Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ну тут нюанс може бути. В міністерки свої інтереси можуть бути, а от в рядового епідеміолога їх нема, тому і каже як є. Зрештою це ж його сфера і він в ній компетентний.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. бетменша

бетменша Well-Known Member

дитяча, яка веде мого малого, теж рядова, рядовіше не буває. Але коли починає приписувати при застуді лаферобіони, синупрети, і тд, то я в її компетентності дуже сумніваюсь.
    п.с. ну і той епідеміолог, певно, таки за щеплення загалом. але ж тут, напевно, нікого не переконав?

• Інформативно Інформативно x 1
  3. KAPUCHINKA

Ну бачите, коли говорять, що беріть вакцину і шуруйте на Орлика, бо там є реанімація. То трохи починаєш сумніватися що хтось цікавиться здоров'ям твоєї дитини. Що це заради здоров'я людей. Щось закрадається думка про зоооовмім інші пріоритети наших "вакцинаторів"

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
  4. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Мені,до речі, дали аналогічну відповідь.
    Ніхто з такою алергією,як в мого малого, йому прививку в умовах поліклініки робити не буде. Лише на Орлика. Каже,полежите кілька днів до прививки, кілька днів після. Там є способи і засоби як зняти алергічну реакцію.

5. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Де тут?
    Ми там і робили в відділенні алергології під контролем і т.д. Нажаль, результат- ми стали їхні клієнти після щеплення(.

• Співчуваю Співчуваю x 4
  6. NataliaFed

Щоб зрозуміти це, треба натиснути плей і почути. Мова не про "загалом", а про те, що робиться і як в даний момент.

• Подобається Подобається x 1
  7. бетменша

та слухаю-слухаю. епідеміолог говорить і про загалом, і про те, що зараз. Єдине, шо сказав про те, шо КПК після 30 не можна, хоч і уточнив, що це твердження йде в розріз з рекомендаціями ВООЗ. І так, він за щеплення що для епідеміолога більш ніж логічно. Он вкінці там мріє, щоб бесплатну вакцину від грипу закупили))

8. NataliaFed

@бетменша той момент із кпк до 30 цікавий, бо він же десь читав ту інструкцію)). Я думаю, що йому, можливо, і влетить за те,що бовкнув. Но, слово не горобець- полетіло в маси))).
    Ще мені трохи сумно, коли нашу країну самі ж лікарі прирівнюють в перспективі до африканських і т.п. країн третього світу, через болячки типу кору, бо низький рівень вакцинувань. Та, ми по багатьох аспектах, насправді ще довго до них рівнятимемось(((. Чому, не виходити до рівня Швеції, Японії?

9. бетменша

з того, що я знайшла, то це застарілі рекомендації:
    Вікових обмежень щодо вакцинації проти кору немає, - запевняють в ЮНІСЕФ. Однак в Україні можна знайти такі обмеження в застарілих наказах, в яких радять вакцинуватись до 30 років. Але у світовій практиці верхньої вікової межі не існує. Кому і як варто вакцинуватися проти кору в період спалаху інфекції
    Враховуючи вік того дядька, то його так просто вчили))) Але чому той паротитний компонент був заборенений не знаходжу

10. NataliaFed

@бетменша це все сумнівно і то дуже. Рекомендації ВООЗ, МОЗ ,коли вони не дають жодних(крім раку) протипоказів до щеплень і навіть не рекомендують(як на мене, то має бути не рекомендація, а наказ) проводити повне обстеження амбулаторне(лабораторне навіть) перед вакцинацією(і, після важливо також), ховають геть не благі, не в інтересах пацієнта , наміри.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. KAPUCHINKA

Це може бути рекомендацією виробника. На яку чиновники просто забили.
    Пригадую, як малому виписали якісь ліки, де в інструкції чітко писало, що дітям до трьох років вживати заборонено. А синові в той час було півтора. Я почала шукати, виявляється наше МОЗ це дозволило. Але мені здається, що в такому випадку виробник таки більше компетентний у таких питаннях. Йому ж видніше, що він виробляє, і має певні підстави таке писати.

12. бетменша

ну це неправда. Ось список протипоказань до КПК, наприклад:
    Усі вакцини та анатоксини: Тяжкі ускладнення від попередньої дози у вигляді анафілактичної реакції або токсичної еритеми.
    Алергічна реакція на будь-який компонент вакцини, анатоксину.
    Гостре захворювання або загострення хронічного захворювання.
    Вроджені комбіновані імунодефіцити, первинна гіпогаммаглобулінемія.
    Імуносупресивна терапія
    Усі живі вакцини: Вроджені комбіновані імунодефіцити та злоякісні новоутворення, вагітність, ВІЛ-інфекція (відповідно до глави 3 розділу ІІ Календаря профілактичних щеплень в Україні, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я України від 11 серпня 2014 року № 551)
    Жива вакцина проти кору, жива паротитна вакцина, вакцина проти краснухи або тривакцина (кір, паротит, краснуха): Алергічні реакції на аміноглікозиди.
    Анафілактичні реакції на яєчний білок.
    Введення препаратів крові

звідси Наказ МОЗ України від 11.08.2014 р. № 551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні» | Еженедельник АПТЕКА
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2019 ---
    тоді вона має бути в офіц. інструкції

• Подобається Подобається x 1
  13. NataliaFed

Ну, правда. Хто робить/робив які обстеження перед щепленням? Щоб бодай виявити оті всі можливі проблеми ,описані в інструкції. Хто ,який лікар ,кого скерував на обстеження генетичні, щоб виявити можливі приховані проблеми, в наслідок наявності яких, організм відповість на щеплення каліцтвом/смертю?
    Я вважаю, що отримані навіть алергічні проблеми різні -є також каліцтвом. Бо, здоровий організм скалічили вакциною. Але ж дохтори скажуть "Це не від вакцини, це ваш організм такий".

