Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. shparynka

shparynka Well-Known Member

власне в інструкції до пріоріксу того немає.

2. Gala

Gala Well-Known Member

В старшої в класі ( 11 кл) дівчинка має кір. Щеплена.Вчора вчителька теж кинула в вайбер список не щеплених дітей, щоб робили щеплення., але захворіла саме щеплена.

• Інформативно Інформативно x 1
  3. Муська

Муська Well-Known Member

з щепленнями буде ще і буде. Бо з кожним днем придумують щось нове.
    Плюс ходять чутки, що зроблять щеплення таки обов'язковим, але для того мусять змінити конституцію.
    Вакцин закуплено багато, а збувати нема куди. Тому нова мулька, що і дорослих треба щепити. Бо почали говорити, що навіть якщо в дитинстві ви були вакциновані, це не дає захисту, бо...бла...бла...бла. І це реально так, бо хоч на сайті МОЗ чітко написано, що щеплення по графіку дає пожиттєвий імунітет від кору, але...чомусь щепленні і далі хворіють. Я особисто, з усіма прививками відхворіла кором в років 10-13.

Ще одна мулька, яку я почула на лекціїї у школі від представника поліклініки - протипоказаннями від щеплення не може бути ні алергії, ні ДЦП, ні підвищенна температура і т.д. Направляють до імунолога і хай дає добро.
    З сайту МОЗ:

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Пишуть, що інструкцію змінили вже давно за приказом Супрун. Там левової частини нема. Треба в іноземнх джерела шукати,мабуть.

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

5. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Про щеплення дорослих. Mmr
    Рекомендована для студентів, працівників медзакладів і військових. Все.

Останнє редагування: 1 Лютий 2019
  6. бетменша

бетменша Well-Known Member

а це як? вилучили партію і закинули інший листочок замість оригінальної інструкції?)

• Подобається Подобається x 2
  7. sherry

sherry Well-Known Member

Вже вчителі попереджають що будуть мобільні бригади з Києва, десь з числа з 18.02 і потрібно від сімейної принести відмову з печаткою і розбірливим підписом сімейного лікаря, так розумію хто не хоче прививати дитину.

От цікаво а згоду батьків на щеплення не потрібно?

8. NataliaFed

А до нас приходять вакцини з інструкціями на укр. мові?

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2019 ---
    @sherry якщо буде відмова, то зрозуміло, що не щепити. Так логічно. Без згоди не мають права.

9. sherry

sherry Well-Known Member

@NataliaFed а якщо не буде відмови?

Дивно бо про згоду не писали нічого

10. NataliaFed

@sherry якщо не буде, думаю то зле. Не знаю, як вони діятимуть ,але з огляду на те, що робиться, я б не ризикувала.
    Ну, і мусить бути якийсь папір так правильно і законно.

11. sherry

sherry Well-Known Member

Але ж не було оголошено про епідемію, на основі чого вони діють? чи є якийсь закон? Як це всіх щепити під лінійку?

12. NataliaFed

Захистом населення від інф. хвороб прикриваються.

13. бетменша

та ніби якшо ліки сертифіковані у нашій країні, то й інструкція мала б бути перекладана українською.

14. NataliaFed

@бетменша ніби так і ніби не так).
    В нас лікар. препар. імпорт. мають проходити лабораторне дослідж. і тільки ,якщо відповідає заявленому виробником і відповідає певним вимогам дозволяється реалізація і інструкція іде в друк. Чи так є тепер -сумнівно, бо вакцини до нас заходять і їх вже ніхто не перевіряє, це 100%. Інструкції друкують в нас. Пригадайте скандал з не перекладеними інструкціями до вакцин не так давно був.
    То старе ще десь 2008 року, але суть зрозуміла.
    --- дописи об"єднано, 1 Лютий 2019 ---
    image_01-1.png

Останнє редагування: 1 Лютий 2019
  15. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

По-моєму, ви вже перегинаєте і шукаєте зраду, там де її нема. Можна знайти інструкцію і до Пріориксу, і до ММР в іноземних джерелах. І всюди пише, що вона розрахована для щеплення дітей, підлітків та дорослих. Обмежень по віку нема.

• Подобається Подобається x 4
  16. NataliaFed

По-моєму, я нікого не переконую, а сумніви чиїсь мене не хвилюють.
    Той епідеміолог тоді- довбень, який читав не ту інструкцію, ага)).
    Американські вчені, які зізнались, що фальсифікували дані досліджень і не всі побічки записували - вони також дурня валяють?
    Я тут займаю лиш свою позицію, нікого не чіпаю. Мене чомусь не хвилює відмінна від моєї думка інших.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

"Один епідеміолог" сказав то підозріло подібно звучить до "одна бабка сказала". Якщо нема підтвердження тим словам, то це просто пшик, інформаційний влив і т.п. У теорії змови не вірю. Тому у мене теж є позиція і я нікого не переконую, просто звикла довіряти більш достовірним джерелам.
    Тоді не розумію назви теми. Може, вже варто перейменувати на "Чому не варто робити щеплення"? Бачу, що в цій темі якось тісно стало і по суті щеплення уже не запитаєш.

• Подобається Подобається x 1
  18. NataliaFed

@Gloria Tempus я тут даю підтвердження з перших уст навіть). Ви б слідкували тоді за темою уважніше, якщо цікавить.
    Фантазуйте на здоров'я:girl_yes2:

19. Муська

Муська Well-Known Member

Щодо антивакцинального руху- так склались обставини і вина в цьому лежить на МОЗ, бо це в їх компетенції було забезпечити населення вакциною, але довгий час вакцини доброї або і ніякої не було. Наскільки пам'ятаю(хоча може помиляюсь) почали з'являтись десь років два тому в достатній кількості. І батьки вели дітей. І знаю, що наприклад БЦЖ, навіть притримували для "своїх", бо швидко закінчувались. Тому не так усе печально, як кажуть в міністерстві, щодо відмовників. Бо всеж більша частина дітей вакцинована.
    Але... дуже порушені графіки вакцинації і діти що мали, наприклад, вакцинуватись повторно в 6 років її пропустили. І тут питання : якщо діти вакцинуються вдруге в 7 чи 8 чи 9 чи 10 років, чи це їм дасть достатньо захисту.
    насправді ця тема завжди такою була :) Але якщо вже цікаво , то мабуть треба по суті питати.

20. бетменша

• Смішно Смішно x 3