Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

Відповідь: Щеплення необхідні? (продовження)

До останнього вагалась робити щеплення чи ні. Але після сьоголнішнього випадку із синочком моєї дв. сестри - ТОЧНО НІ !!!!!!!!!
    Вчора зробили комплексну прививку і ост. мала бути вже. До слова - племінник добре переносив усі щеплення, жодного разу не було, навіть, температури. Але сьогодні дуже довго спав ( аж до 11 год), все встає 7-8 ранку. Сестра думала що то дошова погода так впливає. Малий збудився і впав із ліжка. Тут бабця бачить , що внучик встає і падає. Короче, почали відмовляти ноги((((((((((( Взагалі не міг стояти, а спухли майже у двічі ( кололи у обидві ножки)!!!! Дід , довго не думаючи, малого у машину і у Чорнобильську лікарню (вона нам найближче). У лікарні сказали : їхати у поліклініку і взяти картку. Так, на здивування усіх, наш педіатр відмовилась її надати ( нібито вона там ще чогось недописала((((((( Дідові лише з великим скандалом вдалось її забрати.
    У лікарні - погано вкололи раз !!! і записали не то що вкололи два (можливо, помилково, але я дуже сумніваюсь(((!!! Дали щось малому від алергії і нурофен - одразу стало легше))
    Не знаю чим то скінчиться, мають ще поздавати аналізи, але хоч почав ходити більш-менш. ОТАКЕ ТО

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а що саме робили малечі? часом не одночасно АКДП і КПК?

3. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Чи небезпечна дитина для інших дітей, якщо їй нещодавно зробили прививку?

4. Kapitoshhka

ага((......

5. сніжна

я не знаю, на якій підставі кілька років тому по інструкціям дозволили одночасно вводити дві вакцини ( раніше жива вакцина, якою є КПК, вводитися могла лише з мінімум місячною перервою між іншими), але хороші педіатри кажуть, що вкрай це не рекомедовано.Тому тут вже батьки повинні відслідковувати і не проводити одночасно цих щеплень ( мало того, раніше Пріорікс (КПК) дозволялося вводити або під лопатку або в передпліччя, а в стегно- ні. Особисто дітям з покоління мого сина, яким зараз по 10-11 років Пріорікс вводили під лопатку)

6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Боже, це ж скільки антигенів нараз? В маленьку дитину. Важко навіть уявити яка то моментальна нагрузка на організм. Садити таки треба тих, хто таке дозволяє і радить. Здуріти можна.

7. byzja

byzja New Member

я шокована! як то можна було таке дитині одночасно вколоти?????? Так зараз ніби так і вводять під лопатку, кожна вакцина має своє місце для вакцинації, (взнавала бо свекруха цікавилась чому не в дупку колять як колись), то сказала наша дільнича, що в дупку тільки Харківську колять, все решту в ніжку, а КПК під лопатку...
    Ми позавчора зробили 1-шу прививку (2р.1міс.),дякувати Богу ніяких ексцесів і реакцій не було, вкололи гарно( я медсестру ще проштурмила перед тим, що колола як своїй дитині:girl_curtsey:) чекаємо місяць і будем готуватись до наступної....

8. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ну, не знаю наскільки аж небезпечна, але заразити може. Залежно від щеплення від двох-трьох днів до кількох тижнів. Лікарі про то не чула, щоб говорили. Якщо цікаво, почитайте про vaccine shedding, наприклад, на insidevaccines.com.

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А як же тоді бути, коли в пологовому в палаті одна мамуся щепила дитинку а інша - ні. Тоді виходить то небезпечно для нещепленої?

10. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ого, я про таке не думала. Ми скоро маємо зустрітися з коліжанкою, в якої малій в переддень будуть робити щеплення - ті що в 3 місяці роблять. То для мого є якийсь ризик?

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Щоб заразити, має бути або жива вакцина, або щоб мікроб, який мав бути вбитим виявиться "недобитим"). Наприклад дифтерією заразитись не можна впринципі. То залежить в якій формі антиген в вакцині. Ну між дітьми мав би бути близький контакт. Тому в пологовому таке малоймовірне, імхо

12. unsure

unsure Well-Known Member

Дівчатка не хочу вдаватися в подробиці, але працюю я біля медиків, і за два з лишнім роки що я там попрацювала надивилася всякого. І коли ціла партія БЦЖ і в картонних коробках обкладених льодом, пів доби лежить на підлозі в коридорі, і коли не встигли роздати по дільницям цю ж вакцину, її ставлять в холодильник де продукти. І коли по цю ж вакцину приїзжають без спеціальних холодильників. Скажу так, може і вакцина в нас хороша, но тепловий ланцюг ніколи не зберігається, і лишається тільки здогадуватися що там за бодяга виходить в тих ампулах. НАвіть знаю один випадок смерті дитини, яку начальство хотіло скрити відЛьвову, щоб не викликали прокуратуру. Поірте літали вони як обшпарені, і всі стояли на вухах. ТЕпер коли я другий раз в декреті, дитині прививок не роблю, хотя я за них, но тільки не в нашій державі, десь за кордоном думаю я б їх зробила.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. kraplynka

