Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

після проивививки на це захворювання?

А в когось є статистика наскільки зараз розповсюджене це захвопрювання?

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ага..то одна з причин,чому я не хочу "купувати " щеплення.оті липові записи у разі хвороби справді можуть збивати з толку при визначенні хвороби. але тут справа така,що ми самі мусимо вивчити усі симптоми тих хворіб,проти яких ми не щеплюємо,щоб при виявленні їх одразу звертатися по допомогу.тоді можна завадити страшним наслідкам,бо хвороба буде ідентифікована майже одразу. зараз усі інфекційні хвороби лікуються,головне вчасно їх виявити і почати лікування.у випадку нещепленності,я вважаю,то реальніше зробити (побачити симптоми).а якшо є щеплення,симптому можуть пригнічуватися,хвороба розвиватиметься далі ,а ми не будемо помічати того:sad:
    Коли писала відмову,звичайно,було страшно усвідомлювати те,що дитина може захворіти на поліомеліт чи інші хвороби,від яких щеплюють,але розуміння того,що при "нещеплюванності" я буду мати реальну картину хвороби,а не завуальовану додало впевненності у своїх діях.

---------- Додано в 08:56 ---------- Попередній допис був написаний в 08:52 ----------

3. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Цікаво, що ж вони тоді говорять, коли дитина вже щеплена захворіє..... Мене моя свекруха вже задовбала тим, щоб я робила дитині щеплення, бо він може захворіти, вона не розуміє того, що щеплена дитина теж хворіє.

4. Анута

Анута Well-Known Member

так, після щеплення. укол робити в бедро і ту ніжку паралізувало.

про мамину співробітницю, де дитина досі на інвалідному візку і вже без варіантів (14 років) я вже в темі писала

5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Ануто, а ви жодної прививки не робили дітям..чи Павлусеві робили? Бо я от читаю про все це діло і думаю.....

6. Анута

Анута Well-Known Member

в мене обидвоє без жодного щеплення.
    Павлусю б дісталось, але його в ПБ так обсипало від алергії, тому я сказала що на її фоні щеплення робити не буду. Мене і не чіпали. А потім вже стала більше цікавитись і не робила.
    А за другого нас трішки в ПБ пресингували, на що чоловік сказав що старший без жодного щеплення і далі вже нас обходили стороною як чумових :)

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Дівчата, раніше була інформація про спалах дифтерії в притулку чи інтернаті на Левандівці. Вона підтверджується? Бо офіційної інфи я не знаходжу. МОЗ статистику дає на лютий, за 2010 жодного випадку.

8. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

я думаю, МОЗ напише що це була ангіна. Насправді захворіло там немало діток. Чому нема статистики, не знаю. Знаєте, коли в родині є медик, то жити дуже тяжко, бо знаєш в якому будинку дитина на менінгоенцефаліт хвора, в якому на кашлюк, в якому вітрянка чи скарлатина, в якому дитинка померла від чогось там ще страшного. Я намагаюся не випитуватися, бо потім страшно на двір ходити, а інфа така постійно є. І про дифтерію кожного року чую зі слів свекрухи, то там дитинка захворіла, то там жінку паралізувало, то ще щось. А випадки такі бувають, що аж руки часом трусяться як почуєш, особливо, коли пів річна дитина здорова на вигляд за три дні помирає не знати від чого, а там лейкемія виявляється. Страшно і сумно, тому останнім часом не випитуюся, але можу спитати, мені не важко, в нас просто всі ці розмови закінчуються сперечаннями про потрібність чи непотрібність щеплення.

Останнє редагування: 3 Березень 2010
  9. Ука

я трохи знаю практику обліку таких хвороб, не напишуть. Кашлюк - можуть бронхітом обізвати, краснуху - алергією і т.д. Але не дифтерію. Або ще статистика не пішла, або лабораторно дифтерія не підтверджується.

10. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Я саме це і мала на увазі. Я ніколи не була ярим противником щеплень, як і їх прихильником, ну так склалося. Я далека від медицини: послухаєш одних - вроді правду кажуть, послухаєш інших - теж вроді праві. Але наслухавшись масмедіа- з другою дитиною задумалася. Вагалася, не знала що робити. В роддомі робили БЦЖ, від гепатиту відмовилися, оскільки педіатр пояснила непотрібність і ризиковість даної прививки. Дільнича сказала - вирішуйте самі, хочете відмову -нема проблем, тобто пресування її боку теж не було. Але дільнича, тобто сімейний лікар - колишній терапевт, тому я консультувалася ще з педіатром, якого викликала до дитини приватно (по рекомендаціям, як хорошого спеціаліста). Вона порадила зробити прививку від дифтерії, правцю, поліомієліту. Від кору і краснухи не варто, а на реакції Манту - то взагалі не варто ніколи погоджуватися. Останньої краплею в моєму рішенні стало те, що знайома сімя лікарів щепили свого внука. І однокласниця, теж лікар, щепила обох своїх синів. Я просто подумала, що вони краще знають за мене, краще розуміються. І зробила прививку. Я знаю, що дехто з форумлян лікарям не довіряє, але в мене нема на те підстав - навпаки - дуже часто лікарі рятували членів моєї родини.

