Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Щеплення необхідні? (продовження)

ви пишете про Францію, я так розумію.
    напишу про Німеччину: щеплень можна не робити і потім ніяких проблем з садочком не буде.
    ліки не всі по рецепту. сироп від кашлю можна і так купити.

2. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А що у нас можна "і так купити" порівняйте з тим сиропом )) На днях була у Польщі, то спеціально тут рецепти на краплі від алергії виписувала, бо там строго по рецепту таке як у нас відпускається без нього, і рецепт той одразу забирають, тобто, він на 1 раз, і на ту кількість лікарства (мл чи таблеток) яка є вказана у рецепті. Нам до того ще далеко, звичайно, там і довідки про все на світі не "купляються", словом, самолікування процвітає :girl_smile: Пишу загалом про цивілізовані країни, те тільки Францію.

3. Almariel

чесно - не знаю, що тут ще можна без рецепту купити - більш нічого не доводилось.

але варто уточнювати, бо в Німеччині і щеплення не обов’язкові і домашні пологи і акушерські центри дозволені (на відміну від Франції). а країна таки цивілізована.

4. oksumoron

oksumoron Active Member

Додам зі свого італійського, оскільки ми зараз зіткнулись з питанням прививок! Обов'язковим в перший рік життя є 4: гепатит В, дифтерія, поліомієліт, правець! Є ще 4-5 рекомендованих, серед яких є краснуха і кір для прикладу! Звичайно, можна відмовитись від будь- яких прививок, чи обрати лише обов'язкові!

5. Supernatural

Ще поцікавтесь, на якому рівні і з якою "підстраховкою" це працює в Німеччині)
    Ось приклад обовязкових щеплень Італії ( у нас, наскільки бачу нічого не робити взагалі, і "липові" довідки - рахуйте, та ж корупція, процвітає). Звичайно, у різних країнах є нюанси)

6. Almariel

7. oksumoron

oksumoron Active Member

8. Supernatural

9. invisible

invisible Well-Known Member

Ну так форумлянка ж далі написала, що від них можна відмовитися або обрати лише обов'язкові.

10. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я так люблю аргументацію загальними фразами.
    Я особисто не роблю дітям щеплення, з власних переконань. Нікому свою думку не нав"язую. Як хто цікавиться - відповідаю, але не переконую, в кожного своя голова на плечах.
    А досвід європейських країн - то їх досвід, і у них купа своїх реалій. І не все там так рожево - стикалась особисто, і те що ти там повністю залежиш від лікаря, до якого прикріплений через страхування і т.д. - то тут також купа нюансів, інакше платиш сповна. І наслідків від щеплень в них купа, і помилок при діагностуванні.
    про Польшу - то там ситуація з медициною +- як і у нас, пчихнула дитина і піднялась температура - антибіотик і плюс купу всього, бо то є круговий бізнес, і ви мене навряд чи переконаєте в зворотньому.
    Але, я вважаю, що прихильники вакцинації повинні бути прихильниками через переконання, що це допомагає, і не здіймати істерії про загрозу невакцинованих, які зменшують результат щепленим, і спиратись на власний досвід, а не "інших країн", де все класно.
    ІМХО,

11. Supernatural

Поки що бачу лише істерію противників вакцинації )) І не збираюсь комусь щось навязувати, сама не роблю всіх щеплень, а у вас якісь крайнощі :connie_pull-pigtail
    А ще є прихильники відмови від донорської крові за переконаннями (через віру, помруть самі, і дітям та рідним не дозволяють переливання зробити), відмова від м'яса, відмова від певних видів лікування (часто у різних сектантів), прихильники самолікування і ходіння по "бабках". Різні переконання у людей бувають))

12. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

---------- Додано в 09:13 ---------- Попередній допис був написаний в 09:11 ----------

це їх особиста справа. Вона ж не порушує ваших прав і свобод. Так в чому річ?

13. Supernatural

Правильно, як не порушують, і мені до них все рівно, а буває що якщо їх поглядів не поділяють, то у них починається істерія, а ще гірше коли ті погляти нав'язують, а як не так, то ти прямо ворог (є такі кадри :)), і смішно, якби не було так сумно.
    Звичайно, різний підхід, різний рівень медицини, рівень життя і тривалість життя тут і там, порівняйте ))

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

далеко ходити не треба - в мого з`явилась алергія після вакцини від гепатиту. Це було очевидно і відразу ясно.
    В нас в районі - одна дитина вмерла від вакцини, в однієї - якийсь там спектр аутизму від вакцини (навіть педіатр це визнала). Як на мене - ускладнення від вакцини мають лякати більше, ніж можливість колись там захворіти на щось там. Майже всі виходять після школи - і не щепляться більше ніколи. Можливо це не стосується епідемій..скажімо туберкульозу, але якось сумнівне оте щеплення, як на мене, в своєму захисті. Переважно все від рівня життя залежить і того, що більшість з таких не лікується, а продовжує розповсюджувати інфекцію при тому свідомо. До речі, закордоном, здається, вводять сироватку в разі чого, яка не має таких побічних дій+так само захищає. А щеплення всім підряд - це вже радянщина як на мене.
    Крім того ще жоден педіатр - які ж звісно за щеплення - не гарантувала можливих ускладнень. Відповідь така "так ,я би щепила, але з якістю тих вакцин у нас..не знаю що вам радити".

