Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Перед тим як за тиждень вколоти ІПВ, попросіть інструкцію з коробочки і перевірте самі що можна вколоти через тиждень.
    Це звичайно ваша справа впрнципі, але разжу так зробити. Бо лікарі зараз на хвилі загалоного псіхозу і вимоги виконати плани скажуть все що завгодно.
    --- дописи об"єднано, 29 Жовтень 2015 ---
    ну але ніхто не заважає всім зібратись, і щоб при всіх той флакон відкрили. Або тим гкого це хвиліє прийти чуть раньше, встигнути до вскритія

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не заважає. Але по факту так є в одиничних випадках

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

єсессно )))
    Єдине що, вакцина як будь яка рідниа за тих пару хвилин не нагріється так сильно, тобто вона допустім заморожена, а потім розморожена але не перегріта 60 разів. Тому хай би 60 разів лазила в холодильник, якщо той холодний, головне щоб сама вакцина не буле тепла і не стояла на столі в неї, чекаючи на чергову дитину.
    звичайний це просто інфанрікс? такий буває? у вас саме так і написано в карточці?
    бо є інфанрікс гекса - да 6 компонентів, є інфанрікс пента де 5 компонентів, а є інфанрікс ІПВ який дублює стандартну акдс, і той ІПВ містить дифтерію, коклюш, столбняк і поліо.
    Може той що просто інфанрікс у вас, це якраз цей і є? тоді у вас вже 2 поліо ІПВ походу.
    інфанрікс гекса від просто інафнрікса ІПВ відрізняється тим що ще має гепатит і гемофільну інфекцію. Гекса до наявності поліо відношення немає, він по умолчіанію є і там і там.

4. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Це як варіант, що можна, і десь там рекомендовано, інструкцію передали чоловіку ( ще не бачила) але взагалі по техніці безпеки - місяць.
    Я писала, що за тиждень МОЖНА повторити, а не повторять.
    Якщо є вибір, то звісно буду повторювати за місяць.
    Я думаю, навіть якщо за тиждень, це є більш безпечно, ніж влити в дитину живі бактерії, абсолютно не беручи до уваги попередні щеплення та їх інтервал.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

розжую додатково
    Інфанрікс гекса ( поліо, коклюш, дифтерія, столбняк, гепатит, і гемофільна інфекція)
    Інфанрікс пента= пентаксим ( поліо, коклюш, дифтерія, столбняк, гемофільна інфекція)
    Інфанрікс ІПВ ( коліо, коклюш, дифтерія, столбняк)

Інших якихось просто інфанріксів мені невідомо, може і є, але не зустрічала.
    тобто у вас, Naama, я так розумію пентаксим з поліо, і інфанрікс той який ІПВ і тоже він з поліо, і таким чином в у вас вже э 2 ІПВ поліо.
    Одним словом, гляньте уважно що у вас там в карточці написано, бо коли записують яке щеплення зробили, то не можуть вкорочувати назву або недописати абривіатуру. Будете точно знати що вкололи тоді вашій дитині.

6. Naama

• Подобається Подобається x 1
  7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чудово, я ж не знала що ви настільки в КУРСІ
    переживала ща вашу дитину, бачу до дарма, ви самі все чудово знаєте, більше конкретно вам нічого не писатиму
    зараз такі ніші трапляються, і такі лікарі, що часом буває і так
    тикати я теж вмію, і грубою теж можу бути, але не тут і не в цій темі.
    Рада що ми з вами порозумілись.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

такс, розповім як справи у нас:). Сьогодні вже отримала дзвіночок медсестри з поліклініки з пропозицією вакцинуватись або відмовлятись. Довго з тим ділом не тягнула, сьогодні мала можливість, то одразу й в поліклініку збігала написати ту відмову. Навіть не сподівалась, що писати мемуари не прийдеться, а вже одразу дадуть готовий бланк відмови:). Медсестра наша мене навіть переконувати не стала, що робити цю вакцинацію, сказала: "рішення за вами, єдине мушу вас попередити, бо ви почали відвідувати садок, що в групі будуть вакциновані діти, ризик заразитись хоч невисокий, але все таки є, тому якщо маєте можливість, то обмежте відвідування дитсадку". На питання: на скільки часу обмежити, вона засміялась і сказала, що це все буде довго тягнутись і в ідеалі дома потрібно просидіти десь до весни....
    В поліклініці побачила багато народу з дітьми, було видно якийсь ажіотаж навіть, люди гонили в аптеку, щоб купити вакцину там, там вона закінчилась і в коридорі відчувалась якась явна паніка.

