Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це чутки :). Графік осінніх канікул був затверджений ще влітку з метою економії на опалюванні ( погода підвела :). Нам в гімназії графік канікул ще 1 вересня на лінійці озвучували. А щодо іншого- в Україні загалом є спалах вірусного менінгіту. Але мови про епідемію немає.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Idillia

Idillia миється в бані

В нас у знайомих дитини на днях виявиили менінгіт, і ще в неті прочитала що в якійсь конкретній школі епідемія того менінгіту. В якій саме як знайду напишу. То може ще і перестраховуються інші школи, бо в нас мали бути тижневі канікули, а зараз поміняли і будуть 2 тижні.

3. сніжна

що таке епідемія? це масове поширення захворювання за короткий проміжок часу. "Масове"- це значне перевищення кількості хворих за відповідний проміжок часу, і ця кількість- не характерна для такої кількості населення у такий час.Зараз немає епідемії.Є локальні спалахи. І циклічне підвищення рівня захворюваності. В 2013 році було те саме.І теж ситуація викликала паніку.

І ось що пишуть про теперішню ситуацію:

У Львові зафіксували 14 випадків захворювання на менінгіт. Батьки через різну інформацію побоюються відсилати дітей до школи.

У школі №75 на навчання не прийшло 100 учнів. «Клас абсолютно пустий, з 35 дітей тільки 5 було сьогодні у першому красі. Ми усі боїмось», – поділився батько першокласниці пан Семен.

Батьки ділились тривожною інформацією у соцмережах та по телефону. Тож у деяких класах почалась паніка.

«Я дізналась цю інформацію від іншої мами, попередила, що в нас в класі є такий випадок захворювання. Також повідомляла наша вчителька», – зазначила мама школярки Христина.

У школі захворів лише один другокласник. «Ця дитина, яка зараз перебуває в лікарні, має вірусний менінгіт середньої важкості, який був наслідком захворювання на ГРЗ, яке ця дитина мала. Таким чином, цей менінгіт не є небезпечним для дітей. Ми вчора всю школу промили дезінфікуючими засобами, прокварцували усі початкові класи», – запевнила директор школи №75 Світлана Кушнір.

Деякі батьки досі побоюються поширення хвороби. «Малу свою до школу не пустила, не знаю, як буде далі. Ситуація неприємна, її не повинно було бути», – зізналась мама другокурсниці пані Любов.

Ще один пацієнт із менінгітом – із школи «Світанок». У закладі проводять профілактику та дезінфекцію, усі діти під наглядом медиків.

Таких випадків у Львові загалом 14. «Причиною є вірус, але сказати який це саме вірус на сьогодні неможливо. Тривають лабораторні дослідження і результати ми очікуємо. Пацієнти – це діти різних вікових груп, не знайомі між собою, вони не відвідують якийсь один організований колектив», – пояснила лікар-епідеміолог-інфекціоніст обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

Та епідемії менінгіту у Львові немає, переконана санстанція. Це лише сезонні випадки захворювання. «Дійсно захворюваність має місце. Є понад 10 випадків серед дітей. Але між собою вони не пов'язані. Це в різних школах, різні вікові групи. Тобто говорити про спалах на сьогоднішній день не доводиться», – розповів заступник головного лікаря Львівської обласної СЕС Олег Когут.

Аби запобігти хворобі, медики радять часто мити руки та дотримуватись правил гігієни.

Останнє редагування: 20 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

це щоб запобігти будь-якій хворобі. а ще не пити сирої води, навіть фільтрованої і не їсти немитих овочів.

хоча від лікарів очікують щось з розряду прокварцувати кімнати, лампою євмінова, обприскати все антибіотиками і озонувати.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Havronia

Havronia Well-Known Member

10 років тому перед введенням обов'язковоі вакцинації від гемофільноі інфекції теж була " епідемія " менінгіту. А про двотижневі канікули оголосили нам ще на початку вересня.

