Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

Анута Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

вибачте, а як ви собі уявляєте щеплення від СНІДу? це ж вірус імунодефіциту. ЯК можна щеплювати від СНІДу і при тому мати уявлення щодо "перенесення хвороби в легкій формі"? СНІД лишень підриває імунітет і організм стає настільки слабким, що звичайна застуда може стати смертельною. І яке може бути від нього щеплення? Навпаки треба імуніет укріплювати...

щось я заплуталась....

а щодо раку - так є ж щеплення. Від раку шийки матки. Тільки я б особисто на таке не ризикнула підписатись.

2. anka

anka Well-Known Member

пробачте, мені здається, що всі, хто виступає за вакцинацію нічого, окрім Високого замку на цю тему не читали і лікарів, окрім дільничих не слухали.
    вже недавно від Н1N1 винайшли- півсвіту нагріли на тій вакцині. Я вчасно попередила свою товаришку з Канади не робити це щеплення, а вона не змогла переконати свою подругу в цьому- як результат- в подруги вже третя невиношена вагітність-завмерло дитя на 6-му місяці. Фармацевти вже страх втратили- вагітних щеплювати! Звичайно, на вагітних тваринах експерименти не зробиш- Грінпіс захистить, а вагітні жінки- прошу дуже!

А чому халатність лікарів? За те, що Ви дозволили провакцинувати дитину- відповідальні Ви. Бо в нас якщо дитина щеплена і ускладнення- винні лікарі, а якщо мама не дозволила щепити дитину, то мама.
    Може причина в тому, що Ви всього про вакцинацію не знаєте? Вам природа вже одного разу натякнула на те, що Вашій дитині щеплення не підходять, може перегляньте свою позицію? Може хоч для початку в Уки диск замовте?
    І я б не підписалась. В Канаді зараз триває кампанія цих щеплень- перед тим підписуєш папери, що всю відповідальність береш на себе. І Україна тут веде першість: "випробовуйте на наших жінках, будь ласка, в нас їх і так забагато, а потім вже подивитеся-застосовувати для себе, чи ні". тільки я відповідь вже, здається знаю...
    Мене дуже злить, коли люди навіть слухати про шкоду щеплень не бажають. З серії "нам трєнєр запріщяєт думать".

3. Анута

Анута Well-Known Member

ніззя. Уку спонсорує антивакцинальна компанія і розповсюдження ще одного диску принесе їй черговий мільйон ))))))))))))))

а якщо серйозно, то
    золоті слова. Єдине, що при ускладненнях також винні батьки (як показує практика) і розгрібати доводиться саме батькам, бо вони мали перевірити термін придатності ампули, збереження холодового ланцюга зберігання і т.п.

як мені одна знайома сказала - мама винна оскільки вона зобов"язана все знати і розпитати про вакцину. Тоді лишень напрошується одне риторичне: а навіщо взагалі тоді вся система охорони здоров"я?? навіщо тоді лікарі вчаться 6 років і більше, якщо мама в будь-якому випадку повинна знати більше аніж ті вивчили за свої 6 років протирання штанів?

4. Lithium

Lithium Active Member

Особисто я прочитала по вакцинацію достатньо інформації, і будь ласка не треба робити поспішних висновків, проте, яка я мама. Моя дитина отримала прививку перебуваючи в реанімації, а лікуючий лікар навіть не попередив, а зробив все на власний розсуд. Т що давайте не будемо ображати один одного. Після того випадку я прочитала достатньо інформації по прививки, зокрема про їх негативні наслідки.
    Давайте поставимо питання так, прививки це зло, тоді давайте масово відмовимось від вакцинації, і що тоді буде. Ніхто з тих жінок і молодих мам, котрі мені знайомі, та і просто ті яких я бачу в поліклініці не відмовляються від прививок, незважаючи що інформації про негативні наслідки дуже багато, але все таки більше позитивних відгуків.

Останнє редагування модератором: 2 Лютий 2010
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

Звісно!
    Мене в полУклініці Ви не зустрінете. :)

І решту, котора дааавно відмовилася - не зустрінете.

Яких "позитивних"?
    "Мені по большому блату, в Аптеці "Дуремар и К" продали дуже круту полєзну вакцину, не таку, як решті простачкам. Моя дитина вижила, тільки температурила і верещала дико, і це больший пазітіфф"?
    Ви про що?

