грипом надуманим!!!!

4. silvia

silvia Well-Known Member

Відзвонила коліжанка ( садочок в районі Стрийського ринку). Сказала вихователь, якщо не робите щепленн я- принесіть відмову. Щодо карантину, заборони відвідувати садок і прочіє - відповіла, що жодних вказівок щодо цього у неї немає. Все в звичному режимі.

• Інформативно Інформативно x 2
  5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

@Naama то повний брєд. Вакцина від гепатиту не жива і не оральна

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Та я в курсі, але дія така сама. Це приведено лише для прикладу, що щеплені діти від гепатиту, також є носієм деякий час, але нікого не ізолюють і все нормально.

• Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Відьмочка

Відьмочка Well-Known Member

Щойно з садочка: дали бумажку з якою треба звернутись в поліклініку де або зробити щеплення або написати відмову. Ні про карантин, ні про якісь терміни коли чи доки зробити ніхто не сказав. Щепити не буду, хоч старший має майже всі щеплення , крім КПК, менша має 2 пентаксими і бцж( пологовий).

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Це брєд вдвойнє, оскільки мало того що гепатит не жива і не оральна, але і шляхи зараження гепатитом і поліо зовсім інші, і в плані передачі вірусу також. А лікар вам це сказав, як і каже іншим мамам, сподіваючись що його слова будуть для них авторитетні, а мами на цю тему не є дуже обізнані.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Що мене конкретно цікавить, чи є якісь медпокази ( алергія наприклад) яка би рекомендувала робити 3 підряд ІПВ замість ІПВ а далі ОПВ?
    Не панікую, не спішу щось робити, подивлюсь як діти реагуватимуть на ті щеплення, через пару тіжнів щось буде ясніше. При гострій потребі ізолювати своїх дітей від колективів зможу
    Якби вирішила робити, зробила би три ІПВ, джерела живого поліовірусу вдома не хочу і не можу допустити в силу певних причин. Цікаво чи взагалі 3 підряд моновакцини ІІПВ реально зробити і на яких підставах.

10. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Напишу і я, дзвонила сьогодні медсестра, і сказала, що зараз масово щеплюють від поліемеліту, вакцина французька, але я зразу сказала, що нічого робити не збираюся, ( ми до 1р. щеплені по графіку)так як дитина схильна до АД+ нещодавно була т-ра і червоне горло, на що вона дуже спокійно відреагувала і навіть не намагалася мене ні в чому переконувати. Я з того всього навіть не запитала, чи потрібно писати якісь відмови. Ось так.

11. maavka

maavka Well-Known Member

Ой, вибачте. Мені тільки сьогодні подзвонили. Я питаюсь в дільничої (Лесів Л.П. ) чи це обов'язково, вона каже так, потім таки кажу що я можу відмовитись, то вона сказала написати відмову, але лякала, що поліо... страшна хвороба

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

12. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я все одно не можу зрозуміти, читаю, читаю і не бачу - чим пояснюють оті додаткові поза графіком щеплення для тих хто вже їх має? Я так розумію в 1,5 роки ОПВ, а далі мало би аж в 6 років бути? А тут (правда не зараз а в 2 турі того дурдому) в честь чого ще раз тепер треба буде капати? Бо в них вакцини забагато є чи що? А яка офіційна версія?

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

вакцина від гепатиту В є інактивована- щеплені не розповсюджують вірус. Крім того, при гепатиті В зараження йде через кров, а не повітряно-крапельно чи через виділення фекалій-слюни.Вона абсолютно безпечна у плані перехресного вакциноасоціювання, тобто нещепленому при контакті із щепленим нею неможливо заразитися. Це живі вакцини активуються при температурі людського тіла : ОПВ, КПК, БЦЖ, АКДП з нерозщепленим коклюшним компонентом, вакцина від грипу. І то для оточуючих нещеплених потенційно небезпечною може бути лише ОПВ та певна вакцина від грипу. Інші- хіба лише для того, кого безпосередньо щепили. Наприклад, та ж КПК може викликати вакциноасоційоване усладнення ( той же кір, краснуху чи паротит у певній формі, але лише у щепленого. Є навіть таке поняття " вакцинальний кір")

14. Ari

Ari Well-Known Member

я від медиків чула версію, про декілька випадків поліомієліту на Закарпатті. Та і гугл теж пише....

