Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Щеплення немовлят

А Ви думаєте, що в дорожчих вакцинах міститься щось дуже корисне для організму? :xaxa::xaxa::xaxa:

• Подобається Подобається x 6
  2. Юстина

Юстина Well-Known Member

Залишимо в спокої нашу лікарку... Та і не така вона вже погана. В свій час здорово мене виручала з липовими лікарняними на мою колишню роботу...:) :xaxa: А коли беремо скерування на щеплення, 100 разів перепитає чи справді дочка здорова, бо ж свято переконана, що ми йдемо робити щеплення. Ой, сміх і гріх... Маємо те, що маємо...

• Подобається Подобається x 4
  3. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Я впевнена, що вакцинація це не є основним показником здоров"я. Наводжу приклад на собі. Мені робили всі прививки, сестрі жодної. Я за все дитинство нічим не хворіла, грип підчипила вперше десь в класі так 7. Жодної дитячої хвороби, я ходила в садочок, і старша сестра повний букет завжди приносила, а от вона перехворіла по повній програмі, починаючи від коклюшу в 4 місяці, до проблеми з горлом по цей день.
    Своїй доці робили тільки БЦЖ, в пологовому, інших на разі не робили, я в процесії роздумів...

• Подобається Подобається x 9
  4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

1. Про шкідливі речовини у вакцині.

Абстрагуємося від одочасного хворіння дитиною на кілька вакцинних "полегшених" хвороб, штук 10, певно, і не по одному разу до 2-х років. чим по суті і є вакцинація. Формально це вважаєтиься благом і виробленням імунітету. Я це вважаю шуканням проблем на власну дупу, але то вже мої заморочки, не дискутуватиму.

Щодо вмісту токсичних речовин.
    Станом на зараз ртуть міститься в тетракт-ХІБ (борони Вас Боже від цієї вакцини, навіть якщо Ви вважаєте вакцинацію порятунком людства - тільки за офіційними повідомленнями вона по реактогенності на 2-му місці після БЦЖ, неофіційно за минулий рік кілька смертей), гепатит Б, який колять в пологовому (не Енджерікс), і деяких КПК вакцинах. Я не знаю за оці нові - просто не дивилася ще, які колять безкоштовно, і який там вміст, але при бажанні це знаходиться в неті за пару кліків.

Вакцини, що не містять ртуті, містять інші консерванти і розчинники, а саме, солі алюмінію, формальдегід, фенол. Крім того - невеликі кількості антибіотику, курячий білок й сліди інших матеріалів, на яких вирощують вірус (клітини абортованого плоду людини, мавпи, курей). Останній аспект вельми специфічний. Біологічний матеріал, на якому вирощують вакцину, може виявитися інфікованим, при чому навіть невідомими людству вірусами. Прикладом цьому є ціле покоління людей в усьому світі, заражене мавпячим вірусом SV-40, завдяки вакцині від поліомієліту. Вірус виявили після того, як вакцина пішла в серію, і нею було прищеплено сотні тисяч людей. На щурах вірус показав виражену канцерогенну дію. Після цього всі дослідження засекретили, вакцину вилучили, а для вирощення поліомієліту почали використовувати їнших мавп. Чи не є SV-40 однією з причин епідемії раку в світі - про це воліють замовчувати.

2. Про звязок здоров'я і вакцинації.

Мені особисто смішно слухати аргументи типу "мене щепили і я здоровий"
    Факторів впливу на здоров'я є безліч. До одних організм чутливіший, до інших - менше. Компенсаторні і захисні функції працюють по різному. Для прикладу я можу з'їсти квашений огірок і запити молоком, і мені нічого не буде, а хтось добу не вийде від пана Едзя. Тобто факторів шкоди є багато і реакція на них різна. Чи означає це, що не треба по можливості виключати ці фактори? Вирішуйте самі.

3. Виправданий ризик.
    Дуже поширений аргумент, котрий мене останнім часом починає потроху бісити. Мовляв, ризикуємо меншим, аби захиститися від гіршого, в аспірину гірші побічки, а нічо, їсте як треба.
    Це класична підміна понять, коли вакцину розглядають як лікарство. Принцип виправданого ризику застосовують до медикаментів, коли ризикують нанести одну шкоду, аби захистити від іншої. Але оця інша шкода є реальною, а не гіпотетичною, людина вже хвора. А з вакциною все навпаки. Ми отруюємо організм вже, аби може захиститися від хвороби, яка може виникне якщо ми може зустрінемося з носієм і може підчепимо вірус. Бачите, скільки "може"?