Останнє редагування: 2 Лютий 2010
  6. Lithium

Lithium Active Member

Люди, я не виступаю за вакцинацію, але і не є її противником, я нейтральна сторона. Ось кілька розумних слів, для тих хто за і хто проти, кожен вирішує сам, і кожен має право на власну думку.

Тріумфом вакцинації стала повна ліквідація натуральної віспи в світі, що була проголошена в 1980 році.
    Вакцини щорічно рятують 3 млн. дітей і в 750 тисяч попереджають виникнення важких ускладнень від інфекцій - сліпоти, розумової відсталості, паралічів. Людство стало вакцинозалежним, і відмова від щеплень безперечно викличе нову хвилю небезпечних, потенційно смертельних інфекцій.
    «Робити щеплення чи відмовитися від нього — це вирішують самі батьки», — говорить Федір Лапій, асистент кафедри дитячих інфекційних хвороб Національної медичної академії. Але фальшиві довідки не вбережуть малюка від можливих важких хвороб. «Припинити контактувати з людьми – це альтернатива, щоб не хворіти, не роблячи щеплень. На сьогодні оптимальним є вакцинація (профілактика). В історії є багато прикладів, коли батьки відмовлялися робити щеплення дитині проти дифтерії, а потім ця дитина від тої ж дифтерії помирала. Це може стосуватися й кору. Якщо ми мали можливість попередити захворювання, ми повинні були це зробити»( www.gk-press.if/ua)
    Масові планові щеплення, з одного боку, вигідніше більше державі, говорять експерти, оскільки знижуються кількісні показники захворюваності. А от робити чи не робити щеплення, з урахуванням індивідуальних особливостей організму кожної конкретної дитини, — це вирішувати батькам. (www.radiosvoboda.ua.)

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а хто робить поспішні висновки?
    Я, наприклад, хоотіла вникнути в вашу аргументацію, запитала, які саме щеплення, проти яких хвороб Ви вважаєте потрібними. Питання не просто так, а для предметної розмови, саме, щоб не було поспішних висновків. Бо погодьтеся, поки що Ви обійшлися лише загальними фразами, в яких навіть нема предмету для дискусії.

8. anka

anka Well-Known Member

здогадуюся, про що ви:) це так моя знайома каже- мала щеплення від краснухи- перенесла неймовірно важко, але якби не була щеплена- точно б померла:)
    Які можуть бути позитивні відгуки про щеплення?! Вкололи і дитина в захваті? не хворіє 5 років?
    Lithium, пробачте, а скажіть, що Ви читали про щеплення?
    І ще одне- спілкуватися з лікарями з ПБ, або з дільничими про щеплення- як зі мною про шарові опори- теоретично знаю, як воно працює і де воно є, але сама не здатна про це глибоко роздумувати, бо я- не фахівець. Фахівці в щепленнях- дитячі імунологи. Жодного фахового дит. імунолога Ви не знайдете, бо це в медицині- біла пляма!

Як можна казати "ми робили щеплення і нічьо"- та чому висока Т, крик- це "нічьо"?! А "чьо" тоді що?! Чому не думають, що наслідки вилазять через роки? Бо міністерство визначило- якщо ускладнення наступає через 12 годин- то від щеплення, а якщо на 13-ту годину- то само звідкілясь взялося.
    мої особисті спостереження- нещеплені діти здоровіші, міцніші.
    Теж з репертуару сусідок по пісочниці- моя дитина має міцніший імунітет, бо вона має ВСІ щеплення- я сміялась тій мамі в лице- негарно так, знаю, просто не стрималась.

9. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Згадуємо...... сестру мого чоловіка прививали від СТРАШНОЇ хвороби поліоміеоліт в 2 рочки - наслідок - дитину на 2 місяці паралізувало.... після щеплення...на другий день... на щастя все владналось, дитина викарабкалась. Але чи нормально це вплинолу на її здоров"я в подальшому? Тепер молода жінка, 30 років - постійно лікується від всяких хвороб - якими хворіють літні люди. Ну от - має імунітет до дитячої хвороби поліоміеліт - і нуль імунітету на звичайну застуду.

