Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Щеплення немовлят

А Ви щось питали?
    Повернувся спеціально до Вашого допису:
    Питання не знайшов.

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дівонька Зіронька, почитайте тут.
    І всю цю гілку. А ще в інеті багато інформації на цю тему.

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

еее, даруйте, але питання я пропустила :confused:. Зазвичай на питання намагаюся відповідати, навіть якщо це саме питали три сторінки тому... Будьте ласкаві, повторіть чи покажіть своє запитання

4. Оленка

Оленка Well-Known Member

мені цікаво - чому люди зймаються проблемою прививок, їх впливом на організм, шкідливістю? Це ж зовсім неприбуткова справі і державою завжди спиймається вштики. Яка їм користь з того адже проводити якісь дослідження це досить дорого.
    Ви тільки не подумайте що я маю щось проти - я тільки за що є на світі такі люди які ідуть наперекі усьому і займаються такии дослідженнями. Ну просто цікавить мпне питання "Навіщо це їм? Це такий спосіб заявити про себе?"

5. Orman

Orman Модератор-бомба

Це такий спосіб думати ... Про своє здоров"я, про здоров"я своїх дітей, а не слухати, що кажуть про щеплення люди, яким за це платять.

6. Iwka

Iwka Well-Known Member

І той свмий курс Домашника, передбачає ІНТЕРЕС до питання здоров"я немовляти та догляду за ним.
    А якшо інетерес відсутній, то нема чого на курси наганяти...

7. Ука

курс домашника передбачає ІНТЕРЕС до питання здоров"я немовляти та догляду за ним за замовчуванням.

8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Добре, що ТАКІ люди існують! Адже вони думають не лише про себе і власних дітей, їм просто НЕ БАЙДУЖЕ, що буде з іншими...І вони витрачають свій час, часто свої гроші на те, аби знайти потрібну інформацію та винести її в маси...бо може хтось скористається, задумається, може комусь це врятує здоров"я і життя...

9. Kusichka

Kusichka Well-Known Member

Я щоразу дивуюся, як хтось може робити такі висновки.. Чим Ви керуєтесь, п. Левандівко?
    То от що я скажу, і не для того, аби з Вами сперечатись, а лише для того, щоб хтось міг з такого гіркого досвіду зробити урок..
    Коли в 2003 році у сина почались ускладнення після АКДС+П у шестимісячному віці, лікарі категорично відкидали взагалі можливість наслідків від щеплення. Це зараз на кожному кроці трублять, а тоді навіть чути не хотіли. Бо кожен такий випадок має фіксуватись і відправлятись на розслідування. А я виросла серез лікарів, моя мама 30 років у медицині, і ніхто навіть не муркнув, що існує аналіз, який навіть у районній лікарні можуть зробити, і який, якщо вчасно, виділяє, що саме викликало реакцію. Проте сам факт відкидали як такий.. Зате які тільки діагнози не ставили, від генетики до ДЦП.. А коли дивились раніші фото, на яких дитина цілком здорова, весела, просто розводили руками і нічого навіть сказати не могли... Почали лікувати від органічного ураження ЦНС і за 3 дні дитину загрузили у повну прострацію. Це зараз я знаю, що тоді потрібна була інтенсивна протизапальна терапія, антигістаміни, діуретики і все було би гаразд, а не навпаки - лікувати наслідки, а не причину..
    Ви би, п. Левандівко, не шукали відповіді на питання??? Чому, чому вакцина, якою щеплювали і інших дітей, покалічила тільки свою? Після штудіювання усього курсу дитячої неврології, лабораторної діагностики і ще невідь чого починаєш розуміти, що не вакцина винна як така, а наша медицина, існуюча система в ній, бо щеплюють всіх підряд і всім підряд. Тільки хороша ложка к обєду... Через півроку ми таки встановили офіційний діагноз - поствакцинальний енцефаломієліт, але аж надто пізно, бо хвороба запустила механізми на аутоімунному рівні - фермент, який відповідає за обмін ліпідів, перестав вироблятись у достатній кількості, і продукт їх напіврозпаду отруйний для організму - руйнує мієлін, складову усіх нервових клітин.
    Єдине, чого ми домоглися встановленням діагнозу, - це головний лікар запитала, чи ми будемо подавати в суд. І ще право отримувати безкоштовно медикаменти. І всій медичній системі в Україні було наплювати на те, що сталось..
    Знайшлись добрі люди, у Польщі був створений фонд, завдяки якому ми могли проконсультуватись у найкращих спеціалістів Європи. Частину обстежень робили у Польщі, частину відправляли до Амстердаму. Здається, що робили все, що могли, і може навіть трохи більше... І я нікому не побажаю почути вирок, що "нічого вдіяти вже не можна і вашому сину залишилось менше року".... А ми відвоювали ще цілих 2 роки і 2 місяці. Наперекір усьому, і не завдяки медицині, а всупереч, бо звертаючись до наших лікарів часто доводилось бачити в їх очах просто банальне нерозуміння того, що ти говориш і питання: а чого ваша дитина ще жива? То на яку допомогу від них можна було чекати? Довелось самому вчитись призначати ліки, коригувати дозування, надавати невідкладну допомогу. Єдиний, хто за потреби міг порадити, коли брали сумніви, - це наш дитячий обласний невролог. Я за оті її слова "Заспокойся, ти все робиш правильно, ти сама все знаєш" завжди буду їй вдячна, бо давали сили не здаватись і боротися до кінця....
    Повірте, це страшно усвідомлювати, що звичайна лікарська халатність і не бажання признавати факт того, що таке може статись, забрали життя... А ще страшніше бачити, як дитя, яке сміялось, сиділо, агукало, втрачає усі навички, перестає сидіти, тримати голівку, рухатися, впізнавати рідних, взагалі зір, і ти безсилий, щось змінити, нічогісінько не можеш зробити, аби допомогти...
    А те, що я писала про "легко виробляє імуноглобуліни і тим само виробляє імунітет" - це так би мало бути апріорі. І так є, коли дотримуються усіх умов при вакцинації:
    1. у флаконі справді те, що у ньому має бути
    2. термін придатності не вийшов
    3. зберігали в належних умовах
    4. при транспортуванні не перемерзла і не перегрілась
    5. дитина абсолютно здорова - ніяких скарг на простуди і т.д., в N загальні аналізи, не хворіла нічим до того, нема схильності до алергічних реакцій
    6. в анамнезі родини нема генетичних і алегрічних захворювань
    Перелік можна продовжувати.. Питання в іншому: чи дасть хоч один лікар гарантію стосовно перших 4 пунктів? Чи запитують про останні два пункти перед вакцинацією, чи пояснюють і розуміють наслідки? Ні, і ще раз ні.
    Тому ми не там шукаємо винних...
    Ще раз кажу: не буду з Вами, п. Левандівко, сперечатись, просто не кажіть мені про книжки... Я ніколи не виносила на загал, бо це трагедія нашої сім"ї... Але зачепили за живе... Нема абсолютного зла, як і абсолютного блага в даному випадку. Потрібен цілий набір факторів, щоб вакцина стала або першим, або другим. І ще, мабуть, просто везіння або фатальне невезіння...
    Сподіваюсь, що комусь допоможе...

