Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

До цих пір катаюся з дитиною по лікарях, бо причини здригань так і не виявили... Але, не про це мова. Так от, дитячий невролог, в якого ми були на огляді, запитала: "Таке сталося після прививки?". Я кажу: "Та ні, дитині робили щеплення тільки у пологовому і одне від гепатиту в місяць". На що отримала пораду: "І не робіть. І не слухайте тих лікарів, які будуть вам розповідати, що це - безпечно"... Таку думку чула не від одного медика. Цікаво, правда?

• Подобається Подобається x 13
  2. Улянка

Улянка Well-Known Member

Знаєте, чесно планувала зробити ревакцинацію від дифтерії. Бо трохи страшить вона. Але тільки от от планували і сусідська мала від прививки від кору захворіла кором, тепер ця дитинка знайомої після БЦЖ туберкульозом хвора. І хто дасть гарантію що дифтерія якої я так боюсь(крім інших жахливих наслідків) не буде в дитини після цієї прививки?

• Подобається Подобається x 14
  3. Natalka

Natalka Well-Known Member

Улянка, щеплення про які ви згадали (від туберкульозу і кір-краснуха-паротит) як правило роблять "живими" вакцинами, тому захворіти цими хворобами при слабкому імунітеті цілком реально. А щеплення від дифтерії містить дифтерійний анатоксин, тобто воно не захищає від дифтерії в принципі, а лише від її токсичної форми, Тому робити ревакцинацію чи ні? - вирішувати вам.

• Подобається Подобається x 6
  4. Улянка

Улянка Well-Known Member

Мда, але якщо воно не захищає в принципі.....Вважаю що для себе прийняла правильне рішення. Дякую за роз"яснення

• Подобається Подобається x 5
  5. Iryha

Iryha Well-Known Member

А моїй доні вже сім років і прививки, щеплення всі робили і ніколи не відмовлялися. А коли дочці було 4 роки чоловік заразився кіром і ми не знали довго, щото за хвороба думали ГРВІ бо температура була висока, але на 3 чи 4 день почало сипати. І дитина з ним бавилася всі ці дні і корі не мала. Лікар сказала, що діти не хворіють до 5 років бо привиті. Моя думка прививки потрібні.

• Подобається Подобається x 1
  6. Nery

Nery Well-Known Member

Ваша думка, звичайно , варта поваги, але я, чесно кажучи, наважилась вставити в цю гілку свої 5 копійок тільки після того, як прочитала все - від першого до останнього допису! Повірте, якщо і ви так зробите - вона у вас кардинально зміниться...Я не агітую, просто раджу!

• Подобається Подобається x 13
  7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дiти не хворiють,бо привитi... А хворiють пiзнiше,коли хвороба переноситься важче,i ризик ускладнень зростае.

• Подобається Подобається x 10
  8. Улянка

Улянка Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  9. irrka13

irrka13 Well-Known Member

Iryha я не хворіла вітрянкою і прививки не маю. коли моя доня мала цю "неприємність", я думала, що посивію, бо ж дорослі дуже важко переносять дитячі хвороби. тьху, тьху... дитину не ізольовувала від себе і не заразилась. прививка тут ні до чого.

• Подобається Подобається x 4
  10. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

У мене теж після нароження дитини гостро виникло питання про вакцинацію. Почала консультуватися у знайомих, в кого ітки маленькі, прочитала цю гілку, а потім ще вирішила з мамою поговорити (хоча для себе на той час вирішила на 90% ні). Так от, виявляється, що мені в дитинстві не робили жодної прививки крім тих, що в роддомі, хоча всі стоять в карточці:girl_smile: І крім свинки ніяких інших хворіб не переносила (застуда і апендецит не рахується:girl_crazy:)
    Планую робити так само, бо ж записи про прививки потрібні для садочку і школи.

11. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Відносно записів, краще писати відмову, бо в садочку і в школі подивляться що є прививки і будуть продовжувати. Я пам"ятаю по собі, що нас заводили класом і батьків не питали [​IMG]

• Подобається Подобається x 6
  12. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Нас попереджали за день до прививки і батьки могли написати відмову, або дістати довідку з поліклініки.

13. Nika

Nika Active Member

Сьогодні повідомили в ТВ про смерть 3 місячної дитини
    від прививки дифтерія-...правець, відкрито кримінальну справу,
    тільки дитинці і її мамі це вже не допоможе.....
    Сумно, що в нас досі вакцинація не є добровільною.
    Тут були дописи про Німеччину, так от - там вона добровільна.
    І це ще не все, перед вакцинацією вам вручають папірець
    на якому дедально описані крім складу препарату всі його
    побічні дії і % СМЕРТНОСТІ так просто 1 на 10 000 чи інше.
    І лише після того як ви ознайомитесь з цим папірцем і підпишете
    лікар проведе щеплення. Крім того лікар проконсультує вас
    стосовно того чи в вашому регіоні потрібно те чи інше щеплення
    (за осередками спалахів інфекцій). Я вже не буду згадувати
    про німецьку педантичність у зберіганні, дотриманні термінів,
    дозуванні препаратів та стерильності. Тому там немає недовіри
    до дій лікарів. Хоча і там не все так гладко. Мене страшенно
    вразила велика кількість молодих 30р. людей з короткими, як
    у 5-7 річних дітей руками. Виявляється свого часу всім вагітним мамам
    пропонували, як заспокійливе один препарат. Ті, які його вживали
    народили згодом таких покалічених діток. Була судова справа
    дуже гучна, препарат заборонили, інвалідам виплачують пожиттєву пенсію.
    Так що чи там чи тут.. -мами будьте мудрими, своїх діток треба берегти

• Подобається Подобається x 30
  14. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Я також в шоці. Думаю, що там причина була в порушення правил зберігання. Це ж селище. Могли світло вимкнути, холодильник вирубався, вакцина почала псуватися, змінився склад. Світло могли не раз вимкнути. Співчуваю родині дитинки. А ще мене вразило, що вакцинацію заборонили тимчасово лише в регіоні. В інших регіонах, знову на авось. І у Львові тим Пентаксином щеплюють дітей, правда може там серая інша, але як на мене та вакцина з Франції, себе дуже "показала". Старшому ми робили щеплення від дифтерії, то були наші вакцини, і випадків таких наче не було.

