Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: Щеплення немовлят

а це можливо? підтвердити, що ці проблеми є наслідком вакцин? у вас таке підтверджують?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ні, таке не підтверджують. Це величезна дискусія.
    Я мала на увазі, що в нас підозри (на асперґера) можуть підтвердитися чи ні після тесту 6 січня.
    По ідеї, поліо не пов'язують із причинами аутизму. Почитала про поліоміеліт. Страшна хвороба. І все одно не впевнена, чи хочу того.
    У Штатах щеплять проти дуже багатьох хвороб. Тут ніби дуже не наголошують на тих усіх. Гепатит нам лікар не пропонував наприклад.

Останнє редагування: 15 Грудень 2010
  3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

вони не дуже спішаться таке підтверджувати бо кажуть що тепер ті вакцини безпечніші, але загалом думка про те що певні хвороби є прямим наслідком вакцини існує і багатьма відстоюється.

---------- Додано в 04:08 ---------- Попередній допис був написаний в 04:03 ----------

А як на рахунок того що певні вакцини треба дати лише в певному віці і потім в школі вимагають щоб все було за розкладом? В нас, принаймі, так вимагають.

---------- Додано в 04:09 ---------- Попередній допис був написаний в 04:08 ----------

В мене не було таких проблем ні з одною дитиною, навіть коли Юліана була найменша довший час, майже чотири роки. А такого і близько не було з тими лікарями. Все залежить від вакцини яку колять, бо нам тут гаратають не одну а по три-чотири зразу. Дорослий ледво витримує біль від вакцини проти ґрипи, а що вже казати про дитину?

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

5. Liliyah Romanova

У Канаді є кілька програм щеплення.
    За лінком є графіки.
    Є для тих, кого від народження щеплять, є для дітей до 7-ми років, є для старших 7, а є для тих, кого не щепили до 18.
    Відстоюють батьки дітей із автизмом. Медики заперечують зв'язок. Я маю книжечку про щеплення, то там теж підкреслюють, що хвороби від щеплення не залежать.
    Речення "вакцини значно безпечні за хвороби" мене якось не заспокоїло, правда.
    Подивилася документальне кіно про щеплення в Гамериці. Навіть 6 зразу гаратають, не лиш 4.
    До речі, у фільмі мама одна каже, що "нащо щепити немовля від хвороби, що передається статевим шляхом", маючи на увазі гепатит.
    Ну так і я про те, що біль відчувається завжди, незалежно від віку. В кіні власне показували, як починає плакати немовля після щеплення в ногу.
    Я не кажу, що Дарка не боліло, але лікар дитині все пояснив, приготував, що болітиме, що перейде, що нема чого боятися. І все було файно. А не, як у Львові бувало, що дитина плаче, бо болить, а їй: "та чого ти плачеш? та то не болить! та зовсім не болить, та нема чого плакати".
    Тут вакцини безпечні, по ідеї. Тобто я можу мати певність, що дитині не дадуть протермінованого заштрику. Зараз я радше хочу зрозуміти причину такої необхідності. І власне через те, що я хворіла коклюшем, хоч і була щеплена, для мене є певним фундаментом щодо думок, що не такий це міцний захист і все є дуже індивідуально. І вибір стоїть не треба чи не треба, а що мене лякає більше: вакцина чи хвороба, від якої вона має захистити дитину.

Одна думка з уже згаданого кіна, яке, як на мене, є пропагандою за щеплення, хоч і представляє дуже різні точки зору, мене таки змусилася задуматися "а може варто?" Перекажу так, як запам'ятала.

Зараз багато хвороб уже не трапляються так часто, як колись, тому, що люди щеплені. Таким чином хвороби можна буде навіть перебороти цілковито й перестати щепити, оскільки вони зникнуть. Уже є такий досвід (назву хвороби не запам'ятала). Те, що на хвороби, від яких досі щеплять людей, мало хто хворіє, не свідчить, що хвороби поборені й що нещеплені люди не є наражені. Є, оскільки в сьогоднішній час, де подорожі здійснюються швидко й легко в кожен куточок світу, можна запросто привезти хворобу з інших країн і наразити нещеплених дітей в першу чергу.
    Щеплення багатьох людей створює імунітет соціуму, тому хвороби або трапляються рідко, або не трапляються взагалі. Принаймні в певних країнах.