10. Ука

це був не тріумф вакцинації, а її повне фіаско, яке потім "правильно" пропіарили. Я вже не раз писала в цій гілці про те, як через намагання ліквідуваати вііспу вакцинами ВООЗ заледве не втратила всіх своїх спонсорів, і про те, як потім тишком-нишком прийняли інтенсифіковану програму з акцентом на раннє виявлення й ізоляцію. І тільки поотім це видали за тріумф ваакцинації.

а це Ви взагалі шикарні цитати знайшли. Ви щощсь чули про КаКу? Ви знаєте, про що саме говорить тут Лапій? Це була перша велика фарм.афера в Україні. Другою став свинячий грип.

так що щодо
    в даному випадкуу я би сильно посперечалася

11. Lithium

Lithium Active Member

Дуже дякую всім за просвітництво в даній темі і напевно мушу визнати,що я ще не все знаю, наперед прошу вибачення за всі можливо необгрунтовані дописи, коли буду знати більше повернусь, для подальшої дискусії.

12. Nata

Nata Well-Known Member

знаю одного, не дитячого, але фахового (починала як гомеопат), своїх дітей вона не щепила (а вони вже інститути позакінчували) і нікому не радила...

13. Єва

Єва Well-Known Member

Не хочу дискусії, просто цікаво, про який такий "специфічний імунітет" ви говорите? Ніякі прививки не врятують від епідемій, і ніяка прививка не тільки не врятує від хвороби, а й не полегшить її протікання. Нас роками годують різними міфами, наскільки це корисно бути прищепленим і ми ведемось на це, не задумуючись. Тому вірити чи ні - справа кожного особиста, так як наслідки прививок, зроблених дитині, відповідальність несуть батьки, а не лікарі. Щоб не бути голослівною: http://www.afanas.ru/privivki/

Останнє редагування: 2 Лютий 2010
  14. Provizor

Provizor Well-Known Member

Перечитавши стільки дописів проти прививок, складається враження, що всі тут професійні лікарі епідеміологи, інфекціоністи з статистикою смертей від прививок на руках, а не юзери інтернету з масою суперечливих даних. Для мене особисто дифтерія, правець, полімієліт, гепатит В більш ніж небезпечні захворювання. В нас мода така, обливати брудом міліцію, політиків і лікарів. Чи є серед дискутуючих медики, якщо є, відгукніться. Чому по телебаченню не показують етіологію, патогенез захворювань від яких прививають? Тому що нікому не цікаво, рейтинг не той. Набагато бомбезніша передача "Вбивці в білих халатах" чи "Вся правда про прививки". Люди прагнуть сенсацій... "Хліба і видовищ!" А яка ситуація з вакцинацією в США чи Канаді, хотілось би почути думку форумчан, які проживають за кордоном. Вплив на свідомість масмедіа колосальний, от сказали не буде солі - всі пішли купувати, сказали свинячий грип - всі в аптеку, прививики зло, лікарі вбивці - ефект відповідний. А як круто піариться Коток з Червоненко? Боги сучасної науки, цікаво, скільки вони вже заробили грошей на "своїй правді". Наслідки оцінимо набагато пізніше і вже не ми. Людина дуже вразлива істота. Звичайний грип може викликати в дитини ДЦП, і всі безсилі, причини лейкозу не встановлені і ще маса всього, що нас вбиває. А вплив телефонів, комп"ютерів, техніки, випари токсинів, які вдихаємо? Що провокує? І чому ніхто з антипрививочників не переїжджає жити в ліс, там точно безпечніше. А чомусь бачать найбільшу загрозу саме в прививках, чому? Бо по телевізору мало програм показали, чи Коток не випустив нову книжку з цього приводу, "Вся правда про шкоду інтернету". А знаєте скільки зарболяють фармацевтичні фірми на виробництві ліків для зниження тиску, антиагрегантах, антибіотиках, тощо. Справжні ідеологи антипрививочної кампанії мали б повністю відмовитись від ліків. Чи багато бажаючих лікувати пневмонію природним методом? Цікаво почути думки. Є дві шальки терезів, ускладнення від прививок і захворювання. Хто якою інформаціє володіє, в цю сторону і вибір. Але переконувати нікого не збираюсь, шукати по інтернету "не водичку" теж, хоча є джерела зі статистиками, цифрами і т.д. доступні так само, як сайт Котока (цікаво, як форумчанка проводить різницю, що водичка, а що ні).

