Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

1. Ні, здоров'я дорожче...

199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Щеплення немовлят

Саме так. Ви пройшли перший і найважчий бар'єр, на котрому спотикається більшість. ґратулюю! :give_rose:

2. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Нічого особистого, але...мене дивують такі питання. Нехай будуть проблеми зі здоров*ям, але в садочок (школу, ВУЗ) треба обов*язково йти? Якось дивно, коли протиставляють такі речі...

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ось і у мене таке ж відношення. шість з "хвостиком" років тому мені і в голову не приходило, що щеплень можна не робити. Тому усі потрібні до року ми проходили згідно з календарем. Мало того, хто має старших діток, то пам ятає, що щепили їх у поліклініці тоді ще далеко не "Інфандрексами" та "пентаксимами" ( ними за немалі гроші вакцинували лише у Чорнобильській) . Після того не робила жодного щеплення. Щоправда, коли прийшов час робити довідку для школи, а як відомо, у 6 років йде ревакцинація АКДС та КПК, то знайома педіатр просто порекомендувала конкретно у цій довідці написати не відмову, а зазначити "відсутність вакцини", і тоді будь-які питання з адміністрацією навчального закладу на етапі прийому відпадають. Моя родичка, медик у дит. поліклініці, розповіла, що щодо щеплень та відмов на етапі видачі довідок для діток, які готуються у садок чи школу, серед медиків є більш лояльне ставлення до тих,які беруть довідку у дитячу установу,яка знаходиться не у межах територіального підпорядкування до конкретної дит. поліклініки.

---------- Додано в 08:03 ---------- Попередній допис був написаний в 07:57 ----------

це залежить від адміністрації конкретної дитячої установи. Наприклад, моя коліжанка, коли шукала для дитини садок, то у 3 із закладів завідуючі і мови чути не хотіли про відмову. Тобто порадили вакцинуватися або банально "купити" усі записи ( аби довідки були у порядку). Зате, пошукавши, вона знайшла неподалік і два садочки, в яких без проблем завідувачки погодилися брати дитину з офіційними відомовами. Зазначу лишень, що мова йде про період 3-річної давності, коли з відмовами про щеплення було ще проблематичніше.

4. Nery

Nery Well-Known Member

Підкажіть, хто знає, на який термін дають медвідвід від щеплень?
    І його повинен дати дільничний педіатр, чи потрібні якісь додаткові обстеження, на основі яких приймають рішення про протипоказання?
    Я вже давно вирішила, що ми щеплень робити не будемо. А тут ще й сталося так, що в малого висипка на личку, буває на руках, проходить і знову з"являється. Нас відправляють в алергологію на Орлика, і на основі їхніх висновків будуть думати.
    Так от мені цікаво, якщо алергологи напишуть, що протипоказань немає, мені знову прийдеться писати відмови???

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Якщо не помиляюсь - на пів-року, я з старшою перший час оформляла. Це раз на пів-року треба проходити комісію в поліклініці на Орлика, всі черги з малою дитиною :girl_impossible:. Лікарка казала що більше ніж на півтора роки все рівно медвідводу не буде. Коротше кажучи простіше написати відмову.

6. Ука

з висипкою не дадуть - нема підстав.

7. дашулька

дашулька Well-Known Member

Вчора розмовляла з лкарькою,то вона сказала,що зараз вже відмову можна писати на один рік й не на бланках,а на фоматі А4 від руки. Так тепер у всіх?

8. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

а ми і рік назад писали на форматі А4, без бланків....навіть не знала що для цього існуюють спец. бланки::girl_blush2:

9. solomka

solomka Active Member

Я своїм дітям донедавна робила всі щеплення, тоді ще не дуже повідомлялося про смерть дітей після прививок. Старшій перед школою давали крапельки від полієміту (не було ніяких побічних ефектів). Але тепер серйозно задумуюсь чи надалі робити щеплення, пам'ятаю, менший після прививок (ті,які робляться до 1,5 року) через 2-3 тижні починав то кашляти, то мати насмарк, але тоді я чогось це не пов'язувала між собою (дякувати Богу нічого серйозного не було). На днях нам в садку сказали зробити Манту (принести довідку з поліклініки), я пішла до нашо сімейної лікарки, щоб написати відмову, то вона мене почала переконувати, що Манту то не прививка і нема чого переживати. В результаті я просто взяла довідку в кабінеті щеплень про те, що синові зробили Манту. Якраз в тому кабінеті робить дітям прививки моя родичка, так я її спитала чи вона своїй доні робила всі щеплення. Вона мені відповіла, що робила всі, окрім Манту (його потрібно кожен рік, а вона робила через раз).

10. Ука

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

моя аналогічна родичка своїм двом дітям щеплення робить: БЦЖ та АКДП . Гепатит,КПК, проби Манту- ні

12. kostuk

kostuk New Member

Ми синочку зробили тільки БЦЖ, решта прививок робити не будемо. Але на наступний рік плануємо віддати його в садочок, записались у три: №37, №131 і №134. Напишіть, будь-ласка, чи хтось потрапив в ці садочки з відмовою від прививок. Бо не дуже хочеться купувати довідку.
    Наперед вдячна.