15. сніжна

спалах поліо у країні ( Закарпаття), який якоби підтверджений міжнародною лабораторією у Женеві.Коли в певному регіоні фіксуються випадки поліо- за првилами ВООЗ оголошується додаткова позапланова імунізація.

До речі, те, що зараз із поліо, схоже вже проходили у 2008 із кором. Тільки там було закуплено 9 млн. доз індійської вакцини від кору. Точно так само видавали накази про додаткову імунізацію , лише іншої вікової категорії-16-29 років. Звісно, що заставити імунізуватися дорослих людей- нереально в наших умовах ( ну хіба школярів і студентів під адміністративними санкціями). Через певний період наказ про додаткову імунізацію був скасований. Відповідно, тоді змогли прилаштувати лише 1 млн. доз вакцини, а 8- довелося потім утилізовувати

16. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Маю запитання про ін"єкцію вітаміну К новонародженим. Це хоч фактично не є щеплення, але також профілактичний захід. Читаю, що ризик геморагічної хвороби збільшують деякі фактори, як от вживання антикоагулянтів при вагітності (а так лікують АФС, для профілактики недостатності плацентарного кровотоку і т.д.), після кесарського, при малій вазі талі малятка.... Таким чином виходить, що колоти варто? Може, хтось більше підкований у цьому питанні? Дякую.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ні не є носієм. Вакцину від гепатиту не капають, а колять і вірус організм не виділяє. Він чи то інактивований чи там взагалі тільки компоненти вірусу. Людина не є носієм живого вірусу. Тут принципово різний механізм і шлях потрапляння в організм

18. slobodianka

slobodianka Member

у нас, наприклад, видно так, шо ніхто навіть не задумується щепити чи ні- сказала вихователька щепити усім-всі вистроїлись в чергу під дверима дільничої і щеплять, і по швидше, шоб встигнути в садок. а шо там дають, від чого, для чого, чому??? ніхто не знає і не цікавиться. я поки стояла в черзі, то в шоці з того всього була.
    у мене от ше питання виникає, якшо ж то така епідемія жестякова і новітня вакцина з тим перехресним інфікуванням-чоу не вакцинують всіх обовязково-від мала до велика? бо в нас є імунітет, колись вакцинували від того, добре, але ж з тим іпв по графіку в діток також є імунітет. а виховательок, дідусів-бабусів і т.д.-ізолює хтось на 21-60 днів, до весни, літа і т.д.?

19. сніжна

Я не лікар :).
    2 і більше ІПВ дають клітинний ( не місцевий) захист на 5 років. Який у нього рівень антитіл на закінчення 5-річного терміну дії вакцини- то індивідуально.В кого більше, в кого менше.
    одна ІПВ не дає достатнього захисту. Вам же все-рівно по графіку треба робити ревакцинацію комплексою, то отримаєте 2 дозу. Звісно, що поки дитина хвора і як мінімум 2 -3 тижні після повного одужання робити щеплення нелогічно.Зрештою, як на мене, взагалі в осінньо-зимовий період :)
    читайте інфо стосовно статистики виникнення вакциноасоційованого поліо у нещеплених :)
    з урахуванням того, що максимально антитіла починають вироблятися не з перших днів вакцинації і тривають мінімум кілька тижнів, це зробили висновки по щеплених за кілька днів вакцинальної кампанії? Звісно, що пролоноговані наслідки ( якщо не дай Боже такі будуть) ніхто уже не пов яже із вакциною. Все ж добре після щеплення :)

--- дописи об"єднано, 28 Жовтень 2015 ---
    щодо карантину щеплених чи нещеплених: на якій підставі вони мають бути вдома? немає нормативного документу про запровадження карантину, відповідно, ні один лікар не має права відкривати батькам листок тимчасової непрацездатності по догляду за дитиною. Оплачувану відпустку батькам по догляду за дитиною мають право давати лише при наявності законних підстав.

• Інформативно Інформативно x 1
  20. fiesta

fiesta Well-Known Member

Читаю ту всю інфо і далі мутно розумію:
    А якщо в дитини (2,7 р) є всі прививки, в т. ч. від поліо згідно графіку щеплень, то теоретично в неї має бути імунітет принаймі від тих дітей, які зараз в садку чи на майданчику поряд і ті каплі приймають?

• Погоджуюся Погоджуюся x 1