10. Ука

ой, Кусічка, намішали Ви грішне з праведним...

11. levandivka

levandivka З яйцями...

Текстом Ваших дописів. І здоровим глуздом.
    Я співчуваю Вам. Направду.
    Ви теж маєте буду з дитиною. Тільки моя Оленочка вчаділа на пожежі. Так сталося. А вже потім в лікарні довершили її стан до інвалідності. У нас був вибір єдиний: "вмерти дома, або здатися дохторам".
    Скажіть, а для чого Ви грали у вакцинальну рулєтку?
    Вас "під дулом" вакцинували?
    От Ви пишете:
    Та не "тільки твою"!
    Вакцинація калічить багато людей! І форумляни - тому живе підтвердження. Не фатальний збіг обставин, а правило: певна кількість вакцинованих СИЛЬНО страждає, "длительный пронзительный плач ребенка (constant persistent crying) – необычный (вплоть до визга) плач ребенка, как правило непрерывно продолжающийся в течение 3 часов."
    Шкодить вакцина не "іноді", бо "зле зберігали", а завжди, бо трутка.

Нагадую, що навіть при дотриманні вказаних Вами умов зберігається той самий перелік ЗВИЧНИХ ДЛЯ ТОЇ "ЯКІСНОЇ" вацини ускладнень.

Ні! ТАК не є. І в цій гілці про це писано-переписано.
    Винна не вакцина, а батьки, що під неї підставили свою дитину. Вони ж і спокутують...

Останнє редагування: 5 Листопад 2009
  12. Ука

Знаєте, коли я читаю, що має бути "апріорі", і отой перелік пунктів, котрий зазвичай однаковий з точністю до 1-2, згадую "сферичного коня у вакуумі"

Такий підхід передбачає, що ми маємо справу з ідеальною системою.
    ТОбто з одного боку у нас є ідеальний препарат, склад якого ми знаємо, і знаємо дію на ідеальний організм всіх його складових окремо і в комплексі. З іншого боку - в нас є реціпієнт, стан якого ми також достеменно знаємо, і знаємо його індивідуальніо собливості.