• Подобається Подобається x 2
  9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

І я сьогодні була в амбулаторії, з іншого приводу, але спеціально поспитала медсестру, чи треба писати додаткові відмови ще й на поліо. Сказала нам нічого не писати, що наразі має вистачити тих загальних відмов від всього, що я писала раніше. Інших вказівок вони наразі не мають, та й взагалі - "Поки що всі щепляться, крім вас"

Останнє редагування: 29 Жовтень 2015
  10. Kasia

Kasia Well-Known Member

переживають усі. менше чи більше важко виміряти в такій ситуаціїї

• Подобається Подобається x 3
  11. Крапочка

Крапочка Well-Known Member

Та ну, в теперішній ситуації все можливо. Сьогодні до нас телефонувала дитяча медсестра і пропонувала молодшому вколоти ІВП. Я кажу, що ми наразі хворі, але який сенс вводити моновакцину, як нам по графіку потрібна друга комплексна. Вона відповідає, що Пентаксиму зараз немає, пропонує звернутися в Чорнобильську. Я кажу, що ніби після одного ІВП тепер мають капати краплі, а вона на те мені, що їх ще не завезли, то роблять ІВП всім, а дальше буде видно. Такщо дурдом-дурдомом.

12. Harmony

Harmony Member

Дівчата, хто пише відмову, чи будете обмежувати відвідування садочків?Хто як планує? Якщо так, то на скільки часу?

13. Idillia

Idillia миється в бані

@Ніколь я нервуюсь бо у малої останнє щеплення було в 2010 році Інфанріксом і все, коли їй був рочок. Імунітет, як тут писали це дає на 5 років. Зараз нам пропонують краплі ОПВ, і я не дуже хочу їх давати, бо не знаю чи то безпечно і чи варто (мала зараз немає застуди чи кашлю, але приймає Сингуляр і щось побоююсь то робити). З іншого боку, боюсь що не зробити в теперішніє умовах коли масово всі щепляться і вірус буде циркулювати теж може бути не найкраще. Ще тут писали про мутований вірус, і не пояснили чи деплення від нього захищають. Сніжна вроді писала що ІПВ не захищає, а краплі?

Останнє редагування: 29 Жовтень 2015
  14. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я вже писала що дітям не капатиму і ходити в садок будемо. Чесно, та вся паніка вже добряче дратує. Не розумію її взагалі.

• Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я балдію. То нащо колоти вакцини, коли вони не захищають? Через ІПВ не виробляється місцевий імунітет в кишечнику. Але чому всі такі впевнені, що колоти вакцину безпосередньо в кров це менше навантаження на організм?

16. Naama

Про менше навантаження, ІПВ це мертві клітини, якщо починати з них ( по показах) поступово доходячи до крапель,то я вважаю,що організм має час адаптуватись, і коли вже вводять ОПВ побічних дій практично нема, а якщо зразу дати краплі, то це сильне втручання в імунітет, і як зреагує дитина ніхто не знає. Якщо б у нас були 2 ІПВ, або 2 рази у комплексі,то я б робила ОПВ однозначно. Я шарахаюсь від дітей на майланчику, в маркетах, бо не знаю як себе поводити, інформація різниться. Десь карантин, десь ні, одні кажуть передається, другі -ні,тому для мене щеплення це спокій сім'ї та здоров'я дитини. Але до всього треба підходити з розумом.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Віруси - це неклітинна форма життя.
    те, що вважаєте ви і те, що є в побічках обох вакцин є трохи відмінним.
    Це є що в лоба, що по лобі. ОПВ потрапляє через природні ворота інфекції. При ІПВ безпосередньо в кров, минаючи природні бар"єри і не впливаючи на вироблення місцевого імунітету. По ходу в комплексі з інактивованим вірусом в кров потрапляє багато біологічного матеріалу, на якому ті віруси вирощують. Який теж вітамінками не є.
    Нуу, якщо почитаєте уважно як передається вірус, то потреба шарахатись відпаде.
    Нема карантину. Нема офіційного розпорядження. Всі карантини на даний момент не є законними. Вірус виділяється в малих кількостях через слину свіжопривитих і фекалії. В організм потрапляє фекально-оральним шляхом.
    факт

