Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

прочитайте останні 10-20 сторінок і вам все стане ясно

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. slobodianka

slobodianka Member

нєа, бо я з того перепугу погнала в поліклініку сваритися. чесно кажучи, я в вакцинацію сильно не вникала, не роблю і все, відмова є, не чіпайте мене. а тут прям такий контроль, ажіотаж. ми в смт живемо, дільнича до 12-ї і шось вияснити треба її закривати в кабінеті і нікуди не пускати. але нічо, я настроєнна по-боєвому:ireful1:
    ну, знаєте, я не можу дільничій аргументувати, що сніжна з дівочих посиденьок, чи дядько комаровський в інтернеті писав, що не маєте права не пускати. я вирішила, що тиждень-два ми не походимо в садок, нехай всіх вакцинують, а потім коли ажіотаж спаде, будемо виясняти

3. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Декілька (а той 10-20 :girl_crazy:) сторінок назад ми обговорювали, як буде проходити вакцинація в садочках і т.д. Напишу як це буде проходити у нас, може комусь знадобиться. А може вже когось продублюю (але читати на зад купу сторінок не дуже маю часу, та й бажання)
    Мала щойно телефонну розмову з вихователькою стосовно вакцин з поліеміліту.
    Сказали, що їх у нас будуть робити у вівторок за письмовою згодою батьків. Хто не хоче робити в садку, той пише заяву, що буде робити в поліклініці сам. А хто не робить взагалі, то пише письмову відмову і сидить дома.
    Дітки, яким не роблять вакцину НЕ відвідують садочок 21 календарний день. Всі решта відвідують садочок.

Я запитала, а що робити тим хто не робить взагалі, коли не всі дітки зроблять вакцинацію в один і той день? Чіткої відповіді я не почула. Але вихователька припустила, що якщо різниця буде 2-3 дні між прививками, то тих хто не робить попросять досидіти тих 2-3 дні дома. А якщо хтось надумає її робити через тиждень-2, а то і 21 день, то вже ту дитину не впустять до групи, а буде дитина сидіти тоді 21 день вдома.

Якось так. Що взнала, то і пишу. Конкретніше буду говорити завтра (може сьогодні, якщо застану її) з медсестрою садочковою, щоб той період сидження дома не вакцинованих дітей зараз на 3 місяці не затягнувся. Якщо щось взнаю нове, то напишу ;)

• Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

будь ласка , спитайте з якого місця вони "витягли" ось це умозаключєніє, бажано щоб то був якийсь наказ чи інший достовірний папірець

5. silvia

silvia Well-Known Member

а хто робить ИПВ без наступної ОПВ..)))
    --- дописи об"єднано, 27 Жовтень 2015 ---
    виходить так - не вакцинувались - сидіть 21 день вдома - це якраз той місяць між 1 і 2 туром. Якщо буде другий тур вакцинації, то ці правила теж діятимуть знову 21 день вдома. Виходить так ( якщо будуть паперові підтвердження)

Останнє редагування: 27 Жовтень 2015
  6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

О, бачу він вже по іншому співає, вже повторно зрморожена вакцина, не проблема. А от трошки раніше зовсім інше казав.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Idillia

Idillia миється в бані

А краплі захищають від "мутованого"? Тоді може й варто їх зробити за планом в 6 р., а потім живі краплі вже не будуть давати? Їх лише в 6років крапають і все? І чому ІПВ від мутованого не захищає, хіба то з інших штамів ніж краплі роблиться? Я думала що то те саме, тільки ще послабленіше.

8. Rostuslavchuk

@Нікуся @silvia я обов"язково запитаюсь. Бо теж від того не в захваті.
    Але все що мені сказала вихователька (до неї не можу мати ніяких претензій, бо вона тут точно ні причому), що аргументують це тим, що небезпечно не вакцинованим біля вакцинованих і що та бяка, що капається в ротик тримається (и правильно виводиться з організму, незнаю як правильно) 21 день. А оскільки таких, що не вакцинуються менше, то ті і сидять дома :girl_cray:
    Бо ж типу мусять якось відгородити одних від інших. То відправляють додому тих кого менше. Якось так.

А оті ИПВ та ОПВ. В садочку капають лише капельки. Укольчики відправляють робити лише в поліклініку. В кого дитинка без укольчика, то капельки не капають.

Ану киньте хтось в мене мудрим посиланням про саму вакцину полієміліту, а то я щось сьогодні вже торможу. Щоб змогла щось мудре про той "інкубаційний" період з медсестрою поговорити.