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. бетменша

до чого тут, хто робить чи хто не робить? Ви написали, що ВООЗ в протипоказає дає тільки рак. це відверта брехня. Виробник дає протипокази. а чи ви в курсі, що вони у вас є, то це ваші проблеми і проблеми вашого лікаря. От ви чим дитині температуру збиваєте? Нурофен, певно хоч раз давали. А там отаке пише в інструкції:
    • Підвищена чутливість до ібупрофену або до будь-якої з допоміжних речовин препарату.
    • Реакції гіперчутливості в анамнезі (наприклад астма, риніт, ангіоневротичний набряк або кропив’янка), які спостерігалися після застосування аспірину або інших НПЗЗ.
    • Виразкова хвороба шлунка або дванадцятипалої кишки/кровотеча в активній формі або рецидиви в анамнезі (два або більше виражених епізоди підтвердженої виразкової хвороби чи кровотечі).
    • Наявність в анамнезі шлунково-кишкової кровотечі або перфорації, пов’язаних із застосуванням НПЗЗ.
    • Тяжка серцева недостатність (клас IV за класифікацією NYHA), тяжка ниркова недостатність або тяжка печінкова недостатність.
    • Останній триместр вагітності.
    • Активне запальне захворювання кишечника.
    • Геморагічний діатез або інші розлади згортання крові. Тепер піднесіть руку ті, хто виключив серцеву недостатність, печінку і нирки провірив, ну і всьо решта?

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. NataliaFed

@бетменша більше того Вам скажу- я і антибіотик давала. Це ліки. При хворобі. Вакцина- це профілактика. Ви даєте для профілактики температури що?))
    І не брехня, щоб там не писало ВООЗ- це брехня , бо на ділі ніхто їм нічого не доведе. Десь читала, що і за наслідки поствакцинальні відповідальність на себе бере МОЗ. Це прекрасно... було б.Та, це не вигідно- визнавати шкоду впкцинації. І насправді батьки пишуть згоду/відмову на проведення щеплень. Про які рекомендації ми говоримо. Ми самі собі судді. А вони "турбуються", так.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. бетменша

не даю. але нурофен давала в раааази частіше, ніж було вакцин. Тепер увага. Якщо ви даєте регулярно ліки, які мають побічки, і вкололи одну вакцину, то як ви знаєте, від чого в дитини алергія (наприклад): від вакцини, антибіотика, ліків від гарячки чи від інших медикаментів, які надходять в організм із завидною регулярністю?
    так, з цим я згодна. в нас з тим біда, що в разі чого ніхто не винуватий, хіба батьки. Тому я не дивуюсь відмовам від вакцин. Сама дитині не всі робила. Але ця тема жахливо обростає якимось бздурами і чутками. Влада розганяє паніку зі свого боку, а антивакцинатори зі свого. На виході - просто дурдом веселка.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  17. NataliaFed

ОМГ,)) про яку регулярність Ви пишете? Я даю ліки в крайньому випадку, зваживши користь/шкода.
    Я Вам скажу ще, якщо є вже є алергія , то не тільки ліки, вже і харчування і багато іншого під підозрою і з острахом. В нас чітка послідовність: немає алергічних проявів зовсім жодних до моменту поствакцинального. Та що там - моя дитина не хворіла до того нічим зовсім.

Останнє редагування: 2 Лютий 2019
  18. бетменша

Тобто можете порахувати скільки разів давали жарознижуюче? Тоді респект

19. NataliaFed

@бетменша можу приблизно хоч, особливо тепер, коли школа і я знаю скільки разів хворіє)). В періоди канікул- не хворіє ніколи.
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2019 ---
    Порахувати точну кількість можна якраз , коли регулярно, як Ви пишете)).

Останнє редагування: 2 Лютий 2019
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. бетменша

Регулярно - не правильно сказала. Малось на увазі при хворобі. і я мала на увазі за все життя дитини. я вакцини його порахувати можу, а нурофен ні. дитині 4.
    Питала, бо є люди, що не збивають температури
    я б не радила:
    З боку шлунково-кишкового тракту: рідко − відчуття печіння у роті, сухість у роті; частота невідома − гіпестезія ротової порожнини, нудота, блювання, набряк та зміна кольору язика, зміна смаку.

З боку імунної системи: рідко − реакція гіперчутливості; частота невідома − анафілактична реакція.

З боку респіраторної системи, грудної клітки та середостіння: дуже рідко − ларингоспазм; частота невідома − бронхоспазм.

З боку шкіри та підшкірної клітковини: нечасто – фоточутливість; дуже рідко − ангіоневротичний набряк; частота невідома − висипання, свербіж, кропив’янка.

З боку нервової системи: частота невідома − запаморочення, головний біль.

і найважливіше: Тантум Верде® містить метилпарагідроксибензоат, який може спричинити алергічні реакції (також і віддалені реакції).

• Подобається Подобається x 3