• Подобається Подобається x 1
  6. iragonzales

iragonzales В декреті

.Думаю що так можна в вашій полікліні, розкажу як було в нас. Пентаксим ще був, то перші дві вакцини зробили звиичайно, на третю був потрібен Іфанрікс, то ми пішли в аптеку, яка була в поліклініці, замовили вакцину, на другий день купили і провакцинували. Важливо, щоб в поліклініці вам дали спеціальний чемоданчик, для переноски вакцини, бо порушувати температурний режим зберігання вакцини не можна, так званий"холодовий ланцюг".
    Думаю у Львові багато аптек, які продають вакцини, тому просто можна подзвонити в аптечну довідку і попитатися. Головний епідеміолог Львова розказувала на ТБ щось про аптеку Знахар, навіть казала що аптека дає ці чемоданчики для транспортування вакцини...

• Корисно Корисно x 1
  7. Mawa

Mawa Member

ми всі прививки робили інфанріксом. Брали холодильник в поліклініці і ішли в аптеку. Зараз хлопчик в садіку захворів. Переживаю тепер за малу, бо ж в одній групі

• Інформативно Інформативно x 1
  8. Idillia

Idillia миється в бані

Ось ту про менінгіт у Львові
    У 23-х львів’ян виявили менінгіт, 14 із них – діти, – ЗМІ (відео)
    У 23-х львів’ян виявили менінгіт, 14 із них – діти, – ЗМІ (відео) - DailyLviv.com
    А ось про 95 школу Львова.

Може то циклічні спалахи, серед людей чую про захворювання на вірусний менінгіт у дітей.

9. сніжна

то те саме, що вище у статті є. У 2013 році таких випадків було біля 50.Так, випадки захворювання є, але це не епідемія.І, за статистикою СЕС, навіть до спалаху не дотягує. Хоча паніку зробити дуже просто. п.с. взагалі стосовно менінгіту, то форумлянка Кандя кілька місяців тому писала про випадок у своєї дитини. Але в неї у сім ї 4 діток у постійному контакті, а з них хворіла 1.

10. Havronia

Havronia Well-Known Member

На відео не 95 школа

11. silvia

silvia Well-Known Member

В Україні стартує перший раунд додаткової імунізації проти поліомієліту

Сьогодні, 19 жовтня 2015 року, МОЗ України провело розширену селекторну нараду з керівниками регіональних управлінь охорони здоров’я, на якій було анонсовано про старт першого туру додаткової імунізації проти поліомієліту.

Додаткова трьохтурова імунізація розпочинається у відповідь на спалах поліомієліту, який зафіксовано в Україні та підтверджено ВООЗ та Центром з контролю та профілактики захворюваності США – найбільшими світовими організаціями, які ведуть нагляд за поліомієлітом. Відповідний наказ №671 від 09.10.2015 «Про затвердження Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо імунізації населення від поліомієліту на 2015 рік», підписаний Міністром охорони здоров’я.

Також Міністерство охорони здоров’я розробило інформаційного листа для регіональних підрозділів з питань охорони здоров’я з рекомендаціями щодо проведення додаткової імунізації. Згідно цього листа передбачено:

- проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей віком від 2 місяців до 6 років. У третій раунд буде включено дітей віком до 10 років.

- діти, які не отримали жодної дози вакцини проти поліомієліту до моменту проведення додаткової вакцинації, отримують першу дозу ІПВ, та можуть бути далі вакциновані ОПВ не раніше ніж через 14 днів після отримання ІПВ.

- діти, які раніше отримали щонайменше одну дозу інактивованої поліомієлітної вакцини (ІПВ окремо чи в складі комбінованих вакцин або ОПВ) більше ніж 14 днів тому, повинні отримати ОПВ в рамках раундів вакцинації ОПВ незалежно від часу отримання останньої дози.

