Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Макарена

Макарена Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

Не можу не перепитати: Чому тих, хто щепить вважаєте непоінформованими (читаю - обмеженими), такими, що не цікавляться здоров"ям своїх дітей (читаю - байдужими, пасивними), несвідомими, які бездумно ставляться до вакцинації? Думаю, не варто зневажати людей лише за те, що їх позиція не співпадає з вашою...:confused:

• Подобається Подобається x 7
  2. Анута

Анута Well-Known Member

мені здається ви трошки перегнули з таким тезисом. просто різниця в тому, що якщо люди йдуть на відмову, то вони вивчають від яких хворіб вони відмовились робити щеплення, які у тих хворіб симптоми, як їх розпізнати. Звідси і велика кількість інформації і теза про поінформованість.
    а ті, що вакцинують, здебільшого, базуються на довірі медицині і лікарям, "лікар краще знає, а мені особливо в тому розбиратись не треба", "держава про нас подбає вакцинацією" тощо... зустрічала мамусь, які навіть не знали від яких хворіб щепили свое маля і дуже дивувались, що паротит то виявляється свинка...
    я не кажу, що всі такі, але здебільшого існує така позиція. Звідси висновок про меншу проінформованість.
    і не треба це все переводити на особистості і зневаги. Ваша позиція це ваша позиція. Кожному з нас відповідати за свої вчинки, кому за щеплення, кому за їх відсутність

• Подобається Подобається x 18
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Так дивно....Хотілося лишень сказати, що є ще батьки які роблять щеплення, а вийшло так, що всі мене зразу:tanksmile:....І пан Левандівка написав, що як нема можливості дописувати, то нема чого тоді шось писати.Я робила і буду робити щеплення, і це дійсно кожного воля, і не потрібно розводити тут демагогію хто правий а хто ні.:naci:

• Подобається Подобається x 2
  4. odree

odree Well-Known Member

ви все не так зрозуміли :sad: тут не розводять демагогію хто правий, а хто ні, тут діляться власними знаннями і досвідом. щоб можливо комусь допомогло з рішенням

• Подобається Подобається x 7
  5. levandivka

levandivka З яйцями...

1. Добродій Левандівка написав інакше:
    Тобто, якщо немає можливості читати і відповідати - зміст СПІЛКУВАННЯ втрачається. Виходить щось\десь...
    2. Ми знаємо, "що є ще батьки які роблять щеплення", не всі осозналі...

Наспівуючи:
    Я вспоминаю тебя вспоминаю
    Та радость шальная взошла как заря
    Летящей походкой ты вышла из мая
    И скрылась из глаз в пелене января

6. kati

kati Well-Known Member

меломан:haha:))))))))))

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я дуже прошу у Вас вибачення, якщо Ви саме так сприйняли мої слова.
    Якоюсь мірою Ви праві в своїй інтерпретації, але лише якоюсь мірою.

непоінформований не = обмежений. Просто дуже багато батьків цілком закономірно довіряють у цьому питанню лікарям. А кому ж іще довіряти, якщо не їм? А недовіра приходить лише тоді, коли для неї є приводи. А вони не завжди з'являються вчасно. І в такому випадку непроінформованість батьків викликана не байдужістю, пасивністю чи обмеженістю, а виключно тим, що лікарі не виконали свого прямого посадового обов'язку, а їм довірилися.

Я суджу по собі. У мене не було гіркого досвіду спілкування з лікарями до народження дітей, у мене не було Інтернету, котрий би зародив обгрунтовані сумніви, і якби не грамотний невролог, який в приватній бесіді сказав "не раджу", і не масажистка, котра підкріпила це "не раджу" власною трагічною історією і багаторіччним досвідом роботи з неврологічними дітьми, я б хто зна коли всерйоз зацікавилася цим питанням. Зрештою, останньою краплею став власний гіркий досвід.

Саме тому я ніколи не накидаюся з іронією на "неофітів" у цій гілці, а ставлячи себе на їх місце, всоте і втисячне показую, котрі саме з їхніх аргументів на користь вакцинації є хибними.
    Зауважте, я ніколи не кажу "не робіть щеплення". Я цікавлюся аргументацією людини і показую, котрі аргументи містять в собі помилки, маніпуляції чи відверту міфотворчу брехню.

Проблема полягає в тому, що вакцинаторська міфологія створювалася і обкатувалася багато років на різних соціальних середовищах. Більше того, вона дуже гнучко адаптовується до зміни громадської думки. Всі аргументи виглядають логічними і послідовними. Тому, якщо не знати, що шукати, ти того просто не знайдеш. Єдине, що ми потрапили в час, коли вводять нові вакцини, і маємо змогу прослідкувати процес творення деяких міфів (я вже вище вище писала, подивіться, як найближчим часом нагнітатиметься істерія з вітрянкою).

Нажаль, для більшості батьків (не всіх!) вибір між робити і не робити означає вибір між повірити лікарю чи не повірити. І байдуже, чи той лікар, якому повіриш, - дільничний педіатр чи Комаровський. Ні один, ні другий не застереже від небезпеки, від котрої має теоретично захистити вакцина, бо це означає підірвати довіру до вакцини. ТОму ні той, ні другий не розкаже, як розпізнати у своєї дитини дифтерію, як запобігти правцеві тощо. А щоб про це спитали батьки, вони повинні підозрювати цю небезпеку. А вони довірилися лікареві - хай навіть супер-пупер професійному.

Так що я не суджу про обізнаність з того, яку позицію зайняла людина. А з того, які аргументи вона вона подає, як реагує на котраргументацію тощо. Погодьтеся, аргумент "так сказав Комаровський", чи "нам кололи і нічого", чи "а що, всі дураки, що колять" - не свідчать про достатню інформованість, а просто про те, що людина вибрала, кому повірити.