• Подобається Подобається x 7
  15. Diana

Diana мрійниця

А я думаю що причина в складі самої вакцини

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Ось про "свіжі" випадки в Донецькій обл.

Происшествия · 20.08.2009 09:31
    После вакцинации в Донецкой области умер еще один грудной ребенок
    Версия для печати

Даниил Солод (3,5 месяцев) из Красноармейска скончался в реанимации больницы Вишневского через 4 часа после смерти Саши Бутко.

Как пишет газета «Сегодня», в реанимации больницы Вишневского (Донецк) умерли сразу два младенца! 4-месячный Саша Бутко (с. Бахмутское, Артемовский район) умер в 4 утра с воскресенья на понедельник.

Как утверждает издание, Даниил Солод (3.5 месяца) тоже умер в этот же день, и тоже в реанимации больницы Вишневского, где он три дня находился в коме.

Ему, как и Саше Бутко, тоже кололи вакцину «Пентаксима» (Франция). Причем умер он на 4 часа позже после Саши Бутко – в 8 утра.

Родители двух мальчиков познакомились, когда забирали тела своих детей из морга. Можно только представить, что они пережили, когда узнали, что их малышам делали одинаковые прививки. Похоронили детей в один и тот же день - во вторник.

Как рассказала Надежда Гордиенко, бабушка Саши Бутко, прививку внуку сделали в сельском фельдшерском пункте в пятницу, 14 августа. Это был второй, противополиомиелитный укол комплексной вакцины

«В пятницу у него поднялась температура до 37,7, - сообщила убитая горем бабушка. - А уже в субботу вечером он стал замирать. Папе Саши, Денису, пришлось даже делать ребенку искусственное дыхание». Младенца срочно отправили в Артемовск, а потом - в Донецк, где помочь мальчику уже не смогли.

По словам и.о. главного санврача Донецкой области Михаила Кушнарева, причина смерти - двухсторонне воспаление легких. Предварительные выводы спецкомиссии увязывают смерть ребенка с вакцинацией лишь по времени. Зав фельдшерским пунктом Валентина Касторных, сделавшая роковой укол, заверила, что у них есть все условия для хранения вакцины. «Я работаю здесь уже 7 лет, и ничего подобного не случалось. Поверьте, я сама в шоке!», - не может прийти в себя женщина.

В семье Бутко не сомневаются - во всем виновата вакцина. И в подтверждение приводят печальный пример семьи Даниила Солода из Красноармейска.

«Нашему Даньке сделали прививку, и где-то через 12 дней у него резко ухудщилось состояние, - рассказал отец малыша, Николай Солод. - Ребенок ничего не ел, у него была температура. Его пытались лечить в Димитровской больнице, но мальчику стало еще хуже». Из Донецка прибыла спецбригада медиков, которая доставила Даниила на вертолете в областной центр. За 3 последних дня своей жизни малыш, находившийсяя в коме, похудел на 2 кг 300 грамм!

Как сообщили в облпрокуратуре, милиция Красноармейска проведет проверку по факту смерти Даниила Солода. По факту смерти Саши Бутко возбуждено уголовное дело по ст. 140, ч.2 (ненадлежащее исполнение должностных обязанностей, которое повлекло за собой смерть). Использование вакцины этой серии приостановлено.

Информационное агентство «Proua.com»

• Подобається Подобається x 16
  17. levandivka

levandivka З яйцями...

І хто писав, що опитування у нас некоректне?

18. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

У мене батьки викладачі на ветфакультеті,але і практики одночасно,так от,у них все в порівнянні з тваринами,може це і не коректно порівнювати,але-батько каже,що не розуміє,як в одній вакцині може бути 5 компонентів,як от у пентаксимі,вони вакцинують тварин 1 вакциною яка від 1 конкретної хвороби,а тут 5 і будь тут мудрою!?????

• Подобається Подобається x 4
  19. ірен

ірен Well-Known Member

Я сама сьогодні цілий день в шоці від таких новин....Дякую Богові,що вчасно зупинилася з прививками......Можна тільки уявити,як зараз батькам ....

• Подобається Подобається x 12
  20. Женічка

Женічка Well-Known Member

в новинах повідомили про смерть ще одного малюка, такого ж віку. вже три випадки відомі за цей місяць.
    в Енергодарі,чи де.... не так вже й важливо. дитятко померло після такої ж вакцини.
    найбільше мені сподобались переконання нашого міністра охорони здоров"я, що це найбезпечніша вакцина,яку тільки можна придумати, і якби не ці 8,чи скільки там їх, вакцин протягом першого року життя, то загинули б тисячі українців.
    наголошує на тому, що НЕ ВАКЦИНА стала причиною смерті малюків.
    впевнена, що дуже швидко,якщо не вже, з історій хвороб цих малюків взагалі зникне запис про пройдену нещодавно вакцинацію, або ж просто спихнуть все на "невідповідне" нормам зберігання вакцин у селах:girl_devil::girl_devil::girl_devil:

• Подобається Подобається x 18
Статус теми:
Закрита.