13. MAXAMAK

MAXAMAK New Member

Обіцяла раніше написати про влаштування молодшої доці до садочка. Якщо перша доня пішла у садок без вакцинації і минулого року ніяких питань ані в поліклініці ані в садочку з цього приводу не виникало - і взагалі то не виникає і до тепер - то із молодшою мене просто довели до сліз.
    В поліклініці навіть не дали написати відмову - сказали, що її тепер мало написати, а треба ходити в обласну санстанцію підписувати, при чому ходити мені. Після того, як я попросила показати документ, який зобовязує мене це робити - питання зі скрипом знялося - про санстанцію я маю на увазі.
    Коли ми прийшли до садочка - наявність щеплень перевіряла сама завідуюча - і без щеплень (принаймі паперових )категорично відмовилась нас приймати. Старшу малу я не ризикнула ставити в приклад (думаю батьки мене зрозуміють чому). Така прискіпливість до довідки ще думаю виникла тому, що ми прийшли трошки пізніше ніж планували (були записані в черзі), і на нас відверто кажучи вже не розраховували.....а тут ми і нема як відмовити-от і шукалось...
    Пішли ми в поліклініку і "зробили" всі щеплення.
    Мені так шкода - але з старшою донею мені таки повезло - а я думала що хоть щось в нашій державі пішло на краще.

14. AKTIVISTKA

AKTIVISTKA New Member

Девочки - мед відвод може дати імунолог, після огляду дитини, але це дуже важко взять. А коли є висип на тілі оба червоні щоки то обовязково до імунолога та алєрголога. В нас тоже виникла проблема після БЦЖ. Нам в родомі зробили тільки БЦЖ і в дочки в півтора місяці помітила 2 види лімфатичних вузлів на шиї, коли почала наривать прививка вони збільшились як горох, а коли прорвало трошки зменшилось. Я обїздила багато лікарів нам поставили діагноз - аліргічна реакція на БЦЖ. В ДАЕИЙ ЧАС ДОЧЦІ 3 МІСЯЦІ А В НЕЇ ЛІМФАУЗЛИ НА ШИЇ З ДВОХ СТОРІН ТА НАДКЛЮЧИЧНІ ТЕЖ З ДВОХ СТОРІН. Поповоду прививок мені страшно робить в майбутньому ще хоч одну прививку, але старшому 6 років я робила всі і в інституті імунолдогії здавали аналізи імунітет виробився.

15. levandivka

levandivka З яйцями...

А на довше і не треба, бо відрахувати з ДНЗ дитину, не повинні (лінки на судове рішення є в цій темі).
    Прийняли дитину - можна сміливо писати відмови.

16. dasha

dasha Well-Known Member

Моя сусідка цієї осені дала свою доньку в садочок на Чупринки (чи Київській - десь в тому районі) без жодної прививки, просто дали справку, що відповідальність на батьках. А в садок прийняли без особливих проблем, правда вони туди записались ще тільки після народження. Надіюсь нам також так поталанить.

17. MILITARIYA

MILITARIYA Well-Known Member

Прийшла з поліклініки і зразу в посиденьки відвести душу....зла як собака.
    Нашої лікарки не було, тому прийшла нас послухати і зробити записи в карточці інша. Все йшло добре, поки не почула, що я не робила і не збираюся робити жодних щеплень. І тут почалося, вона на мене налетіла з звинувачуваннями, почала лякати всякими хворобами, але наголос був на дифтерію, думала молода зелена, після її залякувань піду робити, але попалася я їй не така вже і зелена, після нашої розмови на повишених тонах, при чому вона почала повишувати голос першою, аж прийшла завідувачка подивитися що таке сталося. Але я таки відстояла свою думку і надіюсь більше ніхто, навіть чергові лікарі мене не будуть чіпати, напевно запам'ятають мене надовго.... ху, аж полегшало, нарешті виговорилася.....

18. kostuk

kostuk New Member

Таке враження, що тим лікарям нема більше, чим зайнятись, як нерви молодим мамам "тріпати". Я теж не один раз такі лекції вислуховувала. В нас також такий сімейний лікар, що дуже агітує за щеплення. Але останнього разу він взагалі "видав": на мої питання, а як же смертельні випадки внаслідок прививок, - ну нічого, десь там хтось помре, але вони ж захищають від небезпечних хворіб...:eek: (в мене були очі, як в того смайлика)

19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Була тепер у знайомих в Угорщині. Спиталась, чи є у них такі, що не роблять щеплень. Таких не знає, бо якщо батьки не роблять дитині щеплень, то можуть забрати дитину, а батьків навіть під суд можуть віддати. А інша знайома з Угорщини казала, що вона спокійно робить щеплення, бо довіряє державі. Чула, що Угорщина одна з найсуровіших держав по щепленнях.
    Так що в нас ще досить демократичне відношення - "РОбіть що хочете, але ми вас попереджали".

20. Ulianka

Ulianka Active Member

Не розумію, чому ,такі всі перестрашені, і так бояться щеплень (надивились страшних програм по ТВ), своїм двом дітям усі щеплння робила, бо вважаю, що не дурні їх придумали, а через зростання кількості нещеплених дітей дійсно можуть початись епідемії, особливо в садочках, і постраждають також ті дітки , які щеплені. Моєму старшому 12 років, коли він був маленький серед мам таке питання навіть не ставилось усі робили і не боялись.
    P.S. Уявляю, як зараз на мене налетять молоді мамочки, але задумайтесь...

Статус теми:
Закрита.