Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ольга

Ольга Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

дівчата може про це писали вже, але БЦЖ в пологовому можна не робити тільки якщо домовитися з медсестрою, яка приходить в палату колоти. Так само можна вколоти дитині пів порції вакцини...

2. Люша

Люша Well-Known Member

Перше манту навряд буде позитивним, воно взагалі, наскільки я пам"ятаю, нічого не показує і його результат не враховують. От тільки перше ми і робили, всі три наступних, дякуючи медсестрі ми "продинаміли". Манту алергізує організм, і дитина має бути абсолютно здоровою у момент його щеплення. У мене було позитивне манту і це було щорічне обстеження у тубдиспансері на Пасічній. Я такої замороки дитині не хочу, це ренгени і тому подібне. Я просто раз у пів року здаю йому з пальчика кров на Пушкіна у Гематологічній поліклініці, вони роблять розширений аналіз крові і якщо у вашій дитини навіть глисти - то це буде видно, не кажучи вже не дай Боже про туберкульоз.

• Подобається Подобається x 6
  3. Анута

Анута Well-Known Member

а що відмова не проходить?
    ми спокійно відмовились, зараз якось інакше?

4. Ольга

Ольга Well-Known Member

Ну мені спершу поставили два кулаки на стіл і зробили страшний вираз обличчя, потім сказали що вони такого ще не бачили, аби від БЦЖ хтось відмовився, потім сказали, що приведуть мені доцента спец. по імунології (Ань, ми вже її бачили з Вами і так :)))

Потім довго розповідати, а потім вже як прийшла медсестра стало все ясно - з нею легко можна домовитися і запис буде ;)

• Подобається Подобається x 3
  5. Натася

Натася Well-Known Member

це батальна?
    бо в мене була точно така сама історія. в тому числі дослівно, що "такого ще не бачили, аби від БЦЖ хтось відмовився". але я відмовилась.

• Подобається Подобається x 7
  6. Ольга

Ольга Well-Known Member

угу, Батальна - видно у них сценарій один на всіх ;)

• Подобається Подобається x 1
  7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

на Джамбула ніхто нікого не примушував. Прийшла лікар дитяча, попередила що завтра і ще через день будуть робити щеплення, запитала хто буде робити хто не буде. Тим хто погодився - вкололи, тим хто відмовився - принесли підписати папір про відмову. Ніяких напрягів.
    Я в пологовому відмовилась від всього....
    БЦЖ не привиті до сих пір - бо то нема вакцини, то я не в настрої щепити...
    А Інфанріксом Гекса прищепились в 3,4,5 міс - все в порядку.

• Подобається Подобається x 2
  8. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

З старшим я щось, ще не задумувалась над цим питання і в лікарні робила всі прививки, тим більше в палаті в нас ніхто не відмовлявся. Потім лікарка мені казала, які робити які робити, а які не варто.
    З другим від гепатиту ми відмовились (так сказала нам наша сімейний лікар), а БЦЖ ми робили пізніше, бо в лікарні не було вакцини.
    На рахунок гепатиту, до мене прийшли і мене попередили, а на наступний день я написала відмову, а вже при виписці наш дитячий лікар сказсла мені тихенько, що ми правильно зробили. А далі ми робили прививки так як старшому. Обидвох дітей народжувала в медінституті.
    Так щоб вже дуже негативно я до прививок не ставлюся, бо не всі одинаково вони діють і ми нашому сімейному лікарю довіряємо.

9. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

уявляєте моя мама тепер противниця щеплень!!!!! півроку я їй привозила диски,друкувала статті ,розказувала ,але вона вважла прививки нормальною правильною проце-дурою:)girl_crazy:).а моя мама дуже християнська людина,купує собі церковні книги про добро і зло і уявіть шо вона купила при одній Церкві-правду про щеплення!!!!:girl_claping:де духовна людина розповідає про всю сутнімсть щеплень і про те,що витворяють бізнесмени і "міністри здоров'я" з нашими дітьми...і от який висновок вона зробила-Я права що відмову пишу,а атопічний дерматит спровокувала прививка БЦЖ.вже не дочекаюся,коли поїду додому і перечитаю ту книгу.
    але думаю,якшо вже Церква заговорила про шкоду щеплень-варто задуматися

• Подобається Подобається x 8
  10. Анута

Анута Well-Known Member

Наталю, акурат тебе згадала і всю твою епопею прочитавши пост Ольги ;)
    я народжувала в медінституті - все там було значно простіше. Ось зараз думала про Батальну, а бачу що всетаки не варто. Як прийде час певно піду до тої самої лікарки народжувати, бо пологами я задоволена, та і потім пресінгу жодного.

11. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

В мене Яна не щеплена. З поліклініки ніхто не чіпає бо в мене відмазка"А вона недоношена, а може не зараз, а давайте зачекаємо" і тд. Не заперечують. Щоправда от дивлюся тут у нас статистику то по суті вдвічі більше не щеплять діток, а вот в поліклініці, то моя Яна одна на цілий Сихів така нещепленаі одна з десяти у Львові. При тому, що тих десять діток ні в садочок ні в школу не візьмуть, про що мене гарно повідомили... А от як бути з тим я ще не придумала... наступного літа в садочок... НЕЩЕПЛЕНІЙ

12. olenkastar

:eek::eek:
    в півтора року в садочок віддати? мені здається,то занадто.та і не візьмуть.мус бути рік і 10 місяців-то обов'язково....а на рахунок нещепленій....не смішіть.ми ж не в Австрії,тут всі щеплення купити можна

13. Анута

Анута Well-Known Member

ой, навіяла ваша Австрія...
    приїздили знайомі з Німеччини. від чого вони там тільки не щеплені! і всі в тому свято переконані.
    каже мені при розмові про щеплення "Ну от вітрянка, наприклад. Ми від неї щеплені. Щеплення рятують від багатьох смертельних і небезпечних хворіб!" (а по типу я цього не знала - в нас в кожній поліклініці купа плакатів). На що я просто спиталась "А що вітрянка належить до категорії небезпечних і смертельних хворіб?" "ну може сама вітрянка ні, але от інші!" питається тоді - навіщо щеплювати від вітрянки? в них такий список, що наш календар щеплень сховається. Може вони і не є обов"язковими, але всі чемно їх роблять, бо інакше ніяк. Жити там без щеплень не можна.

дуже вразило наскільки вони переконані, що все що подає медицина це панацея і благо.

• Подобається Подобається x 7
  14. Натася

Натася Well-Known Member

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
    вам, і наступного літа в садочок???

я як прочитала про "ніхто не відмовляється", зразу про батальну подумала:xaxa:
    ну але навіть попри ту всю епопею ми відмовились...
    і, мабуть, правильно!

15. olenkastar

во-во...а ви якось зїздіть до них і погляньте на тих "щеплених" німців і т.д.у них неврози,депрессії,мігрені,незадоволеніть,агрессії-все вкупі майже в кожного. зі всіх дітей,з якими працювала ні одного врівноваженого.
    пройде час і ми станемо попереду.а вони позаду

• Подобається Подобається x 5
  16. Анута

Анута Well-Known Member

згадала, маю знайому в Штатах і знаю, що вони відмовники. І вже друга дитина і надалі відмовники. Вирішила в неї спитатись Як їм вдалось, оскільки тут говорили що там це без варіантів і навіть не обговорюється. Відповідь мене вразила: А ту фішку просто треба знати, там є такий пункт як відмова згідно особистих переконань, ставиш там галочку, пишеш відмову і усе. Демократія. Старший ходить в садок і каже наразі жодних проблем у них по цьому питанню не виникало.
    якщо би кому було цікаво - живуть в Мінеаполісі (не глуха дерйовня)

• Подобається Подобається x 8
  17. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

То вам сильно прибрехали, бо разом з моєю молодшою виходить що я половину тих не щеплених знаю. Мені теж таке розказували, а потім медсестра яка прийшла до дому за тою відмовою, мала при собі цілу пачку медичних карточок, з якими мала в санстанцію йти (вони відмови в санстанції мають завіряти).
    Інша справа що таки так, з часом більшість купує довідки.

• Подобається Подобається x 4
  18. Іруня

Іруня Well-Known Member

А як тоді пояснити в поліклініці, чому в дитини нема сліду від БЦЖ?

19. Ольга

Ольга Well-Known Member

по-перше в поліклініку я не знаю чого йти :)
    по-друге від пів дози теж може не бути сліду, якщо дитина малої ваги то призначити мали б пів дози...

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Слід не обов"язково має бути - в мене немає, хоча точно робили, в сусідської малої був не помітний, а після 2 х років взагалі не видно того сліду. Ну і дійсно, як дитина здорова, то чого з нею по поліклініках ходити.

Статус теми:
Закрита.