4. Статистика.
    Про статистику-повію я писала вище з подачі Лоял.
    ПРо те, як у нас фіксують ПВУ і реакції, всі добре знають
    Віддалені наслідки не фіксує взагалі ніхто.

Ну і на закінчення.
    Найближчим часом молодим мамам вбиватимуть в голову нову тезу - про смертельно небезпечну хворобу вітрянку.

• Подобається Подобається x 12
  5. odree

odree Well-Known Member

вже вбивають :xaxa: ми вже отримали скерування на обов"язкове щеплення від вітрянки
    з такими темпами скоро почнуть щеплювати від катару

• Подобається Подобається x 8
  6. Анута

Анута Well-Known Member

якось моторошно стало....

в знайомої дівчинка на інвалідному візочку. проблеми з ногами почались десь в трирічному віці, зараз дівчинці 14. де тільки та матуся з нею не була, по різних курортах, санаторіях, здравницях...
    десь рік назад були вони на ще одному якомусь супер-пупер обстеженні в Києві. заключення лікарів після всіх процедур: (по умному не пам"ятаю) поствакцинальний поліо.
    тобто щепленням дитину свідомо заразили вірусом поліо (ну як гарно розповідають: ослабленим вірусом, щоб перенести в легкій формі і мати імунітет). поствакцинальних особливих реакцій відмічено не було і лише згодом дитина почала скаржитись, що ножки болять. боліли ті ножки, боліли, поки не доболілись до інвалідності.
    на слова мами: та що ж ви таке робите тими щепленнями? здорових людей інвалідами? відповідь була просто геніальною: треба було не давати робити щеплення!
    і мама медик, людина, яка свято вірила в те, де сама працює, яка була переконана, що щеплення захистять її дитину, а не посадять на інвалідний возик...
    свідомо, з доброї волі мами, зробили їй дитину інвалідом.... чи оправданий такий ризик? вона ж могла того поліо і ніколи не зустріти...

хтось черство скаже "не повезло" і розведе руками, але де є той лотерейний квиточок, той що везучий і омине саме вас?

7. Ука

будь лааасочка відскануйте для мене це скерування!!! :clapping:
    Я, правда, не знала, що то вже доконаний факт. Знаю тільки про певні "не зовсім законні" випробування однієї вакцини, завезеної в Україну в дуже великих кількостях.
    А якщо ще запитаєте в поліклініці, якою вакциною колотимуть...

нема в Україні живого поліо. впринципі нема. Багато років. Є тільки поствакцинальний :sad:
    А от компенсації в нашій країні постраждалим не передбачені...

Останнє редагування модератором: 28 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  8. bora

bora Well-Known Member

Шкода загубила статтю. Один лікар наводив статистику скільки дітей помирало без вакцинацій, тоді ще коли вона не була поширена. Пояснював, що епідемії дуже бурхливо розвивались саме тому, що було де (через кого). Інша річ коли одна дитина її не пройшла, а інші вже пройшли і відтак принаймні не переносять інфекцію на других. Тому приклад - хтось був щеплений і йому нічого - в таких умовах не коректний. Я не захищаю вакцинацію вважаючи на наслідки, той лікар в інтерв"ю також. Він також стверджував, що це не ідеальний спосіб, недоліки є і треба з ними боротись - але відмовитись зовсім всім означатиме повернутись назад у вік епідемій і підвищеної смертності.

• Подобається Подобається x 10
  9. odree

odree Well-Known Member

якщо воно зберезглося, то без проблем. бо робити не збиралася. як будувдома то перегляну і дам знати

• Подобається Подобається x 1
  10. Ука

чесно кажучи, я вже трохи втомилася відповідати на це, тому задам єдине питання, котре вже сотню раз бачив від мене афтерстеп на ЛФ, і так і не відповів: чи вакцинація - єдине, що змінилося від часу епідемій?