kraplynka реалістка

сніжна, є ще варіанти, коли навіть при дотриманні графіків, антитіла не виробляються. І знову ж таки - мікроорганізми мутують. Щодо дотримання графіків - якщо вже навіть не брати уваги проблем з наявністю вакцин, то про чітке дотримання графіку вкрай рідко почуєш - бо ж діти частенько хворіють. Можна писати багато, але це буде дублювання вже купу разів написаного вище. Але головне - на основі всієї інформації кожен для себе сам обирає, чого варта більш остерігатися, і що є більш безпечним - вакцинуватися чи ні. Для мене особисто ризик ускладнень від вакцинування, про які чути на кожному кроці - при чому від сусідів, форумлян, медиків, котрим довіряю (а не щось таке роздуте і взяте невідомо звідки) + сумнівний їх ефект як такий + сумнівна якість вакцин + невідоме їх походження + невідомо які умови зберігання = не вакцинуватися.

14. Vероніка

Vероніка Never give up

Боже, такий вбивчий коктейль одразу ??? Це просто жах. :girl_impossible:
    Я дуже перепрошую, ну чому мама сама не подумала про наслідки - якщо все-таки вирішила робити, але ж не дві одночасно!!!
    Щиро співчуваю хлопчику, нехай для нього все минеться без проблем.

15. Kapitoshhka

у нас хороша дільничий педіатр, завжди приходить по першому дзвінку,навіть без виклику з поліклініки...
    сестра повністю їй довіряла як і я, але тепер моя думка про неї помінялась(((

16. сніжна

так от при одночасному введенні в один день АКДП і КПК з якоїсь радості дозволили проводити в два стегна
    потенційно заразною є лише одна вакциина- жива поліо (оральні краплі). Тут вся справа у тому, що антитіла формуються у кишківнику людини протягом 30 днів. Тому після введення цієї вакцини людина при певних умовах стає носієм збудника, який виділяється разом із фекаліями. Тобто повітряно-крапельним шляхом це не передається. Але потенційно ( лише потенційно) можливе інфікування через фекалії щепленої людини, імунітет якої не справився з вакциною і саме у цієї людини виникло ускладнення від щеплення у вигляді вакциноасоційованого поліомієліту. От тоді вона через фекалії може виділяти збудника і тоді фекально-оральним шляхом заражатися інший.

Коли у Росії в 2004 році подібний випадок стався у одному з дитячих будинків, головний санітарний лікар Оніщенко дав відповідний лист, згідно з яким прописані правила . що якщо для щеплення застосовується жива, а не інактивована вакцина поліо, то у дитячих будинках було рекомендовано на 60 днів утриматися від спілкування щепленим і нещепленим дітям. Аналогічно була дана рекомендація для сімей: якщо є кілька дітей, то при неможливості застосування інактивованої вакцини поліо, живою щепити усіх одночасно

17. katysik

katysik Well-Known Member

Терміново потрібен номер хорошого дит.імунолога з Чорнобильської! :girl_flag_of_truce:

18. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

почула від знайомих мамочок, що тепер школярі, які не мають щеплень, будуть кожні півроку проходити медогляд в санепідемстанції. З цього приводу багато хто вже думає про "малювання на папері" тих щеплень.
    Хто має інформацію - відбулись останнім часом якісь принципові зміни в законодавстві про щеплення? Чи знову хтось щось не зрозумів, перекрутив і тд?..

19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Від цієї вакцини може заразитися сама дитина, якій їх вкрапували, тому їх і перестали використовувати в багатьох країнах.
    Щодо такого явища, як поширення на інших (англійською називають shedding), коли живі віруси виходять із організму через кал (і потрапляють у землю наприклад), слину тощо. Такими ще є щеплення від менінгіту, крапельне щеплення від грипу. Але й інші також власне.
    Про такі речі на популярних медичних сайтах нічого не знайти, лише на спеціялізованих та в професійних журналах. Є власне цілі дослідження й опис конкретних випадків.

20. сніжна

в Україні щеплення від грипу робиться лише внутрішньом язево ( інактивована), а от поліо. яке
    у нас широко використовується, особливо у дітей, старше 3 років. Зрештою, інактивована вакцина, яку застосовують немовлятам теж запроваджена лише кілька років тому. На сьогодні обидві вакцини- і інактивована і жива застосовуються .
    то мають бути живі вакцини, антитіла на які виробляються власне особливим чином ( наприклад у кишківнику, такі, як у поліо). Наприклад, щеплення від кору, паротиту, краснухи- теж "живе". Але тут принцип формування антитіл інший. І якщо щеплена дитина ( дорослий) може в результаті цього отримати "вакцинальний кір", то іншій людині він повітряно-крапельним шляхом не передається. Власне я свого часу мала таку реакцію на щеплення від кору. Оскільки обслуговувала тоді нашу дільницю дуже хороша страша педіатр, у моїй дитячій картці вона прямо записала, що цей прояв- власне реакція на конкретне щеплення ( хоч це і не було прийнято такі записи робити) .І про те, що він не передається - теж говорила. Зрештою, від мене ніхто тоді і не набрався. Аналогічно і з живою "БЦЖ"- вона може становити потенційну небезпеку лише для щепленого.

Єдиною вакциною, яка застосовується в Україні і може бути потенційно небезпечною для оточуючих, а не щепленого, є оральне поліо ( тобто неінактивована вакцина)

Статус теми:
Закрита.