Останнє редагування: 3 Лютий 2010
  15. Ука

саме так:

хто такий?

справді, і чому б її не добити алюмінієм з ртуттю?

і такі є, дауншифтери називаються, а ви не знали?

а хто сказав, що найбільшу? одну з. від інших відрізняється тим, що цю загрозу подають як благо і намагаються не дати права її уникнути, ось і все.

А Ви, яко фармацевт, різницю між лікуванням і профілактикою не відчуваєте? З одного боку є вибір між реальною хворобою і потенційною загрозою побічки, а з іншого - вибір між здоровим організмом і введенням в нього отрути. Ще й в обов'язковому порядку і немовлячому віці.
    так ото ж бо, що ні.
    Є дві шалльки терезів: здоровий організм з ризиком тих чи інших захворювань, і отруєний організм з ризиком тих чи інших захворювань на фоні цього отруєння. Відчувааєте різницю?

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

є..багато є..я не медик,але мій чоловік і свекор і вся його родина-медики!і ми пишемо відмови!

моя рідна сестра живе у Відні. син щеплений по всій програмі.,бо не щепиш-не дадуть дитячих грошей,а це 450 евро в місяць.вона тільки тепер почала цікавитися темою щеплень (під моїм впливом злобним:girl_crazy:),виявилося - в Австрії лише ОДНЕ ОБОВЯЗКОВЕ щеплення -проти столбняку,яке проводиться в перший рік життя дитин..усі інші по бажанню (маєш бажання отримувати дитгроші-щеплюй,не маєш-не щеплюй.)

чому ж так..не всі..ми тут на дп сиділи,в аптеку не бігли:girl_crazy: чекали ,коли почнеться прививочна кампанія:girl_crazy:

все вірно...але в природі існує іще один фактор.на прикладі анекдоту наведу який
    каже Бог до лікаря,що вилікував хворого на рак
    -навіщо ж ти його вилікував?що ти наробив?я йому за гріхи його,щоб одумався хворобу наслав,а ти вилікував!

ну чому тільки біле і чорне????? ліки придумали для того,щоб лікувати,а не заліковувати!!!ось в цьому вся різниця!
    знову ж таки анекдот
    "якби трагедія Пушкін і Дантес сталася в наш час,то великого поета би вилікували,а Дантеса залікували до смерті":girl_crazy::girl_crazy:

17. Provizor

Чому ви ще не там?
    Які міри профілактики приймаєте проти правцю?
    І як ви себе почуваєте? Живі здорові, чи ваша мама теж була така "свідома", вас не прививали?

Я зрозуміла, що імунізація і отруєння для вас синоніми. ВІДКРИТТЯ, чому не пишете книжки?

18. Orman

Orman Модератор-бомба

19. Provizor

Зустрічно, чому біле і чорне на рахунок прививок?! В нас з вашого досвіду бачу теж можна відмовлятись від вакцинації. От, наприклад, прививку Кір-Краснуха-Паротит вважаю точно необов"язковою.

20. Ука

тому, що я не дауншифер
    залежить від поранень. для прикладу, знезараження, не спішу зупиняти кров, аби промилася рана

жива.
    мама була достатньо свідомою, щоб обмежитися тільки БЦЖ - тоді в пологовому ніхто не питав мам. Потім в школі один раз дифтерію вкололи, медсестра-сволота (інакше не назвеш мед.працівника, що всупереч волі батьків тисне на дитину) почала знущатися на тему "боягузка, заразна і т.д.".

а це ніяке нее відкриття. От лише не синоніми, а взаємовключні поняття. Тобто серед отруєнь є й імунізація, а імунізація передбачає отруєння. От лише нового в цьому нічого немає. Кожна вкладка до вакцини містить перелік отрут, що до неї входять, кому ж, як нее вам про це знати (лікарі часом не в курсі, що правда, то правда)

---------- Додано в 15:14 ---------- Попередній допис був написаний в 15:13 ----------

тому що обязаловка. не було б дискримінації, не було б і таких дискусій

Статус теми:
Закрита.