Цікаво почитати думки щодо цих висновків.
    Особливо дивлячись на результати голосування в цій темі.
    Я розумію, що вони зумовлені українськими реаліями, та все ж. Чи є в тих, хто каже категоричне "ні" якісь "якби"?

6. levandivka

levandivka З яйцями...

В мене немає.
    Для більшості стандартних вакцинацій проблеми виникають коли (одночасно):
    1. умудритися підхопити
    2. довести організм до стану, що інфекція буде сильнішою за імунітет
    3. невірно діагностувати/лікувати
    Без цього жодна з хвороб не буде фатальною.

Вмирають (/калічіють) не від хвороби, а від невірного лікування.
    От з вакцинами навпаки! Кожна з вакцин може стати фатальною. Рулетка.
    Оно нам треба?

7. Bobas

Bobas New Member

вчора знайшла таку фразу лікаря, якого читають у всій Україні:

8. levandivka

levandivka З яйцями...

Цей самий лікар, коли істерика стосувалася пневмонії, говорив зворотнє: припиніть істерику і лікуйте нормально свій звичайний грип, щоб не померти від ускладнення (пневмонії).

Стандартна неправда. Тут п. Комаровський нічим не відрізняється від педіатрів з дрімучої полУклініки, бо мусять так казати.
    Работа такая. (с)

З додаванням одного "не" (додав у цитату і виділив) - абсолютно вірне твердження.

ЗІ: в цій гілці декілька разів приводилися лінки на "заніматєльну математику ВОЗ" щодо ризиків

9. Liliyah Romanova

Чому?
    Перечитую формулювання в опитуванні. Не вважаю, що я скалічена щепленням чи є його жертвою.
    Щодо щеплення проти грипу в мене сумнівів нема, що вони зайві й непотрібні. Щодо поліомієліту - страшно, бо почитала про хворобу.
    Про летальні випадки після щеплень в Україні відомо. Тут про такі не чула.
    Хоча є власне група батьків, котрі протестують проти кількох видів щеплення, яке власне й пов'язують із виникненням у дітей автизму, оскільки додатки, що були у вакцинах, могли спричинити руйнацію мозку.

Шкода, що опитування закрите, якщо чесно.
    Я он шукаю статистику про те, наскільки часто хворіють діти, яким нема двох років, такими хворобами, як поліо, дифтерія тощо. У переліку їх не знайшла, але знайшла коклюш наприклад. І в нашій провінції та сусідній він трапляється не те, щоби дуже часто, але цифра насторожує. Правда, не вказують чи це щеплені діти чи ні.

Наші знайомі дітей не щепили до двох років, оскільки діти були вдома, коло спілкування було обмежене. Потому їхній тато почав працювати в школі й вони дітей щепили. Ну, і аби самі діти могли піти до школи, щеплення також необхідні. Взятки не проходять. Так що рано чи пізно щепити таки доводиться. От тільки я волію пізніше, бо дивлюся на свого жвавого малюка й не розумію, пощо йому тих мертвих чи напівмертвих хвороботворних бактерій.

10. Xomka

Xomka Well-Known Member

Коли ця мрія Комаровського стане реальністю, тоді, можливо, я й подумаю ще раз, чи варто привити. Боюсь правда що мого життя не вистарчить дочекатись здійснення такої мрії.
    Зараз моя позиція така: не щеплювати - якщо захворіє - діагностувати - лікувати.

11. Bobas

Bobas New Member

З нами в школу ходить дівчинка. Останній місяць зникла- її нема. Мама каже, має коклюш 3 степені. У неї утворюється вода в грудях, посадили на гормони. А син перехворів легко. він був привитий, а от дівчнинці-дитині є протипоказання, вона хіріргічно складена(так би мовити народилася без деяких органів). Мама в шоці, лікарі нічого пообіцяти не можуть..

12. Liliyah Romanova

Із того, що пам'ятаю, а таки пам'ятаю, як задихалася, то "легко" то не назвеш.
    У вашій історії незрозуміло, чи щеплена дівчинка чи ні.
    Ну, можна сказати, що в Канаді так і є. Тут ти би дитину щепила?

13. levandivka

levandivka З яйцями...

В нашій полУклініці висить агітка: "вакцина захищає одразу від 6 хвороб"
    Дуже кортіло дописати маркером: "які нормально лікуються. Але може дати 1 хворобу, з якою ВАМ доведеться жити до скону"

Соціальні гарантії/компенсації?
    А жити калікою як!?
    Чи гаптований коштовностями інвалідний візок щось компенсує?!

