Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Щеплення немовлят

Може погода вплинула?

• Подобається Подобається x 1
  2. Nery

Nery Well-Known Member

"Щеплювальні бурі" :xaxa:

3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

можна, але, імовірно, за свої гроші

• Подобається Подобається x 3
  4. Vероніка

Vероніка Never give up

Синочку 3 міс.,до року думаємо нічого не робити,хоча я вся у сумнівах,чи зробити вибірково(наприклад,стовбняк і дифтерію).На рахунок АКДС-у поліклініці на Стрийській сказали,що дві перші вакцини ІНФАНРІКСа треба купляти у аптеці,третю вони безкоштовно роблять.Ще такого ніде не чула!

• Подобається Подобається x 2
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

А
    не пробували?

6. Анута

Анута Well-Known Member

останній тиждень мала багато часу для вільних роздумів, так ось згадався діалог з нашою німецькою гостею, матусею.
    Дивлячись як її мала нагрібає собі чорниці, запитую: А у вас там є чорниці?
    - Є. але ми в ліс за ними не ходимо, бо хоч ми ї щеплені від енцефаліту, в лісі можна ще багато іншої зарази підцепити. Тому ми в ліс не ходимо.

а ми з дітисками лише по всяких лісах, парках, скверах вигулюємось. які різні позиції! "вовка боятись..."
    щеплюють від усього, але і цього виявляється замало, щоб почуватись безпечно

пишу щоб не сперечатись з вами, а так, навіяло... загляньте при можливості у тему Як нарешті стати мамою. Дуже пригнічує те, що закладене природою для деяких (нажаль не такий вже малий відсоток) стає такою болючою проблемою.
    не кажу, що у всьому винні щеплення, але думаю, що стороною це все як ви собі дозволили висловитись "одною голкою" не пройшло.
    може це звучить і цинічно, але складається враження, що скоро тих, кому вдалось завагітніти, виносити, родити будуть вважати народженими під щасливою зіркою.

• Подобається Подобається x 16
  7. Зая

Зая Well-Known Member

Ми відмовились від щеплень коли дитині було 1 рік і 3 місяця(до того робили всі ).Недавно говорила з нашим сімейним лікарем(він наш дууже давній товарищ) про щеплення дитини і він сказав (як друг а не лікар) що своїм дітям він би зробив тільки від гепатиту "б" і (обов"язково!!!) від дефтерії-все інше треба або перехворіти в дитячому віці(свинка, краснуха, і т.д.) або просто не потрібно.А діфтерія руйнує серце,во як...!

• Подобається Подобається x 2
  8. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

ми в тій же поліклініці. нам такого не казали, але ми купляли всі 3 рази, хоч вони пропонували колоти своєю. чоловік просто чув, як аптеки обмінюються з поліклініками вакцинами, де термін придатності вже ось-ось (на безкоштовне щеплення "прокатит"). крім того, коли вирішете щепити, виясніть, яку інфанрікс вони вам пропонують (3 раз нам хотіли вколоти без поліомієліту і накапати своїми капельками, хоч перші 2 рази використовували ту вакцину, що і від поліомієліту, на третій їм щось перемкнуло). питати краще в медсестри, що робить ті прививки, а не в лікаря чи патронажної медсестри, бо наші, наприклад, були "без руля" чим в них діток щеплять, але так розповідали, яка то хороша вакцина, така ж, що і тих 2 рази кололи (взагалі, є кілька видів того самого інфанріксу, не кажучи вже про 2 виробників). такий наш досвід в цьому плані.

Останнє редагування: 24 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 3
  9. Анута

Анута Well-Known Member

Зая, скільки людей - стільки думок.
    моя мама "працює" в гепатитами (їх не тільки В, а штук 10 певно) щодня. Вже з десять років. Ще коли я була вагітною вона мені мало не щодня наголошувала, щоб я НІ В ЯКОМУ РАЗІ не дозволила зробити своїй дитині гепатитне щеплення. і я їй цілком довіряю в цьому питанні.
    а ще вона іноді розповідає (дуже неохоче розповідає про роботу і всякі тонкощі) про кількість немовлят в реанімації в Охмадиті після гепатитного щеплення в перші години після пологів....
    але офіційно ніхто це з щепленнями не пов"яже, нізащо!

• Подобається Подобається x 14
  10. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Добре, що, хоч і пізно (бо дитині віком до 1 року вколюють ого-го скільки всяких вакцин...), але прийняли таки своє рішення.

11. Зая

Зая Well-Known Member

Да знали б раніше про це, ще б в пологовому відмовились:girl_mad:

12. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Стосовно того що в "наш радянський" час діти від щеплень не страждали
    Мамина співробітниця має 2 дітей, мої ровесники (+- 3 роки), так от коли старшому зробили щеплення (від чого не знаю), то дитини в той же день стала калікою, параліч.
    другій дитині робили в тому ж віці що й старшому щеплення і те саме, параліч. діти в школу не пішли. а бідна жінка думала що то так Бог послав, так їй сказали.
    мама про це мені розказала коли я ще вагітна ходила і мені потрапила інфа про щеплення на очі на ЛФ, дякуючи Умі. до того про це не задумувалась, як і про багато чого іншого, нажаль.
    тому нещасні випадки були, але ми про них не знаємо.

13. Ука

Порадьте своєму товаришеві більше почитати про гепатитну вакцину. Якби він хоч трохи був обізнаний з нею, то це була б якщо не перша, то точно друга вакцина, від якої він відмовився б.
    Я не звинувачую Вашого друга в некомпетентності, просто вакцина нова, впроваджена не так давно, міфів довкола неї більше, ніж треба. І щоб бути в курсі, треба спеціально "покопати". Я "копала", бо обпеклася саме на ній...

