Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

нам теж в пк сказали що треба доні зробити таку вакцинвацію(7 років), але зважаючи на такий вік, то просто буде зараз один раз і все, а потім аж псля повноліття. то правда?
    то яка краща рос. чи харків?

2. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

Я слухала Червонську і вона казала що перед вакцинацією тре визначати чи є антитіла. Бо дитина може пасивно перехворіти тією чи іншою хворобою. В нас роблять такі аналізи? Тільки не зрозуміла як з правцем.якщо сироватку вводять при кожній травмі..

3. Cheburulja

Cheburulja Well-Known Member

Спасибі за інформацію.

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Згідно нового календаря щеплень, у 6 років робиться АКДП ( раніше щепили АДП, аде зараз через несприятливу ситуацію з коклюшем вирішили в 6 р. ревакцинувати АКДП). А от далі - у 16 років і дорослих- уже лиш АДП. Харківська і російська однакові( принаймні так було, бо Біолік працював на російських компонентах. Не знаю, як зараз. Бо до 2014 складові бралися з Росіі)

• Інформативно Інформативно x 2
  5. Dominika

Dominika Well-Known Member

А яка вартість цієї вакцини?
    Що означає "з зменшеним вмістом антигенів"? Вона менш ефективна?

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Ну мені лікар сказала що власне дифтерія і правець без кашлюка, при тому що я ще не встигла сказати що я категорично проти щеплення від кашлюка.

7. Dominika

А чому ви так категорично проти?

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Через те, що чула про багато випадків коли щеплені діти хворіли кашлюком, і тут на форумі зокрема, і лікарський міф що "легший перебіг " теж потерпів крах. Для чого тоді таке щеплення..?
    Але найгірше те, що також чула про випадки що саме після вакцини діти захворівали кашлюком( дуже боюсь цього, бо двоє хворих дітей то повний капець.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Dominika

Зрозуміло...
    Я от теж іноді задумуюсь про те, щоб зробити малому АДП(ми немаємо жодного щеплення) з часом. Але от теж часто зустрічала версії, що щеплення змазує симптоми дифтерії наприклад, яку наші лікарі і так дуже проблематично діагностують.

10. Kandya

Kandya Well-Known Member

У мене Артем мав одне щеплення інфанріксом у 8 місяців (ну це АКДП). Кашлюк мав у 4 роки. Легкий, ненавязливий перебіг. Якби сестра не мала важкого кашлюку -- то йому б навіть такого діагнозу не поставили б. Андрій мав 6 місяців, жодного щеплення, але було 100% ГВ, і на початку хвороби ми встигли дати АБ -- теж не важкий перебіг. Віталіна мала 2,5р. Ні щеплень, ні ГВ, і такий кашлюк що не дай Боже нікому то бачити. Місяць в лікарні із бабцею (в якої, либонь, залізні нерви). Вдень я приходила і мені зле від того було, а що баба з лікарями вночі із нею місяць робили (коли до 30 нападів на ніч і кожен з блювотою, посинінням і недиханням) я навіть не знаю.

Тому бодай одне-два щеплення треба зробити. Обовязково!!! Бо от чомусь тут на форумі я і не бачила важких перебігів, тому не розумію отого "розвінчанн міфу". його тут ніхто не розвінчав. Так, після щеплень хворіють -- але куди легше ніж без них

11. Dominika

Думаєте то оте одне щеплення так полегшило перебіг? Але пройшло три роки після нього...Цікаво скільки триває ефект одного щеплення в даному випадку?
    Кашлюк мене звісно лякає...Цікаво чи хтось знає випадки важкого перебігу у щеплених дітей...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Вже не пригадую хто , але хтось тут писав що двоє дітей хворіли , то щеплена дитина мала важчий перебіг ніж не щеплена. І на фб були такі коментарі.
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2017 ---
    Щеплення треба робити або так як має бути, або взагалі не робити.

• Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Kandya

Kandya Well-Known Member

я такого не чула, не бачила і не читала.
    більш, ніж переконана
    ну так так, усі ми книжки читаємо. тільки практика каже інакше: навіть із одним краще, ніж без нього
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2017 ---
    я говорила із лікарями на Мечникова в інфекційній. Казали, що у них не лежали щеплені діти. Знач не такі важкі перебіги у тих щеплених, що до лікарні діло не доходить

14. Veresk

Veresk Well-Known Member

Я знаю. В коліжанки троє дітей. Старший і середній-частково щеплені, молодша має всі щеплення. Так от, коли захворіли, тяжкий перебіг мала тільки молодша. Напади, кашель з блюванням, лікарня. Потім поїздки в сосновий ліс і на конюшні. Так майже півроку. А старший і середній просто сильно кашляли, без сильних нападів .Кашлюк( неофіційно, поставили всім). В мене малі без щеплень, грудень-січень була підозра на кашлюк. Спец.аналіз не робили, по загальному аналізу лікарка сказало, що можливо, це кашлюк(підвищені лейкоцити і лімфоцити при пониженому шое).Але , якщо то був кашлюк-то ми дуже легко відбулися. Не рвали , не синіли, не задихалися. Був дуже довго незвичний лаючий нападоподыбний кашель.

15. Dominika

А якого віку були дітки на момент хвороби? І чи можливий такий варіант, що дівчинка мала щеплення лиш на папері, а не реально?
    в статистиці за 2015 рік пише, що кашлюком хворіло 86% нещеплених і майже 14% щеплених. Не знаю скільки було госпіталізовано з них. Але мені здається, що в нас кашлюк ставлять як діагноз лиш у випадку госпіталізації. Чи може я помиляюсь?

16. Veresk

Veresk Well-Known Member

Старшому було 12 років, середньому-7, молодшій-3 роки.Щеплення реальні, не просто на папері. Коліжанка розповідала, коли йшли щепитися, як до того готувалися, аналізи сдавали.

17. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

В мене всі троє дітей повністю щеплені, кашлюком не хворів ніхто. Менша взагалі мала постійний тісний контакт з дитиною, яка на той час хворіла кашлюком. Хто би що не казав, я схиляюсь до думки, що це завдяки щепленню.

18. maty

maty Well-Known Member

казали-то одне,а як там насправді...

19. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

я так зрозуміла, що схильність до хворіб закладається генетично.. всі ж по різному хворіють тим же грві. аналогічно з інфекційними захворюваннями. хтось з прививкою підчеплює той же кашлюк. а хтось і без- не захворіє..
    ми не робим поки що, маєм в родині аутиста і невідомо чи це прививки чи генетика. мама дитини каже що важкі пологи.. а як насправді хто зна

20. Havronia

Havronia Well-Known Member

Я вже колись писала: мої четверо перекашляли всі. Старший повністю щеплений, середні - частково, найменший ( тоді було 5-6 міс.) - нещеплений. Приніс старший зі школи. Перебіг був +/- однаковий у всіх, тільки в меншого той кашель виглядав страшніше, ніж в старших. Кашлюк неофіційно визнали десь майже через місяць.
    Стосовно статистики - щепленим ставлять бронхіти/трахеїти, і як сказала мені вчора сімейна, переконуючи щепити мого середнього сина АКДС, - "я ТОДІ була в відпустці, я не пам'ятаю":)