- тривалість першого раунду вакцинації ОПВ складає 3 тижні, наступних раундів вакцинації (другого та третього) – 2 тижні. Інтервал між раундами вакцинації ОПВ складає один місяць (30 діб). Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

На сьогодні в регіони розвезено 1,1 млн доз ІПВ вакцини та 2,2 млн доз ОПВ вакцини, яка прибула в Україну у жовтні 2015 року. Ці вакцини розподіляються серед закладів охорони здоров’я, де буде проводитися додаткова імунізація.

Ігор Перегінець, заступник Міністра охорони здоров’я України зазначив, що для проведення ефективної додаткової імунізації потрібна злагоджена робота всіх лікарів, співробітників підрозділів охорони здоров’я та МОЗ: «Спалах поліомієліту вимагає від нас ефективних спільних дій, оскільки зараз на кону як здоров’я українських дітей, а також і позиція України у світі. У лютому 2016 року в Україну прибуде міжнародна місія для аналізу результатів проведеної програми імунізації. Розраховую, що спільними зусиллями ми подолаємо це захворювання раз і назавжди, і збережемо статус України як країни вільної від поліомієліту».

Прес-служба МОЗ України
    --- дописи об"єднано, 20 Жовтень 2015 ---
    а що ІВП завезли разом з ОВП? Добре хоч, що не капатимуть зразу ж живу.

12. сніжна

ага ще краще: спочатку ІПВ, а через 14 днів- живу :). Ну якщо виходити з оцього:
    Цікаво, скільки доз ІПВ і ОПВ зараз потрібно їм списати?

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я лиш надіюсь що той весь дурдом проходитиме в добровільному порядку і тільки з письмового дозволу батьків.

14. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Без Вашої згоди не мають права вакцинувати Вашу дитинку ;)
    Я знаю як в нашій поліклініці роблять, точніше навіть сказати наша медсестра. Як з'являються вакцини, вона зразу обдзвонює мамочок, котрі вакцинують діток. Нам ніхто не дзвонить, бо не вакцинуємо. А по садочку/школі не мають права вакцинувати, бо садочкова/шкільна медсестра не можуть зробити огляд на те чи Ваша дитина здорова. В садочку нашому дають записочки, що треба зробити таке-то щеплення.
    А, трохи про школи прибрехала. Там мають право робити вакцинацію, але тільки з-за письмової згоди батьків, яка саме там процедура я конкретно не знаю, бо ми не робимо, то може Вам знаючі розкажуть. Але таке точно є, бо моя коліжанка малій робила, але точно знаю, що їй дзвонили і вона ходила якусь згоду писала, а ось як перевіряли чи дитина здорова, я не в курсі.

15. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Власне @сніжна у цій темі вже раз 5 писала, що перехресне зараження дуже малоймовірне, пошукайте буквально на кількох попередніх сторінках.

16. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А бачите, як то є, я у нашій державі вже нікому не можу вірити. То казали - в Україні епідемія!!! поліоміеліту, а тепер, що вакцинацію проводять через спалах!! поліоміеліту. Так це ж різні речі. І як так можна, що одні говорять про те, що це не був поліоміеліт, а інші - протилежне. Цікаво, чому не говорять, де поділи ту вакцину, що була завезена ще у травні і потім заморожена?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

17. silvia

silvia Well-Known Member

я так і не можу зрозуміти, що робити тим, у кого немає щеплень ? мамочки, що будете робити ви?
    1. взагалі не водити в садок хоча б до середини листопада ( перший тур з 21.10 по 6.11) далі місяць перерви
    2. вколоти ІВП ( бо ОВП не можна)
    3. не давати нічого і ходити далі у садок

18. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

маю ті самі питання, сама ще нічого не вирішила, гублюсь якось і переживаю...((

19. silvia

silvia Well-Known Member

дуже прошу прошу всіх по ходу того, що буде відбуватись у садках відписуватись тут. Вчора мала відбутись нарада педіатрів нашої поліклініки з подальшими вказівками, відповідно з понеділка матимемо вже конкретні дії.

20. silvia

silvia Well-Known Member

на одному з форумів

Статус теми:
Закрита.