Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Щеплення немовлят

так це не самостійне рішення. і воно нічим не відрізняється від "щеплю, бо так сказав лікар, бо кір смертельна хвороба, бо подряпається в пісочниці і захворіє на правець" і т.д. і т.п.

Власне головна ідея послідовників вільного вибору в питанні щеплень полягає в тому, що батьки мають право і обов'язок самостійно вичати це питання і самостійно приймати рішення.

Що ж стосується Котока, то для мене він цінний двома речами.
    1. Книжка "БІ" цінна тим, що має перелік основних вакциноконтрольованих хвороб з досить докладним і зрозумілим для батьків описом клініки, перебігу і тактики дій, що дуже допомагає.
    2. Він історик медицини, мав доступ і вивчав архівні джерела на тему історії вакцинопрофілактики. Багато з викладеного в нього (з посиланням на паперові джерела), якщо не знати, то ніколи не здогадаєшся шукати. Якщо ж шукати цілеспрямовано, то часто в неті є тільки побічні підтвердження тієї інформації (але є багато і прямих). Прикладом є історія віспощеплення і становлення великого гуру вакцинопрофілактики Джанера.
    Чи скажімо, просто фантастична розвідка щодо поліомієліту Євгена Пєскіна. Не знаючи про те, що відбулася перекваліфікація діагнозу і купи інших історичних фактів, в житті би не здогадався це шукати. А так є готовий матеріал, а далі - гугл в поміч, перевіряєм.

Чи скажімо фокуси зі статистикою. Добре, я математик, трохи знаюся на правилах статистичних вибірок, сама здогадалася, а потім вже тільки знайшла підтвердження. А покажи необізнаній мамі статистику смертності від того ж кору щеплених і нещеплених дітей - в неї залишаться сумніви? Вона сама здогадається співставити популяцію щеплених і нещеплених? Проаналізувати, що в першу входять здорові діти, а в другу (з нашими то обов'язковими щепленнями) - діти з важкими імунулогічними порушеннями й іншими патологіями? Бо всі інші за паперами (а отже і статистикою) - щеплені? А це означає, щзо й порівнювати ці цифри не можна, бо щеплення - не єдиний визначальний фактор, що відрізняє вибірки, а тому на основі цих цифр не можна робити жодного висновку про їх ефективність!

• Подобається Подобається x 16
  2. Jarina

Jarina Well-Known Member

ага, погоджуюсь на 100%!!!!:y: Звичайно кожна мама турбується і переживає за своє чадо, хоче найкращого. АЛЕ, не треба тааак ряно сприймати вакцинацію! Невже ви думаєте, що це хтось придумав лише для того,щоб собі кишені набивати? (знаю,зараз всі скажуть - так!).
    Я важаю, що ні! Тут стільки пліток-переговорок:confused: десь там, сусіди, коліжанки.....караул! Та за СВОЇМИ дітьми дивіться, слідкуйте, щоб були здорові, з якою ненавистю ставитесь до лікарів, та все ж знайдіть нормального (Слава Богу ще такі є)! А не займайтесь самонавіюванням і самолікуванням! Якщо є протипокази, то певно,що ніхто не буде робити ті щеплення! Та подумайте, що якщо кожен відмовиться від прививок(бо так ворона на хвості принесла,так сусідка сказала,так в неті щось вичитала....), що на нас чекаю через кілька років?

• Подобається Подобається x 4
  3. Ука

і що ж на нас чекає через кілька років?

• Подобається Подобається x 5
  4. Юстина

Юстина Well-Known Member

Ви берете на себе завелику відповідальність щось подібне стверджувати, а обгрунтованість своїх дій кожен пояснює, як хоче і як вважає за потрібне. Тут люди обговорюють свою позицію, своє ставлення, діляться досвідом. І ні в якому разі не засуджують, не дорікають і не ображають тих, у кого позиція дещо відрізняється.

• Подобається Подобається x 13
  5. Jarina

Jarina Well-Known Member

епідемії!!!!!!!!!!!!!

6. Despina

Despina Well-Known Member

Цілком з Вами згідна. Сьогодні про статистику щеплених/нещеплених дітей, чи про статистику смертності щеплених/нещеплених дітей чи взагалі про будь-які факти з цим пов'язані говорити майже неможливо. Оскільки ніхто і ніколи не дізнається про статистику "липових" записів про щеплення (а їх чимало). От пару сторінок назад Ви говорили про випадок смерті від дифтерії щепленої від неї дитини. Де гарантія, що вона справді була щепленою, а не з "липовою" довідкою?

• Подобається Подобається x 7
  7. Ука

Гарантії немає. Але в таких випадках перевірка є дуже дотошною (досить подивитися МОЗівські аналізи статистики саме дифтерії - там завжди є поправки до цифр: "стільки то факт щеплення не встановлено, стільки то піддано сумніву, стільки то встановлено помилковий запис" тощо). Крім того, село, батьки зазвичай таким не заморочуються, якби лікар просто записав - ніхто б його не прикривав. Оскільки цей смертельний випадок був би дуже доречним для пропаганди у разі відсутності щеплення і дуже недоречним у разі його наявності, то з великою вірогідністю можна стверджувати, що факт перевірили дуже дотошно і не знайшли приводів сумніватися. Хоча, безумовно, гарантії нема.

Щодо статистики в нашій країні, єдині цифри яким більш-менш можна довіряти, то це смертність від інфекційних хвороб - вони реєструються дуже дотошно. Чого, до речі, немає в багатьох західних країнах.

• Подобається Подобається x 5
  8. Jarina

Jarina Well-Known Member

а я вам скажу, що та дитина таки була НЕ щепленою. Моя знайома медсестра розказала, що там була липова довідка про вакцинацію!

9. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А я в це не вірю, бо знаю що вакцинація не запобігає захворюванню, звідси-яким чином може виникнути епідемія, якщо захворювання не виключається, а міняється тільки пербіг хвороби?

• Подобається Подобається x 2
  10. Ука

хто сказав? (с)

Хоча, Ви праві. Епідемії чекають. Зокрема найближчим часом припадає пік природнього циклу по дифтерії. Не так давно був спалах кору. І навіть зовсім недавно - локальний в Києві. А, скажімо, пару років тому щеплена на 99% Румунія мала серйозну епідемію кору. Епідемії і локальні спалахи були, є і будуть. От лиш зі щепленнями це дуже слабо пов'язано. :confused:

• Подобається Подобається x 11
  11. Jarina

Jarina Well-Known Member

та не спорю, може ви і праві! але нащо грати в "Русскую рулетку"?

12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Те саме можна запитати і в вас, нащо ризикувати наслідками по щепленню, якщо воно не відверне ні саме захворювання ні настання тої ж епідемії?

• Подобається Подобається x 11
  13. Despina

Despina Well-Known Member

Що це за цикл і який у нього проміжок? Маєте посилання якісь? Гугл нічого конкретного не дає.

• Подобається Подобається x 1
  14. Xomka

Xomka Well-Known Member

Якась суперечність виходить, то у нас плітки-переговорки, а у вас достовірна інформація?:)

І хто це тут ненавидить лікарів? Ми їм не довіряємо, доки не перевіримо інформацію:) І хіба ми в тому винні, що рівень знань багатьох з тих, хто працює в цій важливій галузі, не відповідає своїй кваліфікації:confused:

• Подобається Подобається x 22
  15. Ука

не вірю

Аналізуйте самі.
    Підробна довідка, та ще й зі смертю дитини - підсудна справа. Якщо б таке мало місце, то всі сліди б замітали і сиділи тихо-тихо. А не розказували б "по секрету всьому світу", інакше б вилізло. Крім того, вбиті горем батьки не покривали б лікаря чи сестру, бо в такому стані властиво перекладати на когось відповідальність. І під тиском "слідчих" з СЕС точно б усе розповіли.

Натомість, пустити байку про липову довідку, щоб нівелювати ситуацію - це запросто. Це могла зробити і Ваша знайома, і хтось інший, а вона прийняла за чисту монету. Не казатиму вже, що це могли, теоретично, придумати і Ви самі - бо не маю підстав Вам не довіряти.

Так що, якраз от Ваш допис і є отим розкритикованим Вами "баба бабі сказала", а не обгрунтованою інформацією :confused:

• Подобається Подобається x 16
  16. Ука

чесно кажучи, зараз так з ходу конкретно не відповім. Ще десь раніше було обговорення на форумі Котока, і хтось із тамтешніх медиків наводив графіки циклів дифтерії, то я собі тоді взяла на замітку, що треба почитати про перебіг, аби бути готовою в разі чого.

А якщо в кількох слова описово, то кожне інфекційне захворювання має природні цикли "спокою" і спалахів активності. Дифтерія, здається, одне з тих захворювань, чиї спалахи є найбільш чіткими. І, власне, я пригадую, що в наведених графіках черговий спалах для СНД припадав чи не на найближчі два роки.

Потім, як буде троха часу, пошукаю докладніше, зараз з роботою завал.
    Нагадайте мені, як завтикаю.

• Подобається Подобається x 8
  17. Ука

і справді, нащо? колеш і не знаєш, де ніч ночуватимеш, вдома чи в реанімації...

• Подобається Подобається x 4
  18. Jarina

Jarina Well-Known Member

краще б я в цю тему взагалі нічого не писала! Тут напрошується один єдиний висновок - хто не з нами, той проти нас і наш ворог! В цій темі існує лише одна думка - вакцинація - ЗЛО! Думайте собі так на здоров"я! я нікого ні в чому не переконую.
    всю тему всі тільки і роблять те, що розповідають страшні історії - "ой, в брата діти, ой в сусідки мала, ой, там десь там..." і все ОК! Як я написала про медсестру, яка ще мене малою вела в поліклініці і смисл їй мені брехати, бо жіночка вже старша, що вона за той випадок з дифтерією знає, то все,капець, заразу налетіли як оси, мол "одна баба другій" Ви спочатку свої дописи фільтруйте. Тут таких "одна баба другій" набереться 90%!!!! а саме головне, що я ж ніц аж такого крамольного не написала.....
    Здоров"я вам і вашим діткам!

• Подобається Подобається x 2
  19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Шкода, що ви так боляче приймаєте ці всі дописи. Аж немає сил більше відповідати:confused: Саме так як ви написали, людей які не щеплять своїх дітей, сприймає суспільство. Зустрічає і проводжає сказаними вами словами: "хто не з нами, той проти нас і наш ворог". Зрозумійте, ми не боремось проти вас і ваших дітей, ми боремось за своїх дітей! Країна у нас вільна і кожен має право вибирати як жити йому і його нащадкам.

• Подобається Подобається x 15
  20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

До речі, нещодавно (десь останніми тижнями) по радіо витупав якийсь важливий дядько (думала про щось своє спочатку, і уважно почала слухати лише після слова "епідемія") з мед. галузі, казав, що найближчими роками очікується епідемя дифтерії і сварився на тих, хто не щепить дітей. Мовляв, що ж буде, якщо в нас така ситуація з щепленнями.... Типу, нас попередили. Тепер в разі чого завжди можна буде звинуватити нещеплених.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.