Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nana11

Nana11 аспіранточка

Відповідь: Щеплення необхідні? (продовження)

А якщо було? тоді проба Манту не робиться перед щепленнями?
    Ми маємо лише роддомівське БЦЖ, в нас в дворі всі діти не щеплені і всі мають куплені записи, я поки в роздумах, читаю інформацію...записати чи ні...Мала алергічна, впринципі я вважаю що маю право на офіційно зареєстровану відмову, яка мала б під собою заключення алерголога про протипоказ...але...але кому воно в нашій країні потрібно? хто захоче мені дати офіційно заключення що моїй дитині варто зачекати зі щепленнями, хоча б до того віку поки не переросте? А я хочу давати дитину в садок десь через рік-півтора. Боюся буду мати купу купезну проблем, з відмовою за власним бажанням.
    І ще в мене питання - а якщо реакція Манту позитивна? Тоді це є протипоказом для щеплення?

2. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ну бо то ще останній чинник який зупиняє більшість відмовлятись від щеплень - в садок-школу не візьмуть, і при офіційному "добро" - кругова порука, кожен щось вигадує-придумує, бо знову ж таки за збільшення кількості відмовників зверху по голові не гладять, бо он завод по виготовленню вакцин розбудовують, гроші вкладаються і рентабельність мусить бути.
    Думаю, що завідуючих садків не так багато, які готові витримувати тиск усіх вищих інстанцій, ну і зрештою та сама причина - для чого воювати з системою завідувачу, ризикувати роботою і здоровям? Питання риторичне, але і тих жінок я розумію.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Якщо в тебе там нічого не помінялося і ти ходила в той садок, який я думаю, то мені теж там завідуюча так казала. Та й тут зрештою теж при записі про щеплення повідомили, що треба мати всі. Але я відразу відповіла що маю офіційну відмову і тому попросили лиш відмову відксерити і тільки якщо вона така як треба зі всіма підписами, то тоді візьмуть.
    Звичайно з розпістертими обіймами ніхто нас не щеплених не приймав, але за відмову треба питати. Вони самі за то не скажуть...

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Той самий. Я наводила довідки:), то сказали мені, що таки не візьме, якщо не буде порядку з щепленнями. І не відчуваю в собі достатньо емоційних тай фізичних ресурсів, щоб воювати за то все. Хоча спочатку була налаштована тільки так, і не інакше.
    Наскільки пригадую, в Тебе синок має щеплення до певного віку, чи ні?

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так, ми починали чемно робити, а потім маму "перемкнуло" і я офіційно відмовилась від усіх щеплень, відповідно ті, які робляться в три (чи скільки там) заходи визнались не дійсні. Тому в мед. книжці ми визнані, як не щеплені. Тільки БЦЖ в поговому і все.

---------- Додано в 20:57 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

Моя порада- питай у завідуючої напряму, а не через "довідки". Бо в мене зовсім інша інформація з уст самої завідуючої. Але я питала конкретно її, а не когось.
    Бо мені казали, що і тут у нас на Липинського не реально без щеплень попасти. То так, мамочки на дит. майданчиках, але в результаті вийшло зовсім інакше.

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Нана11 ( вибачте, цитувати зараз не вдається), якщо у пологвому було зроблено БЦЖ, то усі щеплення до року розпочинаються без проби Манту. Далі, за нормами. навіть якщо зроблені усі щеплення, перша проба Манту проводиться у рік. Якщо щеплення розпочинаються після річного віку, вони теж робляться після проби Манту. Тобто при наявності БЦЖ у пологовому без попередньої проби Манту починаються щеплення лише до річного віку

7. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Це я зробила в першу чергу, відповідь була категоричною.
    Тому й з'ясовувала додатково, чи це справді так, чи просто не так питала:)

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мдяяямс, знадчить нам таки в тому плані повезло.
    Хоча чує моє серце, що найгірше може бути попереду.
    Ну, і з другим малятком прийдеться попітніти щоб оформити відмову. Тим більше тутешня сімейна вже мені погрожує, що не дасть цього зробити. Тобто якщо в поліклініці на Топольній для того щоб оформити відмову я тільки в кабінеті завідуючої годину висиділа вислуховуючи довгу і нудну промову, а сімейна ні слова не сказала, то тут мене чекає взагалі ціла катавасія.

9. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

наша дільнича нещодавно казала, що пробу Манту не бажано робити до 3 років

10. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

мені медсестра казала, що проба Манту до 3-х років нічого не означає, бо реакцію може давати щеплення БЦЖ.

11. сніжна

проба Манту взагалі малоінформативна у будь-якому віці, бо дає часто хибні результати- на це впливає купа факторів ( від тих же згадуваних глистів до ревматизму). За логікою ж рекомендації медсестри (із вищого допису): до 3 років може давати щеплення БЦЖ, але ж в 7 років- чергова ревакцинація. Тоді наступні кілька років- знов таку реакцію може давати щеплення? Але лікарі діють за своїми приписами. І поки проба Манту тут є- доти її і будуть робити. Так само і вакцинацію будуть розпочинати у більш пізньому віці тільки переконавшись у негативній пробі.

п.с. сьогодні у "Сніданку з 1+1" була розмова про щеплення із гол. медиком- спеціалістом.Так необхідність щеплення від гепатиту В у перший день життя він пояснив тим, що найбільший ризик заразитися цим гепатитом існує у дітей віком до 1 року. Мені узагалі не зрозуміло: можу погодитися із ризиком зараження гепатитом А ( побутовим), але як дитина, якій немає року, яка має мінімум шляхів передачі гепатиту В ( за вийнятком медичних маніпуляцій з кровью) має найбільший ризик зараження? Адже в цьому випадку у неї може бути лише один шлях- через кров при медичних втручаннях. Інших шляхів у дитини в малому віці- нема ( гепатит В побутовим шляхом же не передається)

12. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

гепатит В передається і через слину та й материнське молоко. Це лише гепатит С передається лише статевим шляхом і через кров.

13. Almariel

Almariel Well-Known Member

це нові дослідження?

14. Руда Лисиця

мабуть так
    вікіпедія:
    із посиланням на
    Порохницький В.Г, Топольницький В.С. Вірусні гепатити. — Київ: ТОВ "Книга-плюс", 2010. — С. 20. — 1000 прим. — ISBN 978-966-460-017-7

15. Orman

Orman Модератор-бомба

а що вона може зробити?

16. сніжна

так для цього мати повинна бути носієм. І вцьому випадку дитині дійсно рекомендовано робити щеплення від гепатиту В у перший день. А іншим?

17. Руда Лисиця

теж на бачу сенсу в цій вакцині. як і в більшості загалом.
    мій коментар стосувався суто шляхів передачі вірусу. Хоча гіпотетично мама може захворіти гепатитом і не в перший день життя малюка, а отже годуючи його, може передати вірус.
    але все-таки ймовірність низька.

18. manka

manka Member

Я про своє:

Вияснила, що відмову приймуть і в садку і в школі, якщо вона буде підписана зав.поліклініки. А, що зав.полікл. може не підписати?

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та нічого особливого. Хіба добряче потріпати нерви.:)
    Хоча вона мені пригрозила ще коли я на облік ставала, що мовляв "ви собі не думайте, я вам не дам відмови від щеплень написати на своїй дільниці"))):khomyak:
    Ну, якось так... певно за руку тримати буде, чи як? Але бачу вона надто категорична в цьому питанні. Казала дасть мені переглянути диск як дитина не відповідальної мами помирає від дефтирії. Якісь такі вже методи тиску підбирає- я взагалі в шоці.

---------- Додано в 20:01 ---------- Попередній допис був написаний в 19:58 ----------

Думаю не може, бо це ваше право робити дитині щеплення, чи ні.
    Якщо ви ще, наскільки я пам"ятаю, належите до поліклініки на Топольній, то там мені зав. поліклініки підписала, але після годинного морального вичитування. І ще сто разів просила подумати.

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Чи хтось відмовлявся від пологового БЦЖ?

Статус теми:
Закрита.