• Подобається Подобається x 10
  18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

є Інфанрікс простий тривалентний- правець, коколюш, дифтерія. Без поліо, гепатиту і гемофільної.Він так і називається Інфанрікс ( без додаткових приставок "ІПВ", "Гекса")
    йопрст ( вибачте). Або перечитайте ще раз ( конкретно вам тричі в цій темі писала по цьому питанню) або не перекручуйте . Чесно, задовбалася :)

• Подобається Подобається x 3
  19. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ми маємо лише бцж і то пів дози, бо передчасно народжені. Не щепили більше і в планах такого не було. Але з садком ніяк не можу визначитись. Міняю свою думку по пару разів на день. Ніби й розумію, що дитину і так не заховаєш, не ізолюєш. Але знаю, що з першою Т малого, зразу буду панікувати і нервуватись страшно. На разі маю можливість сидіти з малим вдома, навіть до весни. Але як то зробити офіційно? Йти до завідуючої, домовлятись з виховательками? Чи як та відсутність має виглядати, чим підтверджуватись?

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ну то мінімум до літа від переживань їжачка можна вродити. Бо в тій чи іншій мірі після ОПВ виділення збудника йде до 6 місяців. Додайте до закінчення турової імунізації 29 січня ще 6 місяців ( і то в ідеалі, бо ж все-рівно діти не одночасно прощепляться) і до літа валер янкою запасайтеся. А ще додайте те, що ви не знаєте,якою конкретно серією вакцини щеплять дітей, наскільки вона під впливом порушення умов отримала зміни і як вона взагалі поведе себе в організмі дітей. Через місяць, через два. А через рік -два взагалі може виявитися, що цим бездумним щепленням спровокується поява геть мутованого вірусу поліо. Від якого і ОПВ буде безсила.
    Вам взагалі немає чого боятися. У вас дитина в тому віці, коли в неї від вакциноасоційованого поліо ще в достаній мірі антитіл є після двох ІПВ. Їй то чим небезпечні ОПВ-шники?

От хто би мені пояснив із батьків, які взагалі не щеплять дітей і не мали на меті їх взагалі щепити логіку дій: тобто в нормальних звичних умовах, коли і епідситуація в нормі і коли є можливість щепитися стандартними , не гуманітарними і "невідомо як завезеними" вакцинами,коли є можливість скористатися хоч державними, хоч приватними послугами, коли є можливість нормально провести огляд дитини перед щепленням, є тверде рішення писати відмови. А от на хвилі паніки, взимку,на фоні відсутності узагалі будь-якого щеплення, бігти вводити невідомо яку вакцину- це логічно? А якщо завтра з явиться повідомлення, що якоби є випадки дифтерії і треба всім терміново пройти позачергову імунізацію, теж бігом побіжиться, хоч до того не робилися щеплення?
    Чесно кажучи, я більше бояюся отаких бездумно щеплених. Бо реально наслідки можна буде прослідкувати за кілька місяців мінімум. І якщо внаслідок оцього бездумного поліо з являться якісь мутовані форми поліо, або дитяча імунна система почне давати збій, неадекватно реагувати на звичайних збудників і внаслідок цього з являться узагалі мутовані стійкі форми різних вірусів- оце вже буде ж..а для всіх.

• Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1