І підкажу відразу відповідь. Для більшості хвороб визначальними в подоланні є карантинні заходи і рання діагностика. А також санітарні умови. Кажуть, Луі Пастер на смертному одрі заявив "збудник - ніщо, грунт - усе!". І спалахи дифтерії в період криз, і сучасний ТБ, і ліквідація віспи і поліо - яскраві тому приклади.
    Окрім того, більшість інфекційних хвороб мають свої природні цикли (між іншим, для дифтерії намічається зростання найближчими роками, тому вважайте на всілякі ангіни і не дуже покладайтеся на "дитина щеплена", сіра плівка в горлі - причина для паніки), і плювали вони на колективний імунітет з верхньої точки синусоїди.

• Подобається Подобається x 13
  11. bora

bora Well-Known Member

Дякую я читала Вашу думку. Висловлюю також інші з якими знайомилась. З процитованого речення можу тільки зазначити, що в ранній діагностиці не можу бути певна, як і в карантинних заходах решти дітей (система садочків залишилась стара). Проблема звісно ширша, я не збираюсь зводити її до одного визначення. Ваша роль в ній викликає повагу. Просто таки так, грунт змінився, а враховуючи і застосування масове трансгенів і екологію - він ще невідомо наскільки серйозно насправді змінився.. Зважати треба на все.

Останнє редагування: 27 Березень 2009
  12. Ная

Ная Well-Known Member

Якось читала Комаровського,то звідти запам"яталось,що при контакті з хворим на дифтерію може захворіти лише один з десяти,вона не є дуже заразною.

• Подобається Подобається x 2
  13. kati

kati Well-Known Member

Анута раніше писала
    можна і до тогт що ви написали вжити..... я не хочу щоб моя дитина була одна з 10......

І ще таке питання до противників вакцинаціі- робити щеплення придумали не в україні і навіть не в ненависному всім совєті..... ви вважаєте що в десятках розвинутих країн також в МОЗі також сидять ідіоти?

• Подобається Подобається x 3
  14. Morryson76

Morryson76 Member

Перепрошую що втручаюся, мова йде про цей законопроект?
    http://gska2.rada.gov.ua/pls/pt/reports.ptable?ptid=3815
    Не бачу в ньому великого бажання вирішення питання :

Відсутність обов’язкових профілактичних щеплень, включених до Національного календаря щеплень, і обов’язкових профілактичних щеплень за епідемічними показаннями тягне за собою:
    тимчасову відмову громадянам у прийнятті до навчальних, оздоровчих закладів, організованих колективів у разі наявності загрози поширення небезпечних інфекційних хвороб;

Все-таки більш дієвою була би підтримка такої пропозиції:
    http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=32515

15. Ука

ууу, оце Ви темку зачепили.
    Якщо брати верхівки, то чи то в нашому МОЗі, чи в інших сидять ті, хто добре на тому заробляє. З цим прошу у відповідну гілку на ЛФ, бо дублювати то все нема сили.

Перепрошую, я обмовилася, мала наувазі законопроект Ткача.
    А оцей перший, до речі, в першому читанні прийняла розпущена Рада. Найбільше шокувала пропозиція ввести сказ - обов'язковим щепленням

Останнє редагування модератором: 28 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

я саме те і мала на увазі,коли пропонувала голосування...мене як раз то і цікавило,скільки зробило щеплення,скільки ні...,бо по дописам не всіх пам'ятаю хто робив,що,коли і де,от і хтілося "трохи статистики форумної"

17. Jarina

Jarina Well-Known Member

от я прочитала ті питання про щеплення.....якесь ну дууже однобоке опитування. про покалічити - не покалічити....з цього зразу видно з яким настроєм це створвалось....дивно, невже не можна поставити нормальні питання, так,ні,визначаюсь????????????????????
    я робила всі прививки. і в пологовому і в 3,4,5 міс. і все ок! менше чогось вишукуйте, менше слухайте когось, десь там....а дивіться по дитині, по аналізах і т.д.!

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Може Ви прочитали "однобоко"? Питання "чи калічить?" не ставилося. :xaxa:
    Питання про віру, чи поведете свою дитину Ви по цьому мінному полю із зав'язаними очима .

Останнє редагування: 28 Березень 2009
    • Подобається Подобається x 5
  19. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Скажіть будь-ласка хто робив прививку дитині в три місяці(від 5 хворіб), і якщо були наслідки, то які?

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ми робили, ні реакцій ні температур не було, абсолютно нормально малий переніс вакцинацію!:)

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.