До речі, відома історія про Марію, і сотні ідентичних з точністю до найменшого симптома - це той сам гепатитБ

Останнє редагування: 26 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 15
  14. Ума

Ума Super Moderator

Так, багато мені розповідають про щеплення в рад. союзі. Сусідка-студентка моєї коліжанки (в нас з нею 15 років різниця), оповідала, як та сусідка поїхала в поліклініку на планове щеплення. Дитині півроку було. Приїхала візочком додому, а дитинка вже мертва!!! Пройшло хвилин 40. І звісна річ, що то не щеплення причиною було :sad: то так ся стало!!! Сусідка, каже, тиждень вила на весь гуртожиток, поки її до мами не відправили :sad:

15. Ука

до речі, дівчата, кому я ще обіцяла диск "після ремонту" - зголосіться в ПП, ремонт уже закінчили :)

• Подобається Подобається x 6
  16. MaryF

MaryF Well-Known Member

Розкажу я про свід досвід щеплення синочка.
    Питання про те чи робити дитині прививки дитині чи ні не виникало, були впевненні, що вони необхідні, адже нам робили і нічого нам не сталося.
    В роддомі зробили нам БЦЖ , а в місяць гепатит - реакції не було.
    В 3 місяці нам зробили АКДП. Спочатку дитина дого спала 4,5 год., а коли проснувся почала швидко підніматися температура до 40 градусів і дитина постіно кричала, не хотів їсти, ми з чоловіком по черзі пів ночі носили його на руках. Потім дитина не рухалася (не мала сили), а просто стогнав. Одним словом без сліз на дитину не можна було дивитися, а на душі такий камінь за те,шо так мучу свою дитину. Поставили свічку на ранок все пройшло.
    Лікар нам сказав, що це абсолютно нормальна реакція. Але він постійно плакав, значить його щось таки боліло. Та ні майже у всіх дітей після цієї прививки є побічна дія "підвищена плаксивість". "Підвищена плаксивість"? Що за термін? Якщо дитина плаче, це не просто так., або їсти хоче, або спати, або не зручно, або щось болить, одним словом щось не так.
    Після того у нас почався сильний діатез. Не знаю точно чи то від прививки, але скоріше шо так. В лікарні нам сказали,що щось не те їм. Я їла одну бульбу, а діатез так і не проходив. І перестав він агукати, перестав будь-яку звики видавати.
    Після того мибульше прививок не робили і вирішили, що робити не будемо. Зарас у нас все . Діатез пройшов і ми дуже гарно агукаємо.

• Подобається Подобається x 25
  17. Анута

Анута Well-Known Member

ото видно роблять всі щеплення коли воно сказати не може батькам як йому зле. старша дитинка вже більш-менш пояснила що до чого, а тут просто "підвищена плаксивість". видно гормони плачу від АКДП підвищуються...

мене свого часу вразив факт, що японці (не така вже деградована країна, якщо порівнювати з Європою - просто зазвичай кажуть "а от в Європі...", то скажіть "А от в Японії..." тим більше що в них Хіросіма і Нагасакі були, а в нас на Чорнобиль все списують) ще в 70-х роках відмовились від щеплень дітей віком до 2-х років. І на сьогоднішній день (з тих пір) Японія є країною з НАЙМЕНШОЮ к-стю дитячої смертності (в тому числі синдром раптової смертності немовлят). Вже тут як на мене є зміст задуматись хоча б про відтермінування таких імунізаційних маніпуляцій.

зустріла на днях нашу педіатр. агітувала мене хоча б на дифтерію і правець.

• Подобається Подобається x 20
  18. Ума

Ума Super Moderator

ми так і вирішили зробити, щоправда, вже не до 2х, а до 3х років і теж не всі щеплення. Хоча хто знає тепер чи будемо взагалі робити?

• Подобається Подобається x 7
  19. levandivka

levandivka З яйцями...

Ми у Вас віримо! :)

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Розкажу і я наш досвід. Просто для інформації, бо не хочу встявати в суперечки на рахунок щеплень. Але у нас все було добре.

В пологовому написала відмову від щеплень, бо вважала що дитинка тільки но народилась і може ще не окріпла і мало лі...краще зачекати. Відповідно з пологового ми виїхали нещеплені.
    Потім в нас трохи був діатезик....але до 3 місяців коли треба було вже прививатись все прошло.
    Перед тим як робити щеплення - я прочекала 2 тижні щоб не було ніяких діатезів, висипок, здали розгорнутий аналіз сечі і крові малої, впевнились що все в порядку. Тоді укололись, але не АКДП з поліклініки а купили Інфанрікс Гекса. Мала перенесла щеплення чудово. Трошки до 37-3 під вечір температурка піднялась і буквально за пару годин сама впала. Ніяких більше побічних результатів не було.
    Так ми зробили коли прививали в 3 міс., і так само робили в 4 і 5 міс. Здавали аналізи, дивились по малій аби не було до чого придратись, щепили інфанріксом гекса. Мала перенесла чудово, взагалі ніяк по ній не було видно що її щепили, була весела, грайлива, агукала. Температури і аллергії також не було. Вже не говорячи щоб вона заходилась плачем......вон навіть не плакала коли її кололи.

Тому мабуть якщо хтось таки вирішує робити дитині щеплення то до того просто треба більш скурпульозно підійти, здати аналізи, може і купити ту вакцину, бо вона набагато легше переноситься ніж ото безплатне АКДП.

БЦЖ моя дитина до сих пір не привита.... але це тому що в поліклініці ніяк не завезуть більш-меньш пристойну вакцину, а ті що завозять - то там в 1 авпулі - 10 доз. Я такою щепити не хочу, бо ніяк не можу потрапити на момент відкривання ампули.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.