Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vероніка

Vероніка Never give up

Відповідь: Щеплення необхідні? (продовження)

Навіть педіатри, які так наполягають на АКДП, гепатит не радять робити, багато діток переносять її не дуже добре.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

маю актуальне на данний момент для нас питання.... стосовно столбняка

В карті щеплень у нас щеплення від столбняка є всі, там їх 4 здається має бути. Фактично у нас лише 3 вакцинації, ті що зробили до року, інфанріксом.
    Раніше, ще за часів мого дитинства, коли мені кілька разів щось зашивали в травмпункті то укол від столбняка робили в обовьязковому порядку, незалежно чи щеплена я чи ні. І я до сьогодні була свято впевнена що якби щось то полюбому при необхідності вколять.
    І от сьогодні мала отримала травму, їй металевими підїздними дверима ( а вони зробуміло що брудні і ржавчінка там трохи є) розвалили палець на нозі, зірвало ніготь, ніготь зірваний з купою крові, бруду пристав назад до пальця. Я так розумію що це якраз той випадок коли рана частково без доступу кисню, для столбнячних палочок саме то. Приєхали в травматологію, той зірваний ніготь видалили, ранку промили, антибіотик наклали, палець замотали...
    Лікаря питаю чи можна на всяк випадок зробити укол від столбнянка, а мені відповідають що маю показати їм карту щеплень, і лише у випадку якщо там немає, то тоді столбнячну сиворотку введуть. Якщо ж в карті щеплень все є, то вводити не будуть....

Суть питання, як бути тоді коли теоретично важано сиворотку ввести, а в карті щеплень вона вже в складі вакцин вводилась. Чи варто сподіватись що тих 3 щеплення що ми дійсно маєм вбережуть від столбняка?

І загалом травма то може бути різна, а щеплення можуть бути куплені, як тоді виходити з ситуації? менший щеплень взагалі немає, і по нозі він міг так само отримати, і була б тоді ще гірша ситуація бо ніжка маленька, а щеплення то я могла на папері оформити...

п.с. відповіді в стилі "а у нас подібне було і нічо" не цікавлять, буду вдячна за розуміння, я дуже переживаю щоб у нас все було добре і нічого поганого в догонку не було. Цікавить як бути в конкретно нашій ситуації чи в аналогічних?

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

підозрюю, що так само, як зі щепленнями...

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

5. kati

kati Well-Known Member

Коли сашці було 3,він на селізапхав пальця до шинкарки( чи шо воно таке незнаю...на дворі така величезна мясорубка,всі іржава,звичвйно) і прокрутив... В травматологіі не зашивали9не було шо бо пучки буквально не лишилось) обробили рану,наклали пов"язку і все. Я теж питалась за стироватку то мене тільки спитали(не просили навіть показати карту) чи щеплена дитина .Так як малий мав щеплення нічого не кололи. Теж переживала, але ттт,все добре.

6. Маріка

Маріка Well-Known Member

Наші пригоди з вибиванням довідки закінчились.
    В понеділок я і чоловік пішли до зав. поліклініки. Ми тільки почали про прививки, вона зразу сказала, що про нас вже знає, але довідки, що дитина може відвідувати дит. садок нам не дасть.
    Ну чоловік каже, ну то дайте тоді довідку, що не може відвідувати. І такої не дають. Нічого не дають, можуть тільки написати, що дитина здорова і все, без ніяких дозволів. Я тоді питаю про комісію ЛКК, що треба розгладати кожну дитину індивідуально. Завідуюча викликала нашу сімейну і вже обидві почали нам доказувати, що ЛКК тільки для хворих дітей з протипоказами, а здоровим "відмовникам" висновків ЛКК не дають. Перепирались ми довго, вони вже мене і чоловіка були довели, що ми були готові зробити ті прививки. Тільки в малого був насмарк і вони її зробити не змогли.
    Пішли ми нізчим. Я тоді написала на ел. пошту МОЗу з описом всієї ситуації, мені надіслали відповідь з контактами Львівського департаменту ОЗ, я тоді написала у Львів. Прийшла відповідь, що дії працівників поліклініки незаконні і довідку вони дати мусять. Лист роздрукувала і сьогодні вже сам чоловік до них ходив. Завідуюча почала знову розказувати, що не може, але чоловік сказав, що завтра поїде до Львова і нехай їй вже особисто пришлють наказ про видачу довідки.
    Довідку написали так як потрібно :)
    І на прощання сказали, що ми перші в місті кому видали таку довідку тільки через відмову, а не по медичним протипоказам.

7. maty

maty Well-Known Member

Ну,Ви просто молодці!!!Тепер буду знати,що то реально добитися і що саме робити!!!

8. Маріка

Маріка Well-Known Member

Реально, головне не здатися. Бо я ,чесно скажу, була вже на грані того.

9. Vероніка

Vероніка Never give up

Тому ви і були перші, хто отримав цю довідку. Я розумію, що поза великим містом дуже важко добитись бажаного.
    Тому в області набагато менший процент відмовників. Моя знайома з Хмельницької області розказує, що в її містечку дуже тяжко бути без щеплень - така бюрократія при поступленні в садок, школу, постійний тиск у полiклініці і т.п.