15. Supernatural

Чудово, це ваш вибір. Але страшилок тут вже наслухалась ))

16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Та ви самі ж страшилки описуєте тільки зворотні - про "бідних" вакцинованих діток які внаслідок відмов мусять спілкуватись з непривитими, а прогнози Моозу невтішні)

Всіх, хто свідомо обирає не щепити дітей -рідко хто істерить, та й така риса притаманна людині як такій, а не відноситься до переконань у галузі вакцинації.

17. Supernatural

18. Almariel

19. kraplynka

kraplynka реалістка

Цікава інформація для роздумів. Сьогодні випадково слухала інтерв'ю Головного інфекціоніста МОЗ. Вона визнала, що щеплення - це створення агресивного середовища для мікроорганізмів, до якого вони починають активно адаптовуватися. Також вона визнала, що у підлітковому і дорослому віці майже ні в кого з вакцинованих не виявляють антитіл до т. зв. "дитячих хвороб". Водночас, перебіг дитячих хвороб у більшості дорослих є значно важчим, і дуже часто має тяжкі ускладнення. Також інфекціоніст наголосила, що внаслідок глобалізації, а також мутацій, віруси та бактерії шалено видозмінюються. Згадала вона про дифтерію 90-их, коли в людей спостерігався абсолютно нетиповий перебіг захворювання. А на початку передачі навели статистику, що внаслідок вакцинування паротит тепер у 14 разів частіше спостерігаються у підлітковому віці, при чому у вакцинованих перебіг захворювання є важчим, аніж у невакцинованих. До речі та ж інфекціоніст казала, що власне дитячі тому й дитячі, бо природою орієнтовані на те, що ними мали б перехворіти в дитинстві. Звичайно, жодних висновків вона сама не робила, але факти кажуть самі за себе. Але виглядає, що в результаті в дитинстві дітей захищає вакцина (і то далеко не всіх), а ризик захворіти у підлітковому і далі віці з купою негативних наслідків та ускладнень - у надцять разів збільшується. Мені так видається, що якщо за рахунок вакцинації не вдається досягти такого результату як колись із віспою (яка повністю зникла), або принаймні суттєво зменшити захворюваність або тяжкість його перебігу - немає змісту у таких вакцинах взагалі. Але ж бізнес - то страшна річ. І бачу, що я далеко не одна в тому переконалася - наразі здебільшого чути про негативні наслідки вакцинування у дітей, аніж про наслідки самих дитячих хвороб у дітей.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Тому що мало хто з дорослих сам кожні 10 років проходить усі необхідні щеплення. От згадайте самі, кли востаннє робили щеплення проти дифтерії та правцю чи кору?. особисто мене востаннє щепили від кору у 15 років у школі. А вже з того часу минуло 22 роки. Від дифтерії- у 18 років на першому и другому курсі Універу. З цей час, треба було пройти ще щеплення у 28 років і от скоро, коли виповниться 38.

в принципі, якщо дотримуватися графіків вакцинації, то рівень антитіл овинен би бути у нормі. Просто суть у тому, що до підліткового віку ті, хто щепиться- дотримуються всіх правил і графіків ( та і нагляд дитячих поліклінік плюс необхідність документів до дошкільних і шкільних установ теж відіграють певну роль у дотриманні усіх правил). А далі- у підлітковому віці раніше всіх по графіку без розбору щепили у школах. Тобто , виповнилося 14-15 років- пліз у кабінет за викликом медсестри на вакцинацію. Зараз у школах заборонено проводити щеплення. Відповідно, багато батьків з поліклінік для шкільної медсестри просто приносять готову "писульку", що вони дітям зробили щеплення, яке потрібно зараз. Реально- воно не зроблено. А у 14-15 років рвень антитіл до тої ж свинки-краснухи ( якщо ними дитина не хворіла, а була лише щеплена)- уже мінімальний. Десять років- це максимальний термін, який "тримає" щеплення. Причому чим далі до закінчення цього терміну- тим менший захист.

Природній сильний імунітет дають лише перенесені захворювання. А вакцинація- має значно менший відсоток. Лише 1% людей, які у дитинстві чи пізніше перенесли те чи ін. захворювання мають шанс перехворіти ще раз. При вакцинації створюється "штучний імунітет", який потрібно постійно підтримувати протягом усього життя наступними вакцинаціями. І при цьому- вироблення антитіл тут іде по іншому, ніж при природньому

Статус теми:
Закрита.