Крапля кислоти вбиває паросток. А на деревці (за декілька років) - лише шрам залишить.

Коли починаєш розбирати детально реальний проблемний випадок, виявляється, що не інфекція була страшною, а все, що до неї долучили. І застосовувати подібний "аргумент" - (цитую за Комаровським) "врать, передергивать факты"

14. Bobas

Bobas New Member

Такі самі слова говорить і мій лікар- завідуючий дитячої реанімації а охматиді.
    А що вас так насторожило? Як на мене гарна і правильна фраза. Чи знаєте ви багато людей, що витримують навіть 2 дня насмарку без каплів вніс? я не знаю.

15. Xomka

Xomka Well-Known Member

Не зовсім так є, от ти писала що є певні дані щодо захворюваності на коклюш, але не вказується скільки хворіло дітей щеплених, а скільки нещеплених - тобто інформація подана неповністю, то ж які висновки на її основі можна робити?
    Якби я жила в країні, де обов'язкові певні щеплення, то постаралась би звести їх кількість для моєї дитини до мінімуму, і відтягнути в часі до найдальшого моменту. Бо ж з часом багато чого змінюється.
    Щодо того фільму, то цікаво, про хворобу яку побороли щепленнями - чи не про віспу йдеться?

Щодо дифтерії: не роблю від дифтерії, бо знаю якщо щеплена дитина захворіє на дифтерію, то 1-симптоми можуть бути змазані, 2-наші лікарі дуже не люблять ставити діагноз хворобі, на яку є щеплення, лікують від усього на світі тільки не від дифтерії, а хвороба запускається, що призводить до найтяжчого. Коли в дитини нема цього щеплення, хворобу діагностують і лікують, паралельно сварячи вас що не щепили:) - але ймовірність вилікуватись без ускладнень нещепленому, я вважаю, більша ніж щепленому - у нашій системі лікування.
    Щодо паротиту, не роблю, бо перехворіти в малому віці не страшно, страшно перехворіти в підлітковому - але до того часу імунітет, який дає вакцинація малявки, зникає.

Щодо поліомієліту, коли почитати про ускладнення після цього щеплення, стає не менш страшно, ніж прочитати про саму хворобу.

А нежить, то таке страшне щось?:girl_crazy: Мені хіба в дитинстві ніс закапували, я вже й не пам'ятаю як то))) Малому при першому нежиті капала фізрозчин, але він то не дуже любив, останні два рази нічого не капала - саме пройшло, ускладнень не дало (зволожене повітря і багато пиття - сопельки текли-текли та й витекли:))

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Як!? Хіба Зволожувачі повітря керамічні не вирішують проблеми "закладеного носика"?
    Скажи мнє, кто твой друг... (с)
    Моє оточення не страждає крапанням всього і вся. :)

Говорити правильні фрази в рекламі - не штука. Ще б не дурили в тій реклямі...
    А в реклямах вакцин дурять завжди. І це насторожує.

99% :)
    Кращого об'єкту для підтасовки не знайшли.

17. Bobas

Bobas New Member

Найстрашніше не те що до неї долучили, а те,що сидить і організмі дитини і кожної ночі не дає їй дихати, доводячи до синюшного виду,а таких фактів є купа,
    і це не
    а, доказувати мамам, що нещеплені дітки від такої хвороби є меншзахищені ніж щеплені. Ми пережили 1 степені коклюш і тоді я в шоці була. Об'їздили з ним всі конюшні, всі ліси, намагались губити і все було марним. Кожна ніч то був просто ужас, але ми бійшлись червоними очима(лопання судин).А буває гірше крововили в голову, вода в легенях і навіть смерть. Наш наслідок відчувавася ближчий рік, спазми з кожним кашлем.

18. Liliyah Romanova

Дай почитати про ускладнення. Я не знайшла ускладнень, окрім гарячки, набряку місця уколу тощо.

19. Bobas

Bobas New Member

:girl_smile:, бо закладений носик від сухого повітря, то не соплі від вірусу. АЛЕ ПОМАГАЄ ПРИ НИХ, бо не дає їм засохнути і впасти на груди!!

Я ще ні одної не бачила, хіба висять по поліклініках, ми туди рідко ходем.

Який то ви фільм обговорюєте? Хауса чи що:girl_nea:?

20. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ліля,

Статус теми:
Закрита.