Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Mylnyk

Mylnyk Member

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

чудесно То нові інструкції видали ? Імовакс поліо(ІПВ) завжди вводився з перервою у 30-45 днів між кожним з трьох щеплень. А між 3 в 4 має пройти рік. А тут нові правила під шумок з явилися?
    Читаємо, що навіть у інструкції до неї написано:
    Имовакс-полио
    • С 2-месячного возраста, 3 последовательных инъекции по 0,5 мл с интервалом введения 1 - 2 месяца;
    Навіть для дорослих: Для неимунизованих взрослых, 2 последовательные инъекции по 0,5 мл с интервалом введения 1 -2 месяца

Ага, і заморжувати ІПВ теж заборонено:Хранить при температуре от 2 до 8 oС (в холодильнике). Не замораживать.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Згідна, нас люблять лякати, але якщо зважити всі "ЗА" і "ПРОТИ" особисто для мене, у нашому випадку, більш доцільно і безпечно робити ІПВ.
    Все вірно, але для чогось схема ІПВ+ІПВ+ОПВ існує? Хай після першої ІПВ нема захисту на кілька років, але якщо робити комплекс, то це набагато безпечніше, ніж не маючи нічого валити ОПВ.
    А звідки купа джерел, які наполягають відсиджуватись ізольовано? Як не крути, а підсвідомо, ти захищаєш свою дитину, і робиш все для здоров'я. Чому багато з форумлянок пишуть, що вакцинуватись не будуть ,а сидіти в хаті до весни мають змогу? Я собі цього взагалі не уявляю. Ми піддаємось паніці ,навіть читаючи про те,як передається вірус.
    Але його створюють, законно чи не законно, карантин в якійсь мірі є.

4. Mylnyk

Mylnyk Member

почитав статю в інтернеті висновки супер ,якщо читати між рядків :
    1) у концерна Санофі ( Sanofi-aventis ) якимось дивом виникла певна кількість просроченої вакцини, або такої термін придатності якої вийде з дня на день, відповідно треба було пролобіювати якось через ВОЗ і МОЗ України закупку цієї вакцини, яка до того ж зберігалась фіг зна як
    2) сама вакцинація живою вакциною у деяких випадках є причиною вялотекучої хвороби ( класс ! )
    3) діти після вакцинації протягом 60 днів заразні ! для інших дітей ,
    4) смертність від дикого вірусу поліомієліта меньше 1% , а у 95% хвороба протікає БЕЗсимптомно і не приносить шкоди.
    5) Україна не так давно була оголошена тим же ВОЗ зоною вільною від дикого поліємієліту
    6) зазвичай спочатку 2 рази вакцинують інактивованою , а вже потім 3-й раз живою, а ці вирішили одразу живою !

висновок свій зробив простий
    1) дізнатися про термін вакцинації і влаштувати свої дітям карантин на 60+ днів від дати останньої вакцинації , простіше кажучи обмежити спілкування з теоритично вакцинованими
    2) не проводити вакцинацію

• Подобається Подобається x 2
  5. Naama

Так, як мені сьогодні пояснили вакцина Імовакс і поліо вакцина SSI, це різні речі.
    Якщо через 48 годин після щеплення вакциною SSI нема ЖОДНИХ реакцій, за згодою батьків та після огляду лікаря дитини, в рамках кампанії її можна зробити за тиждень.
    --- дописи об"єднано, 29 Жовтень 2015 ---
    До речі, ті вакцини, що мені показував дільничий дійсні до квітня 2017 року.

6. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

тільки як бути з школярами? не можу придумати.
    І взагалі не розумію як ту програму склали - навіть ті, хто чемно щепиться - якщо є 2 дитини, то поки другу щеплять, то вона може заразитися від першої.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ну а раніше як щепили коли в сім'ї двоє-троє дітей і в кожного свій графік?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Naama

І ще основний критерій це - Ін'єкція ІПВ не може стати причиною поліомієліту. Вихід для дітей з особливими потребами - найбільш безпечна вакцина, яка може застосовуватися навіть у ослаблених дітей і у дітей з імунодефіцитами (введення живих вакцин таким пацієнтам протипоказане)

9. Kasia

Kasia Well-Known Member

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а до коли вони мали бути дійсні? ОПВ має строк зберігання 2 роки, ІПВ- 3 роки. Ніхто не говорив, що ці вакцини, які нам виділені- прострочені. Річ в іншому. В порушенні умов зберігання. ІПВ взагалі не можна заморожувати. ОПВ-забороняється повторне заморожування і зберігання при Т вище +8.
    ( компанія «Sanofi Pasteur» прокоментувала ситуацію з вакциною, звертаючись ...у своєму листі до «всіх, кого це може стосуватися»:

Дивіться що вище у вас:
    ще цікавіше: вакцина SSI- це тривалентна ІПВ вакцина не концерну Санофі Пастер. І не французька. А данська (ВИРОБНИК:
    Статенс Серум Інститут, Данія / Statens Serum Institut, Denmark).Вона до речі, була в поліклініках, бо в тому числі і нею проводили планові щеплення. Вона могла бути в холодильнику ( чи вам взагалі тільки коробку показали, чи ви реально бачили цю вакцину у холодильнику) , але чи реально нею зараз щеплять усіх?
    Адже по програмі вакцинації канадською програмою фінансовано і розвезено для позапланової вакцинації французьку вакцину від САнофі Пастер (С мая по октябрь 2015 года в качестве гуманитарной помощи Канады при поддержке ЮНИСЕФ в Украину было доставлено 3 млн 700 тысяч доз ОПВ и 1 млн 100 тысяч доз ИПВ производства французской компании «Санофи Пастер»).І за її використання мають прозвітувати.

ОК, припустимо навіть вам лікар пропонує данську SSI . Де в інструкції виробника є вказівка про можливий 7-денний період між щепленнями? Там зовсім інше.

Читаємо до неї інструкцію ( до вакцини ІПВ SSI )
    Для первинної імунізації роблять серію щеплень, що складається з 2 - 3 доз по 0,5 мл, які починають вводити не раніше ніж з 2 місяців життя дитини, з інтервалом 1 - 2 місяці, відповідно до національних рекомендацій щодо програми імунізації.

Першу бустерну імунізацію слід починати не раніше ніж через 6 місяців після серії щеплень первинної імунізації

УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ:

Зберігати при температурі від 2 до 8 °С. Не заморожувати

Тепер дивимося навіть інструкцію до ОПВЕРО від САнофі Пастер ( це вже французька ОПВ, яка застосовується):
    Первинний вакцинальний курс складається із введення 3-х доз вакцини, які здійснюють з інтервалом не менше 1 місяця.

Першу ревакцинацію проводять одноразово через 1 рік після останньої дози первинного вакцинального курсу.

ПОБІЧНА ДІЯ:Може спостерігатися поствакцинальний параліч, як наслідок можливого відновлення вірулентності вірусу в організмі щепленого або нещепленого, що знаходиться у близькому контакті з нещодавно щепленим. Ускладнення може спостерігатися в інтервалі від 4 до 8 тижнів після проведеного щеплення.(це до того, що уміляють зараз завірення деяких лікарів, що "от ми вже вакцинували стільки-то дітей цією вакциною і все гаразд". Це чудово, але ще тижня не минуло)

Тепер таке: є накази МОЗ 595 від 2011 р і 551 від 2014 року, якими регулюється проведення щеплення поліо, де вказано:Мінімальний інтервал між 1-ю и 2-ю дозами, 2-ю и 3-ю дозами - 1 місяць, 3-ю и 4-ю дозами – 6 місяців.

Є загальні рекомендації ВООЗ :"ВОЗ рекомендує мінімальный інтервал між дозами – 4 тижні." ( таблицю див. тут http://www.who.int/immunization/policy/Immunization_routine_table2.pdf?ua=1)

9 жовтня 2015 міністр МОЗ підписує наказ 671 «Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік ,офіційний зразок якого так і не є для загального доступу до сих пір і просто надсилають рекомендаційні вказівки "на місця", яким дозволяється лікарям скорочувати терміни імунізації в протиріч рекомендаціям ВООЗ, інструкціям до вакцин і тим же попереднім , діючим наказам самого МОЗ.

Питання: що вводять і що показують батькам? Тобто реально. І на підставі чого порушують мінімум місячні терміни між вакцинаціями? У вказівках ВООЗ є таке, що навіть у ендемічних регіонах ( тобто таких, де постійно існує певна інфекція ) допускається щепити від поліо першою дозою навіть з пологового ( а не з 2 місяців), але між наступними етапами все рівно витримується 4 тижні. Ось навіть із інструкції: "В эндемичных по полиомиелиту странах ВОЗ рекомендует следующую схему вакцинации: в роддоме, далее в возрасте 6, 10 и 14 недель."

п.с. в лютому 2016 в Україну прибуває міжнародна місія для аналізу результатів проведеної програми імунізації ( Ігор Перегінець, заступник Міністра охорони здоров’я України). саме за його вказівкою і підписаним наказом були заморожені партії вакцини у травні. 29 січня 2016 року закінчується третій тур позапланової імунізації . А в лютому- до нас приїжджає "ревізор", якому наше МОЗ має прозвітувати про використання виділених вакцин і позапланову імунізацію.

п.с. і я не є противник вакцинації загалом. Я противник таких вакцинацій :) Я-за індивідуальний підхід і повне зважування "за" і "проти" в індивідуальному випадку навіть при плановій вакцинації.

Останнє редагування: 30 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Реакція може бути прллонгована, скрита. Як можна з впевненістю казати, що її нема, на основі яких даних?

12. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Загуглила доповідь ВООЗ А68/21. http://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHA68/A68_21-ru.pdf
    Прочитала... 2016 році поступово будуть переходити з тривалентної на бівалентну (тип 1, тип 3). Власне так виглядає, що просто не мали куди "сплавити" досить велику кількість вакцини.
    "...на данный момент изъятие оральной полиовакцины, содержащей полиовирус типа 2, запланировано на апрель 2016 г."
    А в нас зараз масово нею хочуть вакцинувати дітей? Я щось не розумію....

13. silvia

silvia Well-Known Member

я спробую... бо є страх щось підчепити, а водити в дит. колектив треба і зробити щеплення в даному випадку скоріш для самозаспокоєння, що зробили все в даній ситуації, і що буде хоч мінімальний можливо і ілюзорний захист. Можливо через місяць тоді зробити повторну вакцинацію моновакциною. Ну але звісно перед тим бажано здати кров і сечу.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  14. Leditanya

В нас малий не щеплений, і зараз цього робити не буду тим більше. Якщо чесно, то навіть страху ніякого не має. Просто прочитала, проаналізувала, і не бачу чогось страшного. Ну так, на Закарпатті було двоє хворих діток. Власне на вакцино-асоційований поліомієліт. За 10 років у Україні це не перші випадки.. Чого раптом саме зараз спалах?

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  15. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

а раніше не було? Я теж не розумію тої паніки, у мене малий щеплений не всім по графіку - щось робили, чогось не було, від чогось відмовилися. Але тепер свою думку про щеплення не змінюю, я ще двіччі подумаю чи робити щеплення за календарем, а отакі з бухти-барахти бо комусь там треба вакцини втюхати (і чхати їм на норми, правила і людей, ще й починають маніпулювати суспільною думкою) не робитиму однозначно. І ще - чого всі так того поліомієліту вчепилися? Здається випадків туберкульозу в Україні більше в сотні разів, а БЦЖ он не видають в поліклініки вже 2 рік і нічо...

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  16. silvia

silvia Well-Known Member

ага, ще питання, відповіді на яке не зустрічала. ІПВ приїхала разом з ОПВ і теж могла бути заморожена? Бо кругом згадується лише ОПВ, про ІПВ ні слова.
    --- дописи об"єднано, 30 Жовтень 2015 ---
    не такий. Бо є різниця у ймовірності беки, якщо з 35 прокапають 30-тьом чи 3-ом по графіку. Можливо на меті мають охопити власне не щеплених діток, бо ж дозволили одразу ж після 2 тижнів ОПВ після ІПВ....

17. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

У мене аналогічна зараз думка.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

18. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Ну , блін, ну не можна через тиждень!!!!! Завжди був графік 3-4-5-18 міс, то ж логічно, що раніше ніж через місяць не можна!!!!! А під шумок, вам хоть через 2 дні скажуть можна, бо виробник не той!!! Люди, та ж включайте мозок хоча б інколи!!!
    Коли я питала нашу медсестру, вона сказала, що її внучка якраз була щеплена якось комплексною, і зараз вона нічого не буде їй щепляти, бо не прийшов термін згідно графіку прививок.
    І взагалі, питали дівчата нашу колишню дільничу вона ні своїй дитині ні племінниці не дає робити цих вакцин. Особисто я питала нашу зав. сімейним відділенням (маю до неї близький доступ) чи вона буде щепляти свої 3-х внуків, сказала - категорино ні!!!!
    Напрошується висновок...

безпечно, коли ви все таки вирішили вакцинуватись, дотримуватись графіків, а не вибирати з двох "зол" краще!!! І під шумок щепляти невідо яким г...

Вже ж писали тут, що вхопити від щеплених практично нереально, а от ускладнення від самого капання більш реальніші і ніхто не знає які саме ускладнення можуть бути від цієї вакцини.
    Чи я вже зовсім :dash1:?

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

На меті, на мою думку, мають одне - використати вакцину, підвищити к-сть щеплених. І в даному випадку про дітей наших якраз думають найменше, на жаль. Бо все заплутано, правди ніякої не дізнаєшся. Зі слів лікарів, вакцина найбезпечніша, бо можна капати, як одну краплю, так і більше, вакцинувати можна і при легкій застуді, і при висипці на щоках ( у випадку з сусідкою моєю) і залякування, що дитина нещеплена заражається від щепленої. На питання, що робити, якщо дитині наприклад протипоказані прививки, лікарка вдає ніби не почула(. То хіба це серйозно?:sad:

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. Leditanya

Виявляється в нас все можна. Навіть на сайті МОЗУ замміністра дає пояснення:
    "...діти, які не отримали жодного щеплення проти поліомієліту, отримують перше щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) та в подальшому не менше ніж через 2 тижні – щеплення живою, оральною вакциною (ОПВ) в рамках додаткової імунізації."