А тепер давайте надамо нашому коневі реальних форм, а вакуум наповнимо повітрям. Що ми отримаємо?

Припустимо, наш кінь називається АКДП+П. Що в нас є?
    1. коклюшний компонент з надзвичайно високою реактогенністю, зокрема неврологічного характеру (посилання на інструкції не даю, думаю Ви їх знаєте вже назубок :sad:)
    2. дифтерійний і правцвий анатоксини, котрі теж далеко не дистильована вода
    3. консерванти - тут взагалі поле непахане. фенол, формальдегід, солі алюмінію. Є теза, що вміст цих канцерогенів і токсинів настільки невеликий, що не впливає на організм. Але жодних досліджень на тему безпечних доз циз препаратів на немовлят окремо кожного і всіх вкупі, а ще й на фоні бомбардування імунітету вакциною, ніхто не проводив.
    4. Поліо - це окрема пісня. Мало написати не зможу, багато нема сили, тому відсилаю до Пєскіна.
    5. Якщо Ви прочитали уважно Пєскіна, то у Вас мало би виникнути запитання: а на якому матеріалі вирощували інші живі компоненти, і чим він міг бути заражений? У мене нема відповідей на це питання

Це ми розібрали окремі аспекти форми нашого коня. Тепер перейдемо до вакууму. Також лише кілька тез.

1. Говорити про те, що реакцію організму можна передбачити, коректо лише за умови, що ми знамо всі механізми. Тоді це складна модель, але принаймні теоретично її можна прорахувати. Але всіх імунних механізмів не знає ніхто. Наука лише торкнулася певних граней, і в цій області щоразу довідується щось нового. Наведу вже морально застарілий, однак простий і наочний приклад - з масовим вирізанням миґдалок, котрих вважали заледво не шкідливим рудиментом. І такі відкриття з'являються постійно.
    2. З того, що відомо про імунітет, є його різні рівні. Вводячи "ослаблений" вірус в кров напряму, ми минаємо зовнішні бар'єри, котрі запускають весь механізм захисту, починаючи зі шкіри і слизових. Тоді машина спрацьовує злагоджено і коректно мобілізує сили. Введення вірусу в кров - це троянський кінь, якого ніхто не сподівався - в організму починається паніка, нетипові реакції, мобілізуються резерви, організм стає уразливим.
    3. Якщо знехтувати першими двома пунктами, то є ще такий момент, як "дитина абсолютно здорова". От лиш перевірити це немає жодної змоги. Можна перевірити базові показники, але знати, де і до чого є схильність зумовлена різними чинниками, від генетики, до процесу пологів і екології, - неможливо.

отакі от пару тез...

Останнє редагування модератором: 4 Листопад 2009
  13. levandivka

levandivka З яйцями...

Не погоджуся.
    Це не лише Вашої сім'ї трагедія. Замовчування призводить до продовження списку трагедій.
    Люди повинні знати про свій ризик.

14. Kusichka

- Скажіть, а для чого Ви грали у вакцинальну рулєтку?
    Не грала, просто не знала, що таке може бути в принципі. Кажу ж, це був 2003 р., коли сам факт ускладнень заперечували як такий. Знала хоча б соту частину - в житті би не погодилась.
    І з Укою цілком згідна, про ідеальні умови. Я саме про це і намагалась сказати: що ідеальних умов не існує, а отже - і гарантій ніяких. Тому, якщо вибирати між двох бід меншу, то вже краще ризикнути наразитись колись на хворобу, ніж захворіти від добровільного щеплення.
    Просто люди повинні розуміти, що і чому відбувається, а не діяти бо так сказали. Нас вже давно відучують думати. Пропаганда "за" з однієї сторони, "проти" - з іншої, маніпуляції, а що одне, що інше доходить часто до абсурду. Можливо, я переоцінюю людську здатність аналізувати і чинити розсудливо, але так хочеться

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Я б казав "людську здатність вчитуватися". Тому й чіпляюся часто за некоректні фрази, читання яких може дезінформувати. ;)

Будьмо уважні! :)

Ну от, знову "капкан", рекламний:
    Чому вибір "між 2 бід"?
    Відмовитись від вакцинації не означає наразитися на хворобу. Ця небезпека є гіпотетичною, а не обов'язковою, як звучить з "умови".
    Немає "2-х бід". Пропонується одна (обов'язкова, у разі згоди) - отримаєте трутку, від якою можна загнутися.

Зовсім як у Філатова:
    Спробуй заячий помет!
    Он - ядреный! Он проймет!
    и куды целебней меду,
    хоть по вкусу и не мед

он на вкус хотя и крут,
    и с него, бывает, мрут,
    но какие выживают -
    те до старости живут!
    ...

