Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Відповідь: Щеплення необхідні? (продовження)

Взимку в групі малого був кір. Дитину хвору з садку забрали. Більше в групі не захворів ніхто.
    Може таке бути? Чи батьки про кір дезінформацію дали?
    (група на карнатині була потім довго).

І потім ще краснуха була. Також лише одна дитина перехворіла.

...якось дивно. Вітрянка також біла, але лише в двох дітей в групі.
    Всі діти до виявлення хвороби регулярно відвідували садок ( у т.ч. у найзаразніший період)

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

3. Lingerie

Lingerie New Member

А ви впевненi що вашiй дитинi дають повну дозу вакцини? Бо знаю,що багато медсестер, через страх вiдповiдальностi, дають половину дози .Тодi чи э змiст робити???

4. сніжна

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Єва

Єва Well-Known Member

В нас завполіклініки підписала все і поставила всі печатки, плюс підписи членів імунологічної комісії (там зав сімейної медицини і дільнична входили в ту комісію). Правда в картці нема самої фрази "дозволяється відвідувати дитячий колектив", тільки всі підписи і печатки. Виходить якийсь вичновок без висновку, щоб не напоротись на санстанцію, просто уникають писати резолютивну частину. Спробую віддати таке в садок, якщо не вийде, то буду інші варіанти розглядати.

6. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Нам поставили печатку Охмадиту, і написали це заповітне речення.
    В садку медсестрі були потрібні тільки печатки.
    Чому поліклініки по різному реагуть/ставлять чи неставлять печатки/пишуть різні речення?
    Нам навіть намалювали прививки, бо немає алерголога і немає медвідводу. Чим я ризикую коли здам цю писульку.

7. Єва

Єва Well-Known Member

В садку медсестра на печатки навіть не дивилась. Їй потрібні щеплення і все, так і сказала, що їй не цікавить, чи вони будуть на папері чи реальні. :sad: Просто зараз зла, навіть не знаю, що тепер з тим висновком робити. Кажу, що буду доносити по прививці на протязі двох місяців - також варіант не підходить. Треба все і відразу. Ще й, не знаю як назвати таку людину, просто мені розказує, що я маю право до трьох років в декреті сидіти і ті прививки помало доробляти. Я їй то згадаю колись в такій же формі!!!! Ух!!!! :sad:((
    Закидайте мене тапками, але я десятому тепер буду радити: не хочете робити прививок - відразу купляйте їх на папері по графіку, бо таке пекло пережити, як я зараз маю, то треба мати залізні нерви.

8. mamaNata

mamaNata New Member

Дівчата, маю таке питання, може десь і обговорювалось. Про школу, садок менш-більш
    зрозуміло, а як на рахунок училищ, коледжів ? Старший того року поступив в кулінарне, видали їм особову медичну книжку, в якій перелік необхідних аналізів, в тому числі обов"язкове щеплення саме від дифтерії та правця? Я ще робила йому коли він був малий (ще тоді не знала), останні роки не робила нікому з дітей, якось в школі в старших класах варіант відмови проходив, а хто знає, як в училищі, чи є право відмовитись, чи тут профеcія майбутня зобов"язує мати ті щеплення?

9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

не виключено, що для доступу до харчів треба буде. але то треба уточняти

10. сніжна

так, тут вимагають у зв язку із специфікою роботи. Так само, як і в студентів педучилища ( коледжу).

11. Єва

Єва Well-Known Member

А нам сказали, що не візьмуть в садок, навіть якщо поліклініка його допише. В садку медсестри навіть не знають, що то таке імунологічно-щеплювальна комісія. Їм тільки підходить форма 063 і все. Тепер будь мудрим. Люди по всій Україні повигравали суди в поліклінік, щоб добитись того заповітного речення. А тут якась медсестра зі садка потім ні сном ні духом що то таке.
    Дівчата, підкажіть, якщо сьогодні "зроблене" АКДС, який мінімальний термін треба витримати, щоб зробити КПК і БЦЖ?

12. Ука

так форма 063 йде вкупі з довідкою, просто там у відповідних графах стоїть "відмова" - і все.

13. Єва

Єва Well-Known Member

забула уточнити - "повністю заповнена форма з відповідними щепленнями"

14. сніжна

зараз АКДП і КПК дозволено робити в один день ( в дві ніжки), але хороші педіатри так вкрай не радять. Стосовно АКДП і БЦЖ чи АКДП і КПК- не менше 1 місяця ( бо КПК і БЦЖ- живі вакцини). Між БЦЖ і КПК- не підкажу.

15. Ука

Зробили ми нарешті довідку в школу Ліді.
    Медогляд в основному проходив чоловік, а деякі елементи мене залучив.
    Відмова в 6 примірниках - то квіточки (мож було ксерити, але після 5ї ксерокс не працював, а імунологічна комісія наступного ранку).
    Комісія була без мене, правда в бланку якогось протоколу писало, що мама зобов'язалася зробити щеплення за індивідуальним графіком, але най їм буде, папір все стерпить.

На етапі підпису в зава сімейної випливло про санстанцію. "Гм... я підписую, але мусите піти ще в санстанцію за підписом" - "угу"
    Потім в зав. поліклініки - "а чому нема підпису санстанції?" - "а ніхто нічого не казав". - "Але ж треба" - "ндя?" - "ну я підписую, але ви сходіть в санстанцію" - "угу" - "але обов'язково" - "угу".
    Чи треба казати, що маючи на руках підписану довідку ніхто ні в яку санстанцію не поїхав?

16. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

І на цій формі обов*язково печатки? бо малій писала медсестра і не ставили печатки, в гімназії все прийняли. Я ж могла написати шохоч:girl_cool:

17. Єва

Єва Well-Known Member

Поняття не маю :) В мене замість неї була моя відмова, а внизу підписи комісії, посилання на протокол і 5 печаток, то їм були ті печатки десь далеко.
    Одним словом, після тижня безсонних ночей я для себе вирішила, якщо сьогодні не дістану намальовану довідку з іншої поліклініки (бо в нашій то вже нереально),то "дороблю" швиденько КПК, а через місяць БЦЖ. Той місяць часу мене не спасе. Віддам дитину в садок з липою. А ще думаю, була б підтримка, організувати якусь групу батьків, які в такій ситуації, як я зараз, щоб строчити колективні скарги по всіх можливих інстанціях, щоб там нагорі зробили принаймні щось, а то в нас кожна поліклініка і кожен садок керується іншими законами і по іншому все оформляє. Нехай це вже буде мені непотрібне, але мене та тема так заїла, що я готова на все.

18. Ука

в мене печатка лише вгорі на титулці "Комунальна 4 міська поліклініка", все решта - на бланках засідань і протоколів імунологічної комісії і на формі 026

19. Fast

Fast Well-Known Member

20. Єва

Єва Well-Known Member

то фактично дискримінація, але нічого з тим не поробиш :sad:
    А як ставляться загалом до мед. протипоказів? Хто віддавав дитину в садок на днях з таким?

Статус теми:
Закрита.