Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Lathorien

Lathorien Well-Known Member

Щеплення, як і їх відсутність, це завжди ризик. Ризик ускладнення після щеплень і ризик ускладнень після хвороби. Однозначно правильного рішення щепти чи не щепити немає. Можна хіба прорахувати для себе +- ризик/користь. Але ніхто ні від чого не застрахований. Одна справа температура, інша - летальні випадки....

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. slobodianka

slobodianka Member

дівчата, хто не робить щеплення водите таки дітей в садок? в нас селище маленьке капають всіх дітей за тиждень, тобто всіх в один термін, написала відмову, розписку, що про наслідки повідомлена, але дитину боюсь водити. в садочку нас таких 4-ро і ніхто не водить. я шось "взамешатєльствє", в містах же, певно ходять не щепленні, не всі мають змогу до весни чекати?
    + розповіли як в нас капають-по крапельці, з обовязкових 3-5, кому як капне. в знайомих дитині капнули 1 крапельку, він її зразу виплюнув, сказали-та заспокойся, вона все рівно до кишечника не дійде. і будь тут мудрим.
    + всі пишуть заяву, що повідомленні про наслідки, що відповідальність не на лікарях вразі чого- у вас теж так?

3. LGalT

LGalT Member

• Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

5. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Привіт, дівчата!
    Прийшла і моя черга розібратись зі щепленнями.
    Хотіла почитати самостійно, але тут в більшості говориться про щеплення від поліомієліту, а мені хотілось би почути вашу думку, а ще краще - досвід щодо щеплень загальнообов"язкових.

Отже, ситуація така - ми з чоловіком негативно відносимось до щеплень. Оті "шкільні" щеплення від дифтерії, аналізів Манту і т.д. точно робити не будемо.
    Але, знаю, що є ще щеплення в перші дні життя, просто в пологовому (здається, гепатит В). Що на рахунок них скажете? Та ж сама "кухня"?

І ще таке - ті, хто відмовляються від щеплень - пишите офіційні відмови, чи домовляєтесь, щоб вам їх приписували? Якщо відмовлятись офіційно - з якими проблемами стикались? Зокрема, цікавить влаштування в садок та школу.

6. slobodianka

slobodianka Member

напишу про себе-не робила ніяких, відмова офіційна, проблем в оформлення в садок-ніяких. оформлялась в два садка в двох областях

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Isa

Isa Well-Known Member

ось це, на мою думку, дійсно не варто робити... потім як виникне якась ситуація, як пояснювати, що в дитини нема щеплень?

Останнє редагування: 7 Грудень 2015
  8. silvia

silvia Well-Known Member

у знайомих щеплення куплені, зараз у дитини коклюш, який лише діагностували у приватній клініці, наші категорично відкидають діагноз, оскільки у дитини ж є щеплення і призначають ліки від кашлю.

9. zirochka.85

zirochka.85 New Member

Ми тиждень не ходили в садочок, сьогодні прийшла в поліклініку взяти довідку, що вже здорові, але лікар сказав, поки не зробите щеплення, такої довідки не дасть. ніякі аргументи не діяли, навіть сказала мені, що можна робити прививку відразу після хвороби, нічого страшного нема, вакцина супер якісна, і чекати тиждень-другий не треба. Я написала відмову, лякає мене таке добровільно-примусове щеплення. В довідці не зазначено, що вона хворіла (хоча ми були в лікаря і там чітко поставлений діагноз бронхотрахеїд). завтра йдем в садочок, побачу, що скажуть...

• Корисно Корисно x 1
  10. karioka

karioka Well-Known Member

ОМГ... який жах... ненормальні якісь,точно... :girl_devil:мене так влітку "шантажували" як меншій в садок довідку робили, а старшій в школу...

11. zirochka.85

zirochka.85 New Member

і чим це закінчилось?

12. karioka

karioka Well-Known Member

.
    а Вас за той ОПВ шантажують? ми його не робимо (та й не нагадують нам з поліклініки...)
    --- дописи об"єднано, 7 Грудень 2015 ---
    може в садочку хоч нормальна медсестра...

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  13. zirochka.85

zirochka.85 New Member

я на це дуже сподіваюся...в нас є всі прививки, і від поліо теж (в тому числі краплі), але зроблені вони ще рік тому. Переживаю саме за цю вакцину, бо такого ажіотажу ще не бачила. та й робити щеплення після хвороби, без ніяких аналізів, навіть при невисокій температурі - повна дурниця, як на мене. чула в коридорах, що суттєво не виконують план, дуже їх сварять за це.(( Я не готова грати в російську рулетку з власною дитиною: пронесе -не пронесе..

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз дійсно це не є протипоказами до щеплень. Як не є навіть нежить на момент щеплення протипоказом. Якщо візуально дитина здорова на думку педіатра чи сімейного і у дитини немає Т- дозволено щепити. Аргументують тим, що ми зараз дотримуємося світвих норм щодо вакцинації. А ні в ЄС, ні в США не показано детально з аналізами оглядати дитину перед щепленнями ( ну ж бо кожен аналіз- це кошти клініки, які економляться). І відсутність Т та видимих ознак хвороби- це дозвіл на щеплення. А той же нежить, чи горловий фаринго-ларинго кашель без Т там не вважаються хворобами.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Та скажіть ій, що будете робити, але нехай вам викладе то що каже у письмовій формі і поставить свій підпис печатку. Дасть довідку аж бігом, не переживайте.

• Подобається Подобається x 3
  16. zirochka.85

zirochka.85 New Member

Так, але я думаю, за якістю вакцини і умовами її зберігання вони слідкують не так, як у нас..До речі, в знайомої в дочки тільки в 5 років виявили, що дитина живе з однією ниркою з самого народження..(( І то випадково, коли мама завезла дитину в інше місто на огляд до спеціаліста..Питання, як робили УЗД під час вагітності, як не запідозрили щось не те при звичному аналізі сечі дитини.?? В нашому містечку про лікарів легенди ходять, можливо чули випадок, як померла 9-місячна дитина від менінгіту (а лікар вколов аналгін+димедрол та по всьому, казав, що маля вже видужує). страшно наробити біди, а умови ставлять такі, що або вакцинація, або сиди вдома з дитиною

17. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

18. blondledi

blondledi миється в бані

Робити чи не робити щеплення я ще не вирішила.Мене цікавить як почувають себе діти взагалі невакциновані.як відвідують садочок школу .чи нема якихось проблем .мамочки відгукніться.

19. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Чи хтось робив своїй дитині щеплення проти менінгококової інфекції? Нам один лікар порадив зробити таке щеплення зараз, бо казав, що в січні-лютому найбільше хворіють на менінгіт, а дітки з великою вагою дуже важко боряться з цією хворобою.
    Дитині 7 місяців. Щеплень ми не робили жодних. В малюка атопічний дерматит. Як гадаєте, чи варто?

20. RedRidingHood

RedRidingHood Member

А чому дітям саме з великою вагою важко? Просто цікавлюсь бо наша мала з великою вагою народилась