А втора, на котору натякають вакцинатори - зовсім необов'язкова. Хворіють не всі. Якщо лікувати нормально - виліковуються.

16. Kusichka

Згідна, не так висловилась. Наявність чи відсутність щеплення ніяк не впливає на те, чи попадемо ми колись в контакт із хворобою чи ні. Мала на увазі "якщо коли".
    Тим більше, що багато хвороб, проти яких вакцинують, зараз рідкість. Наприклад, захворювання на поліомієліт у чистому вигляді в Україні вже не зафікосвані багато років, а от хлопчика із поліомієлітом, що розвинувся після щеплення , у Чорнобильській лікарні бачила...
    Єдине, що справді турбує, - це туберкульозу, який в останні роки просто зашкалює всі показники. Мама по сумісництву веде диспансерний облік з туберкульозу по району, картина просто жахлива. Якщо раніше в основному пацієнти складалися з груп ризику, то зараз серед них і люди з благополучних сімей, і діти. Що цікаво - майже всі були щеплені БЦЖ, чи впливає це якось на перебіг хвороби - сказати не можу. От як з цим боротись? Чому МОЗ так мало приділяє уваги інформуванню населення? Поінформований - значить озброєний. А в нашій країні все навиворіт, як от із теперішнім грипом, треба було дочекатись епідемії, смертей, щоб почати говорити про профілактику

Останнє редагування модератором: 5 Листопад 2009
  17. Iwka

Iwka Well-Known Member

1. думаю слово "майже" - недоречне. Знайомий працює в тублікарні - ВСІ ЙОГО ПАЦІЄНТИ БУЛИ ЩЕПЛЕНІ...
    2. будь яка людина з присутньою логіком може сама визначити впливає чи нє...

18. Amira

Amira New Member

Прочитала попередні дописи і згідна, що тільки за батьками залишається вибір. Моємоу синочкові 1 рік і 7 місяців, не має жодної припивки, в силу того, що він алергічний і наш лікар сказав зачекати поки зникуть рецедиви атопічного дерматиту. Що робити далі, я не знаю...Дуже боюся робити прививки, але прочитала статтю що за 10-15 років, діти яким не робили щеплення почнуть хворіти давно забутими хворобами,почнуться епідемії, і мені стає страшно, не хочу щоб моя дитина мене звинувачувала. Мій лікар сказав, що щеплення потрібні, але не всі, а тільки облв"язкові.
    Спілкувалась зі своєю свекрухою, вона живе в Швеції, їхнім дітям роблять вакцинації, але точно не роблять БЦЖ.

19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

І ви в це вірите? Це ж стандартний спосіб залякування мамочок...
    Обов"язкові щеплення потрібні ЛИШЕ вашому лікареві. Бо у необов"язкових він матеріально не зацікавлений...

20. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

В роддомі,ще нормально від наркозу не відійшовши, зробила БЦЖ,гепатит і потім в кінці 1 міс теж від гепатиту (наркоз був напевно дуже затяжний))). Була сторонником вакцинаціїї,причому дуже великим сторонником,не вглублювалась в цю тему,не читала літературу,не гуляла по інтернету оскільки було без потреби-це все до родів. Потім дома появився комп,появились ДП,почитала,начиталась і жахнулась-зараз на 90ввідсотків проти щеплень. Літом була у батьків на переферії,без компа без ДП і була за щеплення (наркоз мабуть поновився),думала приїду і зроблю. Це я до чого,всі хто тут пише люди менш-більш обізнані в темі,перечитано гори літератури,переговорено мільйон тем і т.д. Ви всі знаєте, що робите і напевно я в тому числі,а от моя сусідка на перефирії на дитячу температуру 40 після прививки каже,що то зуби лізуть,що то так лікарка в поліклініці каже - і смішно і грішно,а друга знайома вже тут у Львові,попавши з температурою на Орлика,за кілька днів після прививки-каже, що співпало,бо післявакцинальний синдром виключений бо то так лікарі сказали, причому дуже авторитетні (зразу захотілось почути п.Левандівку про таких лікарів).Цього ж літа зашла в поліклініку у себе на перефирії запитати щось про малого(діатес),в одному кабінеті 5 лікарів сидять,а за ширмою десь 5-6 мамочок з дітьми і відповідно стільки ж медсестер роблять цим дітям щеплення при закритих дверях-відповідно жара невиносима,я своїй мамі лікарю-ветеринару це показую і вона в такому ж шоці як і я і каже,що вони коровам на фермі уколи в ліпших умовах роблять!!!! але мамочки щасливі і усміхнені з закутаними дітьми в липень місяць повиходили і порозїжжались по своїх селах!!!
    Не знаю чи брак інформації нас робить затурканими,чи ...?Тема для роздумів!

Статус теми:
Закрита.