• Подобається Подобається x 1
  9. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

налякали на зборах всіх лікарів.
    сказали, що вакцина хороша - французька).
    план - зробити всім по-максимуму, обовязково! наголошуючи, що є високий рівень зараження.
    вдома сидіти по-бажанню, але рекомендують 30-40 днів не відвідувати "чистим" діткам садочок.
    а коли моя знайома підійшла до головного лікаря (той, що по вакцинам), то спитала, чи робити малому (3 р), якщо він по графіку повністю щеплений, то він відморозився, сказав, щепити і ще раз щепити.
    і щодня подавати списки щеплених.
    --- дописи об"єднано, 27 Жовтень 2015 ---
    ще забула дописати.
    якщо у дитини легка застуда - щепити дозволяють!:swoon2:

Останнє редагування: 27 Жовтень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  10. Rostuslavchuk

11. Merry

Merry Well-Known Member

От мені цікаво, а що робити вагітним жінкам чиїх дітей планують щепити ОПВ? Імунітет під час вагітності уже не той, а сподіватись на роблені в дитинстві щеплення теж не приходиться

12. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

а чого на них сподіватися-імунітет від вакцинації не пожиттєвий. в 26 років мала би бути ревакцинація(якщо не вірно -поправте)

13. Havronia

Havronia Well-Known Member

Те саме, що й усім - заспокоїтися. Імунітет вагітноі жінки дуже навіть той. Він захищає жінку і дитину. Я була вагітна і капали дитині ОПВ, і це третя вагітність підряд ( "ослаблений і змучений безперервними вагітностями і ГВ організм" і бла-бла-бла...) нічого не сталося. І тоді ніхто не говорив про заразність

14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Вівторок сьогодні. То в наступний?
    Ще є хтось з дівчат, в кого дітей теж в садках прямо вакцинуватимуть?

15. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

в мене поки глухо: немає ні дзвінків від дільничої, ні в садочку розмов про вакцинацію не чути..
    Кажуть, що нещеплених меншість, а я от з багатьма мамочками спілкувалась і так виходить, що навпаки досить багато нещеплених діток в садку, проблема в тому, що в багатьох щеплення "намальовані".

Для себе вирішила остаточно - ніяких щеплень не буду робити своїм обом:girl_yes2:.

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

В нашому садку наступного четверга буде вакцинація "виїздною бригадою". Офіційно нікого від садка не відсторонюють

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  17. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Дівчата, допоможіть розібратись. Старшому синочку зробили в пологовому БЦЖ,гепатит, потім, в 4 міс - Пентаксин, в 6міс - Інфанрикс Гекса. Після останньої прививки виникли серйозні ускладнення пов"язані з БЦЖ (множинний лімфаденіт + холодний абсцес). Як пояснювали фтизіатри, то було поширене ускладнення від бельгійської вакцини і подальше прививання стало каталізатором. От де дивився імунолог з Чорнобильської мені до сих пір не зрозуміло. Розказувати про наше лікування можна довго і нудно: приймали ізоніазид, що 2-3 тижні огляд і УЗД, аналіз крові, огляд окуліста і так 3 місяці, потім ще півроку контроль фтизіатра. Дякувати Богу ми обійшлись без оперативного втручання. Дальше дали медвідвід на рік, а на БЦЖ і пробу Манту заборону назавжди. Зараз синові майже 5 років, ми більше не робили щеплень, в чому нас підтримав наш сімейний лікар.
    З тою ситуацією з поліомієлітом, в мене назріли такі запитання: чи ті щеплення 4-річної давності захищають сина від зараження загалом і від діток, привитих ОПВ; я так розумію, що нам зараз пропонуватимуть крапельки?

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В нас сьогодні в садку повідомили, що проводиться вакцинація в поліклініці, сказали зробити прививку від поліомієліту , або принести відмову. На рахунок відвідування садка щепленим і не щепленим нічого не казали. Завтра уточню, як то вони збираються відгородити щеплених від не щеплених. Взагалі то ЩЕПЛЕНІ діти цією вакциною мають перебувати вдома протягом 21го дня.
    Завтра мушу йти за відмовою.

19. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А з поліклініки Вам ще не дзвонили, часом?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

20. Kasia

Kasia Well-Known Member

@Пупсик, ви підписли відмову? І як далі? Дома триматимеш?