Дай Боже, щоб ускладнень не було ні в щеплених дітей, ні хворіб в тих діток, яких батьки не щепили. Хай ростуть здоровенькі.

11. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Власне для мене питання вакцинації належить до реторичних, таких як за чи проти абортів, дозволити чи заборонити смертну кару?. Відповісти однозначно не може ніхто - кожен має аргументи і у кожного вони доцільні. Маю думку, що розглядати доцільність чи не доцільність щеплень необхідно у кожному випадку окремо, тільки так можна врахувати усі позитиви та негативи для кожної окремої дитинки. Чим довше цікавлюсь цим питанням (у моїх діток є щеплення але не всі і зовсім не по графіку, є такі які робити ніколи не буду, а є які ще б хотілся доробити) тим переконуюсь, в тому що у негативних наслідках вакцинації є значна вина і батьків. Наприклад, спілкуючись довший час на дитячій площадці з мамами зробила для себе висновок, що переважна більшість сприймає щеплення як папірець для дитсадочка чи школи, а не як медичне процедуру, що має певні правила та наслідки. Зараз думаю про те, що якщо насправді дотримуватись абсолютно усіх показів підготовки до вакцинації і відійти від старих стереотипів радянської медицини то ризик виникнення дійсно важких ускладнень можна звести до мінімуму.
    Хотілось би побажати усім батькам бути відповідальними і діяти виключно в інтересах власної дитини, не соромитись задавати питання і вимагати адекватних відповідей на них а також привчати медперсонал до елементарних правил гігієни.

12. Orman

Orman Модератор-бомба

поясніть мені, будь ласка, як вводячи своїй дитині ртуть в кров можна звести ризик до мінімуму?

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Та де!?
    То фсьо з вини батьків! Не обстежать, гади, дитину, чи витримає ту трутку. От і калічать дітей! (батьки?)

14. yasna

yasna Well-Known Member

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Ніяк, якщо чесно.
    До нашої проблематики не стосується жодним чином.

Наспівуючи:
    http://www.youtube.com/watch?v=T61Z3hrthiI

16. duzya

duzya New Member

Абсолютно погоджуюсь із таким рішенням. В мене 2-е дітей із різницею 7 років, молодшій 7 місяців. Недавно знову вирішувала - вакцинувати чи ні. На досвіді виховання старшої доньки і прочитаної літератури, можу сказати, робити щеплення потрібно, але з розумом. Зі старшою відмовилась (без жодних заяв) від краснухи, манту, але манту просто необхідно зробити в 7 років перед щепленням Туберкульозу. А решту все виконували, із молодшою дію також. Є різні вакцини, різні виробники, є платні, безплатні в поліклініках державних. Зі старшою вакцинувались в звичайній поліклініці (в ті часи ще не було такого переполоху і всі кололи не вникаючи, тільки деякі думали), а от з молодшою донечкою використовувала почищені, без лишніх складників вакцини і робила в платній поліклініці (вони відповідають за зберігання вакцин). Далі. Підійти до щеплення потрібно відподально, обстежити дитину, при необхідності або прото для заспокоєння, зробити аналіз крові (чи не має запального процесу). А категорично відмовлятись нікому не раджу, адже дитині іти в садочок, в школу, а для чого щоб на дитину пальцями тикали? В нашому суспільстві є неписане правило -" без бумажки ты букашка, а с бумажкой человек". От і думайте чи варто писати відмову чи варто гарно "жити" з медсестрою :), добре що в Україні живем ;) Можу порадити книжку попсового автора сучасності (в дечому з ним не погоджуюсь, але читати можна) Комаровський Е.О. Справочник здравомыслящих родителей. Рост и развитие, анализы и обследования, питание, прививки.-Харьков:Издательство Клиником, 2009. Там є порівняння діючих вакцин в Україні. Думайте бо є над чим.

17. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

18. Ука

що читали, крім Комаровського?

ще можна ні то, ні то.
    мо, назви знаєте і склад читали?

це вони Вам сказали?
    хто і з якої радості?

авторитетне джерело :) Я краще офіційні вкладки почитаю. принаймні без макаронних виробів.

19. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

це точно..особливо хто фінансує Комаровського:girl_crazy:

правильно,здорова дитина-зараз рідкість,на таких тикають пальцем...а от з аутизмом,паралічом і всякими там можливими ПВУ,- то вже буденні речі,на які ніхто не тикає пальцем...треба бути як всі:girl_crazy:(ух зла я і недобра:girl_crazy:)

а можете склад отої почищеної вакцини дати?ну дууууже вже хочеться на нього глянути

20. viltis

viltis Well-Known Member

Я от того Комаровського читала, і якщо чесно, то мені здається, що в нього самого дуже багато комплексів, особливо на тему сексуального життя мами і тата:)

зараз читаю Котока....прочитаю все, поділюсь враженнями

Статус теми:
Закрита.