• Подобається Подобається x 23
  8. Ука

До речі, в спорідненій темі на ЛФ останнім дописом Дібров дуже гарно прокоментував впровадження вакцини проти ХІБ-інфекції.

• Подобається Подобається x 4
  9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Дозволю собі процитувати допис Гмох з ЛФ
    "Была в прививочном кабинете, наблюдала за работой медсестры. Спрашиваю: "Вы почему работаете без перчаток?" (к слову сказать, руки она помыла один раз, а прививок сделала около 12). Ответ:"Так мне уже нечего бояться, и так скоро умирать" (женщине лет 40).
    Дальше спрашиваю: "А при пробе Манту вы что вводите?" Она, очень сильно растерявшись: "Не знаю, что-то вроде какой-то туберкулин, что ли. В общем, что дают, то и вводим."
    І це було б смішно,якби не було реальністю.Одна з моїх родичів,яка працювала до декрету в прививочному кабінеті дитяч. поліклініки розповіла таке :колола Манту сьогодні,половина вилилася під шкіру. Ой,можна подумати у нас всі туберкульозом хворіють".Здається мені,що таке відношення і до процедури введення і вакцин.

• Подобається Подобається x 8
  10. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Поясню на конкретному прикладі. В коліжанки малий вилив на себе кип"яток, потрапили до лікарні. Там якийсь лікар одразу їм каже, що необхідно зробити щеплення від дифтерії та правцю. Питання: що робить більшість батьків? Щеплять, бо ж то страшні хвороби! Лікар сказав, треба щепити!
    Що роблять свідомі? Вони розуміють, що в дитини з опіками висока Т, запальний процес в організмі, а в такому стані категорично не можна щепити!!! Крім того, виникає природнє питання: який зв"язок між опіками та дифтерією/правцем? Опіки не можуть спричинити цих хвороб. Ну і ще купа питань по ходу...
    І ще: я не роблю щеплення своїй дитині, бо не боюся, що вона захворіє тією чи іншою хворобою. Я знаю, що МОЯ дитина достатньо сильна, щоб побороти ті хвороби. І я знаю, як їх можна розпізнати, як допомогти тощо. Але хтось панічно тих хвороб боїться і вважає за краще зробити дитині щеплення.

11. marianna

marianna Member

Сьгодні нас знову дільнича намовляла на БЦЖ,і коли я завела розмову про запис прививок у картку за відповідну подяку з моєї сторони,то вона категорично відмовилась,наполягаючи зробити БЦЖ ,тоді деякі з інших прививок які ми пропустили вона запише.Мене цікавить чи може не дільничий лікар вести карту прививок І чи вона буде дійсна для зарахування до дитсадка,бо там вимагають довідки від дільничих.

12. Анута

Анута Well-Known Member

БЦЖ залишає шрам на руці, який дуже легко перевірити, а від інших щеплень таких видимих слідів немає. звісно, що ваша лікарка страхується, але мені здається, що і будь-який інший лікар не ризикне написати БЦЖ без його наявності

13. odree

odree Well-Known Member

не завжди. може і нічого не бути

• Подобається Подобається x 3
  14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Я можу пояснити це на такому прикладі: у моєї знайомої донька вилила на животик чашку з окропом,потрапили в опікове відділення.Там у них в першу чергу затребували виписку з дит. картки з щепленнями, оскільки і нколи при опіках потрібно діткам проводити лікування, пов язане з компонентами крові.У сусідки дівчика не була щеплена,довелося в екстренному порядку "домовлятися" за картку.

15. Ука

епідемія дитячих опіків...
    минулого тижня товаришка телефонувала з опікового, питалася, чи має право відмовитися від протиправцевого щеплення. відмовилася.

• Подобається Подобається x 1
  16. Ная

Ная Well-Known Member

А що,нещеплену дитину не будуть лікувати від опіків???:8: І на підставі чого вимагають картку зі щепленнями:confused:,чи якщо дитина потрапляє до лікарні то користають з випадку або підзаробити,або довиконати план по щепленнях.

17. tslezinska

На жаль, в опікове відділення щодня привозять по 6-8 малюків, часто це ще грудні діти, до 6 місяців віком...як така дитина могла отримати опіки??? Ну я розумію, що 2-річне шило любить помагати біля плити, щось там мішав, плюснув на себе, або баняк потягнув...але піврічну дитину як таке нещастя могло трафити???
    Ну в такому випадку було б логічніше вимагати щеплення від гепатиту В, оскільки в нас дуже поширені випадки зараження гепатитом разом з переливанням крові. Але чому саме дифтерія та правець?

18. Ука

правець - ще якась логіка прослідковується. рана, котру лікують зазвичай закритою (мазі без доступу повітря), легко інфікувати тощо. Якщо не помиляюся, то в нас по інструкції при всіх пораненнях колять правець. а от з дифтерією - не розумію.

19. tslezinska

Можливо, але за яких би умов можна було ту рану інфікувати? Щось я слабо то уявляю...рани довший час забинтовані, щодня робиться перев"язка...Звичайно, з опіками дитина завжди може "в пісочниці на цвях наступити", але саме з опіками то не пов"язано.

20. Ная

Ная Well-Known Member

Напевне тому що в опіковому відділенні є надлишок вакцини АДС,для чого їм тоді вводити моновакцину від стовбняку,якшо можна вколоти її вкупі з дифтерійною:8:,а батькам підрозказати про "необхідність" того і другого.

Статус теми:
Закрита.