Останнє редагування: 8 Серпень 2013
  10. Маріка

Маріка Well-Known Member

Велика заслуга в отриманні відповідної довідки мого чоловіка. Він раніше працював в Донецьку в КРУ і як він мені казав, то ти приходиш до завідуючих чи то садочку чи то поліклініки в кабінет і бачиш в них начальство, а я бачив таких як вони з іншої сторони, коли вони були в ролі підлеглих і я говорю з ними на рівних і знаю, що мені треба.
    І ще на нашій стороні була завідуюча садочком. В неї самої син в півтора року постраждав від щеплень і став інвалідом. Тому вона розуміє право батьків на відмову. Казала, що хотіла зробити в садочку стенд, де було б детально розписана процедура поступлення в садочок дітей без щеплень, тільки сама не знала тієї всієї нормативної бази і не було нікого хто б через то все пройшов. І коли чоловік приніс їй довідку комісії ЛКК з всіма підписами, то вона буквально готова була його розцілувати, бо не не вірила, що нам вдасться.
    Дуже надіюсь, що той стенд все-таки зроблять і решті батьків буде легше захистити дотримання своїх прав.

11. taniarz

taniarz Active Member

дуже потребую Вашої поради, у нас є квитки через тиждень у Ізраїль, а сьогодні в новинах почула про спалах поліомієліту в країні і обовязкове вакцинування. Сиджу і мене буквально всю трусить. Щепленнь нема у нас, крім БЦЖ, вони лише на папері. Як бути? Щепитись тут, не їхати чи їхати? Дуже хочу почути якусь пораду. Бо в мене страх рівноцінний як від факту , що можна поїхати і стати інвалідом, так і від того, що можна щепитись і теж покалічитись. Як поступити?

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Поліємієліт - досить небезпечна хвороба, заразитися можна легко. Якби переді мною був такий вибір, то я б відмовилася від поїздки. А тим більше не вакцинувала б дитину і не летіла б водночас, ризик ще більший, як на мане.

13. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

в мене в меншого ішемічне ураження центральної нервової системи приймали препарат Цераксон а наша педіатр говорить іди роби прививки ну поясніть це нормальна лікарка ,а налогічна ситуація зі старшим ми перехворіли кором правда крім лікарки про це ніхто незнав оскільки я була вагітна 2 раз і тоді була на 18 тижні,ну навіщо дитині робити прививку від кору якщо він ним хворів)))))

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:23 ----------

а А нам іНФАНРИКС в поліклініці бесплатно робили

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Інфанрікс є французького і бельгійського вир-ва. Останній вважається кращим,але у держ. поліклініки для безкоштовної вакцинації він не потрапляє. У платні щеплення - потрапляють обидва види.
    вакцинація від поліомієліту потребує ідеальної роботи кишківника у найближчий місяць ( імунітет формується у кишківнику). По іншому, вона знижує свої властивості.При поїздках у інші країни , вживанні незнайомих харчів, вживанні іншої води нерідко трапляються розлади кишківника. Тоді і ефективність вакинації знижується. Та і в будь-якому випадку, якщо поїздка за тиждень, організм ще не встигне виробити антитіла у повному обсязі. Тобто користі з тої вакцинації саме зараз?

15. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Ну ще може бути ще варіант № 3: щепитись - стати інвалідом і поїхати.
    Але я би вибрала четветий: не щепитися і чудово провести час в Ізраїлі))

16. irushka

irushka Well-Known Member

Я напевно би теж так зробила. Не думаю, що хворі поліомієлітом там масово ходять вулицями і всіх заражують. Так два роки тому моя коліжанка збиралась їхати в Україну з Швейцарії з дітьми, які народжені були вже за кордоном, то думала чи щепити дітей від туберкульозу, бо в нас же ж епідемія, переживала. Ну ясно що не щепила, приїхали і поїхали здоровими.
    Думаю, що варто посилити гігієну, не контактувати забагато з людьми і спокійно відпочивати.
    Ще про поліо. Тітка мого чоловіка в дитинстві перехворіла поліомієлітом, вона була наймолодшою, росла в одній хаті із ще 4 сестрами і братом і більше ніхто не заразився. На той час була епідемія і в їхньому селі хворіло 2 дітей, а тоді майже всі сім`ї були багатодітними, і так масово, як бачите, не заражались.

17. Pesyk

Pesyk Member

Теж чула про це в новинах. Але тут мова йде про те, що всім діткам, чуть не в примусовому порядку, роблять щеплення, і вони є перенощиками після щеплення 2 тижні.
    А може то просто нас лякають, а Ізраїль і не знає про цю епідемію)), в нас і таке буває...

18. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

http://news.israelinfo.ru/health/45975

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

при введенні оральної вакцини ( крапельної, живої), місяць часу разом з фекаліями щеплена дитина ( людина) виділяє збудника . Після введення ін єкційного щеплення там трішки по іншому- це інактивована вакцина ( нежива).

п.с. після щеплення від поліо 40 днів бажано обмежити контакт з людьми, яким потенційно не можна робити щеплень від поліо ( особливо живою, оральною вакциною)

20. mamasha

mamasha New Member

Дівчата, підкажіть, будь ласка, чи варто робити дитині щеплення БЦЖ. У пологовому відмовились, педіатр сказала, що до 2 місяців бажано зробити, бо пізніше вже треба манту. Якщо так, то якою вакциною? Вони ж мабуть різні бувають? Від різних виробників... І яка може бути реакція від бцж? Пошук на форумі не видав жодних результатів про бцж. А читати майже 200 сторінок з теми просто ніколи. Наперед дякую!!

Статус теми:
Закрита.